Πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ασύρματου χειριστηρίου Xbox

Ως παίκτης κονσόλας, πιθανότατα παλεύετε με την ατελείωτη μάχη για να διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για τα ασύρματα χειριστήρια παιχνιδιών σας. Αλλά αν χρησιμοποιείτε ασύρματο χειριστήριο Xbox, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις γρήγορες συμβουλές για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του χειριστηρίου σας.

1. Απενεργοποιήστε τη δόνηση χειριστηρίου για το ασύρματο χειριστήριο Xbox

Ένας από τους κύριους παράγοντες αποστράγγισης για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ασύρματου χειριστηρίου Xbox είναι οι λειτουργίες κραδασμών και κραδασμών. Αν και η δόνηση μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στο παιχνίδι, καταλαμβάνει πολλή ενέργεια. Ευτυχώς, μέσω της κονσόλας Xbox One ή Xbox Series X|S, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τους κραδασμούς και να εξοικονομήσετε ενέργεια.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Xbox Accessories στην κονσόλα Xbox, είναι εύκολο να απενεργοποιήσετε τις δονήσεις για το ασύρματο χειριστήριο Xbox, αλλά τα βήματα μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

  • Μπείτε στην ενότητα Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές μου στο Xbox σας.
  • Επισημάνετε τις Εφαρμογές και επιλέξτε Αξεσουάρ Xbox.

  • Βρείτε το ασύρματο χειριστήριο Xbox και επιλέξτε Διαμόρφωση.

  • Επιλέξτε Επεξεργασία.
  • Βεβαιωθείτε ότι η δόνηση ενεργοποίησης έχει αποεπιλεγεί.

Και καθώς η ενεργοποίηση της δόνησης δεν είναι πλέον απενεργοποιημένη ως επιλογή εν χρήσει για το χειριστήριο Xbox, δεν θα πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζετε δόνηση του ελεγκτή από το συγκεκριμένο χειριστήριο, εκτός εάν ενεργοποιήσετε ξανά τη ρύθμιση.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το φως ειδοποιήσεων Moto E4

Ωστόσο, εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη δόνηση για να διατηρήσετε ενέργεια για συγκεκριμένα παιχνίδια, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις εντός παιχνιδιού για το εν λόγω παιχνίδι για να δείτε εάν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δόνηση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καλύψετε την εμπειρία παιχνιδιού σας σε μεμονωμένους τίτλους Xbox σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, ενώ παράλληλα εξοικονομείτε την μπαταρία του χειριστηρίου σας.

2. Εκμεταλλευτείτε τα αξεσουάρ ασύρματου χειριστηρίου Xbox

Εκτός από την αλλαγή των ρυθμίσεων του ασύρματου χειριστηρίου Xbox, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ορισμένα από τα επίσημα αξεσουάρ Xbox που πωλούνται για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των χειριστηρίων σας.

Ένα από αυτά τα αξεσουάρ είναι το επίσημο πακέτο επαναφορτιζόμενης μπαταρίας Xbox και καλωδίου USB. Αυτό το αξεσουάρ θα σας προσφέρει περίπου 30 ώρες χρηστικότητας πριν χρειαστεί επαναφόρτιση. Ωστόσο, εφόσον προσαρμόζεστε στην τακτική φόρτιση του ελεγκτή σας, μπορείτε να εξασφαλίσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ελεγκτή σας.

Πίστωση εικόνας: Xbox

Εναλλακτικά, το Xbox παρέχει μια επίσημη Universal Xbox Pro Charging Stand που σας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε οποιοδήποτε ασύρματο χειριστήριο Xbox, εκτός από τα χειριστήρια Xbox Elite Series 2, και να τα επαναφορτίσετε. Αν ψάχνετε έναν τρόπο να φορτίσετε το χειριστήριό σας όταν δεν χρησιμοποιείται, η βάση φόρτισης Pro είναι η απάντηση στα προβλήματά σας.

Πίστωση εικόνας: Microsoft

Εάν κάποιο από αυτά τα αξεσουάρ φαίνεται ότι θα μπορούσε να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του χειριστηρίου σας, μπορείτε να βρείτε το επίσημο πακέτο επαναφορτιζόμενης μπαταρίας Xbox και καλωδίου USB μέσω την επίσημη ιστοσελίδα του Xboxή μπορείτε να αγοράσετε την επίσημη βάση φόρτισης Universal Xbox Pro μέσω το κατάστημα της Microsoft.

  Πώς να κάνετε μια μεγάλη στήλη σε πολλές στήλες στο Excel

3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει σωστά το ασύρματο χειριστήριο Xbox

Εάν το να ξοδεύετε χρήματα σε επιπλέον αξεσουάρ Xbox δεν είναι ιδανικό για εσάς, υπάρχουν επίσης πολλοί δωρεάν και εύκολοι τρόποι για να διαχειριστείτε τον τρόπο με τον οποίο το ασύρματο χειριστήριο Xbox εξαντλεί την μπαταρία του.

Ο ευκολότερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το ασύρματο χειριστήριο Xbox δεν εξαντλεί άσκοπα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του είναι να απενεργοποιήσετε εντελώς το χειριστήριο Xbox όταν δεν χρησιμοποιείται. Εάν απενεργοποιήσετε το Xbox αλλά όχι το χειριστήριό σας, το χειριστήριο θα παραμείνει ενεργό.

Για να αποτρέψετε τη σπατάλη ενέργειας του ελεγκτή Xbox, όταν απενεργοποιείτε την κονσόλα Xbox, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι απενεργοποιείτε πλήρως το ασύρματο χειριστήριο Xbox. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε στην κονσόλα σας: κρατήστε πατημένο το κουμπί Xbox για μερικά δευτερόλεπτα και επιλέξτε Απενεργοποίηση ελεγκτή.

Και με αυτό, μπορείτε να εγγυηθείτε ότι το χειριστήριό σας δεν θα σπαταλήσει καθόλου από την υπολειπόμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή μέθοδος, όταν συνδυάζεται με μεθόδους όπως η προσαρμογή της φωτεινότητας του κουμπιού Xbox στο χειριστήριό σας ή η απενεργοποίηση των κραδασμών, μπορεί να δείτε μια σημαντική διαφορά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

  6 τρόποι χρήσης των Φύλλων Google για ανάλυση δεδομένων

4. Χρησιμοποιήστε μια ενσύρματη σύνδεση για το ασύρματο χειριστήριο Xbox

Δυστυχώς, δεν υπάρχει εγγυημένος τρόπος να μην ξεμείνετε ποτέ από τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για το χειριστήριο Xbox σας, εάν βασίζεστε σε πακέτα μπαταριών. Ωστόσο, εάν συνδέσετε το χειριστήριό σας στην κονσόλα σας μέσω καλωδίου USB, δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για την εξάντληση της μπαταρίας του.

Αν και αυτή είναι μια πολύ απλή μέθοδος, εξακολουθούν να υπάρχουν παραλλαγές στις οποίες υποστηρίζουν τα καλώδια USB Τα ασύρματα χειριστήρια Xbox. Επομένως, εάν θέλετε να καταργήσετε εντελώς τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να χρησιμοποιήσετε μια ενσύρματη σύνδεση, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζετε το καλώδιο με το χειριστήριό σας με τους εξής τρόπους:

  • Για οποιοδήποτε ασύρματο χειριστήριο Xbox που διαθέτει το κουμπί Κοινή χρήση στο κέντρο του ελεγκτή, συνδέστε το χειριστήριό σας μέσω ενός καλωδίου USB-C.

  • Για οποιοδήποτε χειριστήριο Xbox One ή ασύρματο χειριστήριο Xbox που δεν διαθέτει το κουμπί Κοινή χρήση, συνδέστε το χειριστήριό σας μέσω ενός καλωδίου Micro-USB.

Και με το ασύρματο χειριστήριο Xbox συνδεδεμένο μέσω ενός υποστηριζόμενου καλωδίου USB, μπορείτε να παίξετε για όσο χρόνο θέλετε χωρίς να φοβάστε ότι θα τελειώσει η μπαταρία. Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα είναι ότι περιορίζεται από το μήκος του καλωδίου USB σας.

Εγγυηθείτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ασύρματου χειριστηρίου Xbox για παιχνίδια χωρίς άγχος

Ενώ ο αγώνας για να ολοκληρώσετε μια περίοδο παιχνιδιού πριν στεγνώσουν οι μπαταρίες σας μπορεί να είναι πολύ εκνευριστικός, ειδικά όταν το Xbox εξακολουθεί να βασίζεται σε μπαταρίες μιας χρήσης, υπάρχουν τουλάχιστον πολλοί τρόποι για να παρατείνετε και να εγγυηθείτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ασύρματου ελεγκτή Xbox.

Και με το ασύρματο χειριστήριο Xbox έτοιμο για χρήση, μπορείτε να αφαιρέσετε το περιττό άγχος της αντικατάστασης των μπαταριών εν κινήσει για μια ομαλή και βελτιωμένη εμπειρία παιχνιδιού.