Πώς να παρακολουθείτε/μπλοκάρετε το χαμένο/κλεμμένο κινητό σας τηλέφωνο στην Ινδία

Πύλη Central Equipment Identity Register (CIER), απάντηση στις προσευχές όσων θέλουν να παρακολουθήσουν ή να μπλοκάρουν το χαμένο ή κλεμμένο κινητό τους τηλέφωνο.

Ζούμε σε μια εποχή όπου τα smartphone μας έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Από την προσωπική χρήση στην επαγγελματική χρήση και για να μην ξεχνάμε την εκπαιδευτική χρήση (χάρη στον COVID), ένα smartphone θεωρείται πλέον ως επένδυση και καθημερινή ανάγκη.

Η απώλεια αυτού του gadget μπορεί να είναι οικονομικά και συναισθηματικά δυσάρεστη, καθώς όλα τα δεδομένα σας θα εξαφανιστούν σε λίγα δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά στο γύρω 50.000 κινητά τηλέφωνα έχουν κλαπεί κάθε μήνα στην Ινδία. Αυτό είναι σίγουρα αγχωτικό, αλλά η ινδική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια πύλη που θα βοηθά τους πολίτες να παρακολουθούν τα κλεμμένα τηλέφωνά τους.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα προχωρήσουμε στην παρακολούθηση και τον αποκλεισμό του χαμένου ή κλεμμένου τηλεφώνου σας στην Ινδία χρησιμοποιώντας την πύλη Κεντρικού Μητρώου Ταυτότητας Εξοπλισμού (CIER). Ας μάθουμε περισσότερα.

Τι να κάνετε εάν το τηλέφωνό σας κλαπεί ή χαθεί;

Το πρωταρχικό βήμα είναι να μην πανικοβληθείτε και να μπλοκάρετε το κινητό σας τηλέφωνο. Γνωρίζω ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά πρέπει να γνωρίζετε το γεγονός ότι το τηλέφωνό σας έχει αποθηκευμένο τεράστιο όγκο προσωπικών και ευαίσθητων πληροφοριών.

Αυτό περιλαμβάνει επαφές, φωτογραφίες, πρόσβαση στο email, οικονομικά δεδομένα και όλα τα δεδομένα εφαρμογής που έχετε εγκαταστήσει σε αυτό. Πρέπει επίσης να έχετε ξοδέψει μια βόμβα για να αποκτήσετε ένα καλό τηλέφωνο με καλά χαρακτηριστικά.

  Πώς μπορώ να καταργήσω την εγγραφή μου από το Quora Digest

Αυτός είναι ο κύριος λόγος για να αναλάβετε δράση σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής γρήγορα. Πρώτον, μπλοκάρετε το τηλέφωνό σας και αρχίστε να το παρακολουθείτε, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα δεδομένα σας, να αποτρέψετε τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση και να αυξήσετε τις πιθανότητες ανάκτησης.

Προτού αναφέρετε το κινητό σας τηλέφωνο, είναι σημαντικό να λάβετε άμεσα προληπτικά μέτρα για να προστατέψετε τα δεδομένα του τηλεφώνου σας ώστε να μην πέσουν σε λάθος χέρια. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

#1. Αποκλείστε το κινητό σας τηλέφωνο

Επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών σας και ενημερώστε τον για την απώλεια/κλοπή του κινητού σας τηλεφώνου. Ως επόμενο βήμα, θα μπλοκάρουν την κάρτα SIM σας για να αποτρέψουν οποιαδήποτε κατάχρηση του αριθμού σας για τυχόν δόλιες δραστηριότητες.

#2. Καταχωρήστε μια καταγγελία στην αστυνομία

Συνιστάται να υποβάλετε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας σχετικά με το χαμένο σας τηλέφωνο. Δώστε τους όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού IMEI της συσκευής σας. Αυτό θα βοηθήσει τις αρχές επιβολής του νόμου στην παρακολούθηση και ανάκτηση της συσκευής σας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ελέγξετε την κατάσταση του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας τον αριθμό IMEI

Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει και διατηρείτε το αντίγραφο καταγγελίας μαζί σας για μελλοντική αναφορά. Θα χρειαστείτε επίσης αυτόν τον αριθμό κατά την εγγραφή σας στην πύλη CIER.

Τι είναι το CIER Portal;

Το Κεντρικό Μητρώο Ταυτότητας Εξοπλισμού Πύλη (CEIR). είναι μια πρωτοβουλία της ινδικής κυβέρνησης που επιτρέπει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να αναφέρουν την απώλεια ή την κλοπή των συσκευών τους και να ζητήσουν τον αποκλεισμό της συσκευής για να αποτρέψουν τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση.

  Πώς να κατεβάσετε το WinZip δωρεάν

Είναι επίσης ενσωματωμένο με την πύλη Sanchar Saathi, η οποία σας βοηθά να παρακολουθείτε τη χαμένη συσκευή σας και να την αποκλείσετε για να αποτρέψετε οποιαδήποτε κακή χρήση πληροφοριών.

Αυτή η πύλη εισήχθη για την προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού και την ασφαλή ψηφιακή συναλλαγή. Το καλύτερο μέρος είναι ότι οποιοσδήποτε έχει έγκυρο αριθμό κινητού τηλεφώνου μπορεί να έχει πρόσβαση στην πύλη δωρεάν. Η πύλη βοήθησε να αποκλειστούν 10.04.523 και να εντοπιστούν 4.39.052 χαμένα/κλεμμένα κινητά τηλέφωνα.

⚠️Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την εγκυρότητα του κινητού σας τηλεφώνου πριν αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο μέσω της λειτουργίας Know Your Mobile (KYM) εισάγοντας απλώς τον αριθμό IMEI σας και πληκτρολογώντας *#06#. Συνιστάται να μην αγοράσετε το κινητό τηλέφωνο εάν εμφανίζεται η κατάσταση – Ήδη σε χρήση, Διπλότυπο ή στη μαύρη λίστα!

Αναφορά απώλειας ή κλοπής κινητού τηλεφώνου

Τώρα που γνωρίζουμε καλά την πλατφόρμα, ας μεταβούμε στον οδηγό βήμα προς βήμα για να παρακολουθήσετε ή να αποκλείσετε το χαμένο/κλεμμένο κινητό σας τηλέφωνο χρησιμοποιώντας την πύλη CIER:

Βήμα 1: Συνδεθείτε στο επίσημο Πύλη CIER δικτυακός τόπος. Θα πρέπει να δείτε μια καρτέλα με κόκκινο με τίτλο Αποκλεισμός κλεμμένου/χαμένου κινητού.

Βήμα 2: Θα ανακατευθυνθείτε σε μια σελίδα όπου θα πρέπει να εισαγάγετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και τον αριθμό IMEI (Διεθνής Ταυτότητα Κινητού Εξοπλισμού) του χαμένου ή κλεμμένου κινητού σας τηλεφώνου.

Βήμα 3: Εισαγάγετε την ημερομηνία απώλειας/κλοπής, το όνομά σας και έναν εναλλακτικό αριθμό επικοινωνίας.

  Πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Διαδικτύου σας

Βήμα 4: Κρατήστε τον αριθμό καταγγελίας της αστυνομίας στα χέρια σας και ανεβάστε την επιβεβαίωση που λάβατε από αυτούς.

Βήμα 5: Ανεβάστε τη μόνιμη διεύθυνση και το αποδεικτικό ταυτότητας.

Βήμα 6: Τέλος, κάντε κλικ στο Λήψη OTP για να λάβετε τον κωδικό πρόσβασης μίας χρήσης στον εναλλακτικό αριθμό επικοινωνίας σας. Εισαγάγετε το OTP στο καθορισμένο πεδίο και κάντε κλικ στο κουμπί Υποβολή.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση του χαμένου/κλεμμένου κινητού σας μέσω της επιλογής Αίτημα Κατάστασης που είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο.

Ξεμπλοκάρισμα του ανακτημένου τηλεφώνου σας

Μόλις πάρετε πίσω το χαμένο/κλεμμένο κινητό σας τηλέφωνο, μπορείτε εύκολα να το ξεμπλοκάρετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Απευθυνθείτε στον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σας και ζητήστε του να ξεκλειδώσει την κάρτα SIM σας. Θα επαληθεύσουν τα στοιχεία του τηλεφώνου σας και θα ξεκινήσουν τη διαδικασία.
  • Στη συνέχεια, επιστρέψτε στην πύλη CIER και εισαγάγετε το αναγνωριστικό αιτήματος και τον αριθμό του κινητού σας για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας όπως πριν!

Κλείσιμο Σκέψεις

Η απώλεια του κινητού σας τηλεφώνου μπορεί να είναι μια οδυνηρή εμπειρία, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πύλη CIER για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας και να αποκλείσετε τη συσκευή σας από μη εξουσιοδοτημένη χρήση.

Είναι πράγματι ένας πολύτιμος πόρος που παρέχεται από την κυβέρνηση για την καταχώριση καταγγελίας και την παρακολούθηση και τον αποκλεισμό του τηλεφώνου σας για να αυξήσετε τις πιθανότητες ανάκτησης και να ελαχιστοποιήσετε την πιθανή βλάβη.

Επιπλέον, αποθηκεύετε πάντα τον αριθμό IMEI του τηλεφώνου σας κάπου, καθώς είναι μια πολύ σημαντική πληροφορία. Συνιστάται επίσης να διατηρείτε τις ευαίσθητες εφαρμογές σας προστατευμένες με το App Lock. Μείνετε ήρεμοι και προσπαθήστε να μην πέσετε σε μια τέτοια κατάσταση.

Στη συνέχεια, ελέγξτε πώς να σαρώσετε και να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από τηλέφωνα Android και iOS.