Πώς να παίξετε το Space Engineers στο Linux

Το Space Engineers είναι ένα παιχνίδι sandbox που βασίζεται σε voxel και λαμβάνει χώρα στο διάστημα. Σε αυτό, ο παίκτης μπορεί να εξορύξει για πόρους, να δημιουργήσει βάσεις, να εξερευνήσει κ.λπ. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι στο Linux.

Space Engineers στο Linux

Space Engineers στο Linux

Το Space Engineers λειτουργεί σε Linux και θα μπορείτε να το παίξετε. Ωστόσο, λειτουργεί μόνο με τη δύναμη του Proton, που περιλαμβάνεται στην έκδοση Linux του Steam. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να εξετάσουμε εκ των προτέρων πώς να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Steam.

Εγκαταστήστε το Steam

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του Steam στον υπολογιστή σας Linux, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού. Για να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού, πατήστε Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Εναλλακτικά, αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής και ανοίξτε το με αυτόν τον τρόπο.

Μόλις ανοίξει το παράθυρο του τερματικού και είναι έτοιμο για χρήση, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες εγκατάστασης που αντιστοιχούν στο λειτουργικό σύστημα Linux που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.

Ubuntu

Στο Ubuntu, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Steam χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή Apt.

sudo apt install steam

Debian

Στο Debian Linux, η εφαρμογή Steam μπορεί να εγκατασταθεί μέσω ενός πακέτου DEB με δυνατότητα λήψης στον υπολογιστή σας. Για να κατεβάσετε το πακέτο Steam DEB στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε το εργαλείο λήψης wget για να το πάρετε.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Αφού κατεβάσετε το πιο πρόσφατο πακέτο Steam DEB στον υπολογιστή σας με Debian Linux, μπορεί να ξεκινήσει η εγκατάσταση του Steam. Χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή dpkg, θα μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία την εφαρμογή Steam.

sudo dpkg -i steam.deb

Με το πακέτο Steam DEB εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να εκτελέσετε την παρακάτω εντολή apt-get install -f για να διορθώσετε τυχόν προβλήματα εξάρτησης που μπορεί να έχουν προκύψει κατά την εγκατάσταση.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Στο Arch Linux, η εφαρμογή Steam μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα με την ακόλουθη εντολή Pacman.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Τόσο στο Fedora όσο και στο OpenSUSE Linux, το Steam μπορεί να εγκατασταθεί μέσω των επίσημων πηγών λογισμικού. Ωστόσο, η έκδοση Flatpak του Steam λειτουργεί πολύ καλύτερα σε αυτές τις διανομές και για αυτόν τον λόγο, συνιστούμε να την εγκαταστήσετε.

  Πώς να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένα θέματα και εικονίδια στο Linux

Flatpak

Για να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή Steam στο Steam, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε το χρόνο εκτέλεσης Flatpak στον υπολογιστή σας. Για να ενεργοποιήσετε το χρόνο εκτέλεσης Flatpak στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό σχετικά με το θέμα.

Μετά τη ρύθμιση του χρόνου εκτέλεσης Flatpak στον υπολογιστή σας, πρέπει να ρυθμίσετε το κατάστημα εφαρμογών Flathub. Για να ρυθμίσετε το κατάστημα εφαρμογών Flathub, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή απομακρυσμένης προσθήκης. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο, καθώς, χωρίς αυτό, το Steam δεν μπορεί να εγκατασταθεί.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Τώρα που έχει ρυθμιστεί το κατάστημα εφαρμογών Flathub, μπορεί να εγκατασταθεί η εφαρμογή Steam. Χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή, εγκαταστήστε το Steam.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Εγκαταστήστε το Space Engineers στο Linux

Με εγκατεστημένο το Steam, ανοίξτε την εφαρμογή και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας με τα διαπιστευτήρια χρήστη σας. Μετά από αυτό, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα για να κάνετε τους Μηχανικούς Διαστήματος να εργάζονται σε Linux.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Uniform Icon στο Linux

Βήμα 1: Αρχικά, ανοίξτε το Steam και κάντε κλικ στο μενού “Steam”. Από εκεί, επιλέξτε την επιλογή “Ρυθμίσεις” για πρόσβαση στην περιοχή ρυθμίσεων Steam. Από εκεί, βρείτε την περιοχή “Steam Play”.

Εντός της περιοχής του Steam Play, επιλέξτε “Ενεργοποίηση Steam Play για υποστηριζόμενους τίτλους” και “Ενεργοποίηση Steam Play για όλους τους άλλους τίτλους”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “OK” για να εφαρμόσετε τις αλλαγές στο Steam.

Βήμα 2: Βρείτε το κουμπί «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ» και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης με το ποντίκι. Μέσα στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε “Space Engineers” και πατήστε το πλήκτρο Enter για να δείτε τα αποτελέσματα.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Day Planner σε Linux

Ανατρέξτε στα αποτελέσματα αναζήτησης για το “Space Engineers” και κάντε κλικ σε αυτό για να δείτε τη σελίδα του καταστήματός του. Στη συνέχεια, βρείτε το πράσινο κουμπί «Προσθήκη στο καλάθι» για να αγοράσετε και προσθέστε το παιχνίδι στον λογαριασμό σας.

Βήμα 3: Ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού. Μόλις ανοίξει το παράθυρο του τερματικού, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για να εγκαταστήσετε το Protontricks. Θα το χρειαστείτε για να δουλέψουν οι Μηχανικοί του Διαστήματος.

Αφού εγκαταστήσετε το Space Engineers, κάντε τα εξής. Πρώτα, κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί «PLAY» για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Μην ανησυχείτε αν δεν εκκινήσει σωστά.

Μόλις ξεκινήσει το παιχνίδι, κλείστε το. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο τερματικό και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή.

protontricks --gui 

Επιλέξτε “Space Engineers” στο GUI της Protontricks. Στη συνέχεια, επιλέξτε “dotnet48” και εγκαταστήστε το. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Βήμα 4: Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, επανεκκινήστε το Steam και κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί «PLAY» για δεύτερη φορά. Καθώς το Protontricks έχει εγκαταστήσει το dotnet48, θα πρέπει να λειτουργεί σωστά! Απολαμβάνω!

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Χρειάζεστε βοήθεια ώστε οι Μηχανικοί του Διαστήματος να εργαστούν στον υπολογιστή σας Linux; Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα αντιμετώπισης προβλημάτων ProtonDB Για περισσότερες πληροφορίες.