Πώς να ξεχάσετε ένα δίκτυο Wi-Fi σε Mac

Βασικά Takeaways

 • Ξεχάστε τα δίκτυα Wi-Fi από τις Ρυθμίσεις συστήματος για να αποτρέψετε την αυτόματη σύνδεση. Ωστόσο, για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης αργότερα.
 • Εάν ξεχάσετε ένα δίκτυο Wi-Fi, το αφαιρεί και από άλλες συσκευές Apple εάν χρησιμοποιείτε το iCloud Keychain.
 • Μια καλύτερη επιλογή θα ήταν να απενεργοποιήσετε την αυτόματη σύνδεση για συγκεκριμένα δίκτυα Wi-Fi για να αποτρέψετε την αυτόματη σύνδεση, διατηρώντας παράλληλα ανέπαφα τα στοιχεία σύνδεσης.

Εάν το Mac σας προσπαθεί να σας κρατήσει στο διαδίκτυο συνδέοντας αυτόματα σε κοντινά δίκτυα Wi-Fi, το να ξεχάσετε το δίκτυο Wi-Fi στο macOS είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Μια εναλλακτική μέθοδος περιλαμβάνει την εντολή στο Mac σας να μην ενταχθεί αυτόματα σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο.

Μπορεί να θέλετε να σταματήσετε το Mac σας από τη σύνδεση σε συγκεκριμένα δίκτυα για διάφορους λόγους—κακές ταχύτητες λήψης, αδύναμα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης κ.λπ. Θα σας δείξουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε για να ξεχάσετε ένα δίκτυο Wi-Fi και να σταματήσετε τη σύνδεση του Mac σας σε δίκτυα αυτομάτως.

  Τι είναι το Xbox Cloud Gaming (Project xCloud);

Ξεχάστε τα δίκτυα Wi-Fi από τις ρυθμίσεις συστήματος του Mac σας

Δώστε εντολή στο Mac σας να ξεχάσει οποιοδήποτε δίκτυο Wi-Fi έχει αποθηκευτεί προηγουμένως από τη σελίδα ρυθμίσεων Wi-Fi. Ωστόσο, προειδοποιήστε εάν το κάνετε αυτό σημαίνει επίσης ότι πρέπει να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου εάν θέλετε να συνδεθείτε ξανά σε αυτό αργότερα.

Εάν χρησιμοποιείτε το iCloud Keychain, το να ξεχάσετε ένα δίκτυο Wi-Fi θα αφαιρέσει επίσης αυτό το δίκτυο από οποιαδήποτε άλλη συσκευή Apple που χρησιμοποιείτε.

Αντί να ξεχνάτε ένα δίκτυο Wi-Fi, είναι συνήθως καλύτερο να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας για αυτό το δίκτυο για να διασφαλίσετε ότι το Mac σας δεν θα συνδεθεί αυτόματα σε αυτό (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Για να προχωρήσετε και να ξεχάσετε ένα δίκτυο Wi-Fi στο Mac σας, ορίστε τι πρέπει να κάνετε.

 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο Wi-Fi στη γραμμή μενού και επιλέξτε Ρυθμίσεις Wi-Fi. Εάν δεν βλέπετε το εικονίδιο κατάστασης, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Wi-Fi.
 • Εάν θέλετε να ξεχάσετε το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή, κάντε κλικ στο κουμπί έλλειψης (…) δίπλα στο όνομα του Wi-Fi κάτω από τα Γνωστά δίκτυα.
 • Επιλέξτε Ξεχάστε αυτό το δίκτυο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Κατάργηση στο αναδυόμενο παράθυρο για επιβεβαίωση.
 • Εάν θέλετε να ξεχάσετε οποιοδήποτε αποθηκευμένο δίκτυο (ακόμα και αυτά που δεν βρίσκονται εντός εμβέλειας), κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και κάντε κλικ στην επιλογή Για προχωρημένους.
 • Στην περιοχή Γνωστά δίκτυα, κάντε κλικ στο κουμπί έλλειψης (…) δίπλα στο δίκτυο που θέλετε να ξεχάσετε και επιλέξτε Κατάργηση από τη λίστα.
 • Επιλέξτε Κατάργηση για επιβεβαίωση.
 •   Τι είναι η εικονικοποίηση δεδομένων και γιατί τη χρειαζόμαστε

  Θυμηθείτε, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε έλεγχο ταυτότητας χρησιμοποιώντας το Touch ID (ή άλλες μεθόδους ξεκλειδώματος ενός Mac) για να ξεχάσετε ένα δίκτυο Wi-Fi. Από την εμπειρία μου, ωστόσο, αφού επέλεξα Κατάργηση για να ξεχάσω ένα δίκτυο Wi-Fi και αρνήθηκα να επιβεβαιώσω την ταυτότητά μου όταν μου ζητηθεί, η συσκευή και πάλι ξέχασε το δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό να ξεχάσετε ένα δίκτυο Wi-Fi στο Mac σας χωρίς κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.

  Απενεργοποιήστε την αυτόματη σύνδεση για δίκτυα Wi-Fi στο Mac σας

  Εάν θέλετε να σταματήσετε το Mac σας να συνδέεται αυτόματα σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο Wi-Fi, αλλά προτιμάτε να διατηρήσετε ανέπαφα τα στοιχεία σύνδεσής του, απλώς αποτρέψτε την αυτόματη σύνδεση σε αυτό το δίκτυο. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

    Γεφύρωση του χάσματος μεταξύ μηχανών και εγκεφάλου
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο Wi-Fi στη γραμμή μενού και επιλέξτε Ρυθμίσεις Wi-Fi. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Wi-Fi.
 • Εάν είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή στο δίκτυο, κάντε κλικ στο κουμπί έλλειψης (…) δίπλα στο όνομα του δικτύου στην περιοχή Γνωστά δίκτυα​​​​​. Μετά από αυτό, καταργήστε την επιλογή Auto-Join από το αναδυόμενο παράθυρο.
 • Διαφορετικά, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα ρυθμίσεων Wi-Fi και κάντε κλικ στην επιλογή Για προχωρημένους.
 • Στην περιοχή Γνωστά δίκτυα, κάντε κλικ στο κουμπί έλλειψης (…) δίπλα στο δίκτυο στο οποίο θέλετε να διακόψετε την αυτόματη σύνδεση.
 • Στη συνέχεια, αποεπιλέξτε την επιλογή Auto-Join από το αναδυόμενο παράθυρο.
 • Κάντε κλικ στο Τέλος για να τελειώσετε.
 • Τώρα, κάθε φορά που το δίκτυο Wi-Fi βρίσκεται κοντά, θα πρέπει να συνδέεστε σε αυτό χειροκίνητα. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Wi-Fi στη γραμμή μενού και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο όνομα του δικτύου στην περιοχή Γνωστά δίκτυα​​​.

  Ξεχάστε ένα δίκτυο Wi-Fi ή σταματήστε την αυτόματη σύνδεση στο Mac σας

  Το να ξεχάσετε τα δίκτυα Wi-Fi στο Mac σας είναι γρήγορο και εύκολο, αλλά με αυτόν τον τρόπο διαγράφονται και οι σχετικοί κωδικοί πρόσβασης. Επομένως, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο απενεργοποίησης της δυνατότητας αυτόματης σύνδεσης. Με την απενεργοποίηση της αυτόματης σύνδεσης, το Mac σας θα διατηρήσει τα διαπιστευτήρια του δικτύου, εξοικονομώντας σας από την ταλαιπωρία να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης.