Πώς να ξεκινήσετε τη δική σας συμβουλευτική επιχείρηση βήμα προς βήμα

Οι συμβουλευτικές επιχειρήσεις παρέχουν πολύτιμη καθοδήγηση σε άλλες επιχειρήσεις και ιδιώτες για να λύσουν τα προβλήματά τους και να τους βοηθήσουν να επιτύχουν προσωπικά και επαγγελματικά ορόσημα.
Σήμερα, ο κλάδος των συμβούλων γνωρίζει ταχεία δυναμική τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με το Statistaη παγκόσμια βιομηχανία παροχής συμβουλών υπολογίστηκε σε 132 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2020. Μόνο στις ΗΠΑ, σχεδόν 2 εκατομμύρια άτομα εργάζονταν σε αυτόν τον κλάδο.
Υπάρχουν πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις, μικρές επιχειρήσεις, ακόμη και επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να διαχειριστούν ορισμένους τομείς όπως το μάρκετινγκ, η ασφάλεια, η συμμόρφωση, οι λειτουργίες, τα οικονομικά κ.λπ.
Ομοίως, οι μαθητές και άλλα άτομα χρειάζονται κάποιον να τους καθοδηγήσει στην καριέρα και τα προσωπικά τους ταξίδια. Αυτό μπορεί να κάνει ένας σύμβουλος για εσάς.
Επομένως, εάν θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας συμβουλευτική επιχείρηση, διαβάστε αυτό το άρθρο.
Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω την έννοια της συμβουλευτικής επιχείρησης, τους τύπους της και πώς μπορείτε να ξεκινήσετε μια συμβουλευτική επιχείρηση μόνοι σας.
Πίνακας περιεχομένων
Τι είναι μια συμβουλευτική επιχείρηση;
Μια συμβουλευτική επιχείρηση είναι μια εταιρεία ή ένας επαγγελματίας πάροχος υπηρεσιών που παρέχει καθοδήγηση, λύσεις ή συμβουλές σε επίπεδο ειδικών σε έναν δεδομένο τομέα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες για να τους βοηθήσει να επιτύχουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους στόχους.
Αυτός ο τύπος επιχείρησης μπορεί να είναι μια startup (όπως η GrowthGirls και η Bain & Company), μια SMB (όπως η PixelPlex και η Webtronic Labs) ή μια επιχείρηση (όπως η Deloitte και η PwC).
Μπορείτε να ξεκινήσετε μια συμβουλευτική επιχείρηση σε διαφορετικούς τομείς όπως το μάρκετινγκ, το ανθρώπινο δυναμικό, οι λειτουργίες, τα οικονομικά, η μηχανική, η υγειονομική περίθαλψη, η πληροφορική, η νομική και ούτω καθεξής. Μπορείτε να συμβουλευτείτε επωνυμίες για την ανάπτυξη προϊόντων, τη λειτουργική βελτίωση, τις πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού, την εταιρική στρατηγική και το μάρκετινγκ.
Είτε μια επιχείρηση θέλει να βελτιώσει τη συνολική της απόδοση, να λανσάρει ένα προϊόν, να διαχειριστεί την ομάδα ή περισσότερα, μπορεί να ζητήσει τη βοήθεια ενός συμβούλου.
Αυτό μας φέρνει σε αυτό το ερώτημα – ποιος είναι σύμβουλος;
Με βάση τη φύση και το είδος μιας επιχείρησης, ένας σύμβουλος μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους. Θα μπορούσε να είναι η λήψη μιας επισκόπησης της εταιρείας, η ανάλυση των τμημάτων της, η ανακάλυψη προβλημάτων και οι βαθύτερες αιτίες και η δημιουργία μιας στρατηγικής για την επίλυση αυτών των ζητημάτων.
Από την αύξηση των αριθμών πωλήσεων έως τη μείωση του κόστους και την επέκταση της επιχείρησης σε νέες αγορές, μια επιχείρηση συμβούλων μπορεί να σας βοηθήσει σε κάθε βήμα της πορείας σας. Μπορεί να παρέχει νέες ιδέες, απόψεις και λύσεις για να βοηθήσει τις εταιρείες να εξαλείψουν τα εμπόδια.
Τύποι Συμβουλευτικών Επιχειρήσεων
#1. Επιχειρήσεις Συμβουλευτικής Πληροφορικής
Γνωστή και ως συμβουλευτική τεχνολογίας, αυτή η επιχείρηση περιλαμβάνει τη βοήθεια άλλων εταιρειών να αποφύγουν την ενόχληση της τεχνολογίας και του λογισμικού που μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα. Εάν μια εταιρεία αντιμετωπίζει σχετικά ζητήματα, μπορείτε να προτείνετε λύσεις που μπορεί να εφαρμόσει για να βελτιστοποιήσει τις λειτουργίες της και να μειώσει τους κινδύνους.
Παραδείγματα: Οι σύμβουλοι τεχνολογίας μπορεί να είναι σύμβουλοι ανάπτυξης/συντήρησης λογισμικού, τεχνικοί σύμβουλοι πεδίου, ηθικοί χάκερ, σύμβουλοι κυβερνοασφάλειας κ.λπ.
Κριτήρια/Εμπειρία: Οι σύμβουλοι πληροφορικής ή τεχνολογίας πρέπει να έχουν σχετικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο και γνώσεις πληροφορικής, τεχνολογιών, αναδυόμενων απειλών, λογισμικού, υλικού κ.λπ.
#2. Χρηματοοικονομική Συμβουλευτική Επιχείρηση
Οι επιχειρήσεις χρηματοοικονομικών συμβούλων είναι μια από τις πιο περιζήτητες και ωφέλιμες μορφές συμβουλευτικών επιχειρήσεων. Όλοι αυτές τις μέρες χρειάζεται να χειρίζονται αποτελεσματικά τα οικονομικά τους αλλά δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν ή τι είναι σωστό. Μπορείτε να βοηθήσετε τις επιχειρήσεις και τα άτομα να κάνουν καλύτερες οικονομικές επιλογές για να βελτιώσουν τα περιθώρια κέρδους και τις αποταμιεύσεις τους, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τα ανεπιθύμητα έξοδα.
Παραδείγματα: Η χρηματοοικονομική συμβουλευτική μπορεί να λάβει τη μορφή οικονομικών συμβουλών, συμβουλευτικών υπηρεσιών άντλησης κεφαλαίων, επενδυτικών συμβουλών κ.λπ.
Κριτήρια/Εμπειρία: Κανείς δεν μπορεί να γίνει οικονομικός σύμβουλος. Αυτός ο τομέας απαιτεί σχετικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο, όπως μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά, άδεια CFA ή CA, κ.λπ., τα οποία μπορεί να διαφέρουν από χώρα σε χώρα.
#3. Επιχειρήσεις Συμβουλευτικής Λειτουργίας
Ο στόχος αυτής της συμβουλευτικής επιχείρησης είναι να εξορθολογίσει τη λειτουργική αποτελεσματικότητα μιας εταιρείας, ώστε να μπορεί να επιτύχει μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους. Για να βελτιώσετε τη λειτουργική απόδοση, μπορείτε να κάνετε μια επισκόπηση των λειτουργιών μιας εταιρείας, να πραγματοποιήσετε έρευνα και να προτείνετε στρατηγικές.
Παραδείγματα: παροχή συμβουλών σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού, συμβουλευτικές υπηρεσίες παραγωγής, συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάπτυξης, συμβουλευτικές υπηρεσίες πωλήσεων και μάρκετινγκ, κ.λπ.
Κριτήρια/Εμπειρία: Άτομα με σχετικό μορφωτικό υπόβαθρο στις επιχειρήσεις, τα οικονομικά και τα οικονομικά είναι ιδανικά για αυτήν την επιχείρηση. Μπορείτε επίσης να έχετε εμπειρία στη διαχείριση των λειτουργιών πολλών εταιρειών ή στην ίδρυση εταιρειών μόνοι σας.
#4. Επιχειρήσεις Συμβουλευτικής Στρατηγικής
Η επιχείρηση συμβουλευτικής στρατηγικής περιλαμβάνει τη συναλλαγή με τους διευθυντές και τα ανώτερα στελέχη μιας εταιρείας και τη βοήθεια τους να λάβουν καλύτερες αποφάσεις.
Μερικές φορές, οι επικεφαλής επιχειρήσεων χρειάζονται τη βοήθεια κάποιου για να τους καθοδηγήσει σε διάφορες πτυχές της επιχείρησης που είναι κρίσιμες για την ανάπτυξη και τη διαβίωσή τους στην αγορά. Αυτοί οι τομείς θα μπορούσαν να είναι τα οικονομικά, η επιχειρηματική στρατηγική, η νομιμότητα κ.λπ. Εδώ μπορείτε να τους βοηθήσετε με την εξειδίκευσή σας και τη σκέψη υψηλού επιπέδου.
Παράδειγμα: Δεδομένου ότι η συμβουλευτική στρατηγικής είναι μια ευρεία κατηγορία, μπορείτε να δημιουργήσετε την συμβουλευτική σας επιχείρηση σε ειδικότητες όπως η συμβουλευτική στρατηγικής χρηματοδότησης, η συμβουλευτική επιχειρηματικής στρατηγικής κ.λπ.
Κριτήρια/Εμπειρία: Αυτός είναι ένας ρόλος υψηλού κινδύνου, επομένως αυτού του είδους η επιχείρηση απαιτεί να προσλάβετε επαγγελματίες που έχουν πτυχίο MBA ή σχετικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο. Επιπλέον, πρέπει να έχετε τουλάχιστον 5 χρόνια εμπειρία ως σύμβουλος στρατηγικής.
#5. Συμβουλευτικές Επιχειρήσεις Ανθρώπινου Δυναμικού
Ως σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού (HR), μπορείτε να βοηθήσετε τις επιχειρήσεις και τα άτομα να αντιμετωπίσουν το εργατικό τους δυναμικό. Μπορείτε να τους καθοδηγήσετε για το πώς να προσλαμβάνουν καλά ταλέντα, να βελτιστοποιούν την ενσωμάτωση τους και να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους μέσω της εκπαίδευσης. Επιπλέον, μπορείτε να τους πείτε αποτελεσματικούς τρόπους για να ενισχύσετε την παραγωγικότητα και την ικανοποίηση των εργαζομένων, ώστε να γίνουν πιο πιστοί.
Παραδείγματα: Στην παροχή συμβουλών ανθρώπινου δυναμικού, μπορείτε να περιορίσετε την ειδικότητά σας και να αναλάβετε ρόλους όπως σύμβουλος πρόσληψης, σύμβουλος αποζημίωσης κ.λπ.
Κριτήρια/Εμπειρία: Γενικά, οι επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού σε πολλές χώρες αποκτούν πτυχίο ή μεταπτυχιακό στη διοίκηση (BBA ή MBA). Για ορισμένους ρόλους, οι εταιρείες προσλαμβάνουν επίσης συμβούλους ανθρώπινου δυναμικού χωρίς σχετικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο, εάν έχουν παρακολουθήσει μαθήματα και έχουν αποκτήσει πιστοποιήσεις στο HR.
#6. Επιχειρήσεις Συμβουλευτικής Μάρκετινγκ
Οι επιχειρήσεις παροχής συμβουλών μάρκετινγκ είναι μια δημοφιλής μορφή επιχείρησης αυτές τις μέρες. Με το Διαδίκτυο προσβάσιμο σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, το μάρκετινγκ έχει γίνει ευκολότερο είτε στοχεύετε σε μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων είτε σε περιοχές.
Ως σύμβουλος μάρκετινγκ, μπορείτε να προσφέρετε μια ποικιλία υπηρεσιών με τη μορφή οργανικού ή επί πληρωμή μάρκετινγκ. Μπορείτε να βοηθήσετε τις επωνυμίες να αυξήσουν τις πωλήσεις και τη φήμη τους με τις στρατηγικές σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε κομμάτια περιεχομένου για αυτούς, να προβάλετε διαφημίσεις σε διαφορετικά κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ούτω καθεξής.
Παραδείγματα: Συμβουλευτικές υπηρεσίες μάρκετινγκ περιεχομένου, μάρκετινγκ μέσω email, μάρκετινγκ επιρροών, σύμβουλος μάρκετινγκ επί πληρωμή, κ.λπ.
Κριτήρια/Εμπειρία: Κατά την πρόσληψη υποψηφίων για μάρκετινγκ, μπορείτε να αναζητήσετε άτομα με πτυχίο Bachelor στο Μάρκετινγκ ή σχετική εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Έτσι, εάν έχετε εμπειρία μάρκετινγκ με αποδεδειγμένα αρχεία, μπορείτε να ξεκινήσετε αυτήν την επιχείρηση.
#7. Νομικές Συμβουλευτικές Επιχειρήσεις
Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται συχνά νομικό σύμβουλο για να διασφαλίσει ότι η εταιρεία συμμορφώνεται με τους νόμους που ισχύουν στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται. Μπορείτε επίσης να τους βοηθήσετε να παραμείνουν νόμιμοι όταν κλιμακώνονται σε άλλες περιοχές ή κάνουν νέες στρατηγικές.
Κριτήρια/Εμπειρία: Ως νομικός σύμβουλος, πρέπει να έχετε πτυχίο επιχειρηματικού δικαίου. Είναι επίσης επιθυμητό να έχετε εμπειρία σε νομικές συμβουλές για να εξασφαλίσετε ότι οι πελάτες σας τηρούν πάντα την ισχύουσα νομοθεσία. Για αυτό, πρέπει επίσης να κατέχετε βαθύτερη γνώση της νομιμότητας διαφορετικών περιοχών και χωρών, μεγαλύτερη εστίαση και ερευνητικές δυνατότητες για να προσφέρετε την καλύτερη λύση.
#8. Συμβουλευτική Επιχείρηση Συμμόρφωσης
Αυτό είναι παρόμοιο με τη νομική συμβουλευτική. Με τις αυξανόμενες ανησυχίες για το απόρρητο δεδομένων παγκοσμίως, κάθε επιχείρηση σήμερα πρέπει να συμμορφώνεται με τους τοπικούς και ομοσπονδιακούς νόμους. Θα τους βοηθήσει να αποφύγουν ποινές και απώλεια φήμης. Εδώ έρχονται σύμβουλοι συμμόρφωσης για να σώσουν τις επιχειρήσεις.
Κριτήρια/Εμπειρία: Θα χρειαστείτε πτυχίο στη Νομική ή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων εάν θέλετε να κάνετε συμβουλευτική συμμόρφωσης. Χρειάζεται επίσης σε συναφείς τομείς να έχει την απόλυτη γνώση των νόμων και των κανονισμών διαφορετικών χωρών και περιοχών.
#9. Επιχειρήσεις συμβούλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μια μορφή μάρκετινγκ που αξιοποιεί τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να τροφοδοτήσει τις προσπάθειες μάρκετινγκ μιας εταιρείας. Στοχεύει να αυξήσει την απήχηση μιας εταιρείας δημιουργώντας ένα buzz για τα προϊόντα της σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram και το Facebook (Meta) κ.λπ., που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον πολύ.
Μιλάμε για αυτήν την επιχείρηση παροχής συμβουλών ξεχωριστά, επειδή είναι πιθανώς μία από τις πιο αποτελεσματικές και ευρέως χρησιμοποιούμενες μορφές μάρκετινγκ επί του παρόντος.
Κριτήρια/Εμπειρία: Η εμπειρία σε αυτόν τον τομέα είναι πιο χρήσιμη από ένα απλό πτυχίο. Πρέπει να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε διαφορετικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης προς όφελός τους και να δημιουργείτε στρατηγικές για να βοηθήσετε τις επωνυμίες να αναπτυχθούν σε αυτές.
#10. Επιχειρήσεις Συμβουλευτικής Πωλήσεων
Σε αυτόν τον τύπο συμβουλευτικής επιχείρησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εξαιρετικές δεξιότητές σας στις πωλήσεις για να βελτιώσετε τους αριθμούς πωλήσεων και τα έσοδα μιας εταιρείας. Μπορείτε να αναλύσετε τα στοιχεία των πωλήσεων, το ιστορικό και άλλες πτυχές της επιχείρησης που μπορούν να επηρεάσουν τις πωλήσεις και να βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση των προσπαθειών τους με τις στρατηγικές σας.
Εκτός από πελάτες, μπορείτε να κάνετε στρατηγικές για υπαλλήλους. Μπορείτε να συμβουλεύετε τις εταιρείες ώστε να μπορούν να ενδυναμώσουν την ομάδα πωλήσεών τους ακούγοντας τα προβλήματά τους, επιλύοντάς τα, δίνοντάς τους προηγμένα εργαλεία για παραγωγικότητα και επιβραβεύοντάς τες για επιτεύγματα.
Εμπειρία: Οι δεξιότητες, η εμπειρία και η τέχνη της επικοινωνίας είναι πολύ πάνω από κάθε βαθμό στον τομέα των πωλήσεων. Πρέπει επίσης να έχετε ζήλο για την επίτευξη στόχων και να είστε προνοητικοί στο χειρισμό πελατών.
Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν πολλοί άλλοι τύποι συμβουλευτικών επιχειρήσεων – σύμβουλοι φυσικής κατάστασης και ευεξίας, σύμβουλοι βιωσιμότητας, σύμβουλοι ανάπτυξης χάκερ, σύμβουλοι καριέρας, σύμβουλοι σχεδιασμού, σύμβουλοι ανάπτυξης προϊόντων, σύμβουλοι ηγεσίας, σύμβουλοι SEO, σύμβουλοι δημοσίων σχέσεων και πολλά άλλα.
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων
Πλεονεκτήματα
- Λιγότερες επενδύσεις: Μπορείτε να ξεκινήσετε μια συμβουλευτική επιχείρηση με λιγότερες επενδύσεις. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται καν να δημιουργήσετε μια ειδική υποδομή απαραίτητα.
- Ευελιξία: Η συμβουλευτική προσφέρει την ευελιξία του τρόπου με τον οποίο θέλετε να διευθύνετε την επιχείρησή σας όσον αφορά την εργασία, την τοποθεσία, την υποδομή, τον τύπο της επιχείρησης με την οποία θέλετε να ασχοληθείτε, τις δαπάνες κ.λπ.
- Μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους: Μια συμβουλευτική επιχείρηση μπορεί να αποφέρει υψηλότερα περιθώρια κέρδους εάν επενδύσετε τον χρόνο και την προσπάθειά σας προς τη σωστή κατεύθυνση.
- Εύκολα επεκτάσιμη: Μια επιχείρηση συμβούλων είναι εύκολα επεκτάσιμη. Μπορείτε να εργαστείτε αρχικά ως ανεξάρτητος σύμβουλος και στη συνέχεια να προσλάβετε άλλους συμβούλους στην πορεία καθώς μεγαλώνετε.
- Εξουσία και εμπειρία: Μια επιχείρηση συμβούλων θα σας δώσει πολλές ευκαιρίες να γνωρίσετε νέα άτομα και να συναλλάσσεστε μαζί τους. Όσο περισσότερα έργα εργάζεστε, τόσο περισσότερη εμπειρία θα αποκτάτε.
Μειονεκτήματα
- Χωρίς οφέλη: Δεν θα λάβετε παροχές όπως ασφάλιση υγείας και άλλα επιδόματα όπως οι εργαζόμενοι. Θα χρειαστεί να φροντίσετε την ασφάλισή σας, τα συνταξιοδοτικά σας προγράμματα και άλλα προγράμματα για να υποστηρίξετε τη ζωή σας στο μέλλον.
- Ασυνεπής εργασία και εισόδημα: Ο αριθμός των έργων στα οποία θα εργαστείτε θα παρουσιάζει διακυμάνσεις, όπως και το εισόδημά σας.
- Υψηλός ανταγωνισμός: Οι επιχειρήσεις παροχής συμβουλών έχουν γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Έτσι, θα χρειαστεί να ξεχωρίσετε στο πλήθος του κλάδου σας προσφέροντας εξαιρετική δουλειά.
- Διαχείριση χρόνου: Αρχικά, θα είστε εσείς που θα διαχειρίζεστε τα πάντα, θα βρίσκετε πελάτες, θα εργάζεστε για αυτούς, θα διαχειρίζεστε τιμολόγια, θα φροντίζετε τα οικονομικά, θα επιλύετε ζητήματα, θα ελέγχετε την απόδοση κ.λπ.
Βήματα για να ξεκινήσετε τη συμβουλευτική σας επιχείρηση
#1. Αυτοεκτίμηση
Για να ξεκινήσετε τη δική σας συμβουλευτική επιχείρηση, πρέπει να έχετε πρόσβαση στις δεξιότητες, τις γνώσεις, τις δυνάμεις, τις ιδέες σας και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε τις γνώσεις σας παρακολουθώντας μαθήματα διαχείρισης και αποκτώντας τις απαιτούμενες δεξιότητες και πιστοποιήσεις.
Για παράδειγμα, εάν έχετε εμπειρία ή γνώσεις στο μάρκετινγκ, θα είναι καλό να ξεκινήσετε μια επιχείρηση παροχής συμβουλών μάρκετινγκ.
Επιπλέον, για κάθε συμβουλευτική επιχείρηση που επιλέγετε, υπάρχουν ορισμένες κοινές δεξιότητες που πρέπει να έχετε – δεξιότητες επικοινωνίας, δεξιότητες χειρισμού πελατών, δεξιότητες χειρισμού ομάδας, ιδέες καταιγισμού ιδεών, δεξιότητες SEO και πολλά άλλα.
#2. Επιλέξτε ένα επιχειρηματικό μοντέλο
Το επιχειρηματικό μοντέλο είναι ένα κρίσιμο μέρος κάθε επιχείρησης. Ενώ επιλέγετε ένα τέλειο επιχειρηματικό μοντέλο, διασφαλίζετε ότι έχετε πλήρη κατανόηση των αναδυόμενων αγορών και των στρατηγικών που πρέπει να εφαρμόσετε.
Το επιχειρηματικό σας μοντέλο περιλαμβάνει μια περίληψη της αποστολής και του οράματός σας, μια επισκόπηση της εταιρείας συμβούλων σας, μια λίστα με τους κλάδους που στοχεύετε, ένα σχέδιο για τις στρατηγικές μάρκετινγκ, την ομάδα που χρειάζεστε και πολλά άλλα. Επιπλέον, θα σας ζητηθεί να αποφασίσετε εάν θέλετε να ξεκινήσετε μόνοι σας, να εγγραφείτε ως Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (LLC) ή να πάτε σε μια Private Limited.
#3. Ερευνήστε διεξοδικά
Η αγορά αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, και ως εκ τούτου, πρέπει να ερευνήσετε αποτελεσματικά την τρέχουσα αγορά για να ξεκινήσετε τη συμβουλευτική σας επιχείρηση. Σας βοηθά επίσης να κατανοήσετε πόση προσπάθεια μπορείτε να καταβάλετε για να προσελκύσετε πιθανούς πελάτες.
Κατά την παροχή συμβουλών, πρέπει να διερευνήσετε πού βρίσκεται το πρόβλημα, να κάνετε έρευνα, να κατανοήσετε τις προσδοκίες του πελάτη και να κάνετε ένα κατάλληλο σχέδιο.
#4. Οικονομικός σχεδιασμός
Πρέπει να προγραμματίσετε τα οικονομικά σας με σύνεση, από την επένδυση των χρημάτων μέχρι την επίτευξη των νομισματικών στόχων. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε μελλοντικούς κινδύνους, προβλήματα χρέους, δαπάνες, αποταμιεύσεις κ.λπ. Επιπλέον, σας επιτρέπει να απεικονίσετε την τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση και να προβλέψετε τα μελλοντικά οικονομικά σας.
#5. Φορολογικές και Νομικές Συμμορφώσεις
Πριν ξεκινήσετε τη συμβουλευτική σας επιχείρηση, πρέπει να γνωρίζετε τους ισχύοντες φορολογικούς κανόνες και κανονισμούς στη χώρα σας. Εξαρτάται επίσης από τους τύπους επιχειρήσεων που επιλέγετε. Επιπλέον, πρέπει να ελέγξετε τις άδειες που χρειάζεστε για άδεια να ανοίξετε μια επιχείρηση νόμιμα σε μια δεδομένη περιοχή.
#6. Ρύθμιση SOP
Πριν προσκαλέσετε οποιονδήποτε πελάτη, πρέπει να ρυθμίσετε τις Τυπικές Λειτουργικές Διαδικασίες (SOP) και ένα μοντέλο τιμολόγησης, ώστε ο πελάτης σας να γνωρίζει εκ των προτέρων τι μπορείτε να προσφέρετε σε ποια τιμή.
Εάν ρυθμίσετε σωστά τα SOP, οι πελάτες σας θα γνωρίζουν ότι ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για να έχετε συνεπή αποτελέσματα.
#7. Αποκτήστε μια εγκατάσταση του Office
Χρειάζεστε ένα γραφείο για τη λειτουργία της επιχείρησής σας – θα μπορούσε να είναι ένα γραφείο στο σπίτι για να διευθύνετε την επιχείρησή σας εξ αποστάσεως ή σε ένα ειδικό κτίριο. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να υπολογίσετε την απαιτούμενη περιοχή ανάλογα με το μέγεθος της εταιρείας σας, να συμπεριλάβετε ορισμένες ανέσεις, να εξετάσετε τον προϋπολογισμό και η δομή του γραφείου σας είναι έτοιμη.
#8. Ασφαλής Χρηματοδότηση
Χρειάζεστε ένα ισχυρό επιχειρηματικό σχέδιο, μια σαφή επισκόπηση του τι κάνετε στην επιχείρησή σας, μια ανάλυση του τρέχοντος ανταγωνισμού της αγοράς και πολλά άλλα. Εάν επενδύετε τα κεφάλαιά σας χρησιμοποιώντας τις προσωπικές σας αποταμιεύσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες και σταθερά ομόλογα, πρέπει να εξασφαλίσετε αυτά τα κεφάλαια με τη σωστή προσέγγιση προς τους στόχους σας.
Επιπλέον, μπορείτε να συγκεντρώσετε κεφάλαια ζητώντας από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δωρίσουν ή να λάβουν βοήθεια από επενδυτές, δείχνοντας τον ξεκάθαρο δρόμο σας προς την επιτυχία.
#9. Αναπτύξτε την ταυτότητα της επωνυμίας
Η ανάπτυξη μιας ταυτότητας επωνυμίας είναι μια ουσιαστική προσέγγιση για την προσέλκυση δυνητικών πελατών. Για να αναπτυχθείτε, χρειάζεστε διάφορα υλικά μάρκετινγκ, όπως επαγγελματικούς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιχειρηματικά λογότυπα, προσωπικούς ιστότοπους, προσφορές ή διαφημίσεις και πολλά άλλα.
Η ταυτότητα της επωνυμίας αποδεικνύει την ύπαρξή σας. Αφήνει μεγάλη εντύπωση στους πελάτες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες σας αποθηκεύουν μια εικόνα της επωνυμίας σας στο μυαλό τους και θα επιστρέψουν όταν σας χρειαστούν ξανά.
#10. Κλιμακωθούν
Τώρα, όλα είναι έτοιμα, οπότε είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη συμβουλευτική σας επιχείρηση. Στη συνέχεια, εργαστείτε για την κλιμάκωση της επιχείρησής σας αναπτύσσοντας την ομάδα σας, φέρνοντας πελάτες από όλο τον κόσμο και μαθαίνοντας στην πορεία. Εστιάστε στην παροχή των καλύτερων συμβουλών και αναπτύξτε με συνέπεια τις δεξιότητές σας για να συνεχίσετε να προσελκύετε υποψήφιους πελάτες.
συμπέρασμα
Η συμβουλευτική επιχείρηση αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και οι επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απαιτούν συμβουλές από ειδικούς σε έναν συγκεκριμένο τομέα για να επιτύχουν μεγαλύτερη επιτυχία. Εάν έχετε εμπειρία συμβουλευτικής ή εκπαιδευτικά προσόντα όπως B.Tech, MBA, κ.λπ., μπορείτε να ξεκινήσετε μια συμβουλευτική επιχείρηση σε αυτήν τη θέση και να ακολουθήσετε τα σημεία που έχω αναφέρει παραπάνω για να αναπτυχθείτε.
Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να διαβάσετε σχετικά με τα επιτόκια επιχειρηματικών δανείων.