Πώς να ξεκινήσετε ένα Podcast στο Spotify και να ροκάρετε τα Airwaves με τη δική σας εκπομπή

Τα podcast έχουν αναδειχθεί ως ένα πραγματικά δημοφιλές μέσο επικοινωνίας.

Τα εύσημα θα μπορούσαν να πάνε στην εύκολη προσβασιμότητα, τη διαθεσιμότητα κατ’ απαίτηση και τον γρήγορο και απρόσκοπτο τρόπο σύνδεσης με το κοινό σας με μοναδικές ιστορίες. Είναι ιδανικά για να εκπαιδεύουν, να εμπνέουν και να διασκεδάζουν τις μάζες μέσω της δύναμης της φωνής και της αφήγησης.

Λόγω της αύξησης της δημοτικότητας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πλατφόρμες ροής όπως το Spotify έχουν γίνει το σπίτι για μερικά από τα καλύτερα podcasts εκεί έξω. Η εφαρμογή μουσικής παρέχει ένα ανοιχτό σε όλους στάδιο για να ξεκινήσετε και να εκτελέσετε ένα επιτυχημένο podcast.

Με μία μόνο κίνηση, μπορείτε να προσεγγίσετε εκατοντάδες και χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, χρήστες και να μοιραστείτε τις ιστορίες σας με τον κόσμο 🌏.

Θέλετε να ξεκινήσετε τα podcast σας στο Spotify και να ταράζετε τα ερτζιανά με την εκπομπή σας; Σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό, θα εξετάσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε ένα podcast στο Spotify και να γίνετε αίσθηση (όχι όμως από τη μια μέρα στην άλλη).

Ας βουτήξουμε αμέσως.

Τι είναι τα Podcasts;

Τα Podcasts έχουν γίνει γνωστά τα τελευταία χρόνια, κυρίως μεταξύ των Gen X και Gen Z. Τα podcast είναι προγράμματα ήχου που μπορούν να συντονιστούν από οπουδήποτε, οποτεδήποτε.

«Λοιπόν, εννοείς σαν ραδιοφωνική εκπομπή;» 📻 Όχι. Τα podcast διαφέρουν πολύ από τις ραδιοφωνικές εκπομπές επειδή μπορούν να ακουστούν κατά παραγγελία. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος για να συντονιστείτε. Είναι βασικά μια εκπομπή ραδιοφώνου ομιλίας κατά παραγγελία.

Τα podcast επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε θέση για το podcast σας, όπως:

 • Μυθιστόρημα
 • Δράμα
 • Επιχείρηση
 • Αυτοβοήθεια
 • Πολιτική
 • Υγεία
 • Συνεντεύξεις
 • Αθλητισμός
 • Αληθινό Έγκλημα
 • Κωμωδία
 • Νιώθω καλά
 • Ερευνητική Δημοσιογραφία
 • Ποπ κουλτούρα
 • Θρησκεία

Και πολλά πολλά άλλα. Τα podcast επιτρέπουν στη δημιουργικότητά σας να εκμεταλλευτεί και να μοιραστεί το θέμα ή το θέμα σας μέσω της συναρπαστικής αφήγησης. Και αν είστε τεχνικός, γιατί να μην δημιουργήσετε τα εξειδικευμένα τεχνολογικά podcast σας;

Γιατί είναι τόσο δημοφιλείς; Να γιατί.

#1. Ακούστε από οπουδήποτε, οποτεδήποτε 🎧

Σε αντίθεση με τις ραδιοφωνικές εκπομπές, τα podcast δεν θέτουν γεωγραφικούς ή χρονικούς περιορισμούς. Θα μπορούσατε να ζήσετε σε ένα μέρος του κόσμου και να ακούσετε έναν «Podcaster» να μοιράζεται τις ιστορίες του από ένα άλλο χωρίς κανένα γεωγραφικό εμπόδιο, απτό ή άυλο.

Επιπλέον, δεν χρειάζεται να συντονιστείτε στα επεισόδια podcast “ζωντανά”, καθώς είναι προηχογραφημένος ήχος. Μπορείτε να τους ακούσετε οποιαδήποτε στιγμή, με τον δικό σας ρυθμό και να ασχοληθείτε μαζί τους όταν κρίνετε κατάλληλο. Η ελευθερία χρόνου και τοποθεσίας των podcast τα έχει κάνει δημοφιλή τύπο περιεχομένου.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Sam's Club

Είτε είστε βιβλιομανής που θέλει να συζητήσει τις αναγνώσεις του με ομοϊδεάτες του είτε νοικοκυρά που θέλει να μοιραστεί μια μυστική συνταγή για τα καλύτερα μακαρόνια στον κόσμο, μπορείτε να βρείτε τη φυλή σας μέσω ενός podcast.

Δημιουργώντας podcast, μπορείτε να προσελκύσετε τα αυτιά των ατόμων που ενδιαφέρονται για το περιεχόμενό σας και θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αναπτύξετε μια κοινότητα γεμάτη ανθρώπους που σας κάνουν να νιώθετε σαν στο σπίτι σας – ένα ασφαλές μέρος για να μοιραστείτε οτιδήποτε και τα πάντα. Αυτό είναι που το καθιστά ένα καλό εργαλείο μάρκετινγκ, επίσης, για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

#3. Παρέχει Ψυχαγωγία και Εκπαίδευση ✍🏻

Τα podcast δεν έχουν σχεδιαστεί μόνο για ψυχαγωγία αλλά και για εκπαίδευση. Μπορείτε να βρείτε διάφορες εκπομπές που προσκαλούν καλεσμένους που διαθέτουν γνώσεις σχετικά με ένα θέμα και όπου ενθαρρύνονται να μοιραστούν τη σοφία τους, ενώ προσθέτουν επίσης μια χροιά χιούμορ για την προώθηση της δέσμευσης.

Αυτές οι εκπομπές κάνουν την εκμάθηση σύνθετων θεμάτων διασκεδαστική και ελκυστική, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλείς για ηλικίες 12-34 ετών.

Για αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους, τα podcast έχουν γίνει το μέσο ψυχαγωγίας για πολλούς ανθρώπους. Πολλές πλατφόρμες σάς παρέχουν τη σκηνή για να μοιραστείτε τις ιστορίες σας, μια από τις καλύτερες είναι το Spotify.

Πώς να προσεγγίσετε το κοινό σας;

Το Spotify μπορεί να υπερηφανεύεται για μια εκτιμώμενη βάση χρηστών πάνω από 517,69 εκατομμύρια παγκοσμίως από το 2023. Από αυτούς, περίπου 229 εκατομμύρια είναι premium συνδρομητές. Αυτοί οι αριθμοί αναμένεται να αυξάνονται σταθερά καθώς το Spotify γίνεται ο προορισμός για τους δημιουργούς ήχου.

Πηγή: Bankmycell

Το 2023, περίπου 95 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι θα συντονιστούν στα podcast του Spotify κάθε μήνα. Λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των ανθρώπων για τα podcast, όλο και περισσότεροι δημιουργοί αξιοποιούν την απήχηση του Spotify και ξεκινούν τις εκπομπές τους. Τώρα, περισσότεροι από 5 εκατομμύρια τίτλοι podcast είναι διαθέσιμοι στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων μοντέρνων θεμάτων όπως τα podcast AI και Machine Learning.

Ο αριθμός των χρηστών του Spotify, συμπεριλαμβανομένων των «ενεργών» μηνιαίων χρηστών, καθιστά το κορυφαίο σημείο για τους δημιουργούς να αφήσουν τη δημιουργικότητά τους να ρέει. Εάν είστε κάποιος που έχει όρεξη για αφήγηση ιστοριών και θέλετε να ξεκινήσετε το κανάλι podcast σας στο Spotify, δείτε πώς μπορείτε να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας μέσω αυτής της πλατφόρμας:

#1 Καθορίστε τη θέση σας 🎯

Ξεκινήστε αποφασίζοντας τη θέση ή το θέμα του podcast σας. Αφού καταλάβετε το γενικό θέμα της εκπομπής, εμβαθύνετε στην έρευνά σας και δείτε ποια θέματα μπορείτε να συμπεριλάβετε στην εκπομπή σας, όπως τον τόνο, τα στοιχεία που θα συμπεριλάβετε κ.λπ.

Η κατανόηση της θέσης σας από μέσα προς τα έξω θα σας βοηθήσει να καθορίσετε το κοινό-στόχο σας και να το προσεγγίσετε πολύ πιο αποτελεσματικά.

#2 Πραγματοποιήστε Έρευνα Αγοράς 🔎

Κατανοήστε το υποψήφιο κοινό σας κάνοντας έρευνα αγοράς. Μπορείτε να ρωτήσετε το κοινό σας ποια θέματα μπορείτε να εξερευνήσετε στο podcast και ποια θέματα θα τους ενδιέφεραν περισσότερο. Καταλήξτε σε ένα δοκιμαστικό σχέδιο και ζητήστε σχόλια από τους φίλους και την οικογένειά σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις αναφορές στα σχόλια του Microsoft Office 365

Θα μπορούσατε επίσης να δημιουργήσετε μια έρευνα για να αξιοποιήσετε τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα σημεία πόνου του δυνητικού κοινού σας. Για να σας βοηθήσουμε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία podcast για να ξεκινήσετε με το podcasting.

Ένας άλλος τρόπος για να λάβετε πληροφορίες για το κοινό σας είναι να ακούσετε επιτυχημένα podcast στην ίδια θέση και να δείτε τι είδους περιεχόμενο δημιουργούν.

#3 Δημιουργήστε μια προσωπικότητα κοινού 👤

Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια περσόνα κοινού είναι να κάνετε στον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις και να βρείτε τις απαντήσεις σε αυτές:

 • Τι αρέσει να ακούει στον ιδανικό σας ακροατή;
 • Ποιες είναι οι συμπάθειες και οι αντιπάθειές τους;
 • Ποια είναι η ηλικία τους και πού ζουν;
 • Τι είναι οι επιθυμίες και τα προβλήματα, τα πάθη και τα χόμπι;

Δημιουργώντας ένα γενικό δημογραφικό στοιχείο του κοινού-στόχου σας και προσδιορίζοντας τις ιδιαιτερότητες του τρόπου ζωής του, μπορείτε να σχεδιάσετε μια προσωπικότητα κοινού για να επιμεληθεί περιεχόμενο που σχετίζεται άμεσα με τις ανάγκες του.

Η έρευνα είναι το κλειδί για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου podcast. Μόλις αυτό ξεπεραστεί, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημιουργία του τέλειου podcast για το κοινό-στόχο σας.

Πώς να ξεκινήσετε ένα Podcast στο Spotify

Είστε στα μισά του δρόμου όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε το podcast σας στο Spotify. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε ένα podcast στην κορυφαία μουσική πλατφόρμα στον κόσμο:

Βήμα 1: Πρώτα πρώτα, μπορείτε είτε να επιλέξετε μια πλατφόρμα φιλοξενίας podcast τρίτου μέρους είτε να ανεβάσετε τα podcast σας με μη αυτόματο τρόπο στο Spotify.

Μια πλατφόρμα φιλοξενίας τρίτου μέρους σάς βοηθά να ηχογραφείτε, να επεξεργάζεστε και να διανέμετε τα podcast σας στο Spotify και σε άλλες πλατφόρμες, εάν χρειάζεται.

Για να μην αναφέρουμε, πολλές πλατφόρμες φιλοξενίας τρίτων διευκολύνουν επίσης την αυτόματη κάλυψη των απαιτήσεων του Spotify, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τραβάτε τα μαλλιά σας με απογοήτευση προσπαθώντας να καλύψετε κάθε απαίτηση χειροκίνητα.

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες φιλοξενίας για το podcast σας:

Ωστόσο, για αυτόν τον οδηγό, θα χρησιμοποιήσουμε τη δωρεάν φιλοξενία του Spotify (παλαιότερα γνωστή ως Anchor.)

Βήμα 2: Δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό στο Spotify για Podcasters αν δεν έχετε ήδη.

Βήμα 3: Μόλις συνδεθείτε, κάντε κλικ στο κουμπί Νέο επεισόδιο και επιλέξτε Δημιουργία επεισοδίου.

Βήμα 4: Από εδώ, μπορείτε είτε να ανεβάσετε τον ηχογραφημένο ήχο από το σύστημά σας είτε να εγγράψετε έναν επιτόπου κάνοντας κλικ στο κουμπί Εγγραφή τώρα. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να εγγράψετε ένα βίντεο για αυτό χρησιμοποιώντας το Riverdale.

Βήμα 5: Μετά την εγγραφή ή τη μεταφόρτωση του αρχείου ήχου, μπορείτε να το μετονομάσετε και να το επεξεργαστείτε όπως θέλετε χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα εργαλεία. Σας επιτρέπει να εκτελείτε βασικές εργασίες επεξεργασίας, όπως να χωρίσετε περιττά μέρη και να προσθέσετε μουσική χωρίς δικαιώματα.

  Πώς να διαγράψετε το προφίλ του Marco Polo

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα δημιουργίας επεισοδίων για να ρυθμίσετε με ακρίβεια τα επεισόδιά σας και να τοποθετήσετε κάθε ήχο όπου θέλετε.

Βήμα 6: Αφού κάνετε προεπισκόπηση των επεισοδίων και είστε ικανοποιημένοι με το podcast και τη διάρκειά του, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση επεισοδίου για να σας ζητηθεί στην επόμενη σελίδα, όπου μπορείτε να προσθέσετε τελευταίες πινελιές, όπως τον τίτλο, την περιγραφή, τον τύπο επεισοδίου, κατηγορία περιεχομένου, τέχνη επεισοδίου κ.λπ.

Βήμα 7: Αφού συμπληρώσετε όλες τις πληροφορίες, κάντε κλικ στην επιλογή Δημοσίευση τώρα για να κάνετε το podcast σας ζωντανό.

Και τελειώσατε όλα! Το podcast σας είναι πλέον ζωντανό σε μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ροής podcast.

Έχετε πρόβλημα με το web player σας; Ακολουθούν τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων που δεν λειτουργεί το Spotify Web Player.

Πώς να δημιουργήσετε έσοδα από το Podcast σας στο Spotify

Το podcast σας είναι ζωντανό και αποκτά την έλξη που σας αξίζει. Και τώρα τι? Μάλλον πρέπει να βγάλεις κάποια χρήματα από αυτό. Τα καλά νέα είναι ότι είναι απίστευτα απλό και απλό. Ακολουθούν μερικοί από τους πολλούς τρόπους δημιουργίας εσόδων από το podcast σας στο Spotify:

#1. Αυτοματοποιημένες διαφημίσεις

Οι αυτοματοποιημένες διαφημίσεις είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα από την πλατφόρμα φιλοξενίας του Spotify. Συνδέει τους διαφημιστές με τους ακροατές μέσω του Δικτύου κοινού του Spotify.

Αν και για να αξιοποιήσετε αυτήν την επιλογή δημιουργίας εσόδων, θα χρειαστείτε έναν σημαντικό ακόλουθο του Spotify και να προσφέρετε μια μοναδική εμπειρία ακρόασης στο κοινό σας.

Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ προς το παρόν μόνο με πρόσκληση.

#2. Ambassador Ads

Αν σας άρεσε να χρησιμοποιείτε το Spotify για Podcasters, μπορείτε να το εγγυηθείτε, να διαδώσετε τη λέξη στο κοινό σας και να πληρωθείτε για αυτό.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα από τα podcast σας. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε δημοσιεύσει τουλάχιστον 1 επεισόδιο και τουλάχιστον 100 ακροατές τις τελευταίες 60 ημέρες. Ω, πρέπει επίσης να βρίσκεστε στις ΗΠΑ.

#3. Συνδρομές Podcast

Μόλις το podcast σας αποκτήσει αρκετή έλξη, μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα από αυτό προσφέροντας μια συνδρομή επί πληρωμή στο περιεχόμενό σας για να μεγιστοποιήσετε τα έσοδά σας και να ενισχύσετε την ανακάλυψη. Όσο μεγαλύτερο είναι το κοινό, τόσο περισσότερα έσοδα.

Για να πληροίτε τα κριτήρια για αυτήν την επιλογή δημιουργίας εσόδων, πρέπει να έχετε τουλάχιστον 2 δημοσιευμένα επεισόδια. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο σε επιλέξτε χώρες και περιοχές.

#4. Υποστήριξη ακροατών

Εάν είστε ένας εκκολαπτόμενος δημιουργός podcast με λίγους αλλά πιστούς ακόλουθους, μπορείτε να είστε ανοιχτοί για επαναλαμβανόμενες χρηματικές δωρεές από το κοινό σας και να λάβετε υποστήριξη ακροατών για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του podcast σας.

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, πρέπει να έχετε δημοσιεύσει τουλάχιστον 2 επεισόδια και να βρίσκεστε στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο Σκέψεων

Τα podcast είναι το ανερχόμενο μέσο μαζικής επικοινωνίας που εκπαιδεύει, εμπνέει και ψυχαγωγεί μέσω της απήχησης ήχου/βίντεο. Πολλοί οδηγοί για την εύρεση ιδεών για podcast μπορούν εύκολα να βρεθούν στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν με τα μπλοκ δημιουργίας περιεχομένου.

Το καλύτερο μέρος είναι – οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα μπορεί να ξεκινήσει ένα podcast με ελάχιστη έως καθόλου αρχική επένδυση. Το μόνο που χρειάζεται να επενδύσετε είναι ο χρόνος και η υπομονή σας και μπορείτε να προσελκύετε σταθερά τους ακόλουθους ενώ κερδίζετε χρήματα από αυτό.

Στη συνέχεια, ελέγξτε το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας podcast για να κυκλοφορήσετε άψογα επεισόδια.