Πώς να μεταφέρετε δεδομένα από το Android στο iPhone [+ 3 Apps]

Οι εφαρμογές μεταφοράς δεδομένων έχουν κάνει τη διαδικασία μετάβασης σε νέο λειτουργικό σύστημα ακόμα πιο εύκολη. Εφόσον το διαβάζετε αυτό και θέλετε να μάθετε πώς να μεταφέρετε δεδομένα από το Android στο iPhone, θεωρώ ότι έχετε ήδη αποφασίσει να αλλάξετε το λειτουργικό σας σύστημα. Μπράβο σου!

Ανάλογα με τη χρήση σας, η μετάβαση από το Android στο iPhone μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η Apple διαθέτει τα πάντα, από μια κομψή διεπαφή έως έναν γρήγορο επεξεργαστή και μια κορυφαία πολιτική απορρήτου. Ωστόσο, η εναλλαγή λειτουργικών συστημάτων συνοδεύεται από τον πονοκέφαλο της μεταφοράς όλων των δεδομένων.

Ενώ το iOS διαθέτει μια έξυπνη λειτουργία που μεταφέρει γρήγορα όλα τα δεδομένα από ένα παλιό iPhone σε ένα νέο κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, η μεταφορά δεδομένων από ένα Android σε ένα iPhone είναι μια εντελώς διαφορετική πρόκληση. Αλλά η Apple είναι μπροστά από όλες τις πιθανές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι χρήστες.

Έχουν εισαγάγει τη δική τους επίσημη εφαρμογή, “Μετακίνηση στο iOS”, 🥳 που κάνει τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ Android και iPhone να αποτελεί παιχνιδάκι🍰. Σε αυτήν την ανάρτηση, εξετάζω αυτήν την εφαρμογή ενώ αποκαλύπτω πρόσθετες εφαρμογές τρίτων που σας επιτρέπουν να μεταφέρετε δεδομένα από το Android στο iPhone. Ακολουθεί μια κλεφτή ματιά σε αυτές τις πρόσθετες εφαρμογές στον παρακάτω πίνακα:

Τίτλος

Περιγραφή

Εξερευνώ

Tenorshare iCareFone iTransGo

Εύκολη μεταφορά δεδομένων μεταξύ iPhone και Android.

MobileTrans

Μεταφορά δεδομένων χωρίς επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ή internet.

iMobie AnyTrans

Γρήγορη μεταφορά, συμπεριλαμβανομένων αρχείων καταγραφής κλήσεων και αρχείων.

Γιατί να αλλάξετε από Android σε iOS

Η Apple είναι γνωστή για τα πολυτελή προϊόντα της, σημάδι πλούτου. Ωστόσο, υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τα iPhone έχουν τόσο υψηλές τιμές και γιατί εξακολουθούμε να είμαστε πρόθυμοι να εξαργυρώνουμε 1.000 σε κάθε κυκλοφορία.

Είναι αρκετά προηγμένα τεχνολογικά, με εκπληκτικές διεπαφές, ισχυρές ικανότητες ενοποίησης και καινοτόμα χαρακτηριστικά. Εάν δεν θέλετε να προσαρμόσετε τη συσκευή σας στον πυρήνα και μεταβείτε σε ένα iPhone, θα ξέρετε πόσο εκπληκτικό είναι. Αυτό προέρχεται από έναν πρώην υπερασπιστή των τηλεφώνων Android, αλλά έναν σταθερό χρήστη του iOS τώρα.

Πολλοί χρήστες Android μεταβαίνουν σε iPhone με ανησυχητικό ρυθμό και για όλους τους σωστούς λόγους. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι προτιμούν τα iPhone από οποιαδήποτε άλλη συσκευή στην αγορά.

#1. Φιλική προς το χρήστη διεπαφή ☝🏻

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Android έχει ορισμένες ισχυρές δυνατότητες προσαρμογής. Χάρη στον τεράστιο κατάλογο εφαρμογών στο Play Store, μπορείτε να εξατομικεύσετε το τηλέφωνό σας με πολλούς τρόπους. Ωστόσο, η προσαρμογή του τηλεφώνου σας Android απαιτεί να έχετε κάποιο βαθμό γνώσεων και δεξιοτήτων.

Εάν δεν είστε καλά γνώστες των τεχνικών στοιχείων του τηλεφώνου, δεν θα μπορείτε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές του. Από την άλλη πλευρά, το iPhone διαθέτει μια απλή και φιλική προς το χρήστη διεπαφή.

  9 καλύτερες εφαρμογές κατασκοπείας για Android και iPhone

Οι περισσότερες από τις βασικές λειτουργίες στα iPhone είναι προεγκατεστημένες στο τηλέφωνο, επομένως δεν χρειάζεται να ξοδεύετε ώρες για να μάθετε τη διεπαφή iOS. Άτομα με λιγότερες από λιγότερες γνώσεις τεχνολογίας μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ένα iPhone σαν επαγγελματίας.

#2. Ενσωματωμένο Οικοσύστημα Apple 📱

Η Google καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσει ένα διασυνδεδεμένο οικοσύστημα σε τηλέφωνα Android, αλλά πρέπει να εγκαταστήσετε όλες τις εφαρμογές τρίτων της Google για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ενσωμάτωση.

Στα iPhone, ωστόσο, η εγγενής ενσωμάτωση δημιουργεί ένα ισχυρό οικοσύστημα όπου τα πάντα συνδέονται και αλληλοσυνδέονται. Από το iMessage στις Φωτογραφίες και το Apple Pay έως το iCloud, η απρόσκοπτη ενσωμάτωση όλων των εγγενών εφαρμογών στο iOS την καθιστά μια ισχυρή συσκευή.

Επιπλέον, εάν έχετε άλλες συσκευές Apple, όπως MacBook, iMac ή iPad, μπορείτε να απολαύσετε την ενοποίηση μεταξύ συσκευών, όπως τη μεταφορά φωτογραφιών μέσω AirDrop, με ένα μόνο κλικ. Έτσι είναι απρόσκοπτη.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μπείτε στο οικοσύστημα της Apple φθηνά

#3. Απόρρητο 🔒

Το μόνο πράγμα για το οποίο φημίζονται τα προϊόντα της Apple και πωλούνται γρήγορα είναι η πολιτική απορρήτου τους. Πολλές εταιρείες ασφάλειας πληροφοριών έχουν συμφωνήσει ομόφωνα ότι τα iPhone είναι πολύ πιο ασφαλή και ασφαλή από τα τηλέφωνα Android.

Δεν είναι να απορείς Το 97% των επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού σε smartphone γίνονται σε τηλέφωνα Android, σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes. Επιπλέον, οι εφαρμογές τρίτων πρέπει να ζητούν από τους χρήστες ρητή άδεια προτού χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα τους. Αυτό τοποθετεί το iOS στην κορυφή του παιχνιδιού όσον αφορά το απόρρητο και την ασφάλεια. Για αυτούς τους δύο λόγους, η Apple είναι ξεκάθαρος νικητής.

Εάν αποφασίσατε να μεταβείτε στο iPhone από το Android, καλώς ήλθατε στο cool people’s club. Αλλά προτού θέσετε σε λειτουργία το iPhone σας, πρέπει να μεταφέρετε όλα τα δεδομένα από την παλιά σας συσκευή. Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται ενοχλητικά. Δεν υπάρχει εγγενές χαρακτηριστικό σε καμία από τις συσκευές που να επιτρέπει την απρόσκοπτη μεταφορά δεδομένων.

Ωστόσο, η Apple παρουσίασε την επίσημη εφαρμογή της για να κάνει τη μεταφορά εύκολη, «Μετακίνηση σε iOS». Ακόμη και η Apple γνωρίζει πόσοι χρήστες Android βρίσκονται σε μετάβαση, επομένως είναι μπροστά από την καμπύλη.

«Ελάτε πιο κοντά από ποτέ στον πελάτη σας. Τόσο κοντά, μάλιστα, που τους λες τι χρειάζονται καλά πριν το καταλάβουν οι ίδιοι».

– Ο Steve Jobs

Μεταφορά δεδομένων με “Μετακίνηση σε iOS”

Η Apple γνωρίζει ότι κάποια στιγμή οι περισσότεροι χρήστες Android θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αλλαγής. Ήμουν εκεί το έκανα αυτό. Η μοναδική πρόκληση που αντιμετωπίζετε ενώ κάνετε τη μετατόπιση είναι η μεταφορά των δεδομένων.

Θα θέλατε να μεταφέρετε όλα τα δεδομένα από το Android στο iPhone σας, συμπεριλαμβανομένων των επαφών, των αρχείων, των φωτογραφιών, των βίντεο, των σημειώσεων, των ημερολογίων, του ιστορικού μηνυμάτων, των σελιδοδεικτών ιστού και πολλά άλλα.

  Διορθώστε το WiFi συνεχίζει να απενεργοποιείται αυτόματα στο Android

Δείτε πώς μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα από την παλιά σας συσκευή Android στο νέο και λαμπερό iPhone σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή “Μετακίνηση σε iOS”. Πριν ξεκινήσετε, παρακάτω είναι μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε:

  • Βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στις πηγές τροφοδοσίας τους και έχουν ενεργοποιημένο το WiFi, κατά προτίμηση στο ίδιο δίκτυο. Αυτό θα αποτρέψει τη διακοπή της μεταφοράς με χαμηλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή έλλειψη σύνδεσης στο Διαδίκτυο.
  • Βεβαιωθείτε ότι η νέα σας συσκευή iOS έχει τον αποθηκευτικό χώρο για να φιλοξενήσει τα δεδομένα που μεταφέρονται σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων στην κάρτα Micro SD.
  • Για τη μεταφορά σελιδοδεικτών Chrome, πρέπει να έχετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση Chrome στο τηλέφωνό σας Android.

Ολα έτοιμα? Δείτε πώς μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα τώρα.

Βήμα 1: Εγκαταστήστε το Μετακίνηση στο iOS εφαρμογή στο τηλέφωνό σας Android.

Βήμα 2: Ανοίξτε την εφαρμογή στη συσκευή Android και πατήστε Συνέχεια για να αποδεχτείτε τους Όρους και Προϋποθέσεις. Στην επόμενη οθόνη, μπορείτε να επιλέξετε να αποδεχτείτε ή να αρνηθείτε την άδεια για τη συλλογή δεδομένων χρήσης.

Βήμα 3: Ενεργοποιήστε τα δεδομένα τοποθεσίας σας στην εφαρμογή όταν σας ζητηθεί. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή Εύρεση του κωδικού σας στην επόμενη οθόνη.

Βήμα 4: Βεβαιωθείτε ότι το νέο σας iPhone βρίσκεται σε κατάσταση επαναφοράς. Μόλις το ενεργοποιήσετε, ολοκληρώστε τις οδηγίες στην οθόνη επιλέγοντας τις προτιμήσεις σας, όπως γλώσσα, χώρα κ.λπ. Όταν φτάσετε στην οθόνη Εφαρμογών και δεδομένων, πατήστε Μετακίνηση δεδομένων από το Android από τις συγκεκριμένες επιλογές.

Βήμα 5: Πατήστε Συνέχεια. Αυτό θα ζητήσει από το iPhone σας να δημιουργήσει έναν 6-ψήφιο ή 10ψήφιο κωδικό, μαζί με ένα προσωρινό δίκτυο.

Βήμα 6: Εισαγάγετε τον κωδικό που βλέπετε στο iPhone σας στο τηλέφωνό σας Android στην εφαρμογή Μετακίνηση σε iOS.

Βήμα 7: Συνδέστε το τηλέφωνο Android με το προσωρινό δίκτυο WiFi που δημιούργησε το iPhone σας πατώντας Σύνδεση.

Βήμα 8: Επιλέξτε το περιεχόμενο που θέλετε να μεταφέρετε.

Μπορείτε να επιλέξετε από: φωτογραφίες, βίντεο, επαφές, ημερολόγια, αρχεία, λογαριασμούς αλληλογραφίας, φακέλους, ιστορικό μηνυμάτων, σελιδοδείκτες, άλμπουμ φωτογραφιών, μηνύματα και πολυμέσα Whatsapp, Ρυθμίσεις προσβασιμότητας και Ρυθμίσεις οθόνης.

Τα βιβλία, η μουσική και τα PDF θα πρέπει να μετακινηθούν χειροκίνητα.

Βήμα 9: Αφού επιλέξετε, προχωρήστε στη μεταφορά. Η γραμμή φόρτωσης θα δείχνει την πρόοδο της μεταφοράς. Περιμένετε να τελειώσει. Ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων που μεταφέρετε, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγο για να ολοκληρωθεί, ώστε να μπορείτε να αφήσετε και τα δύο τηλέφωνά σας ήσυχα και ίσως να πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ☕ στο μεταξύ.

Βήμα 10: Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά, πατήστε Τέλος στη συσκευή σας Android και Συνέχεια στο iPhone σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση στο iPhone σας.

Τέλος, ελέγξτε εάν όλα τα δεδομένα έχουν μεταφερθεί με επιτυχία.

Εναλλακτικές λύσεις για «Μετακίνηση σε iOS»

Ενώ το Move to iOS είναι η εγγενής λύση της Apple για τη μεταφορά δεδομένων, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές σε αυτό. Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές τρίτων έχουν περισσότερες δυνατότητες και ταχύτερες δυνατότητες μεταφοράς. Εδώ είναι μερικές εξαιρετικές επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε:

  10+ καλύτερες εφαρμογές πλοήγησης για Android 2023 – [Top Maps List]

#1. Tenorshare iCareFone iTransGo

Tenorshare iCareFone iTransGo είναι μια εύχρηστη εφαρμογή μεταφοράς δεδομένων που σας επιτρέπει να μεταφέρετε περιεχόμενο από iPhone σε iPhone, Android σε Android και ακόμη και Android σε iPhone.

Η απλή διεπαφή της εφαρμογής σάς επιτρέπει να επιλέξετε την κατηγορία δεδομένων που θέλετε να μεταφέρετε, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι κανένα από τα δεδομένα δεν αντικαθίσταται αλλά συγχωνεύεται με τη συσκευή-στόχο. Είναι συμβατό με iPhone, Mac, συσκευές Android και υπολογιστές.

Μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα όλες τις μορφές δεδομένων από φωτογραφίες, επαφές, μηνύματα, βίντεο, ημερολόγια, ακόμη και μουσική (κάτι που δεν επιτρέπει η Μετακίνηση σε iOS.)

Η μεταφορά των δεδομένων είναι επίσης απλή. Απλώς συνδέστε τις συσκευές, ξεκινήστε το πρόγραμμα, επιλέξτε τα δεδομένα που θέλετε να μεταφέρετε και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Είναι η καλύτερη επιλογή για να μετακινηθείτε στο iOS.

Διαβάστε μια πλήρη κριτική του Tenorshare iCareFone iTransGo

#2. MobileTrans

MobileTrans σας επιτρέπει να μεταφέρετε διάφορους τύπους δεδομένων χωρίς επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αυτό καθιστά τη μεταφορά των δεδομένων από τη μια συσκευή στην άλλη εξαιρετικά εύκολη. Επίσης, δεν χρειάζεστε πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές κοινής χρήσης δεδομένων που απαιτούν να έχετε είτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας είτε WiFi.

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο, μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε μηνύματα Whatsapp, φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα, επαφές, εφαρμογές, μηνύματα, ημερολόγια, αρχεία καταγραφής κλήσεων και μουσική με μια κοντινή συσκευή ή από απόσταση.

Μερικές από τις δυνατότητες του MobileTrans είναι ασύγκριτες. Έτσι, αν θέλετε να μεταφέρετε δεδομένα χωρίς το διαδίκτυο από απόσταση, έχετε βρει το ταίρι σας.

#3. iMobie AnyTrans

Μιλώντας για τις καλύτερες εφαρμογές κοινής χρήσης δεδομένων, θα ήταν εγκληματικό να μην αναφέρουμε iMobie AnyTrans. Αυτή η λύση αποδίδει καλύτερα από τη Μετακίνηση σε iOS από πολλές απόψεις. Πρώτον, μπορεί να μετακινήσει τα αρχεία καταγραφής κλήσεων στη νέα συσκευή σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, ενώ το Move to iOS δεν έχει τέτοια επιλογή.

Μπορεί επίσης να μεταφέρει μουσική, εισαγόμενα βίντεο, ήχους κλήσης, βιβλία και αρχεία PDF και αρχεία, συμπεριλαμβανομένων συμπιεσμένων και εγγράφων. Φυσικά, μεταφέρει και τα βασικά, όπως μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο, επαφές, ημερολόγια και άλλα.

Η ταχύτητα της μεταφοράς είναι επίσης απίστευτη. Εάν θέλετε να μετακινήσετε περισσότερες κατηγορίες δεδομένων από τη συσκευή σας Android σε iOS, συνιστώ ανεπιφύλακτα το iMobie AnyTrans.

Κλείσιμο Σκέψεις

Η μεταφορά δεδομένων από ένα τηλέφωνο Android σε ένα iPhone μπορεί να είναι μια ενοχλητική εργασία. Ωστόσο, εάν έχετε αποφασίσει να κάνετε τη μετάβαση, πρέπει να κατακτήσετε αυτήν την πρόκληση. Ευτυχώς, έχετε πολλές μεθόδους και επιλογές για να διαλέξετε.

Εκτός από τη χρήση της επίσημης εφαρμογής της Apple – Μετακίνηση σε iOS, μπορείτε να δείτε τις επιλογές τρίτων που αναφέρονται. Ενώ όλες αυτές οι εφαρμογές κάνουν το βασικό καθήκον της μεταφοράς δεδομένων αρκετά καλά, έχουν κάποιες αποχρώσεις. Είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας αμέσως πριν επιλέξετε την καλύτερη εφαρμογή κοινής χρήσης δεδομένων για τις ανάγκες σας. Καλή τύχη με αυτό!

Θέλετε να μεταφέρετε δεδομένα στο Mac σας; Δείτε τα καλύτερα εργαλεία για τη μεταφορά αρχείων από Android σε Mac.