Πώς να κρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Telegram

Εάν ενδιαφέρεστε για ασφαλείς επικοινωνίες, τότε πιθανότατα έχετε ακούσει για το Telegram, μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων και VOIP που βασίζεται στο cloud. Το Telegram επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν ανώνυμα μηνύματα, φωτογραφίες, ροές βίντεο, αρχεία ήχου και άλλα αρχεία.

Ωστόσο, παρά τη διαφημιστική εκστρατεία, το Telegram δεν είναι μια ιδιαίτερα ασφαλής εφαρμογή επικοινωνίας. Τα μηνύματα κρυπτογραφούνται μόνο από την πλευρά του πελάτη και οι ειδικοί στην κρυπτογραφία έχουν ασκήσει κριτική στην αρχιτεκτονική ασφαλείας της εφαρμογής. Για παράδειγμα, όλες οι επαφές και τα μηνύματα αποθηκεύονται μαζί με τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης και η εφαρμογή δεν διαθέτει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για τα μηνύματα. Επίσης, το προσαρμοσμένο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης της Telegram έχει αποδειχθεί ότι έχει σημαντικά προβλήματα ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Για αυτούς τους λόγους, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να στέλνουν μηνύματα μέσω του Telegram, αλλά θέλουν να ανωνυμοποιηθούν κατά τη χρήση της υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το Telegram αλλά εξακολουθούν να κρύβουν το δικό τους τηλεφωνικό νούμερο από την εφαρμογή. Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει στο πώς να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Μπορώ να κρύψω τον αριθμό τηλεφώνου μου στο Telegram;

Όταν εγγράφεστε στο Telegram, πρέπει να δώσετε στην εφαρμογή άδεια να πραγματοποιεί και να λαμβάνει κλήσεις στο τηλέφωνό σας και να δώσετε στην εφαρμογή τον αριθμό τηλεφώνου σας. Δυστυχώς, εάν θέλετε να εγγραφείτε στο Telegram στο κύριο τηλέφωνό σας, πρέπει να δώσετε αυτές τις πληροφορίες.

Ωστόσο, το Telegram δεν χρησιμοποιεί τον αριθμό για να επικοινωνήσει μαζί σας και δεν μοιράζεται τον αριθμό με άλλους χρήστες. Το όνομα χρήστη στον λογαριασμό σας γίνεται το αναγνωριστικό διακριτικό σας για την υπηρεσία.

Οι άλλοι χρήστες του Telegram θα μπορούν να δουν τον αριθμό τηλεφώνου σας μόνο εάν έχετε τον δικό τους αποθηκευμένο στο τηλέφωνό σας και συγχρονίσουν τις επαφές σας με το Telegram. Αυτό περιλαμβάνει φίλους, οποιονδήποτε στις επαφές του τηλεφώνου σας και οποιονδήποτε έχετε μοιραστεί πρόθυμα τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Είναι ένα απλό σύστημα που διατηρεί μια εμφάνιση ιδιωτικότητας. Εφόσον δεν προσθέτετε τον αριθμό του ατόμου στις επαφές του τηλεφώνου σας, το μόνο που θα δει είναι το όνομα χρήστη σας στο Telegram. Υπάρχει, ωστόσο, ένας τρόπος να αποκρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Telegram. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Ανοίξτε το Telegram και πατήστε Ρυθμίσεις που βρίσκονται στην κάτω αριστερή γωνία
 • Πατήστε Απόρρητο και ασφάλεια
 • Πατήστε στον αριθμό τηλεφώνου
 • Πατήστε είτε οι Επαφές μου (οι επαφές σας θα δουν τον αριθμό τηλεφώνου σας) είτε Κανείς (κανείς δεν θα δει τον αριθμό τηλεφώνου σας)
  Πώς να δημιουργήσετε έναν φάκελο στο Telegram

Αυτό θα κάνει έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να δει τον αριθμό τηλεφώνου σας μέσω της εφαρμογής. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι ο αριθμός τηλεφώνου σας θα εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένος στον λογαριασμό σας.

Περισσότερες συμβουλές για το απόρρητο του Telegram

Το Telegram προσπαθεί να διατηρήσει το απόρρητό σας εντός της εφαρμογής. Τα μηνύματα αποθηκεύονται στη συσκευή σας, όχι στους διακομιστές του Telegram, προστατεύοντάς τα από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Όταν ένα μήνυμα διαγράφεται, μπορεί να διαγραφεί και για τα δύο μέρη – ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τι βλέπει το άλλο άτομο στη συνομιλία. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές ακόμη τροποποιήσεις που μπορείτε να κάνετε στο Terminal για να κάνετε τις συνομιλίες σας ακόμα πιο ιδιωτικές.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να κάνετε το Telegram πιο ασφαλές.

Αυτοκαταστροφικές συνομιλίες

Το Telegram έχει μια λειτουργία Secret Chat που χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και αυτοκαταστρέφεται σε προκαθορισμένο χρόνο. Θα χρειαστεί να ορίσετε ένα χρονόμετρο για αυτές τις συνομιλίες, αλλά εκτός από αυτό, η διαδικασία είναι αυτόματη. Για εκείνες τις συνομιλίες που δεν θέλετε να βρείτε ποτέ, αυτή είναι μια πολύ ωραία λειτουργία.

 • Ανοίξτε μια μυστική συνομιλία στο Telegram
 • Επιλέξτε το εικονίδιο του μενού με τις τρεις κουκκίδες
 • Επιλέξτε Ορισμός χρονοδιακόπτη αυτοκαταστροφής και ορίστε μια ώρα

Μόλις ξεκινήσει το χρονόμετρο, όλα τα μηνύματα σε αυτήν την περίοδο συνομιλίας θα διαγραφούν όταν λήξει. Επιπλέον, το Telegram απενεργοποιεί τη λειτουργία στιγμιότυπου οθόνης του smartphone σας όταν βρίσκεστε σε μυστική συνομιλία, προσθέτοντας ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας.

Απόκρυψη στιγμιότυπων οθόνης από τη συλλογή του τηλεφώνου σας

Εάν δεν θέλετε τα στιγμιότυπα οθόνης του Telegram να εμφανίζονται στη συλλογή πολυμέσων του τηλεφώνου σας, μπορείτε να τα αποκρύψετε. Μπορείτε να καθορίσετε ακριβώς ποια μέσα μπορούν και ποια δεν μπορούν να προβληθούν εκτός του Telegram, κάτι που μπορεί να σας γλιτώσει από την κατά λάθος αποκάλυψη εικόνων κατά την κύλιση στις φωτογραφίες σας.

Σε Android:

 • Επιλέξτε Ρυθμίσεις Telegram
 • Πατήστε στις Ρυθμίσεις συνομιλίας
 • Κάντε εναλλαγή Αποθήκευση στη συλλογή σε Απενεργοποίηση

Σε iOS:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
 • Επιλέξτε Απόρρητο και Φωτογραφίες
 • Απενεργοποιήστε το “Telegram”.

Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να προβάλλετε αυτά τα μέσα από το Telegram, αλλά δεν θα είναι ορατά από πουθενά αλλού στη συσκευή σας.

Ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης

Εάν άλλοι έχουν πρόσβαση στο τηλέφωνό σας και θέλετε να διατηρήσετε το απόρρητό σας, μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης για το Telegram. Αυτό κλειδώνει την εφαρμογή και εμποδίζει οποιονδήποτε άλλο να μπορεί να χρησιμοποιήσει ή να προβάλει την εφαρμογή, εκτός εάν γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής σας.

 • Ανοίξτε το Telegram και πατήστε Ρυθμίσεις
 • Πατήστε Απόρρητο και ασφάλεια
 • Πατήστε Κλείδωμα κωδικού πρόσβασης και, στη συνέχεια, Ενεργοποιήστε τον κωδικό πρόσβασης
 • Εισαγάγετε και εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας, εάν σας ζητηθεί.
  Πώς να διαγράψετε μια επαφή στο Telegram

Από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να εισάγετε το PIN σας κατά την πρώτη εκκίνηση του Telegram. Φροντίστε να θυμάστε το PIN σας ή να το αποθηκεύσετε σε ασφαλές μέρος – είναι ο μόνος τρόπος πρόσβασης στον λογαριασμό σας στο Telegram.

Απόκρυψη της τελευταίας εμφάνισης για επιλεγμένες επαφές στο Telegram

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, το Telegram δείχνει σε άλλα άτομα την τελευταία φορά που χρησιμοποιήσατε την εφαρμογή. Εάν προσπαθείτε να αποφύγετε κάποιον ή θέλετε να συνομιλήσετε χωρίς να σας δουν, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στην εφαρμογή Telegram
 • Επιλέξτε Απόρρητο και ασφάλεια
 • Πατήστε Τελευταία εμφάνιση και Διαδικτυακό
 • Επιλέξτε είτε Όλοι, Οι Επαφές μου είτε Κανείς

Πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Telegram χωρίς τον αριθμό τηλεφώνου σας

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, βλέπετε ότι δεν υπάρχει τρόπος να εγγραφείτε στο Telegram χωρίς να τους δώσετε έναν αριθμό τηλεφώνου. Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι ο αριθμός ΣΑΣ.

Επειδή το Telegram χρησιμοποιεί τον αριθμό μόνο για την αρχική επαλήθευση λογαριασμού, δεν χρειάζεται να του δώσετε έναν αριθμό που συνδέεται με εσάς με οποιονδήποτε τρόπο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εγκαταστήσετε το Telegram χωρίς να αφήνετε ανιχνεύσιμη σύνδεση με την πραγματική σας ταυτότητα.

Δανειστείτε σταθερό τηλέφωνο

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κινητό τηλέφωνο για να εγγραφείτε στο Telegram. Εάν δεν μπορείτε να λάβετε SMS, το Telegram θα καλέσει έναν φωνητικό αριθμό και θα σας δώσει τον κωδικό επαλήθευσης με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν ακόμα καρτοτηλέφωνα στον κόσμο, και μερικά από αυτά δέχονται ακόμη και εισερχόμενες κλήσεις.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δανειστείτε ένα τηλέφωνο σε μια βιβλιοθήκη ή ένα κατάστημα. Πολλές εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης διαθέτουν δημόσια τηλέφωνα στο λόμπι, όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κλήσεις. Εφόσον μπορείτε να λάβετε τη μία κλήση από το Telegram, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον αριθμό και να είστε εντελώς ανιχνεύσιμοι.

Χρησιμοποιήστε το Google Voice

Το Google Voice είναι η υπηρεσία VOIP που παρέχεται από την Google. Ένας λογαριασμός Google Voice σάς δίνει έναν τοπικό αριθμό τηλεφώνου, ο οποίος πρέπει να συνδεθεί με έναν λογαριασμό Google, αλλά η δημιουργία ενός νέου, ανώνυμου λογαριασμού Google είναι εύκολη.

 • Αποσυνδεθείτε από όλους τους λογαριασμούς σας Google
 • Εγγραφείτε για ένα νέο λογαριασμό Google
 • Μόλις αποκτήσετε έναν νέο λογαριασμό, συνδέστε τον σε έναν νέο Google Voice λογαριασμός
 • Επιλέξτε έναν αριθμό τηλεφώνου
 • Εγγραφείτε στο Telegram και δώστε τον αριθμό σας στο Google Voice ως αριθμό επικοινωνίας
 • Ανακτήστε τον κωδικό εξουσιοδότησης από τον λογαριασμό σας στο Google Voice και εισαγάγετέ τον στο Telegram
  Πώς να καρφιτσώσετε και να διαχειριστείτε μηνύματα στο Telegram

Χρησιμοποιήστε έναν Προσωρινό Αριθμό

Εάν δεν θέλετε να περάσετε από τα στεφάνια για να δημιουργήσετε ένα νέο ψευδώνυμο Google, μπορείτε απλώς να εγγραφείτε για έναν αριθμό εγγραφής. Υπάρχει οποιοσδήποτε αριθμός υπηρεσιών που θα σας δώσουν α προσωρινό αριθμό τηλεφώνουή ακόμα και έναν δεύτερο αριθμό, χωρίς να σας κάνει να κάνετε πολλά για την επαλήθευση ή την εξακρίβωση της ταυτότητάς σας.

Υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά FreePhoneNum έχει μια δωρεάν υπηρεσία που είναι ιδανική για τους σκοπούς σας εδώ. Μπορείτε να λάβετε έναν προσωρινό αριθμό από αυτόν τον ιστότοπο εντελώς δωρεάν, έναν αριθμό που στη συνέχεια ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται ξανά και ξανά από άλλα άτομα αργότερα.

Δεδομένου ότι αυτός ο ιστότοπος και η Telegram είναι εντελώς άσχετες εταιρείες, δεν θα υπάρχει σύνδεση που να δείχνει ότι είστε ο συγκεκριμένος χρήστης που χρησιμοποίησε αυτόν τον προσωρινό αριθμό για να εγγραφεί στο Telegram.

 • Επίσκεψη FreePhoneNum και επιλέξτε έναν από τους αριθμούς που εμφανίζονται
 • Στο Telegram, εισαγάγετε τον αριθμό που επιλέξατε
 • Περιμένετε να εμφανιστεί το SMS από το Telegram με τον κωδικό επαλήθευσης στο FreePhoneNum
 • Εισαγάγετε αυτόν τον κωδικό επαλήθευσης στο Telegram

Χρησιμοποιήστε τηλέφωνο καυστήρα

Είναι ακόμα δυνατό να αγοράσετε παλιά τηλέφωνα με δυνατότητα (δηλαδή τηλέφωνα που δεν είναι smartphone αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας) από μέρη όπως καταστήματα μικρού ειδών ή στην ιδιωτική αγορά. Ή μπορείτε να αγοράσετε το παλιό τηλέφωνο κάποιου άλλου, το οποίο έχει ακόμα μια υπηρεσία SMS σε αυτό προσωρινά για μερικά δολάρια.

Αυτό είναι ένα κάπως σκιερό μέρος του κόσμου μεταπώλησης τηλεφώνων, επειδή όλα αυτά τα τηλέφωνα αγοράζονται γενικά ειδικά για εγκλήματα, αλλά από μόνο του, δεν είναι παράνομο να έχετε ένα τηλέφωνο που δεν είναι συνδεδεμένο με εσάς.

Μόλις έχετε το τηλέφωνο, χρησιμοποιήστε το για να εγγραφείτε στο Telegram και μετά πετάξτε το. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνδεθείτε στο Telegram στο κύριο τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Telegram και δεν θα χρειαστεί να επαληθεύσετε περαιτέρω την ταυτότητά σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει την “Επαλήθευση δύο παραγόντων” στις Ρυθμίσεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρειαστείτε ξανά αυτόν τον αριθμό τηλεφώνου.

Συχνές Ερωτήσεις

Τελικές σκέψεις

Αν και δεν είναι η πιο ασφαλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, το Telegram προσφέρει κάποια ασφάλεια και υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κάνετε την εφαρμογή ακόμα πιο ασφαλή. Ακολουθώντας τις συμβουλές που περιγράφονται παραπάνω, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Telegram ανώνυμα και να προσαρμόσετε τη ρύθμισή σας για να προστατεύσετε το απόρρητό σας.

Έχετε άλλες συμβουλές για να κάνετε το Telegram πιο ασφαλές; Μοιραστείτε τα στα σχόλια παρακάτω!