Πώς να κλειδώσετε εφαρμογές στο iPhone σας με κωδικό πρόσβασης, αναγνωριστικό προσώπου και άλλα

Ένας κωδικός πρόσβασης ή ένα σύστημα βιομετρικής επαλήθευσης ταυτότητας λειτουργεί μόνο ως ένα επίπεδο προστασίας, επειδή μόλις παρακαμφθεί, ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές και το περιεχόμενο στο iPhone σας. Επομένως, για μεγαλύτερη ασφάλεια, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο κλειδώματος εφαρμογών. Θα εξετάσουμε όλους τους μοναδικούς τρόπους κλειδώματος εφαρμογών στο iPhone σας.

Πώς να κλειδώσετε εφαρμογές στο iPhone σας με κωδικό πρόσβασης

Προς το παρόν, καμία ενσωματωμένη λειτουργία ασφαλείας δεν σας επιτρέπει να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης κλειδώματος εφαρμογής για το iPhone σας. Ωστόσο, υπάρχει διαθέσιμη λύση. Ας δούμε τα βήματα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Screen Time για να κλειδώσετε εφαρμογές στο iPhone σας με κωδικό πρόσβασης:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Χρόνος οθόνης > Δραστηριότητα εφαρμογών και ιστότοπου > Ενεργοποίηση δραστηριότητας εφαρμογών και ιστότοπου.
 • Πατήστε Κλείδωμα Ρυθμίσεις ώρας οθόνης. Πληκτρολογήστε τον τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης που προτιμάτε. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης είναι ξεχωριστός από αυτόν που χρησιμοποιείτε για να ξεκλειδώσετε το iPhone σας.
 • Μεταβείτε στα Όρια εφαρμογών > Προσθήκη ορίου. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας Screen Time για πρόσβαση στη σελίδα.
 • Για να κλειδώσετε όλες τις εφαρμογές στο iPhone σας με τον κωδικό πρόσβασης Screen Time, επιλέξτε Όλες οι εφαρμογές και οι κατηγορίες. Για να κλειδώσετε συγκεκριμένες εφαρμογές, μπορείτε να σύρετε προς τα κάτω στην οθόνη σας για να εμφανιστεί η γραμμή αναζήτησης και να αναζητήσετε εφαρμογές από εκεί. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το αναπτυσσόμενο βέλος σε κάθε κατηγορία για να επιλέξετε μεμονωμένες εφαρμογές.
 • Αφού επιλέξετε τις εφαρμογές, πατήστε Επόμενο.
 • Ορίστε 1 λεπτό για το όριο εφαρμογής. Βεβαιωθείτε ότι ο αποκλεισμός στο τέλος του ορίου είναι ενεργοποιημένος.
 • Πατήστε Προσθήκη για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.
 •   5 Το καλύτερο React IDE για να δοκιμάσετε

  Τώρα, όλες οι εφαρμογές σας για iPhone θα κλειδώνονται με κωδικό πρόσβασης μετά από ένα λεπτό χρήσης κάθε μέρα. Όποιος πατήσει σε μια κλειδωμένη εφαρμογή θα δει ένα μήνυμα Χρονικού ορίου. Η επιλογή Ask For More Time μπορεί να παρακαμφθεί μόνο με την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης Screen Time.

  Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στη μέθοδο Screen Time. Πρώτον, εφαρμογές συστήματος όπως το Safari δεν περιλαμβάνονται αυτόματα στην επιλογή Όλες οι εφαρμογές και οι κατηγορίες. Πρέπει να βρείτε μη αυτόματα την εφαρμογή χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης. Ένας άλλος περιορισμός είναι ότι ο Χρόνος οθόνης δεν σας επιτρέπει να κλειδώσετε μερικές εφαρμογές, όπως τις Ρυθμίσεις και το Τηλέφωνο.

  Επίσης, το Screen Time προσφέρει την επιλογή χρήσης μιας εφαρμογής για «ένα λεπτό ακόμη» χωρίς να χρειάζεται να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης. Αφού τελειώσει το ένα λεπτό, μπορείτε να επιλέξετε να ξεκλειδώσετε μόνο άλλα 15 λεπτά, μία ώρα ή να το επιτρέψετε για ολόκληρη την ημέρα. Ο Χρόνος οθόνης δεν σας επιτρέπει να κλειδώνετε ξανά μια εφαρμογή κάθε φορά αμέσως μετά την έξοδο από αυτήν.

  Πώς να κλειδώσετε εφαρμογές στο iPhone σας με Face ID ή Touch ID

  Εάν ο Χρόνος οθόνης δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες σας, μην ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν ακόμα άλλες εναλλακτικές λύσεις για το κλείδωμα των εφαρμογών χωρίς τη χρήση του Screen Time. Εκτός από έναν κωδικό πρόσβασης για το Screen Time, μπορείτε να κλειδώσετε εφαρμογές στο iPhone σας με Face ID ή Touch ID.

  Πρώτα, πρέπει να ρυθμίσετε το Face ID στο iPhone σας. Εάν έχετε iPhone με Touch ID, να γνωρίζετε ότι η διαδικασία εγκατάστασης είναι ως επί το πλείστον η ίδια. Μόλις το ενεργοποιήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Face ID (ή το Touch ID) για να κλειδώσετε τις εφαρμογές στο iPhone σας.

  Ωστόσο, θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν μπορούν να κλειδωθούν όλες οι εφαρμογές με Face ID ή Touch ID. Ευτυχώς, πολλά δημοφιλή, όπως το WhatsApp και το Messenger, σας επιτρέπουν να το κάνετε.

    Πώς να τεκμηριώσετε κώδικα JavaScript χρησιμοποιώντας JSDoc

  Πώς να κλειδώσετε εφαρμογές στο iPhone σας με μια συντόμευση

  Εάν μια εφαρμογή δεν σας προσφέρει απευθείας την επιλογή να την κλειδώσετε με Face ID ή Touch ID, υπάρχει μια λύση. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση iPhone για να κλειδώσετε όποιες εφαρμογές θέλετε.

  Τα βήματα είναι τα ίδια με τη δημιουργία μιας συντόμευσης iPhone για να κλειδώσετε την εφαρμογή Φωτογραφίες. Η μόνη διαφορά είναι ότι όταν προσαρμόζετε το Choose, επιλέξτε όλες τις εφαρμογές που θέλετε να κλειδώσετε πριν πατήσετε Τέλος.

  Η μέθοδος συντόμευσης θα κλειδώσει ολόκληρο το iPhone σας όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια εφαρμογή. Για να προχωρήσετε στην εφαρμογή, θα πρέπει στη συνέχεια να την ξεκλειδώσετε με τον κωδικό πρόσβασης της οθόνης κλειδώματος του iPhone, το Face ID ή το Touch ID, ανάλογα με το τι έχετε ενεργοποιήσει.

  Πώς να κλειδώσετε εφαρμογές στο iPhone σας με καθοδηγούμενη πρόσβαση

  Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η καθοδηγούμενη πρόσβαση το καθιστά ένα ελαφρώς διαφορετικό κλείδωμα εφαρμογής για το iPhone σας. Όταν η καθοδηγούμενη πρόσβαση είναι ενεργοποιημένη, η δυνατότητα κλειδώνει την πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές στο iPhone σας εκτός από αυτήν που είναι ανοιχτή αυτήν τη στιγμή στην οθόνη σας.

  Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο κλειδώματος εφαρμογής όταν κάποιος ζητά να δανειστεί το τηλέφωνό σας για να χρησιμοποιήσει προσωρινά μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Απλώς εκκινήστε την εν λόγω εφαρμογή και ενεργοποιήστε την Καθοδηγούμενη πρόσβαση, ώστε όλες οι άλλες εφαρμογές να είναι ασφαλείς και απρόσιτες πίσω από έναν κωδικό πρόσβασης, αναγνωριστικό προσώπου ή αναγνωριστικό αφής.

  Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να κλειδώσετε εφαρμογές στο iPhone σας χρησιμοποιώντας την καθοδηγούμενη πρόσβαση:

 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Καθοδηγούμενη πρόσβαση. Ενεργοποιήστε την καθοδηγούμενη πρόσβαση.
 • Πατήστε Ρυθμίσεις κωδικού πρόσβασης > Ορισμός κωδικού πρόσβασης καθοδηγούμενης πρόσβασης. Εισαγάγετε έναν εξαψήφιο κωδικό πρόσβασης. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης είναι διαφορετικός από τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείται για το κλείδωμα του iPhone σας. Είναι επίσης ξεχωριστό από το Screen Time.
 • Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή στο Face ID ή στο Touch ID για να χρησιμοποιήσετε έναν βιομετρικό κωδικό πρόσβασης.
 •   Πώς να υπολογίσετε τη διαφορά ώρας στην Python

  Τώρα, για να κλειδώσετε το iPhone σας και να περιορίσετε τη χρήση σε μία μόνο εφαρμογή, κάντε τριπλό κλικ στο κουμπί Side εάν χρησιμοποιείτε iPhone X ή νεότερο μοντέλο. Για iPhone 8 ή παλαιότερο, κάντε τριπλό κλικ στο κουμπί Home.

  Θα ξέρετε ότι το κλείδωμα της εφαρμογής είναι επιτυχές όταν δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο Ξεκίνησε με καθοδηγούμενη πρόσβαση. Για έξοδο από την καθοδηγούμενη πρόσβαση, κάντε ξανά τριπλό κλικ στο Πλαϊνό ή στο κουμπί Αρχική σελίδα, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης και πατήστε Τέλος. Εναλλακτικά, μπορείτε να βγείτε κάνοντας διπλό κλικ στο ίδιο κουμπί και επαληθεύοντας τον εαυτό σας με το Face ID ή το Touch ID.

  Μπορείτε να κλειδώσετε εφαρμογές iPhone με εφαρμογές τρίτων;

  Ίσως έχετε ακούσει για εφαρμογές κλειδώματος εφαρμογών για Android. Τότε, υπάρχει παρόμοιο κλείδωμα εφαρμογής για το iPhone; Τεχνικά, η απάντηση είναι ναι. υπάρχουν τέτοιες εφαρμογές τρίτων. Ωστόσο, λειτουργούν μόνο σε jailbroken συσκευές.

  Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ξεκλειδώσετε νέες δυνατότητες προσαρμογής και να αποκτήσετε πρόσβαση σε νέες εφαρμογές στο iPhone σας, σκεφτείτε το προσεκτικά γιατί το jailbreaking του iPhone σας ενέχει κινδύνους, όπως η έκθεση της συσκευής σας σε ευπάθειες ασφαλείας.

  Άλλες συμβουλές για να κλειδώσετε το περιεχόμενο της εφαρμογής στο iPhone σας

  Εκτός από το κλείδωμα μιας ολόκληρης εφαρμογής, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι για να κλειδώσετε το περιεχόμενο των εφαρμογών στο iPhone σας για να τις κρατήσετε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

  Υπάρχουν ήδη ορισμένες ενσωματωμένες επιλογές στις εγγενείς εφαρμογές της Apple. Για παράδειγμα, μπορείτε να κλειδώσετε συγκεκριμένες σημειώσεις iPhone με κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πολλές συμβουλές και κόλπα για να αποκρύψετε προσωπικό περιεχόμενο στο iPhone σας.

  Ένας άλλος τρόπος είναι να θυμάστε να αποσυνδέεστε από εφαρμογές όπου έχετε λογαριασμό που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι εφαρμογές ψηφιακού πορτοφολιού. Συνήθως, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε στο προφίλ σας και να μετακινηθείτε προς τα κάτω σε μια λίστα ρυθμίσεων για ένα κουμπί Αποσύνδεση ή Έξοδος.

  Κλειδώστε τις εφαρμογές του iPhone σας για περισσότερη ιδιωτικότητα

  Εξετάσαμε πώς μπορείτε να κλειδώσετε εφαρμογές στο iPhone σας με κωδικό πρόσβασης, Face ID ή Touch ID και Guided Access. Ομολογουμένως, δεν είναι τέλεια, καθώς κάθε μέθοδος έχει μικρούς περιορισμούς.

  Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να βασιστείτε σε αυτά για να κλειδώσετε αποτελεσματικά τις εφαρμογές στο iPhone σας. Να είστε βέβαιοι ότι όποιος δεν έχει τον κωδικό πρόσβασης δεν θα έχει πρόσβαση στις κλειδωμένες εφαρμογές σας.