Πώς να κατεβάσετε οποιοδήποτε βίντεο από το Διαδίκτυο: 11 Δωρεάν Μέθοδοι

Θέλετε να κατεβάσετε βίντεο από το διαδίκτυο; Αν δείτε ένα βίντεο που σας αρέσει στο Facebook, το YouTube, το Vimeo ή άλλους κορυφαίους ιστότοπους βίντεο, ίσως θέλετε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο για να το διατηρήσετε για πάντα.

Ευτυχώς, η λήψη βίντεο από το διαδίκτυο είναι εκπληκτικά εύκολη. Σχεδόν πάντα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL του βίντεο σε έναν αποκλειστικό ιστότοπο λήψης βίντεο.

Παρακάτω, εξετάζουμε τους καλύτερους ιστότοπους και εφαρμογές που σας επιτρέπουν να κατεβάζετε βίντεο δωρεάν. Καλύπτουμε προγράμματα λήψης βίντεο για συγκεκριμένους ιστότοπους κοινωνικών μέσων, ευέλικτα προγράμματα λήψης all-in-one και συσκευές εγγραφής οθόνης, ώστε να μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα λάβετε οποιοδήποτε βίντεο θέλετε στο διαδίκτυο.

Το Y2Mate είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα λήψης βίντεο από το YouTube. Απλώς αντιγράψτε τη διεύθυνση URL του βίντεο YouTube, επικολλήστε την στο πεδίο URL του Y2Mate και πατήστε Enter. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί Λήψη βίντεο.

Στη συνέχεια, επιλέξτε από τις διαθέσιμες αναλύσεις λήψης (όπως 480p, 720p ή 1080p) σε μορφή MP4 ή WebM. Εμφανίζεται επίσης το εκτιμώμενο μέγεθος αρχείου. Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη δίπλα στην ανάλυση που προτιμάτε για να ξεκινήσετε τη λήψη του βίντεο YouTube για προβολή εκτός σύνδεσης.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Y2Mate για λήψη του ήχου MP3 των βίντεο YouTube.

Το SSSTik είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα λήψης βίντεο TikTok. Αυτό το εργαλείο ξεχωρίζει επειδή σας επιτρέπει να κατεβάζετε βίντεο TikTok χωρίς το υδατογράφημα.

Όπως το Y2Mate, τα βήματα λήψης είναι ουσιαστικά τα ίδια. Απλώς αντιγράψτε τη διεύθυνση URL του βίντεο TikTok, επικολλήστε την στο πεδίο URL του SSSTik και κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Χωρίς υδατογράφημα για να κάνετε λήψη του βίντεο TikTok.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το SSSTik για λήψη του ήχου MP3 που χρησιμοποιείται στο βίντεο TikTok.

Το X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, δεν έχει τόσες αναρτήσεις βίντεο όπως το TikTok ή το Facebook, αλλά αν υπάρχει κάποιο βίντεο που θέλετε να κατεβάσετε από εκεί, το Download Twitter Videos κάνει τη δουλειά.

Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL του tweet που περιέχει το βίντεο που θέλετε και, στη συνέχεια, επικολλήστε το στη Λήψη βίντεο Twitter. Μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να το αποθηκεύσετε ως MP4 ή MP4 HD.

  Πρέπει να αγοράσετε το Apple Watch 4;

Το Instagram αρχικά σφυρηλάτησε τη φήμη του ως υπηρεσία κοινής χρήσης φωτογραφιών, αλλά έκτοτε έχει τοποθετηθεί και ως πλατφόρμα βίντεο. Το iGram σάς βοηθά να κατεβάζετε καρούλια και βίντεο Instagram ως αρχεία MP4.

Εκτός από βίντεο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το iGram για λήψη φωτογραφιών από το Instagram. Μπορείτε να επιλέξετε τρεις διαφορετικές αναλύσεις, αλλά οποιαδήποτε φωτογραφία που θα κατεβάσετε θα είναι διαθέσιμη μόνο ως JPEG.

Το FDown είναι ένα εργαλείο για τη λήψη δημόσιων βίντεο ή τροχών από το Facebook. Απλώς αντιγράψτε το URL του Facebook και επικολλήστε το στο FDown για να το κατεβάσετε. Μπορείτε να επιλέξετε να κατεβάσετε το βίντεο του Facebook σε κανονική ή HD ποιότητα.

Αν παρατηρήσετε ότι το FDown φαίνεται να παρέχει μια ανακριβή εκτίμηση διάρκειας βίντεο—για παράδειγμα, ο ιστότοπος μπορεί να εντοπίσει ότι το βίντεό σας διάρκειας 3 λεπτών είναι 180 ώρες—απλώς αγνοήστε το. Να είστε βέβαιοι ότι το ληφθέν αρχείο σας θα έχει τη σωστή διάρκεια.

Το FDown έχει επίσης μια επέκταση Chrome που ονομάζεται Video Downloader Plus. Με την επέκταση, δεν χρειάζεται να φύγετε από την αρχική σελίδα του κοινωνικού δικτύου εάν βρείτε κάτι που θέλετε να αποθηκεύσετε. Ωστόσο, η επέκταση θα σας επιτρέψει να κατεβάσετε μόνο βίντεο σε ποιότητα HD και έτσι το μέγεθος του αρχείου θα είναι μεγαλύτερο.

Αν και το FDown μπορεί τώρα να κατεβάζει μόνο δημόσια και όχι ιδιωτικά βίντεο στο Facebook, εξακολουθούν να υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι λήψης ιδιωτικών βίντεο στο Facebook.

Το Pokopin είναι πρόγραμμα λήψης βίντεο στο Pinterest. Εάν περιηγείστε στο θέμα που σας ενδιαφέρει και συναντήσετε ένα καλό εκπαιδευτικό βίντεο, δεν χρειάζεται να βρείτε την αρχική του πηγή YouTube ή TikTok για να το κατεβάσετε. Με το Pokopin, μπορείτε να κατεβάσετε το βίντεο απευθείας από το Pinterest.

Στο Pinterest, πατήστε την καρφίτσα του βίντεο για να το ανοίξετε σε μια νέα ιστοσελίδα. Στη συνέχεια, αντιγράψτε το URL του και επικολλήστε το στο πεδίο URL του Pokopin. Κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί Λήψη. Το Pokopin θα δημιουργήσει έναν σύνδεσμο για τη λήψη του βίντεο του Pinterest σε μορφή MP4.

  Η διαχείριση εργασιών είναι εύκολη με αυτά τα 11 εργαλεία

Το Freemake Video Downloader είναι μια εφαρμογή για υπολογιστές που σας επιτρέπει να κατεβάζετε βίντεο από πάνω από 10.000 ιστότοπους. Η λίστα περιλαμβάνει YouTube, Facebook, Vimeo, Dailymotion και άλλα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για Windows όσο και για Mac.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Freemake για να αποθηκεύσετε βίντεο, λίστες αναπαραγωγής και κανάλια σε μορφές όπως MP4, MP3, AVI, WMV, MPEG, 3GP και FLV. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εκκινήσετε το Freemake, να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL του βίντεο από το πρόγραμμα περιήγησής σας, να το επικολλήσετε στην εφαρμογή και να επιλέξετε τη μορφή που προτιμάτε.

Συνολικά, το Freemake είναι μια κορυφαία εφαρμογή all-in-one. Ωστόσο, σημειώστε ότι δεν υποστηρίζει τη λήψη βίντεο από τη Μουσική YouTube ή οποιοδήποτε άλλο βίντεο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Αν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή λήψης βίντεο στον υπολογιστή σας, μπορείτε να μεταβείτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να δοκιμάσετε το ClipConverter.

Με το ClipConverter, μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε οποιοδήποτε βίντεο από δημοφιλείς ιστότοπους όπως το YouTube και το Vimeo. Άλλες υποστηριζόμενες πλατφόρμες περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε) Reddit, Tumblr, MySpace και Twitch.

Μπορείτε να επιλέξετε τη λήψη του βίντεό σας σε μορφές MP4, 3GP, AVI, MOV και MKV. Εάν θέλετε απλώς τον ήχο, μπορείτε να τον κατεβάσετε σε μορφή MP3, M4A ή AAC. Οι προγραμματιστές προσφέρουν επίσης ένα πρόσθετο προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox και Safari.

Ο μετατροπέας YouTube της Zipza είναι ένα εναλλακτικό πρόγραμμα λήψης βίντεο που μπορείτε επίσης να ελέγξετε. Εκτός από κοινές πλατφόρμες όπως το YouTube, το Vimeo, το Facebook και το Instagram, ο μετατροπέας YouTube σάς επιτρέπει επίσης να κάνετε λήψη βίντεο από ιστότοπους όπως το 9GAG και το Veojam.

Αφού επικολλήσετε τη διεύθυνση URL του βίντεο, επιλέξτε MP4 και επιλέξτε την προτιμώμενη ποιότητα βίντεο. Κάντε κλικ στην επιλογή Μετατροπή για τον ιστότοπο για να δημιουργήσετε τον σύνδεσμο λήψης βίντεο.

Το VLC Media Player είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων. Είναι ένα πρόγραμμα που πολλοί χρήστες έχουν ήδη εγκαταστήσει στους υπολογιστές τους και ακυρώνει την ανάγκη για εφαρμογές τρίτων.

Εάν έχετε ήδη αυτήν την εφαρμογή για υπολογιστές, μπορείτε να κατεβάσετε άμεσα βίντεο στο διαδίκτυο από ιστότοπους όπως το Vimeo και το Dailymotion δωρεάν. Δυστυχώς, η λήψη βίντεο YouTube δεν υποστηρίζεται μέχρι στιγμής.

  Οι 4 κορυφαίες αγορές API για την πώληση των API σας

Μετά την εκκίνηση του VLC, μεταβείτε στο Media > Open Network Stream στο VLC. Επικολλήστε τη διεύθυνση URL στο κενό πεδίο στην περιοχή Παρακαλώ εισάγετε μια διεύθυνση URL δικτύου και κάντε κλικ στην Αναπαραγωγή. Το βίντεό σας θα πρέπει να αρχίσει να παίζει σε VLC.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στα Εργαλεία > Πληροφορίες πολυμέσων. Αντιγράψτε τα πάντα στο πεδίο Τοποθεσία, επικολλήστε τα σε μια νέα ιστοσελίδα και θα δείτε το βίντεο στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Κάντε κλικ στο εικονίδιο έλλειψης και επιλέξτε Λήψη για λήψη του βίντεο σε MP4.

Κλείνουμε τη λίστα μας με μια τελευταία συμβουλή και πρόταση λογισμικού. Όταν εξαντλήσετε όλες τις άλλες δυνατότητες λήψης, μπορείτε να αναπαράγετε το βίντεο, να το ρυθμίσετε σε πλήρη οθόνη και, στη συνέχεια, να εγγράψετε την οθόνη της συσκευής σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει επίσης την εγγραφή ήχου συστήματος για την εγγραφή του ήχου του βίντεο.

Το OBS Studio είναι μια από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές εγγραφής οθόνης στον Ιστό. Είναι διαθέσιμο σε Windows, Mac και Linux και περιλαμβάνει επίσης ένα ισχυρό εργαλείο επεξεργασίας. Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες δωρεάν συσκευές εγγραφής οθόνης για Windows και Mac, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσετε με το OBS Studio, καθώς είναι μία από τις καλύτερες επιλογές.

Εναλλακτικά, απλώς ελέγξτε εάν η συσκευή σας διαθέτει ενσωματωμένη συσκευή εγγραφής οθόνης, ώστε να μην χρειάζεται να εγκαταστήσετε άλλα τρίτων κατασκευαστών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Snipping Tool για να εγγράψετε την οθόνη του υπολογιστή σας με Windows χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη γραμμή παιχνιδιών Xbox. Υπάρχουν επίσης μερικές μέθοδοι για την εγγραφή της οθόνης Mac σας.

Λήψη βίντεο από το Διαδίκτυο; Μια προειδοποίηση…

Να θυμάστε ότι όλα τα εργαλεία που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο προορίζονται για τη δημιουργία εγγραφών δωρεάν διαδικτυακών βίντεο για προσωπική χρήση. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για αποθήκευση και διανομή υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας φέρει σε σοβαρό πρόβλημα με το νόμο.

Η λήψη βίντεο αντίκειται επίσης στους όρους παροχής υπηρεσιών ορισμένων ιστότοπων. Ο λογαριασμός σας μπορεί να ανασταλεί ή να αποκλειστεί οριστικά. Λάβετε αυτό υπόψη όταν σκέφτεστε να κατεβάσετε βίντεο από το Διαδίκτυο.