Πώς να καταλάβετε εάν κάποιος πληκτρολογεί στο Snapchat

Θυμάστε τις μέρες που στέλνατε ένα μήνυμα χωρίς να ξέρετε αν έχει παραδοθεί ή αν ο παραλήπτης το έχει διαβάσει ή όχι; Ανάλογα με την ηλικία σας, η απάντηση μπορεί στην πραγματικότητα να είναι «όχι», καθώς σχεδόν κάθε έξυπνη συσκευή και εφαρμογή έχει διαβάσει αποδείξεις στις μέρες μας. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πώς ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα και ποτέ δεν ξέρουμε τι συνέβη σε αυτό. Ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις ότι είχε διαβαστεί ήταν να λάβεις απάντηση.

Το Facebook ήταν μια από τις πρώτες πλατφόρμες που επέτρεψε τη δυνατότητα να δείτε εάν κάποιος είχε διαβάσει ή όχι το μήνυμά σας. Αυτή η δυνατότητα σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής στα μηνύματα, δίνοντας νέες δυνατότητες στα χέρια του αποστολέα μηνυμάτων και, επίσης, του παραλήπτη του μηνύματος. Είτε σας αρέσει είτε όχι, ζούμε τώρα στην εποχή του «Seen» όπου όλοι γνωρίζουν ακριβώς πότε κάποιος έχει δει τα μηνύματά του. Υπάρχουν ακόμη και πακέτα λογισμικού που επιτρέπουν στους αποστολείς email να βλέπουν πότε κάποιος άνοιξε ένα email αλλά και πού ήταν όταν το άνοιξε.

Σήμερα, μπορούμε ακόμη και να δούμε ποιος απαντά στα μηνύματά μας στο Snapchat σε πραγματικό χρόνο. Το Snapchat έχει ενεργοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα μαζί με χρήσιμες ειδοποιήσεις.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, αυτό το άρθρο θα εξετάσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την ενεργοποίηση της λειτουργίας του Snapchat που θα σας ειδοποιεί όταν κάποιος πληκτρολογεί ένα μήνυμα προς εσάς.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να καταλάβετε εάν κάποιος πληκτρολογεί στο Snapchat

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να γνωρίζετε εάν το άτομο στο οποίο έχετε στείλει ένα στιγμιότυπο πληκτρολογεί ένα μήνυμα σε εσάς.

Το Bitmoji

Πρώτα, μέσα στην εφαρμογή Snapchat, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στη συνομιλία και να κοιτάξετε. Εάν το άτομο πληκτρολογεί, θα δείτε το Bitmoji του κάτω αριστερά στη συνομιλία σας. Θα μοιάζει σαν να σκέφτεται, κάτι που είναι ένδειξη ότι το άτομο πληκτρολογεί. Λάβετε υπόψη ότι αυτό ισχύει μόνο για τη δυνατότητα συνομιλίας κειμένου. Εάν το άτομο πληκτρολογεί πάνω από την εικόνα που προσπαθεί να στείλει, δεν θα μπορείτε να τη δείτε.

Ειδοποιήσεις πληκτρολόγησης

Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να δείτε εάν κάποιος πληκτρολογεί ακόμα κι αν δεν έχετε ανοίξει την εφαρμογή Snapchat χρησιμοποιώντας ειδοποιήσεις. Αφού ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις, το τηλέφωνό σας θα σας ειδοποιήσει όταν κάποιος αρχίσει να πληκτρολογεί στο Snapchat.

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων Snapchat

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δώσετε την άδεια στο Snapchat να σας στέλνει ειδοποιήσεις όταν κάποιος πληκτρολογεί και δεν θα χρειαστεί να κάθεστε να παρακολουθείτε και να περιμένετε να αρχίσει να πληκτρολογεί την απάντησή του. Μπορείτε απλώς να ασχοληθείτε με την επιχείρησή σας γνωρίζοντας ότι θα λάβετε μια ειδοποίηση από το Snapchat όταν το άτομο που στείλατε μήνυμα πληκτρολογεί μια απάντηση σε εσάς.

Με αυτόν τον τρόπο, θα δείτε αν πληκτρολογούν χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν την εφαρμογή και να μπουν στη συνομιλία. Η ενεργοποίηση των ειδοποιήσεων Snapchat για όταν κάποιος πληκτρολογεί μπορεί να γίνει με μερικά εύκολα βήματα.

  Πώς να αποκτήσετε το φακό The Nun Snapchat

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή iOS (iPhone και iPad), ορίστε τι πρέπει να κάνετε:

Ανοίξτε την εφαρμογή «Ρυθμίσεις» και μεταβείτε στις «Ειδοποιήσεις».

Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε το banner του Snapchat και, στη συνέχεια, πατήστε πάνω του.

Ενεργοποιήστε τους διακόπτες δίπλα στην επιλογή “Να επιτρέπονται ειδοποιήσεις” και ενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση στο Κέντρο ειδοποιήσεων”.

Αυτό θα σας εμφανίζει τις ειδοποιήσεις από το Snapchat όσο η οθόνη σας είναι ξεκλείδωτη. Εάν θέλετε να τα βλέπετε και ενώ είναι κλειδωμένα, ενεργοποιήστε την επιλογή «Εμφάνιση στην οθόνη κλειδώματος».

Εάν είστε χρήστης Android, η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ απλή. Απλώς ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

Ανοίξτε την εφαρμογή «Ρυθμίσεις» και μετά μεταβείτε στις «Εφαρμογές».

Περιηγηθείτε στις εφαρμογές μέχρι να δείτε το Snapchat και, στη συνέχεια, επιλέξτε το.

Πατήστε “Ειδοποιήσεις” και ενεργοποιήστε την επιλογή “Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις”.

Τώρα μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από το Snapchat. Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να τα ενεργοποιήσετε μέσα στην εφαρμογή. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις

Ανοίξτε το Snapchat και μετά κάντε κλικ στο προφίλ σας επάνω αριστερά. Πατήστε στο εικονίδιο ρύθμισης.

Πατήστε «Ειδοποιήσεις» και μετά επιλέξτε «Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων».

Από το μενού, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα άτομα που θέλετε να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ιστορίας.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Ακολουθώντας τα απλά βήματα που περιγράφονται παραπάνω, μπορείτε να δείτε πότε οι φίλοι σας πληκτρολογούν ένα μήνυμα προς εσάς στο Snapchat.

Τώρα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να δείτε αν κάποιος πληκτρολογεί. Όταν συνομιλείτε με κάποιον, θα λάβετε μια ειδοποίηση που θα δείχνει αν πληκτρολογεί.

Από την ειδοποίηση, μπορείτε να εισέλθετε στη συνομιλία και να δείτε εάν το άτομο έχει ανοιχτή τη συνομιλία. Εάν το κάνουν, θα δείτε το avatar τους Bitmoji πάνω από το πλαίσιο κειμένου.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η δυνατότητα δεν είναι τέλεια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα με αυτήν. Ωστόσο, λειτουργεί πολύ καλά τις περισσότερες φορές.

  Πώς να μάθετε αν κάποιος σας πρόσθεσε στο Snapchat

Ορισμένοι χρήστες του Snapchat έχουν παραπονεθεί ότι βλέπουν την ειδοποίηση ακόμα κι αν το άτομο με το οποίο συνομιλούν δεν πληκτρολογεί στην πραγματικότητα. Αυτό είναι απλώς ένα σφάλμα που το Snapchat πιθανότατα θα διορθώσει στο εγγύς μέλλον. Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε αν κάποιος πραγματικά πληκτρολογεί εξακολουθεί να είναι μέσα από την εφαρμογή. Αν δείτε το avatar του ατόμου να στέκεται, σημαίνει ότι πληκτρολογεί.

Γιατί λέει ότι κάποιος γράφει αλλά δεν λαμβάνω μήνυμα;

Αυτός ο τύπος τεχνολογίας ανίχνευσης δεν είναι τέλειος, ο φίλος σας στο Snapchat θα μπορούσε να ανοίξει το μήνυμά σας και να πατήσει για να πληκτρολογήσει, αλλά στη συνέχεια αποσπάστηκε η προσοχή σας. Αν το κάνετε αυτό, το Bitmoji θα εμφανιστεί σαν να ανταποκρίνεται ο φίλος σας.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πληκτρολόγησης;

Δυστυχώς όχι. Το Snapchat δεν δίνει στους χρήστες του την επιλογή να απενεργοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα.

Ο Τελικός Λόγος

Πέρασαν οι μέρες που δεν ήσασταν σε θέση να πείτε εάν το μήνυμά σας παραδόθηκε πράγματι ή όχι. Με τις αποδείξεις ανάγνωσης, μπορείτε να δείτε πότε κάποιος βλέπει το μήνυμά σας και πότε απαντά. Και, ευτυχώς, η ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας στο Snapchat είναι απίστευτα εύκολη.

Ορίστε λοιπόν – αυτοί είναι οι δύο κύριοι τρόποι για να γνωρίζετε εάν κάποιοι στο Snapchat πληκτρολογούν. Εάν ακολουθήσετε τα βήματα που είδατε εδώ, θα μπορείτε να το δείτε χωρίς προβλήματα. Εάν κάτι πάει στραβά, ελέγξτε αν έχετε ενεργοποιήσει όλες τις σωστές επιλογές και δοκιμάστε ξανά.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν αυτή τη δυνατότητα πολύ βολική, οπότε αν είστε ανάμεσά τους, προχωρήστε και ενεργοποιήστε τη στη συσκευή σας.

Εάν είχατε κάποια εμπειρία να επιτρέπετε ειδοποιήσεις όταν κάποιος πληκτρολογεί στο Snapchat, ενημερώστε μας για αυτό στα σχόλια παρακάτω!