Πώς να καταλάβετε εάν κάποιος είδε το προφίλ σας στο TikTok και να το ελέγξετε

Ορισμένες διαμάχες έχουν εμποδίσει την ανάπτυξη του TikTok, αλλά το πιο σημαντικό, έχει γίνει η εφαρμογή για μια σειρά από διασημότητες, κωμικούς, αθλητές και επωνυμίες. Εάν είστε εξοικειωμένοι με το TikTok, πιθανότατα θυμάστε τις μέρες που η εφαρμογή σας έστελνε ειδοποιήσεις που σας ενημέρωναν ότι κάποιος είδε το προφίλ σας, αλλά αυτή η λειτουργία δεν υπάρχει πλέον.

Αυτό το άρθρο εξετάζει άλλους τρόπους για να προσδιορίσετε εάν κάποιος επισκέπτεται το προφίλ σας και πώς μπορείτε να αποτρέψετε ανεπιθύμητους κατασκοπευτές να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό σας στο TikTok.

Πώς να μάθετε ποιος βλέπει το προφίλ σας στο TikTok

Δυστυχώς, το TikTok δεν εμφανίζει πλέον τους χρήστες που επισκέπτονται τα προφίλ τους. Αν δεν χρησιμοποιείτε παλαιότερη έκδοση, δεν υπάρχει τρόπος να δείτε τους επισκέπτες του προφίλ. Μπορείτε να δείτε μόνο ποιος σας πρόσθεσε, σχολίασε την ανάρτησή σας, του άρεσε κάτι ή μοιράστηκε το βίντεό σας ή και τη δημοσίευσή σας. Εάν ο άλλος χρήστης δεν αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενό σας, δεν θα μάθετε ποτέ ότι ήταν εκεί.

Δεν είναι βέβαιο εάν το TikTok θα επαναφέρει ποτέ τη δυνατότητα, αλλά όπως και οι περισσότερες άλλες υπηρεσίες κοινωνικών μέσων που είναι διαθέσιμες σήμερα, δεν μπορείτε να δείτε ποιος σας ελέγχει, λαμβάνει στιγμιότυπα οθόνης ή ακόμα και παρακολουθεί το προφίλ σας.

  Τι είναι το Πρόγραμμα Δημιουργού TikTok; Θα πρέπει να εγγραφείτε;

Εάν αναζητάτε πληροφορίες τύπου αναλυτικών στοιχείων (όχι ποιος παρακολουθεί αλλά πόσα άτομα παρακολουθούν), το TikTok παρουσίασε το Λογαριασμοί TikTok Pro. Αυτή η επιλογή παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που προσεγγίζετε και σας δίνει πληροφορίες για το ποια βίντεο έχουν καλύτερη απόδοση, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους!

Αλλά ακόμη και τα αναλυτικά στοιχεία TikTok Pro δεν θα σας δώσουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος επισκέπτεται το προφίλ σας. Το Analytics χρησιμοποιείται μόνο για την κατανόηση των αλληλεπιδράσεων και των δεσμεύσεων.

Πώς να ελέγξετε τις προβολές προφίλ σας στο TikTok

Εφόσον το TikTok αφαίρεσε εντελώς τη δυνατότητα να βλέπετε ποιος ελέγχει το προφίλ σας, πρέπει να σκεφτείτε έξω από το πλαίσιο για να δείτε ποιος κατασκοπεύει.

Παρά την ενημέρωση, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές ενδείξεις ότι κάποιος επισκέπτεται το προφίλ σας. Για παράδειγμα, αν λαμβάνετε διαδοχικές ειδοποιήσεις ότι σε κάποιον αρέσει τα βίντεό σας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι βρίσκονται στο προφίλ σας. Φυσικά, τα σχόλια μπορούν να υποδηλώνουν το ίδιο πράγμα.

Ωστόσο, τα αιτήματα παρακολούθησης δεν αποτελούν ένδειξη ότι κάποιος βρίσκεται στο προφίλ σας, επειδή μπορεί να πατήσει το εικονίδιο ‘+’ στο βίντεό σας για να σας ακολουθήσει αμέσως.

Πώς να ελέγξετε ποιος βλέπει τον λογαριασμό σας

Εάν βρίσκεστε εδώ επειδή ανησυχείτε ότι κάποιος βλέπει το προφίλ σας και δεν αισθάνεστε άνετα με αυτό, ας εξετάσουμε εδώ μερικούς τρόπους για να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας.

Ορίστε τον λογαριασμό σας σε Προσωπικό

Αρχικά, μπορείτε να ορίσετε τον λογαριασμό σας σε “Ιδιωτικός”. Αν θέλετε να γίνετε διάσημοι στο TikTok, αυτή μάλλον δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά είναι η τέλεια επιλογή για περιστασιακούς χρήστες. Η ρύθμιση του λογαριασμού σας σε “Ιδιωτικό” σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να δει το περιεχόμενό σας εκτός εάν εγκρίνετε το αίτημα παρακολούθησης κάθε χρήστη. Δείτε πώς να το κάνετε.

  Παραβιάστηκε ο λογαριασμός TikTok – Πώς να ανακτήσετε και να προστατέψετε τον λογαριασμό σας
  • Πατήστε στο εικονίδιο “Εγώ” στην κάτω δεξιά γωνία της εφαρμογής.
  • Στη συνέχεια, πατήστε τις «τρεις κάθετες κουκκίδες» στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Επιλέξτε «Απόρρητο».
  • Στην ενότητα “Λογαριασμός απορρήτου”, αλλάξτε τον διακόπτη για να κάνετε τον λογαριασμό σας ιδιωτικό.
  • Φυσικά, τα παραπάνω βήματα δεν θα λειτουργήσουν για τις ανάγκες όλων. Έτσι, εάν υπάρχουν μόνο λίγοι χρήστες που πιστεύετε ότι παρακολουθούν το προφίλ σας, μπορείτε να αποκλείσετε τους λογαριασμούς τους.

    Αποκλείστε συγκεκριμένους χρήστες του TikTok από την προβολή του προφίλ σας

    Ο αποκλεισμός των χρηστών του TikTok είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή για να ελέγχετε ποιος βλέπει τις αναρτήσεις σας και εξακολουθείτε να διατηρείτε τον λογαριασμό σας ως δημόσιο. Φυσικά, τίποτα δεν εμποδίζει τον χρήστη να παρακολουθεί τον λογαριασμό σας με άλλους τρόπους, όπως η χρήση διαφορετικού προφίλ. Για να αποκλείσετε συγκεκριμένους χρήστες, κάντε τα εξής.

  • Επισκεφτείτε το προφίλ του ατόμου που θέλετε να αποκλείσετε.
  • Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Επιλέξτε «Αποκλεισμός» στο αναδυόμενο παράθυρο.
  • Πώς να δείτε τα προφίλ ανώνυμα

    Μπορεί να υπάρχουν φορές που θέλετε να δείτε το περιεχόμενο κάποιου TikTok χωρίς να τον ειδοποιήσετε. Εάν είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας στο TikTok και χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για να αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο προφίλ, θα τους ειδοποιήσει ότι ελέγχατε το περιεχόμενό του την επόμενη μέρα.

    Μπορείτε πάντα να κάνετε like ή να σχολιάσετε τα βίντεό τους, ενημερώνοντάς τους ότι ελέγχετε το προφίλ τους μόνο για να απολαύσετε το περιεχόμενό τους. Υποθέτοντας ότι δεν είναι ανατριχιαστικό, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για την προβολή του περιεχομένου κάποιου άλλου TikTok.

    Εάν θέλετε να παραμείνετε ανώνυμοι, θα πρέπει να δείτε το προφίλ τους όταν δεν είναι συνδεδεμένοι. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Google ή iOS για να το κάνετε αυτό. Η έκδοση του προγράμματος περιήγησης ιστού του TikTok δεν σας επιτρέπει να αναζητήσετε άλλον χρήστη. Για να αναζητήσετε ένα προφίλ, κάντε τα εξής:

      Πώς να ξεπεράσετε μια απαγόρευση του TikTok
  • Επισκεφτείτε το προφίλ σας στο TikTok και κάντε κλικ στις «τρεις οριζόντιες κουκκίδες» στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο «Αποσύνδεση».
  • Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε ξανά.
  • Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του TikTok και κάντε κλικ στον «μεγεθυντικό φακό» που λέει «Discover» στο κάτω μέρος της οθόνης.
  • Πληκτρολογήστε το «όνομα χρήστη» του λογαριασμού που αναζητάτε και πατήστε «enter».
  • Αφού εντοπίσετε το προφίλ που θέλετε να δείτε, μπορείτε να προβάλετε ανώνυμα όλο το περιεχόμενο. Εάν δεν βρείτε τον λογαριασμό, είναι πιθανό επειδή ο χρήστης τον όρισε ως ιδιωτικό.

    Συχνές ερωτήσεις για προβολές προφίλ TikTok

    Μπορώ να δω ποιος παρακολουθεί τα βίντεό μου στο TikTok;

    Όχι. Το TikTok θα σας παρέχει τον αριθμό των προβολών αλλά όχι συγκεκριμένα ποιος παρακολουθεί. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία προορίζονται περισσότερο για αναλυτικά στοιχεία (παρακολούθηση της επιτυχίας σας) παρά για να πιάσετε κάποιον που παρακολουθεί το προφίλ.

    Τι κάνει η λειτουργία αναλυτικών στοιχείων του TikTok;

    Η λειτουργία αναλυτικών στοιχείων του TikTok θα σας πει πόσες προβολές και εντυπώσεις έχει το περιεχόμενό σας στο TikTok, αλλά δεν θα σας πει ποιος βλέπει το περιεχόμενο ή το προφίλ σας. Εάν διαθέτετε λογαριασμό TikTok pro, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να παρακολουθείτε την επιτυχία σας και να αναπτύξετε τον λογαριασμό σας.