Πώς να καταγράψετε τις συναντήσεις ομάδων για μελλοντική αναφορά [+6 Tools]

Εργαλεία για καταγραφή 🎥 συσκέψεων του Microsoft Teams δωρεάν.

«Οι περισσότερες συναντήσεις είναι απόλυτο χάσιμο χρόνου και παραγωγικότητας. Αυτό είναι ένα κοινό συναίσθημα που μοιράζονται οι περισσότεροι υπάλληλοι και διευθυντικά στελέχη.

Ωστόσο, η απομακρυσμένη/υβριδική κουλτούρα λέξεων επιβιώνει με βάση το πόσο καλά συνεργαζόμαστε μέσω των οθονών υπολογιστών, με τις συναντήσεις να αποτελούν αναπόφευκτο στοιχείο.

Ενώ όλοι συναντιόμαστε ηλεκτρονικά πολλές φορές σε μια τυπική εργάσιμη εβδομάδα, πολλές φορές, τα αποτελέσματα είναι κυρίως καταπόνηση των ματιών και κάποιες συζητήσεις που δεν θυμόμαστε καθαρά. Στην πραγματικότητα, κατά μέσο όρο, 37 δισεκατομμύρια δολάρια σπαταλούνται ετησίως λόγω μη παραγωγικών συναντήσεων.

Έτσι, εκτός και αν έχετε γράψει τα πάντα, οι διαδικτυακές συναντήσεις είναι μεταμφιεσμένη εταιρική διασκέδαση.

Για να το σταματήσετε, μπορείτε να καταγράψετε 📹 τα σημαντικά τουλάχιστον.

Καταγραφή συσκέψεων ομάδων της Microsoft

Η εγγραφή είναι μια premium δυνατότητα ενσωματωμένη στις επιχειρηματικές συνδρομές του Teams, η οποία επί του παρόντος ξεκινά από 4,00 $ ανά χρήστη ανά μήνα.

Αυτό το πρόγραμμα εισαγωγικού επιπέδου προσφέρει προσθήκη έως και 300 συμμετεχόντων, απεριόριστες ομαδικές συναντήσεις, 10 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud, ζωντανούς υπότιτλους, εγγραφή συσκέψεων με μεταγραφές κ.λπ.

Πηγή: Microsoft.com

Αν και η λίστα χαρακτηριστικών είναι εξαιρετική👌 για να την δείτε, μπορεί να είναι κάτι που δεν θα χρησιμοποιήσετε απαραίτητα ως νεογέννητο startup με μια μικρή ομάδα. Σε μια τέτοια περίπτωση, το μόνο που χρειάζεστε είναι κάποιο εργαλείο για να καταγράψετε αυτές τις περιστασιακές συναντήσεις για να σκεφτείτε αργότερα.

Μπορώ να προτείνω κάποια εργαλεία για να εξυπηρετήσω αυτήν ακριβώς την περίπτωση χρήσης. Ας ξεκινήσουμε.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά προϊόντοςClipchampΕύκολο στη χρήση πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο με εγγραφή οθόνης.Xbox Game BarΕνσωματωμένη συσκευή εγγραφής οθόνης για υπολογιστές με Windows.OBS StudioΔωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα για ροή/εγγραφή βίντεο.ScreenAppΕργαλείο Freemium για εγγραφή οθόνης και κάμερας web.ΒίδραΒοηθός συνάντησης AI με μεταγραφή σε πραγματικό χρόνο και σημειώσεις συνάντησης AI.ΠυγολαμπίδεςΒοηθητικό πρόγραμμα AI με καταγραφή, μεταγραφή και ανάλυση συσκέψεων.

  One-Stop-Shop για Finder και Verifier Email

Clipchamp

Στον πυρήνα του, Clipchamp είναι ένα εύχρηστο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για εγγραφή οθονών και κάμερας web σε ανάλυση έως και 1080p χωρίς περιορισμούς στον αριθμό ή τη διάρκεια των εγγραφών.

Η λειτουργία εγγραφής είναι παρόμοια με οποιαδήποτε συσκευή εγγραφής οθόνης. Επιλέξτε Εγγραφή και δημιουργία από το αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στην Οθόνη και επιλέξτε την καρτέλα του προγράμματος περιήγησης που φιλοξενεί τη σύσκεψη των ομάδων της Microsoft.

Τέλος, η επιλογή Εξαγωγή επάνω δεξιά σάς επιτρέπει να επιλέξετε την ανάλυση εξόδου πριν τη λήψη.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει ενσωματωμένος χώρος αποθήκευσης cloud στο δωρεάν πρόγραμμα. Ωστόσο, μπορείτε να αποθηκεύσετε το βίντεο στο Google Drive, το OneDrive, το Dropbox κ.λπ.

Και παρόλο που η διεπαφή μπορεί να φαίνεται λίγο περίπλοκη για την εγγραφή, γίνεται εύκολη με την ίδια την πρώτη εγγραφή.

Δοκιμάστε το Clipchamp

Xbox Game Bar

Είναι μια συσκευή εγγραφής οθόνης που είναι εγγενώς ενσωματωμένη σε όλους τους υπολογιστές με Windows Xbox Game Bar. Μπορείτε να το ξεκινήσετε πατώντας το πλήκτρο Windows +G.

Αυτός είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους εγγραφής του Microsoft Teams. Όλα συμβαίνουν στη συσκευή σας και τα αρχεία αποθηκεύονται τοπικά, τα οποία ελέγχετε κάνοντας κλικ στο 👆 Δείτε τις λήψεις μου.

Επιπλέον, ενώ η γραμμή παιχνιδιών Xbox προοριζόταν αρχικά για την εγγραφή παιχνιδιών, λειτουργεί παντού εκτός από την επιφάνεια εργασίας των Windows και τον εξερευνητή αρχείων.

Δοκιμάστε το Xbox Game Bar

OBS Studio

Αν πρόκειται απλώς για ηχογράφηση, OBS Studio είναι όλα όσα χρειάζεστε. Αυτό είναι ένα εντελώς δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται για ροή και εγγραφή βίντεο.

  Η κάμερα Mac δεν λειτουργεί; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

Αυτό το εργαλείο διαθέτει μια ζωντανή κοινότητα με μια συνεχώς αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη με εκπαιδευτικά προγράμματα YouTube που αποδεικνύονται χρήσιμα για αρχάριους, καθώς η διεπαφή μπορεί να φαίνεται περίπλοκη στην αρχή.

Αλλά λειτουργεί άψογα μόλις ξεπεράσετε αυτό το αρχικό εμπόδιο.

Μετά την εγκατάσταση, πρέπει να προσθέσετε Πηγές (με την επισήμανση 1), να επιλέξετε το ενεργό Παράθυρο (με την ένδειξη 2) και να κάνετε κλικ στο Έναρξη εγγραφής (με την ένδειξη 3).

Τέλος, οι εγγραφές αποθηκεύονται στον κατάλογο βίντεο, εκτός εάν αλλάξετε την προεπιλεγμένη τοποθεσία.

Αυτό το εργαλείο είναι διαθέσιμο για Windows, Mac και Linux.

Δοκιμάστε το OBS Studio

ScreenApp

ScreenApp είναι ένα εργαλείο freemium που είναι τέλειο για εγγραφή οθόνης και κάμερας web. Μπορείτε να ξεκινήσετε με την εγγραφή, η οποία ανοίγει αυτήν την απλή διεπαφή.

Η επάνω δεξιά γωνία φιλοξενεί το κουμπί Νέα εγγραφή, όταν κάνετε κλικ, ζητά την εγγραφή της οθόνης, της κάμερας web ή και των δύο. Στη συνέχεια, μπορούμε να επιλέξουμε την καρτέλα του προγράμματος περιήγησης ή την εφαρμογή που φιλοξενεί τη συνάντηση, και αυτό είναι.

Το δωρεάν πρόγραμμα περιορίζει τις συσκέψεις σε 60 λεπτά ανά εγγραφή, δεν επιτρέπει λήψεις και αποθηκεύει μόνο 10 βίντεο στη βιβλιοθήκη cloud κάθε φορά. Ανάμεσα στα καλά πράγματα, μπορείτε να προσκαλέσετε πέντε μέλη της ομάδας, να λάβετε συνδέσμους με δυνατότητα κοινής χρήσης και να έχετε πέντε πλήρεις μεταγραφές συσκέψεων.

Δοκιμάστε το ScreenApp

Ακολουθούν ορισμένα άλλα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εγγραφή συσκέψεων του Teams με πρόσθετο πλεονέκτημα.

Βίδρα

Otter AI είναι ένας βοηθός συνάντησης για την εγγραφή, τη μεταγραφή (σε πραγματικό χρόνο), τη σύνοψη και τη σύνταξη σημειώσεων συνάντησης. Επιπλέον, μπορεί κανείς να επισημάνει σημαντικά πράγματα στην εφαρμογή Otter κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης και να αναθέσει εργασίες στους συμμετέχοντες.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα παύσης ασύρματης φόρτισης της Samsung

Τα bots Otter 🤖 συνδέονται αυτόματα χωρίς καμία εγκατάσταση και μπορούν να συνδυαστούν με Microsoft Teams, Google Meets και Zoom. Αυτό το bot λειτουργεί κανονικά καταγράφοντας και κρατώντας σημειώσεις ακόμη και απουσία του οικοδεσπότη.

Το Otter έχει ένα εξαιρετικό σχέδιο για πάντα δωρεάν που επιτρέπει τη λήψη διαφανειών, απεριόριστο αριθμό εγγραφών, αυτοματοποιημένες περιλήψεις, δημόσια και ιδιωτική κοινή χρήση και περιορισμένο αριθμό μεταγραφής.

Και τα πληρωμένα προγράμματα επεκτείνουν το όριο συνομιλιών και μεταγραφής, προσφέρουν αναλυτικά στοιχεία χρήσης και απεριόριστο ιστορικό συνομιλιών, επιτρέπουν τη συνεργασία κ.λπ.

Δοκιμάστε το Otter

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Otter🦦; Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε καλύτερα τις διαδικτυακές σας συναντήσεις με το Otter.

Πυγολαμπίδες

Πυγολαμπίδες είναι ένα άλλο βοηθητικό πρόγραμμα που υποστηρίζεται από AI που προσφέρει καταγραφή, μεταγραφή, περίληψη και ανάλυση συσκέψεων. Λειτουργεί με όλα τα σημαντικά εργαλεία συνδιάσκεψης, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Teams, Google Meet, Zoom κ.λπ.

Το FIreflies διαθέτει ένα γενναιόδωρο δωρεάν επίπεδο που προσφέρει εγγραφή συσκέψεων έως και 800 λεπτά αποθήκευσης στο cloud. Αυτό το εισαγωγικό πακέτο περιλαμβάνει επίσης αυτοματοποιημένες περιλήψεις, αναπαραγωγή σε διάφορες ταχύτητες, σχολιασμό και αντιδράσεις, αποκοπή και κοινή χρήση, παγκόσμια αναζήτηση μεταγραφής, μεταφορτώσεις κ.λπ.

Οι προσφορές επί πληρωμή προσθέτουν δυνατότητες λήψης, φίλτρα αναζήτησης, παρακολούθηση λέξεων-κλειδιών, παρακολούθηση χρόνου ομιλίας, παρακολούθηση απόδοσης συμμετεχόντων, ενσωματώσεις τρίτου μέρους, πρόσβαση API, ανάλυση συναισθήματος, ανίχνευση εργασιών και πολλά άλλα.

Εκτός από το bot, το Fireflies έχει μια επέκταση Google Chrome που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εγγραφή και την ανάλυση συσκέψεων.

Δοκιμάστε το Fireflies

Καταγράψτε 🎥 τις Ομάδες!

Λοιπόν, αυτά ήταν μερικά εργαλεία για την εγγραφή των Ομάδων της Microsoft. Τα αγαπημένα μου είναι τα OBS Studio, Climpchamp και Xbox Game Bar. Ενώ για προηγμένες δυνατότητες, το Otter και το Fireflies διαθέτουν εξαιρετικές δωρεάν εκδόσεις για να δοκιμάσουν τα πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω ειλικρινά να έχετε αυτό που ψάχνατε.

Καλή συνάντηση και ηχογράφηση 📹, άνθρωποι!

ΥΓ: Τι θα λέγατε να ρίξετε μια ματιά στα εργαλεία για την εγγραφή του Google Meet;