Πώς να κάνετε το iPhone σας να νιώσει ξανά νέο

Με την Apple να κυκλοφορεί ένα νέο μοντέλο iPhone κάθε χρόνο, δεν είναι μόνο δύσκολο να συμβαδίσει κανείς αλλά και πολύ ακριβό για την αναβάθμιση. Αν και είναι δελεαστικό να κάνετε αναβάθμιση, το να πληρώσετε πάνω από 1.000 $ σε ένα νέο iPhone δεν είναι απαραίτητο, ειδικά επειδή το υπάρχον σας πιθανότατα έχει ακόμα πολλή ζωή.

Είτε έχετε κολλήσει σε συμβόλαιο είτε με προϋπολογισμό, η παράταση της διάρκειας ζωής του τρέχοντος iPhone σας προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες εξοικονόμησης για τα AirPods, μια απόδραση το Σαββατοκύριακο ή το iPhone του επόμενου έτους που προσφέρει πραγματικά αξιόλογες λειτουργίες. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε το iPhone σας να αισθάνεται ξανά νέο.

1. Κατανοήστε την κάμερα του iPhone σας

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για να αναβαθμίσετε το iPhone σας στο πιο πρόσφατο μοντέλο είναι να απολαύσετε μια καλύτερη κάμερα. Ωστόσο, πολλοί χρήστες iPhone δεν χρειάζονται στην πραγματικότητα ένα νέο τηλέφωνο. Απλώς πρέπει να καταλάβουν πώς να τραβούν καλύτερες φωτογραφίες με το τρέχον iPhone τους.

Η εξερεύνηση της πλήρους σειράς λειτουργιών της εφαρμογής κάμερας του iPhone μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Για παράδειγμα, αν κρατήσετε πατημένο το δάχτυλό σας στην οθόνη όπου θέλετε να εστιάσει η κάμερα, η έκθεση θα αλλάξει. Ομοίως, εάν έχετε σταθερό χέρι, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το HDR για να επιτύχετε την απόλυτη ισορροπία των σκιών και των σημείων, συνδυάζοντας τρεις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν γρήγορα διαδοχικά σε μία.

2. Επενδύστε σε μια νέα υπόθεση

Δώστε στο iPhone σας μια νέα πνοή αγοράζοντας μια νέα θήκη, όπως η Raptic Shield, η οποία έχει δοκιμαστεί σε στρατιωτικό επίπεδο. Μια θήκη τηλεφώνου όχι μόνο προστατεύει το τηλέφωνό σας, αλλά με την τεράστια ποικιλία διαθέσιμων επιλογών, μπορείτε επίσης να επαναδιαμορφώσετε ολόκληρο το iPhone σας σε προσιτό κόστος.

  10 καλύτερο λογισμικό διαχείρισης εργατικού δυναμικού για εξοικονόμηση χρόνου και πόρων

Είτε το τηλέφωνό σας είναι καλυμμένο με γρατσουνιές είτε έχετε βαρεθεί το χρώμα που επιλέξατε, μπορείτε να κάνετε το iPhone σας να νιώσει ξανά καινούργιο σε μια στιγμή. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε πολλές θήκες, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε την περίπτωσή σας σε τακτική βάση.

3. Ελευθερώστε χώρο με το iCloud

Το iCloud είναι δωρεάν για χρήστες iOS. θα λάβετε έως και 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου όταν εγγραφείτε. Αυτό σας επιτρέπει να αποθηκεύετε οτιδήποτε από τις συσκευές σας iOS, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, εφαρμογών και αρχείων. Το iCloud δεν είναι μόνο χρήσιμο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά μπορείτε επίσης να διαγράψετε στοιχεία από το iPhone σας που καταλαμβάνουν πολύ χώρο και να τα αποθηκεύσετε με ασφάλεια με το iCloud, προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή.

Απελευθερώνοντας χώρο στο iPhone σας, θα παρατηρήσετε ότι έχετε χώρο για νέες εφαρμογές, φωτογραφίες και πολλά άλλα. Τα προγράμματα iCloud+ ξεκινούν από μόλις 0,99 $ ανά μήνα για 50 GB αποθηκευτικού χώρου και έως 9,99 $ ανά μήνα για 2 TB αποθηκευτικού χώρου.

4. Αναβαθμίστε το iOS σας

Οι ενημερώσεις iOS είναι διαθέσιμες δωρεάν απευθείας από το iPhone σας. Μπορείτε να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Αξίζει να ενεργοποιήσετε τις Αυτόματες ενημερώσεις, ώστε το τηλέφωνό σας να σας ειδοποιεί όταν είναι διαθέσιμο ένα νέο iOS.

Οι ενημερώσεις iOS όχι μόνο διασφαλίζουν ότι το iPhone σας διαθέτει το πιο πρόσφατο λογισμικό, αλλά και διορθώσεις σφαλμάτων, ενημερώσεις ασφαλείας και νέες δυνατότητες, όπως επανασχεδιασμένες εφαρμογές και γραφικά στοιχεία. Εάν το iPhone σας μπορεί να εκτελεί το πιο πρόσφατο iOS, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε αναβάθμιση, καθώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις λειτουργίες που διαθέτουν ακόμη και τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone.

5. Οργανώστε τις εφαρμογές σας

Κουραστήκατε να χρησιμοποιείτε και να βλέπετε τις ίδιες παλιές εφαρμογές στο iPhone σας; Γιατί να μην αλλάξετε τα πράγματα και να κάνετε το iPhone σας να νιώθει σαν να έχει μόλις βγει από το κουτί του; Πατώντας και κρατώντας το δάχτυλό σας σε μια εφαρμογή στο iPhone σας, μπορείτε να αφαιρέσετε ανεπιθύμητες ή αχρησιμοποίητες εφαρμογές ή να επεξεργαστείτε την αρχική οθόνη για να οργανώσετε εκ νέου τις εφαρμογές σας σε χρώματα, διαφορετικούς φακέλους ή κατηγορίες.

  Πώς να διορθώσετε τον "Κωδικό σφάλματος 0x800704cf" και να ανακτήσετε την ελευθερία σας στο Διαδίκτυο;

Είναι εκπληκτική η διαφορά που μπορούν να κάνουν οι τοποθεσίες των εφαρμογών σας στην Αρχική οθόνη σας αλλάζοντας την αίσθηση ολόκληρου του iPhone σας.

6. Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας

Ορισμένες εφαρμογές στο iPhone σας χρησιμοποιούν την τοποθεσία σας για να βελτιώσουν την εφαρμογή, να σας προσφέρουν καλύτερη υπηρεσία ή να αποθηκεύσουν δεδομένα, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα πράγματα όπως φωτογραφίες μέσω φίλτρων. Ωστόσο, οι Υπηρεσίες τοποθεσίας χρησιμοποιούν GPS και Bluetooth για να προσδιορίσουν κατά προσέγγιση την τοποθεσία σας, εξαντλώντας την μπαταρία του iPhone σας και τελικά υποβαθμίζοντας τη μακροζωία του.

Μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν την τοποθεσία σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας. Εδώ, μπορείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως τις Υπηρεσίες τοποθεσίας ή να επιτρέψετε την πρόσβαση στην τοποθεσία μόνο ενώ χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας.

7. Ενημερώστε τις εφαρμογές σας

Όπως το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σας, οι εφαρμογές σας λαμβάνουν επίσης ενημερώσεις. Αυτές οι ενημερώσεις μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση και να εισάγουν νέες δυνατότητες στο iPhone σας ενώ χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές.

Για να βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές σας εκτελούν την πιο πρόσφατη έκδοση, μεταβείτε στο App Store στο iPhone σας και, στη συνέχεια, πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία. Μπορείτε να ενημερώσετε τις εφαρμογές σας μεμονωμένα ή όλες ταυτόχρονα. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > App Store και να κάνετε εναλλαγή στις Ενημερώσεις εφαρμογών, ώστε το τηλέφωνό σας να μπορεί να κατεβάζει αυτόματα ενημερώσεις όταν αυτές είναι διαθέσιμες.

8. Διορθώστε τη σπασμένη οθόνη του iPhone σας

Ένας άλλος δημοφιλής λόγος για να αναβαθμίσετε το iPhone σας οφείλεται σε σπασμένη ή ραγισμένη οθόνη. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πληρώσετε εκατοντάδες δολάρια σε ένα iPhone μόνο για να πέσει κατά λάθος και να καταστρέψετε την οθόνη.

Ευτυχώς, οι οθόνες iPhone μπορούν να επισκευαστούν. Αυτός είναι ένας πολύ φθηνότερος τρόπος για να ανανεώσετε το iPhone σας και να του δώσετε μια νέα πνοή σε σύγκριση με την αναβάθμιση ή την αγορά ενός νέου iPhone. Μόλις επιδιορθωθεί η οθόνη του iPhone σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ένα προστατευτικό οθόνης από σκληρυμένο γυαλί για να αποφύγετε τυχόν περαιτέρω ζημιές ή ατυχίες.

  Οδηγός εξαίρεσης και κατάργησης FastPeopleSearch

9. Επιλέξτε μια νέα εικόνα φόντου

Ακούγεται απλό, αλλά η αλλαγή της αρχικής οθόνης ή της εικόνας της οθόνης κλειδώματος του iPhone σας μπορεί να το κάνει να νιώθει εντελώς διαφορετικό. Αφού κοιτάξετε την ίδια εικόνα για μήνες ή χρόνια, μάλλον έχετε ξεχάσει ποια είναι στην πραγματικότητα η ταπετσαρία του iPhone σας.

Έτσι, αλλάξτε την εικόνα σας σε κάτι φρέσκο ​​και νέο: τραβήξτε μια φωτογραφία από κάτι που αγαπάτε, κάτι φωτεινό και πολύχρωμο ή εξερευνήστε τη γκάμα των δυναμικών, σταθερών και ζωντανών ταπετσαριών στο iPhone σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Ταπετσαρία > Επιλογή νέας ταπετσαρίας.

10. Λήψη νέων εφαρμογών

Ορισμένες εφαρμογές iPhone είναι απαραίτητες για διατήρηση, όπως η τραπεζική σας εφαρμογή, το πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης και το WhatsApp. Αλλά αξιοποιείτε πραγματικά τα μέγιστα από τις άλλες εφαρμογές που πιθανότατα έχουν μείνει στάσιμες και έχουν γίνει μέρος του iPhone σας χωρίς να το καταλάβετε; Οι νέες εφαρμογές μπορούν να κάνουν το iPhone σας ανανεωμένο και να αναζωπυρώσουν την αγάπη σας για το τηλέφωνό σας.

Αποφύγετε την ατελείωτη κύλιση των εφαρμογών κοινωνικών μέσων και επενδύστε λίγο χρόνο σε χρήσιμες εφαρμογές παραγωγικότητας για το iPhone σας, όπως το Notion, το Day One Journal και άλλα.

11. Αντικαταστήστε την μπαταρία

Όλες οι μπαταρίες smartphone αναπόφευκτα υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου και το iPhone σας δεν αποτελεί εξαίρεση. Μετά από τρία χρόνια χρήσης, η κυψέλη ιόντων λιθίου υποβαθμίζεται σε σημείο που γίνεται ενοχλητικό καθώς αναγκάζεστε να φορτίζετε το iPhone σας πιο συχνά.

Μια απλή λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να αντικαταστήσετε την μπαταρία με μια νέα απευθείας από μήλο. Εάν όλα τα άλλα εξαρτήματα και οι αισθητήρες στο iPhone σας λειτουργούν κανονικά, η απόκτηση μιας νέας μπαταρίας θα το κάνει να αισθανθεί αμέσως σαν καινούργιο.

Αγαπήστε ξανά το παλιό σας iPhone

Η καλή φροντίδα του iPhone σας μπορεί να παρατείνει τη ζωή του πέρα ​​από μερικά μόνο χρόνια. Επενδύοντας σε μερικά νέα αξεσουάρ, απαλλαγείτε από εφαρμογές που δεν χρειάζεστε πραγματικά και αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να γνωρίσετε το iPhone σας, μπορείτε να το κάνετε να αισθάνεται καινούργιο για άλλη μια φορά.

Μην μπείτε στον πειρασμό από το πιο πρόσφατο μοντέλο iPhone, εκτός εάν το τηλέφωνό σας δεν επισκευάζεται, γιατί πιθανότατα θα έχει μείνει αρκετή ζωή στο τρέχον τηλέφωνό σας, αν του δώσετε απλώς λίγο TLC.