Πώς να κάνετε την ταχύτητα περιήγησης πιο γρήγορη (10 συμβουλές) – 2023

Σήμερα με την πρόοδο της τεχνολογίας, το Διαδίκτυο χρησιμοποιείται παντού. Το Διαδίκτυο παρέχει ένα μέσο για τη σύνδεση συσκευών και δικτύων και επιτρέπει την κοινή χρήση πόρων.

Το Διαδίκτυο χρησιμοποιείται σε κάθε τομέα όπως Τράπεζες, Επιχειρήσεις, Εκπαίδευση, Ψυχαγωγία, Διαδικτυακές αγορές, Διαδικτυακό Μάρκετινγκ, Διαφήμιση κ.λπ. Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι δυνατή από υπολογιστή μέσω προγράμματος περιήγησης Ιστού. Τα προγράμματα περιήγησης στο Web παρέχουν μια διεπαφή για πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Όταν ανοίγουμε έναν ιστότοπο, το πρόγραμμα περιήγησής μας στέλνει ένα αίτημα στον διακομιστή ιστού και η απάντηση στο πρόγραμμα περιήγησής μας είναι με τη μορφή ιστοσελίδων. Σήμερα, όλοι χρειάζονται γρήγορη ταχύτητα Διαδικτύου για να ολοκληρώσουν γρήγορα τη δουλειά τους και να εξοικονομήσουν χρόνο.

Ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο, μερικές φορές η εμπειρία περιήγησης στον Ιστό μπορεί να μην είναι ευχάριστη λόγω προβλημάτων συμβατότητας προγράμματος περιήγησης και ζητημάτων που σχετίζονται με το υλικό.

Αλλά μην ανησυχείτε, εάν αντιμετωπίζετε χαμηλή ταχύτητα περιήγησης στον ιστό με γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο, έχουμε τη λύση που χρειάζεστε. Παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις πιο χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για να επιταχύνετε το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Συμβουλές για γρήγορη ταχύτητα του προγράμματος περιήγησης.

1. Αυξήστε το μέγεθος της μνήμης RAM.

Γνωρίζουμε ότι κάθε εφαρμογή εκτελείται σε μνήμη RAM και η επεξεργασία δεδομένων για αυτήν την εφαρμογή πραγματοποιείται στη μνήμη RAM. Εάν έχετε μικρή μνήμη RAM, δεν μπορεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα και τις ιστοσελίδες σας και να εκτελέσει την εφαρμογή σας ταυτόχρονα.

  Πώς να επεξεργαστείτε φωτογραφίες στο iPhone σας (Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Φωτογραφίες)

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης σήμερα απαιτούν υψηλή μνήμη RAM για να λειτουργήσουν σωστά. Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε νέα sticks RAM, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα στυλό σας ως RAM. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Pendrive ως μνήμη RAM στα Windows XP 7 8 10.

2. Κλείστε τις εφαρμογές.

Τα περισσότερα βαριά λογισμικά όπως το Adobe Photoshop, τα παιχνίδια και οι διαδικασίες παρασκηνίου καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα μνήμης RAM. Ως εκ τούτου, συνιστάται πάντα να κλείνετε όλες τις περιττές εφαρμογές που είναι ανοιχτές στο παρασκήνιο κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε επίσης να πατήσετε ανανέωση μερικές φορές. Αυτό επιτρέπει περισσότερους πόρους συστήματος διαθέσιμους για την επεξεργασία ιστοσελίδων, οδηγώντας σε ταχύτερη εμπειρία περιήγησης στον Ιστό.

3. Χρησιμοποιήστε νέες καρτέλες αντί για νέα Windows.

Όταν σερφάρουν στο Διαδίκτυο, οι περισσότεροι άνθρωποι ανοίγουν έναν νέο σύνδεσμο σε ένα νέο παράθυρο αντί να χρησιμοποιούν μια νέα καρτέλα. Η εναλλαγή μεταξύ καρτελών απαιτεί λιγότερο χρόνο, ενώ η εναλλαγή μεταξύ των παραθύρων είναι πιο χρονοβόρα.

Επίσης, το άνοιγμα ενός νέου παραθύρου θα χρησιμοποιήσει περισσότερους πόρους του συστήματος όσον αφορά τη μνήμη RAM, ενώ το άνοιγμα μιας νέας καρτέλας θα χρησιμοποιεί μόνο ένα νέο νήμα.

  6 Χρήσεις για τον εφεδρικό χώρο αποθήκευσης iCloud

4. Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Μπορεί να αντιμετωπίζετε αργή περιήγηση στο Διαδίκτυο λόγω ενός ξεπερασμένου προγράμματος περιήγησης. Οι περισσότεροι χρήστες κάνουν το λάθος να μην ενημερώνουν το πρόγραμμα περιήγησής τους, οδηγώντας σε ασυμβατότητα με νέες ιστοσελίδες και αργές ταχύτητες περιήγησης.

Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε την πιο πρόσφατη ενημερωμένη έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας. Μπορείτε πάντα να ελέγχετε για ενημερώσεις στην ενότητα “Ρυθμίσεις> Σχετικά” στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

5. Χρησιμοποιήστε ελάχιστες επεκτάσεις.

Ο Firefox και το Google Chrome παρέχουν μια εξαιρετική επιλογή για όλες τις επεκτάσεις τους, αλλά όταν χρησιμοποιείτε πολλές επεκτάσεις, μπορεί να κάνουν το πρόγραμμα περιήγησης να είναι αργό και προβληματικό. Ως εκ τούτου, για να αυξήσετε την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος περιήγησής σας, πρέπει να απενεργοποιήσετε τις περιττές επεκτάσεις. Αυτό θα διατηρήσει το πρόγραμμα περιήγησής σας στο web ελαφρύ και ευέλικτο.

6. Αφαιρέστε την επιπλέον γραμμή εργαλείων.

Εάν θέλετε γρήγορες ταχύτητες περιήγησης στον ιστό, τότε πρέπει να αφαιρέσετε επιπλέον γραμμές εργαλείων από το πρόγραμμα περιήγησής σας, επειδή ορισμένες γραμμές εργαλείων καταλαμβάνουν πολύτιμη μνήμη υπολογιστή, ενώ άλλες καταναλώνουν εύρος ζώνης, στέλνοντας και λαμβάνοντας απλώς δεδομένα στο παρασκήνιο.

Οι περισσότερες δωρεάν γραμμές εργαλείων που εγκαθίστανται αυτόματα στο πρόγραμμα περιήγησής σας είναι συνήθως γεμάτες κακόβουλο λογισμικό και επιβραδύνουν το πρόγραμμα περιήγησής σας. Εάν δεν θέλετε να θέσετε σε κίνδυνο την ταχύτητα του προγράμματος περιήγησής σας, πρέπει να αφαιρέσετε επιπλέον γραμμές εργαλείων.

7. Απενεργοποιήστε το Flash.

Η μορφή Adobe Flash είναι διαθέσιμη παντού στο Διαδίκτυο. Πολλές κινούμενες διαφημίσεις έχουν σχεδιαστεί για προβολή μέσω Flash. Αλλά το Flash είναι αργό και ως εκ τούτου, μειώνει την ταχύτητα της περιήγησης στο web. Επομένως, προτείνουμε να το απενεργοποιείτε όταν δεν το χρειάζεστε.

  Πώς να παγώσετε την τοποθεσία στο Find My iPhone

Ο Internet Explorer παρέχει μια προεπιλεγμένη επιλογή για να τον απενεργοποιήσετε ενώ το Chrome και ο Firefox έχουν επεκτάσεις.

8. Προστατέψτε το σύστημά σας από ιούς.

Ένας κύριος λόγος για την καθυστέρηση στην εμπειρία περιήγησής σας στον ιστό σε μια γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να οφείλεται σε έναν ιό στη συσκευή. Ο ιός επιβραδύνει την επεξεργασία δεδομένων και ενοχλεί τη χρήση του εύρους ζώνης. Επομένως, μειώνοντας τις ταχύτητες περιήγησης στο Web στη συσκευή σας.

Σας συνιστούμε να ελέγξετε για ιό στη συσκευή σας χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε αξιόπιστη εφαρμογή προστασίας από ιούς που σας αρέσει. Διαβάστε εδώ: Top 10 Best Antivirus για PC Windows/MAC 2016.

9. Ενεργοποιήστε το Prefetch Resources.

Πολλά προγράμματα περιήγησης διαθέτουν την έξυπνη δυνατότητα της προαναφοράς πόρων. Αυτό που κάνει αυτή η δυνατότητα είναι ότι επιτρέπει στο πρόγραμμα περιήγησης να αποφασίσει έξυπνα ποιοι σύνδεσμοι είναι πιο πιθανό να ανοίξουν στη συνέχεια από τον χρήστη που προφορτώνει ένα μέρος της επόμενης ιστοσελίδας και το διατηρεί έτοιμο για εμφάνιση. Αυτό αυξάνει την ταχύτητα περιήγησης σε μεγάλο βαθμό.

10. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη, το ιστορικό και τα cookies.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό τέχνασμα που μπορείτε να κάνετε εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας παρουσιάζει κάποια καθυστέρηση κατά την περιήγηση οι ιστοσελίδες σας δεν φορτώνονται σωστά ή ξαφνικά αισθάνεστε ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας παρουσιάζει προβλήματα.

Απλώς κατευθυνθείτε στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας και στο ιστορικό, διαγράψτε την προσωρινή μνήμη, το ιστορικό και τα cookies και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Εν κατακλείδι, Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να επιταχύνετε γρήγορα το πρόγραμμα περιήγησής σας και να αποκτήσετε καλύτερη εμπειρία περιήγησης στο Διαδίκτυο στη συσκευή σας. Εάν χρειάζεστε βοήθεια ή έχετε μια πρόταση, μοιραστείτε τη μαζί μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.