Πώς να κάνετε μαζική λήψη εικόνων στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Πολλοί χρήστες πραγματοποιούν λήψη εικόνων ιστοτόπων που μπορούν να προσθέσουν στο φόντο της επιφάνειας εργασίας τους, δημιουργούν προφύλαξη οθόνης διαφανειών και για πολλούς άλλους λόγους. Τα περισσότερα από τα σημαντικότερα προγράμματα περιήγησης ιστού, όπως το Chrome, το Firefox και το Edge, περιλαμβάνουν επιλογές του μενού περιβάλλοντος Αποθήκευση εικόνας για λήψη εικόνων από τους χρήστες. Αυτές οι επιλογές περιορίζουν τους χρήστες στη λήψη εικόνων μία κάθε φορά.

Θα ήταν καλύτερο εάν οι χρήστες μπορούσαν να επιλέξουν πολλές εικόνες και να τις κατεβάσουν όλες ταυτόχρονα. Μπορείτε να κάνετε μαζική λήψη εικόνων όπως αυτή με τις επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης Image Downloader, Imageye και ImageAssistant. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε μαζική λήψη εικόνων με πρόσθετα προγράμματος περιήγησης.

Πώς να κάνετε μαζική λήψη εικόνων με το Image Downloader

Το Image Downloader είναι μια επέκταση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε Chrome, Edge, Opera και Vivaldi, μεταξύ άλλων προγραμμάτων περιήγησης Chromium. Είναι μια απλή επέκταση προς χρήση, με την οποία μπορείτε να κάνετε γρήγορη λήψη εικόνων ιστού μαζικά. Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους Image Downloader για να ανοίξετε τις σελίδες από τις οποίες μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτήν την επέκταση.

Όταν εγκαταστήσετε το Image Downloader, δοκιμάστε το κάνοντας μια αναζήτηση στο Google. Εισαγάγετε μια φράση αναζήτησης στο Google και πατήστε Επιστροφή. Κάντε κλικ στην εικόνα στη μηχανή αναζήτησης Google για να προβάλετε εικόνες που ταιριάζουν με τη λέξη-κλειδί σας.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Image Downloader είτε στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησής σας είτε στο μενού Επεκτάσεις. Ορισμένα προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome έχουν ένα κουμπί κομματιού παζλ Extensions στο οποίο θα πρέπει να κάνετε κλικ πρώτα για να δείτε τις εγκατεστημένες επεκτάσεις. Επιλέξτε Image Downloader στο μενού Extensions εάν είναι απαραίτητο για πρόσβαση σε αυτό το πρόσθετο.

Όταν ανοίξετε την επέκταση, θα αναλύσει την ιστοσελίδα και θα εμφανίσει μικρογραφίες για όλες τις εικόνες της. Κάντε κλικ στις εικόνες που θέλετε να κατεβάσετε για να τις επιλέξετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη > Ναι για να συνεχίσετε με τη λήψη των επιλεγμένων εικόνων.

  Πώς να αφαιρέσετε διαφημίσεις και Bloatware από το tablet Amazon Fire 7 [No Root]

Μπορείτε να φιλτράρετε τις εικόνες που εμφανίζονται στην επέκταση σύροντας τα ρυθμιστικά στις γραμμές πλάτους και ύψους. Το πρόσθετο θα εμφανίζει λιγότερες εικόνες όταν σύρετε τα ρυθμιστικά σε αυτές τις γραμμές στα δεξιά για να εξαιρέσετε μικρότερες εικόνες.

Αυτή η επέκταση μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για τη λήψη εικόνων μικρογραφιών βίντεο YouTube. Ανοίξτε την αρχική σελίδα του YouTube και μετά το πρόσθετο Image Downloader. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε και να κάνετε μαζική λήψη μικρογραφιών βίντεο στη σελίδα YT.

Λήψη: Πρόγραμμα λήψης εικόνων για Google Chrome | ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | Ακρη | Βιβάλντι (Ελεύθερος)

Πώς να κάνετε μαζική λήψη εικόνων με το Imageeye

Το Imageye είναι ευρέως διαθέσιμο για προγράμματα περιήγησης Chromium, αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε αυτήν την επέκταση στον Firefox. Αυτή η επέκταση μοιάζει με το Image Downloader, αλλά διαθέτει περισσότερες επιλογές φιλτραρίσματος. Προσθέστε το στο πρόγραμμα περιήγησής σας από τις σελίδες λήψης Imageye που συνδέονται παρακάτω.

Στη συνέχεια, ανοίξτε μια σελίδα που περιλαμβάνει ορισμένες εικόνες που θέλετε να κατεβάσετε. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το Imageye ανοίγοντας αυτό το πρόσθετο από τη γραμμή εργαλείων URL ή το μενού Επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησής σας. Στη συνέχεια, θα αναλύσει τη σελίδα και θα εμφανίσει μικρογραφίες για όλες τις εικόνες σε αυτήν, όπως ακριβώς και το Image Downloader.

Τώρα κάντε κλικ στις εικόνες που εμφανίζονται στην επέκταση για να επιλέξετε αυτές για λήψη. Πατήστε το κουμπί Λήψη εικόνων X. Στη συνέχεια, περιμένετε να γίνει λήψη των αρχείων και επιλέξτε Κλείσιμο όταν τελειώσετε.

Το Imageye περιλαμβάνει φίλτρα Μέγεθος, Τύπος, Διάταξη και URL για να περιορίσετε την επιλογή εικόνας. Για παράδειγμα, κάντε κλικ στο Μέγεθος για να επιλέξετε τις επιλογές Small, Medium ή Large. Εάν θέλετε μόνο αρχεία συγκεκριμένης μορφής, κάντε κλικ στην επιλογή Τύπος και επιλέξτε μια επιλογή φίλτρου όπως JPG ή PNG από εκεί. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τις επιλογές φίλτρου εικόνας Τετράγωνο ή Ορθογώνιο κάνοντας κλικ στο Layout.

  Πώς να αφαιρέσετε το Apple ID από το Apple Watch

Το Imageye έχει επίσης μια επιλογή για εναλλαγή μεταξύ μεγαλύτερων και μικρότερων προεπισκόπησης μικρογραφιών εικόνων εντός της επέκτασης. Για πρόσβαση σε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις (οδοντωτός). Στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή Εμφάνιση εικόνων σε δύο στήλες και επιλέξτε Αποθήκευση για να μεταβείτε σε μια διευρυμένη προβολή μικρογραφιών.

Λήψη: Imageye for Google Chrome | Firefox | Ακρη | ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | Βιβάλντι (Ελεύθερος)

Πώς να κάνετε μαζική λήψη εικόνων με το ImageAssistant

Η επέκταση ImageAssistant είναι μια άλλη επέκταση που σας επιτρέπει να κάνετε μαζική λήψη εικόνων με το Google Chrome, το Firefox, το Edge, το Opera και το Vivaldi, μεταξύ άλλων προγραμμάτων περιήγησης. Ωστόσο, αυτή η επέκταση περιλαμβάνει επίσης ένα πρόγραμμα επεξεργασίας με το οποίο μπορείτε να προσθέσετε υδατογραφήματα σε εικόνες πριν τις κατεβάσετε ή εικόνες ήδη στον υπολογιστή σας.

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την επέκταση, επιλέξτε τις επιλογές Προσθήκη ή Λήψη στις σελίδες καταστήματος του προγράμματος περιήγησης ImageAssistant που συνδέονται παρακάτω.

Για λήψη εικόνων, ανοίξτε μια ιστοσελίδα που περιλαμβάνει ορισμένες εικόνες. Κάντε κλικ στο εικονίδιο ImageAssistant στο μενού Επεκτάσεις ή στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησής σας για να επιλέξετε την επιλογή Εξαγωγή τρέχουσας σελίδας. Στη συνέχεια θα ανοίξει μια ξεχωριστή καρτέλα που περιλαμβάνει μικρογραφίες για όλες τις εικόνες της σελίδας.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή στη δεξιά πλευρά του κουμπιού για να ενεργοποιήσετε την επιλογή εικόνας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ σε όλες τις εικόνες που θέλετε να κατεβάσετε για να τις επιλέξετε. Πατήστε το κουμπί Λήψη επιλεγμένου και κάντε κλικ στο Συνέχεια.

Μπορείτε να φιλτράρετε τις εικόνες κατά μορφή και μέγεθος. Κάντε κλικ στις επιλεγμένες επιλογές JPEG, PNG, SVG και WEBP για να εξαιρέσετε μορφές από την επιλογή εικόνας. Επιλέξτε ένα από τα πλαίσια μεγέθους για να περιλαμβάνει μόνο εικόνες μεγαλύτερες από την καθορισμένη ανάλυση της επιλογής.

Για να δοκιμάσετε τη δυνατότητα υδατογραφήματος της επέκτασης, κάντε δεξί κλικ σε μια μικρογραφία εικόνας και επιλέξτε Αποστολή σε Επεξεργαστή εικόνας. Αυτό θα εμφανίσει μια νέα καρτέλα, από την οποία μπορείτε να ορίσετε ένα υδατογράφημα για την εικόνα που κάνετε δεξί κλικ. Εάν προτιμάτε να προσθέσετε ένα υδατογράφημα στις φωτογραφίες σας, πατήστε το κουμπί Επιλογή αρχείου, επιλέξτε μια εικόνα στον σκληρό δίσκο και κάντε κλικ στο OK.

  7 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης δικτύου χωρίς πράκτορες

Λήψη: ImageAssistant για Google Chrome | Ακρη | Firefox | ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | Βιβάλντι (Ελεύθερος)

Το Image Extractor είναι μια εφαρμογή Ιστού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μαζική λήψη φωτογραφιών σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης. Αυτή η εφαρμογή είναι δωρεάν διαθέσιμη, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε για να καταργήσετε διαφημίσεις και να αποκτήσετε υποστήριξη προτεραιότητας. Ωστόσο, δεν φαίνεται να αξίζει να το κάνετε, καθώς δεν υπάρχουν πολλές αξιοσημείωτες διαφημίσεις εντός της εφαρμογής.

Ανοιξε το Σελίδα Image Extractor για να ελέγξετε αυτήν την εφαρμογή Ιστού. Στη συνέχεια, εισαγάγετε την πλήρη διεύθυνση ιστού μιας σελίδας από την οποία θέλετε να πραγματοποιήσετε λήψη εικόνων μέσα στο πλαίσιο Εισαγωγή διεύθυνσης URL και κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή.

Είναι καλύτερο να ανοίξετε μια σελίδα από την οποία θα κάνετε λήψη εικόνων στο πρόγραμμα περιήγησής σας πρώτα και να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL στο πλαίσιο κειμένου του Image Extractor. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα πρόσβασης Ctrl + C και Ctrl + V για να αντιγράψετε και να επικολλήσετε διευθύνσεις URL.

Θα δείτε τώρα μικρογραφίες για εικόνες που έχουν εξαχθεί από τη διεύθυνση URL που εισαγάγατε. Επιλέξτε εικόνες για λήψη κάνοντας κλικ στις προεπισκοπήσεις μικρογραφιών τους. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα της εφαρμογής για να πατήσετε το κουμπί Λήψη επιλεγμένου.

Οι επιλεγμένες εικόνες θα ληφθούν μέσα σε ένα αρχείο ZIP. Μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση σε αυτά κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο ZIP για να προβάλετε τα περιεχόμενα. Ή αποσυμπιέστε το αρχείο ZIP στα Windows με το εργαλείο εξαγωγής του File Explorer.

Γρήγορη λήψη εικόνων Ιστού μαζικά

Τώρα μπορείτε να κάνετε λήψη πολλών εικόνων από ιστότοπους πιο γρήγορα και αποτελεσματικά με τις επεκτάσεις ImageAssistant, Imageye και Image Downloader ή την εφαρμογή Ιστού Image Extractor.

Αυτά τα εργαλεία διευκολύνουν επίσης την προβολή και την επιλογή εικόνων σε σελίδες και την εύρεση εικόνων που ταιριάζουν με συγκεκριμένα κριτήρια, χάρη στις επιλογές φιλτραρίσματος που διαθέτουν. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τη λήψη φωτογραφιών που δεν προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα από τοποθεσίες μετοχών όπως το Unsplash και το Pixabay.