Πώς να εφαρμόσετε Κλειδιά πρόσβασης/Πιστοποίηση ταυτότητας FIDO στις εφαρμογές σας [8 Solutions]

Οι κωδικοί πρόσβασης ή ο έλεγχος ταυτότητας FIDO προσφέρουν μεγαλύτερη προσβασιμότητα, περισσότερη ασφάλεια και ταχύτερες συνδέσεις σε εφαρμογές και ιστότοπους από διαφορετικές συσκευές χρηστών σε σύγκριση με τον έλεγχο ταυτότητας χρήστη ή κωδικού πρόσβασης.

Οι επιχειρήσεις που εξαρτώνται από συστήματα σύνδεσης που βασίζονται σε κωδικό πρόσβασης ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως απόπειρες hacking, παραβιάσεις δεδομένων, επιθέσεις phishing, keylogger και ούτω καθεξής.

Πρώτον, εισήχθη η έννοια των συνδέσεων βάσει κωδικού πρόσβασης για την παροχή ασφάλειας, και σε κάποιο βαθμό, το κάνει.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες του διαδικτύου καταλήγουν συχνά να δημιουργούν αδύναμους κωδικούς πρόσβασης ή να επαναχρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης σε διαφορετικές εφαρμογές και υπηρεσίες. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν εύκολα να μαντέψουν ή να χακάρουν αυτούς τους αδύναμους κωδικούς πρόσβασης και να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς.

Οι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας ανέπτυξαν στη συνέχεια τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA), όπου η επαλήθευση πραγματοποιείται μέσω μηνυμάτων κειμένου, email ή τηλεφωνικών κλήσεων. Αν και αυτή η πρακτική προσθέτει ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας, δεν εξαλείφει το πρόβλημα. απλά κάνει τα πράγματα δύσκολα για έναν χάκερ.

Για να προσφέρουμε καλύτερη ασφάλεια και να μειώσουμε ή να αποτρέψουμε επιθέσεις, έχει αναπτυχθεί μια άλλη τεχνολογία – FIDO Authentication ή Passkeys.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας FIDO, πώς ωφελεί την επιχείρησή σας και μερικούς από τους καλύτερους παρόχους FIDO.

Ας αρχίσουμε!

Τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας FIDO;

Το Fast Identity Online (FIDO) είναι ένα πρότυπο ασφαλείας υψηλού επιπέδου που παρέχει ισχυρές προδιαγραφές για τον έλεγχο ταυτότητας. Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την FIDO Alliance που στοχεύει να παρέχει ισχυρό έλεγχο ταυτότητας στα επίπεδα πρωτοκόλλου και πελάτη.

Ο έλεγχος ταυτότητας ή οι κωδικοί πρόσβασης FIDO μπορούν να αντικαταστήσουν τον παλιό και παραδοσιακό τρόπο σύνδεσης με γρήγορες και ασφαλείς εμπειρίες σύνδεσης. Οι προδιαγραφές FIDO διαθέτουν έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων και κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού. Σε αντίθεση με τον έλεγχο ταυτότητας με κωδικό πρόσβασης, το FIDO αποθηκεύει πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των βιομετρικών δεδομένων ελέγχου ταυτότητας, στις συσκευές χρήστη για να αποτρέψει τις επιθέσεις του.

Με τον έλεγχο ταυτότητας FIDO, η προσπάθεια των προγραμματιστών να δημιουργήσουν ασφαλείς συνδέσεις για πελάτες μειώνεται. Αυτό υποστηρίζει FIDO2, πρωτόκολλα Universal Second Factor (U2F) και Universal Authentication Framework (UAF). Το UAF βοηθά τη συσκευή-πελάτη να δημιουργήσει ένα νέο ζεύγος κλειδιών κατά την εγγραφή που διατηρεί ως ιδιωτικό κλειδί και δημόσιο κλειδί για διαδικτυακές υπηρεσίες.

Ο έλεγχος ταυτότητας FIDO προσφέρει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε ιστότοπους και εφαρμογές για χρήστες που χρησιμοποιούν σήματα εγγύτητας, συσκευές USB, φυσικά διακριτικά κ.λπ. Με το FIDO, δεν χρειάζεται να θυμάστε κανένα κωδικό πρόσβασης ή ερωτήσεις ασφαλείας για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Πώς λειτουργεί ο έλεγχος ταυτότητας FIDO;

Πηγή εικόνας: FIDO Alliance

Ο έλεγχος ταυτότητας FIDO βοηθά στην ελαχιστοποίηση των επιθέσεων λόγω κωδικών πρόσβασης. Η αρχή λειτουργίας του FIDO είναι αρκετά απλή:

  • Εγγραφή: vΣτο στάδιο της εγγραφής, ένας χρήστης επιχειρεί να ανοίξει μια διαδικτυακή υπηρεσία. Κατά τη στιγμή της σύνδεσης, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει την επιλογή ελέγχου ταυτότητας.
  • Δημιουργία ζεύγους κλειδιών: Η συσκευή χρήστη δημιουργεί ένα ζεύγος κλειδιών που είναι συγκεκριμένο για τη συσκευή, τον λογαριασμό χρήστη και την ηλεκτρονική υπηρεσία του χρήστη. Το ιδιωτικό κλειδί διατηρείται στην ίδια τη συσκευή, αλλά το δημόσιο κλειδί χρησιμοποιείται σε μια ηλεκτρονική υπηρεσία που συνδέεται με τον λογαριασμό του χρήστη. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, τα βιομετρικά δεδομένα και τα ιδιωτικά κλειδιά δεν φεύγουν ποτέ από τις συσκευές του χρήστη, ενώ επίσης όλη η επικοινωνία είναι κρυπτογραφημένη, μειώνοντας την πιθανότητα παραβιάσεων της ασφάλειας.
  • Επαλήθευση ταυτότητας: Ο χρήστης μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία μέσω της μεθόδου επαλήθευσης ταυτότητας. Η συσκευή που χρησιμοποιείται επιλέγει το ιδιωτικό κλειδί και ξεπερνά την πρόκληση της διαδικτυακής υπηρεσίας με τρόπο που αποδεικνύει ότι η συσκευή διαθέτει ιδιωτικό κλειδί. Στη συνέχεια, η συσκευή μεταδίδει την πρόκληση πίσω στην υπηρεσία και της επιτρέπει να επαληθεύσει τον έλεγχο ταυτότητας έναντι του δημόσιου κλειδιού.
  Πώς να προσαρμόσετε το υπόμνημα του γραφήματος στο MS Office

Αφού επαληθευτεί, ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στον επιθυμητό λογαριασμό ή πληροφορίες.

Τώρα, ας μιλήσουμε για μερικούς από τους καλύτερους παρόχους ελέγχου ταυτότητας/κλειδιού πρόσβασης FIDO για εφαρμογές web και πύλες.

Authsignal

Αναβαθμίστε την ασφάλεια των πελατών σας τώρα με τις κομψές προτροπές κλειδιού πρόσβασης της Authsignal και αποθέστε τον έλεγχο ταυτότητας με κωδικό πρόσβασης οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. Προσφέρει άμεση πρόσβαση σε UX χωρίς κωδικό πρόσβασης και αβίαστη που σας βοηθά να λάβετε την κορυφαία εγγραφή στον Επαληθευτή και τις ροές πρόκλησης.

Το Authsignal υποστηρίζει SDK, που σημαίνει ότι η εγγραφή εκκίνησης, μαζί με την πρόκληση, ρέει από το Web Authsignal.js ή μέσω των Native Mobile Views Web. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε SDK και API για να ενσωματώσετε τις ροές του Authsignal στο CIAM (όπως το Cognito και το Auth0). Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε το λογότυπό σας εύκολα.

Συνδέστε εύκολα τον λογαριασμό σας Messagebird ή Twilio για να ενεργοποιήσετε τον Κωδικό Πρόσβασης Μίας Χρήσης SMS (SOTP). Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική ελέγχου ταυτότητας Time One Time Password (TOTP) για να εξασφαλίσετε μια ομαλή εμπειρία για τους χρήστες σας.

Επιπλέον, θα βρείτε σύγχρονα προγράμματα περιήγησης για κινητά και web με εξειδικευμένο υλικό και ενσωματωμένα βιομετρικά στοιχεία. Το Authsignal προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως η μηχανή χωρίς κανόνες κώδικα και μια ενιαία προβολή του πελάτη.

Κάντε κράτηση για μια επίδειξη ή δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό και προστατέψτε τα δεδομένα σας. Εναλλακτικά, ξεκινήστε το ασφαλές ταξίδι σας από 0,05 $ ανά ενεργό χρήστη ανά μήνα και επωφεληθείτε από πολλά οφέλη.

Πέρασμα

Χαρίστε μια εκπληκτική εμπειρία στους πελάτες σας με τις πιο ασφαλείς και απλούστερες επιλογές σύνδεσης του Passage. Με μερικές γραμμές κώδικα, μπορείτε να εφαρμόσετε άψογο έλεγχο ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης στον ιστότοπο ή την εφαρμογή σας.

Δώστε τη δυνατότητα στους χρήστες σας να συνδεθούν και να δημιουργήσουν λογαριασμούς με μια ματιά ή αγγίξτε και αυξήστε την αφοσίωση. Καθοδηγώντας το δρόμο προς το μέλλον σε έναν κόσμο χωρίς κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να μειώσετε την απειλή επιθέσεων που βασίζονται σε διαπιστευτήρια. Θα σας εξοικονομήσει επίσης κόπο και χρόνο σε ατελείωτες επαναφορές κωδικών πρόσβασης.

Αντικαταστήστε την παλιά τεχνική ροής ελέγχου ταυτότητας και προχωρήστε εντελώς χωρίς κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας μια αυτόνομη λύση ελέγχου ταυτότητας. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ισχυρή λύση από την αρχή για διαχείριση ταυτότητας πελάτη και έλεγχο ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης.

Με το Passage’s Passkey Complete, μπορείτε να έχετε πλήρη ασφάλεια για τους χρήστες και την επιχείρησή σας εξαλείφοντας τη σύνδεση με κωδικό πρόσβασης και προσφέροντας συνδέσεις με κωδικό πρόσβασης.

Το Passage έχει δημιουργηθεί για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια και την προώθηση των βημάτων του προς νέα πρότυπα. Είναι πλήρως συμβατό με το FIDO2. Εφαρμόστε απευθείας τον έλεγχο ταυτότητας αιχμής στον ιστότοπο, το προϊόν ή την εφαρμογή σας μέσα σε λίγα λεπτά και μείνετε συγκεντρωμένοι στη δημιουργία ενός μεγάλου πράγματος.

Ενσωματώστε τις αγαπημένες σας στοίβες τεχνολογίας, όπως Vue, Django, Rails, Angular και πιο απρόσκοπτα με εύχρηστα SDK και API. Μπορείτε να μετεγκαταστήσετε τους πελάτες σας στο Passage με τη βοήθεια της γρήγορης εισαγωγής.

Προγραμματίστε ένα demo ή δοκιμάστε το δωρεάν. Μεταβείτε πλήρως χωρίς κωδικό πρόσβασης από 0,05 $/ ενεργός χρήστης / μήνας.

Auth0

Αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην απομνημόνευση των κωδικών πρόσβασής σας;

Το Auth0 σάς επιτρέπει να αποκτήσετε ελευθερία από τους κωδικούς πρόσβασης αποδεχόμενοι τη νέα τεχνολογία ελέγχου ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης. Επιτρέπει μια εμπειρία χωρίς τριβές και ασφαλή για όλους τους χρήστες του.

Ο έλεγχος ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης στο WebAuthn δεν μπορεί να επιτεθεί, αφήνοντας τους χρήστες σας πιο ασφαλείς από ποτέ. Όταν πραγματοποιείτε έλεγχο ταυτότητας με βιομετρικά στοιχεία WebAuthn, αξιοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA), που σημαίνει ότι μόλις κάνετε έλεγχο ταυτότητας, δεν χρειάζεται να ελέγχετε ξανά και ξανά.

Όταν ένας χρήστης προσπαθεί να εγγραφεί σε μια συσκευή με βιομετρικές επιλογές, θα διευκολύνει τη μετάβαση χωρίς κωδικό πρόσβασης, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδεθούν εύκολα. Το Lock Passwordless ενσωματώνει τη σωστή διαδρομή για έλεγχο ταυτότητας και μπορεί να ενσωματωθεί σε email και SMS για tablet, επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητές συσκευές.

  3 λειτουργίες του LinkedIn που σας βοηθούν να δικτυωθείτε καλύτερα

Δώστε στους πελάτες σας την επιλογή για μια απρόσκοπτη, ασφαλή και χωρίς κωδικό πρόσβασης εμπειρία. Δοκιμάστε το Auth0 τώρα δωρεάν για έως και 7000 ενεργούς χρήστες. Ξεκινήστε να δημιουργείτε έναν ασφαλή προορισμό με το Auth0 και αποκτήστε απεριόριστες επιλογές σύνδεσης.

Bitwarden

Αποκτήστε έναν ισχυρό έλεγχο ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης με το Bitwarden Passwordless.dev μέσα σε λίγα λεπτά και επιτρέψτε στους χρήστες, το εργατικό δυναμικό και τους πελάτες σας να έχουν ασφαλείς και ομαλές εμπειρίες σύνδεσης.

Το Bitwarden επιτρέπει μια ασφαλή εμπειρία σύνδεσης για τους χρήστες του, κάνοντας τη ροή ελέγχου ταυτότητας γρήγορη και ομαλή για τη βάση των χρηστών σας. Κάντε την επιχείρησή σας ανθεκτική στο phish δίνοντας τη δυνατότητα στις ομάδες να έχουν πρόσβαση σε εταιρικές εφαρμογές και συστήματα χωρίς να βασίζονται σε κωδικούς πρόσβασης.

Εάν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τις πολυπλοκότητες που συνδέονται με την ανάπτυξη κλειδιού πρόσβασης, το Bitwarden Passwordless.dev σάς προσφέρει ένα πλαίσιο API. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύγχρονα προγράμματα περιήγησης και πρότυπα ανοιχτού κώδικα για να δημιουργήσετε εφαρμογές FIDO2 WebAuthn, όπως δακτυλικό αποτύπωμα, αναγνωριστικό προσώπου και Windows Hello για τους τελικούς χρήστες, τις ομάδες και τους πελάτες σας.

Μπορείτε να ενσωματώσετε το Bitwarden Passwordless.dev με υπάρχουσες λύσεις ελέγχου ταυτότητας για να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες κλειδιού πρόσβασης χωρίς να χρειάζεται αντικατάσταση ή επανακωδικοποίηση. Προσφέρει μια κονσόλα διαχειριστή που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις εφαρμογές, τους χρήστες, τους κωδικούς πρόσβασης και πιο εύκολα σε ένα μέρος.

Οι αξιολογήσεις τρίτων για την τεκμηρίωση, τις διαδικασίες και τον κώδικα ανοιχτού κώδικα του Passwordless.dev σάς βοηθούν να προστατεύσετε τα δεδομένα σας από εισβολείς.

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το Bitwarden δωρεάν για έως και 10.000 χρήστες και αποκτήστε ένα πλήρες κιτ λογισμικού μαζί με μία εφαρμογή ανά οργανισμό, έναν διαχειριστή κονσόλας, πρόσβαση σε τεκμηρίωση και πολλά άλλα. Επωφεληθείτε από επιπλέον δυνατότητες και προνόμια σε τιμή εκκίνησης 0,05 $/χρήστη/μήνα.

Yubico

Ξεκινήστε το ασφαλές ταξίδι εγκατάστασης για τα δεδομένα των πελατών σας με το Yubico. Συνεισφέρει συνεχώς στο πρωτόκολλο WebAuthn, ένα πρότυπο που επιτρέπει τον ασφαλή έλεγχο ταυτότητας με κωδικούς πρόσβασης. Το WebAuthn API επιτρέπει τη δημιουργία ενός δημόσιου κλειδιού για τον έλεγχο ταυτότητας των χρηστών.

Η Yubico αναπτύσσει μια ευρεία γκάμα SDK για Android και iOS και για επιτραπέζιους υπολογιστές που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να ενσωματώνουν γρήγορα την ασφάλεια υλικού στις υπηρεσίες και τις εφαρμογές τους. Έτσι, βοηθά στην παροχή ισχυρής ασφάλειας σε μια σειρά συσκευών.

Το YubiHSM2 SDK διαθέτει πολυάριθμες διεπαφές και εργαλεία που σας βοηθούν να διαχειριστείτε το υλικό YubiHSM 2 FIPS και YubiHSM 2. Περιλαμβάνει επίσης τις ενότητες PKCS#11 και KSP της Microsoft. Επιπλέον, η Yubico προσφέρει ευέλικτο λογισμικό ανοιχτού κώδικα για την ενσωμάτωση ισχυρού ελέγχου ταυτότητας στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες.

Θα λάβετε πολλές λύσεις για την ασφάλεια και την κρυπτογράφηση μυστικών στους διακομιστές. Οι λύσεις είναι Java WebAuthn, Yubico Desktop OATH Authenticator, Java OTP client, C CTAP client και άλλα. Αποκτήστε έγκαιρη πρόσβαση στους πόρους FIDO2 και ξεκινήστε το ταξίδι σας χωρίς κωδικό πρόσβασης.

SecureAuth

Το SecureAuth είναι περήφανο μέλος της FIDO Alliance και έχει επίσης πιστοποίηση FIDO. Τα κρυπτογραφικά δεδομένα σύνδεσης FIDO2 είναι μοναδικά σε όλους τους ιστότοπους, δεν αποθηκεύουν ποτέ δεδομένα σε διακομιστή και δεν αφήνουν ποτέ τη συσκευή του χρήστη. Αυτό το πρωτόκολλο ασφαλείας εξαλείφει τους κινδύνους phishing και όλες τις άλλες μορφές κλοπής δεδομένων και επιθέσεων επανάληψης.

Οι χρήστες λαμβάνουν κρυπτογραφικές λεπτομέρειες σύνδεσης με ενσωματωμένες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων των καμερών στις συσκευές ή των συσκευών ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν κλειδιά ασφαλείας FIDO για να ξεκλειδώσουν τα λογικά διαπιστευτήρια. Επιπλέον, έχετε την ευελιξία να επιλέξετε συσκευές που ταιριάζουν στις ανάγκες τους.

Μαζί με την ασφάλεια και το απόρρητο, το SecureAuth προσφέρει το πλεονέκτημα της επεκτασιμότητας. Οι ιστότοποι μπορούν εύκολα να ενεργοποιήσουν το FIDO2 χρησιμοποιώντας μια απλή κλήση JavaScript API. Αυτό υποστηρίζεται σε πολλές κορυφαίες πλατφόρμες και προγράμματα περιήγησης σε πολλές συσκευές που χρησιμοποιούν οι πελάτες καθημερινά.

Εφαρμόζοντας το SecureAuth FIDO2 στην επιχείρησή σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εξοικονόμηση κόστους μέσω:

  • Μια προσέγγιση βασισμένη σε πρότυπα για τη διασφάλιση του μέλλοντος των επενδύσεων επαλήθευσης ταυτότητας,
  • Ασφάλεια και διαλειτουργικότητα σε διάφορες αλυσίδες εφοδιασμού και
  • Κατάργηση της δαπανηρής παροχής συσκευών, κλήσεων υποστήριξης πελατών και επαναφοράς κωδικού πρόσβασης
  Κορυφαίες 6 πλατφόρμες επένδυσης εκλεκτού κρασιού

Ζητήστε μια επίδειξη για να δείτε πώς το SecureAuth μπορεί εύκολα να ασφαλίσει τις πληροφορίες σας, επιτρέποντάς σας να συνδεθείτε σε οποιαδήποτε πλατφόρμα χωρίς να ανησυχείτε για παραβιάσεις ασφάλειας.

Χάνκο

Καθώς η ασφάλεια γίνεται κύριο μέλημα όλων, η Hanko εισάγει κωδικούς πρόσβασης για να ξεκινήσει μια νέα εποχή σύνδεσης που δεν χρειάζεται κωδικούς πρόσβασης. Αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης είναι ευκολότεροι και πιο ασφαλείς. Το Hanko διαθέτει επίσης δυνατότητες ασφαλείας όπως αναγνώριση προσώπου, δακτυλικό αποτύπωμα κ.λπ.

Οι κωδικοί πρόσβασης Hanko χαρακτηρίζονται από κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού. Υποστηρίζει σχεδόν όλες τις μεγάλες πλατφόρμες και συσκευές. Με το Hanko, μπορείτε να κάνετε μια σύνδεση χωρίς κωδικό πρόσβασης εύκολα χωρίς καμία ταλαιπωρία. Επιπλέον, οι κωδικοί πρόσβασης είναι ιδανικοί για επαλήθευση και έλεγχο ταυτότητας μέσω email.

Τα βιομετρικά στοιχεία για κινητά της Hanko φέρνουν τους προεπιλεγμένους κωδικούς πρόσβασης στις εφαρμογές σας για κινητά, ώστε να μπορείτε να τους χρησιμοποιείτε άνετα. Για καλύτερη ασφάλεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλειδιά ασφαλείας FIDO. Η Hanko προσφέρει Σύνδεση OAuth που σας επιτρέπει να προσθέσετε παρόχους ταυτότητας τρίτου μέρους στη σελίδα σύνδεσης.

Η Hanko συνδυάζει κωδικούς πρόσβασης με έλεγχο ταυτότητας κωδικού πρόσβασης για την καλύτερη ασφάλεια και ευκολία. Αυτός ο συνδυασμός είναι γνωστός ως WebAuthn. Ένας απλός κωδικός μίας χρήσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφεδρικό έλεγχο ταυτότητας προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση σε οποιονδήποτε λογαριασμό.

Χρησιμοποιήστε το αρχικό πακέτο της Hanko δωρεάν ή επιλέξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα κατάλληλο για την επιχείρησή σας, ξεκινώντας από 9 $/μήνα συν 0,01 $/χρήστη/μήνα.

Authgear

Προσφέρετε μια μοναδική εμπειρία χωρίς κωδικό πρόσβασης στους πελάτες σας με τους κωδικούς πρόσβασης Authgear, ένα διαπιστευτήριο FIDO που υποστηρίζεται από τη Microsoft, την Google και την Apple. Αν και παρέχει μια απλούστερη προσέγγιση, είναι πιο ασφαλής από την παλιά τεχνική ελέγχου ταυτότητας κωδικού πρόσβασης με το Passkey API.

Δεδομένου ότι οι κωδικοί πρόσβασης είναι ευάλωτοι σε διάφορες επιθέσεις, η Authgear προσφέρει έναν νέο τρόπο διασφάλισης ψηφιακών διαπιστευτηρίων που ακολουθούν τα πρότυπα WebAuthn και FIDO. Οι χρήστες σας μπορούν εύκολα να συνδεθούν ή να εγγραφούν στη σελίδα σας χωρίς να απομνημονεύσουν ή να εισάγουν σύνθετους κωδικούς πρόσβασης.

Οι κωδικοί πρόσβασης εξαλείφουν τον κίνδυνο επιθέσεων που σχετίζονται με κωδικούς πρόσβασης, όπως διαρροές διαπιστευτηρίων, phishing και άλλα. Αυτό είναι πιο βολικό καθώς οι χρήστες πρέπει απλώς να δώσουν το όνομα χρήστη τους για να ανοίξουν έναν νέο λογαριασμό. Το Authgear χρησιμοποιεί έναν βιομετρικό αισθητήρα, όπως αναγνώριση προσώπου, δακτυλικό αποτύπωμα, κ.λπ. από τη συσκευή σας για να ελέγχετε την ταυτότητα σας κατά τη σύνδεση.

Το Authgear συμβάλλει στη μείωση της τριβής στις διαδικασίες σύνδεσης και εγγραφής, ενισχύοντας το ποσοστό μετατροπής της εφαρμογής σας. Με τη χρήση κλειδιών πρόσβασης, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στις εφαρμογές και τους ιστότοπούς σας εύκολα χωρίς να εγγραφούν ξανά σε κάθε συσκευή.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν σε διάφορες πλατφόρμες σαρώνοντας τον κωδικό QR με τις συσκευές τους ήδη εγγεγραμμένες. Μπορείτε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στην εργασία σας και να αφήσετε την Authgear να κάνει το μαγικό βήμα των API και της κωδικοποίησης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να ενσωματώσετε το Authgear στις εφαρμογές και τους ιστότοπούς σας και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο «Σύνδεση με κωδικούς πρόσβασης» για να κάνετε το Passkey τον κύριο έλεγχο ταυτότητας.

Ζητήστε μια επίδειξη ή ξεκινήστε το ταξίδι σας τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση στην προκατασκευασμένη σελίδα ρυθμίσεων για τους χρήστες σας και να τους επιτρέψετε να ελέγχουν τα δεδομένα τους από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

συμπέρασμα

Το FIDO επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την ταυτότητα των διαδικτυακών υπηρεσιών σε περιβάλλοντα επιτραπέζιου και κινητού. Προσφέρει ευκολία, ασφάλεια, απόρρητο και επεκτασιμότητα, ώστε οι χρήστες να μπορούν να εγγραφούν ή να συνδεθούν από τις συσκευές τους χωρίς προβλήματα.

Η τεχνολογία υποστηρίζει μια ολόκληρη σειρά τεχνολογιών ελέγχου ταυτότητας υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων βιομετρικών στοιχείων (σαρωτές ίριδας, δακτυλικά αποτυπώματα, αναγνώριση προσώπου, αναγνώριση φωνής, κ.λπ.), υπάρχοντα πρότυπα επικοινωνίας και λύσεων, όπως διακριτικά ασφαλείας USB, μονάδες αξιόπιστης πλατφόρμας, έξυπνες κάρτες, κι αλλα.

Επομένως, επιλέξτε τους καλύτερους παρόχους ελέγχου ταυτότητας FIDO από την παραπάνω λίστα με βάση τις ανάγκες σας και μείνετε ασφαλείς.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ορισμένες πλατφόρμες ελέγχου ταυτότητας χρήστη.