Πώς να επιλύσετε το “Σφάλμα 0xc000021a” το 2023

Αντιμετωπίζετε τον κωδικό σφάλματος 0xc000021a στον υπολογιστή σας με Windows; Αν ναι, βρήκατε τη σωστή ιστοσελίδα.

Το Blue Screen of Death, γνωστό και ως BSOD, τα σφάλματα θεωρούνται το χειρότερο είδος σφαλμάτων που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Αυτά τα σφάλματα προκύπτουν κυρίως λόγω κατάρρευσης συστήματος ή μοιραίου σφάλματος και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά ζητήματα όπως αστάθεια συστήματος, πιθανή απώλεια δεδομένων και άλλα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα σφάλματα BSOD σάς περιορίζουν από την πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα Windows. Επομένως, η επίλυση αυτών των σφαλμάτων γίνεται πολύ σημαντική και λίγο δύσκολη. Το ίδιο συμβαίνει με το σφάλμα διακοπής 0xc000021a στα Windows.

Για να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε αυτόν τον κωδικό σφάλματος BSOD 0xc000021a, εδώ παρείχα έναν λεπτομερή οδηγό που καλύπτει λύσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το διορθώσετε. Αυτός ο οδηγός καλύπτει επίσης πληροφορίες σχετικά με αυτό το σφάλμα, γιατί συμβαίνει και τρόπους αποτροπής του.

Λοιπόν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε –

Πίνακας περιεχομένων

Ποιο είναι το σφάλμα κωδικού διακοπής 0xc000021a;

Ο κωδικός διακοπής 0xc000021a είναι σφάλμα BSOD. Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτός ο κωδικός σφάλματος αντιπροσωπεύει το STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED, που σημαίνει ότι η διαδικασία συστήματος του Υποσυστήματος στα Windows σας έχει διακόψει και απροσδόκητα τερματίζει τη διαδικασία συστήματος.

Αυτός ο κωδικός σφάλματος ενεργοποιείται κυρίως όταν οποιεσδήποτε κρίσιμες υπηρεσίες συστήματος, όπως το WinLogon (winlogon.exe), το Service Host (svchost.exe), το Υποσύστημα χρόνου εκτέλεσης Client-Server (csrss.exe) κ.λπ., είναι κατεστραμμένες ή αποτυγχάνουν φορτώστε σωστά.

Σε όλα τα σενάρια, αυτό το σφάλμα σημαίνει ότι δεν είναι εγγυημένη η ασφάλεια του συστήματος. Επομένως, το λειτουργικό σύστημα Windows σάς μεταφέρει στη λειτουργία πυρήνα και εμφανίζει το BSOD.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι παρατήρησαν αυτό το σφάλμα πρόσφατα μετά την αναβάθμιση του λειτουργικού τους συστήματος Windows, πιστεύουν ότι προέκυψε λόγω της αναβάθμισης των Windows. Αν και μπορεί να ισχύει για εσάς, αυτή η ιδέα δεν είναι απολύτως αληθής. Αυτό το σφάλμα υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και έχει επηρεάσει πολλές άλλες εκδόσεις των Windows.

Στα Windows 10 και 11, αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται με ένα BSOD κατά την εκκίνηση με ένα μήνυμα σφάλματος που αναφέρει –

Ο υπολογιστής σας αντιμετώπισε πρόβλημα και χρειάζεται επανεκκίνηση. Απλώς συλλέγουμε ορισμένες πληροφορίες σφάλματος και, στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση. (##% ολοκληρώθηκε) Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο αργότερα για αυτό το σφάλμα: 0xC000021a.

Ενώ, σε άλλες εκδόσεις των Windows, αυτό το σφάλμα εμφανίζεται συνήθως με ορισμένες άλλες δηλώσεις όπως –

 • STOP 0xC000021A
 • STATUS_SYSTEM_PROCESS_TERMINATED (Η διαδικασία του συστήματος κατάστασης τερματίστηκε)
 • HALT: c000021a {Fatal System Error}
 • STOP c000021a

Ανεξάρτητα από το μήνυμα σφάλματος που λαμβάνετε, η λύση για το σφάλμα θα είναι η ίδια. Και πρέπει να ακολουθήσετε την ίδια προσέγγιση για να το διορθώσετε.

Τι προκαλεί τον κωδικό σφάλματος 0xc000021a στα Windows;

Αυτός ο κωδικός σφάλματος 0xc000021a και άλλα σφάλματα BSOD μπορεί να προκύψουν λόγω πολλών συγκεκριμένων λόγων που έχουμε κοινοποιήσει παρακάτω –

 • Μη συμβατές εξωτερικές συσκευές – Συχνά, έχει παρατηρηθεί ότι εξωτερικές συσκευές όπως τα USB είναι οι ένοχοι που προκαλούν αυτά τα σφάλματα BSOD. Λόγω κακών προγραμμάτων οδήγησης ή άλλων παρόμοιων λόγων, αυτές οι συσκευές μπορεί να διαταράξουν τη λειτουργία και να προκαλέσουν εμπόδια σε κρίσιμες διαδικασίες του συστήματος.
 • Κατεστραμμένοι τομείς σκληρού δίσκου – Όπως όλα τα άλλα αρχεία στον υπολογιστή σας, οι διαδικασίες και οι εφαρμογές του συστήματος αποθηκεύονται επίσης στον σκληρό σας δίσκο. Εάν οι τομείς του σκληρού σας δίσκου είναι κατεστραμμένοι ή έχουν κάποια προβλήματα, το λειτουργικό σύστημα Windows δεν θα έχει πρόσβαση σε διαδικασίες και αρχεία συστήματος. Ως αποτέλεσμα, θα εμφανίσει σφάλματα όπως ο κωδικός διακοπής BSOD 0xc000021a.
 • Κατεστραμμένα ή παλιά προγράμματα οδήγησης – Τα κατεστραμμένα και κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης προκαλούν συχνά πολλά σφάλματα που σχετίζονται με τα Windows, συμπεριλαμβανομένου του BSOD και ζητημάτων που σχετίζονται με τη συμβατότητα. Ο ίδιος μπορεί να είναι ο λόγος που αντιμετωπίζετε το σφάλμα κωδικού διακοπής 0xc000021a στα Windows.
 • Κατεστραμμένα/μη συμβατά προγράμματα και ενημερώσεις των Windows – Παρόμοια με τα προγράμματα οδήγησης, τα κατεστραμμένα προγράμματα και τα αρχεία ενημέρωσης των Windows που είτε δεν έχουν ληφθεί σωστά είτε είναι κατεστραμμένα μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα με τις διαδικασίες του συστήματος. Ως αποτέλεσμα, θα δείτε αυτό το σφάλμα BSOD.
 • Ιοί ή κακόβουλο λογισμικό – Είναι ένας άλλος πιθανός λόγος που όχι μόνο προκαλεί σφάλματα BSOD αλλά προκαλεί και άλλες ανεπιθύμητες απειλές. Επομένως, θα πρέπει να εξετάζετε το ενδεχόμενο να σαρώνετε τακτικά τον υπολογιστή σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε ασφαλείς από όλες τις απειλές που σχετίζονται με ιούς.
 • Εσφαλμένες ρυθμίσεις στο μητρώο των Windows – Κάθε φορά που κάνετε μια αλλαγή σε επίπεδο συστήματος, τροποποιεί τις καταχωρίσεις μητρώου των Windows. Τα προγράμματα τρίτων μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το μητρώο για την αποθήκευση ρυθμίσεων. Επομένως, για οποιονδήποτε λόγο, εάν δεν έχετε ρυθμίσει σωστά τις καταχωρίσεις μητρώου στο σύστημά σας, αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που αντιμετωπίζετε αυτό το σφάλμα BSOD.

Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που ενεργοποιούν αυτόν τον κωδικό σφάλματος BSOD 0xc000021a. Τώρα που γνωρίζετε την αιτία, ας συζητήσουμε τους τρόπους αντιμετώπισης που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα.

Πράγματα που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε τον κωδικό διακοπής των Windows 0xc000021a

Πολλές φορές, θα κολλήσετε στον βρόχο εκκίνησης και δεν θα μπορείτε να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας εάν αντιμετωπίζετε τον κωδικό σφάλματος BSOD 0xc000021a. Μπορείτε, ωστόσο, να δοκιμάσετε μια σκληρή επανεκκίνηση για να δείτε εάν αυτό σας βοηθά να φορτώσετε το λειτουργικό σας σύστημα.

Εάν η σκληρή επανεκκίνηση βοηθά, μπορείτε να εκτελέσετε τις εναλλακτικές λύσεις που κοινοποιούνται στην επόμενη ενότητα αυτού του άρθρου για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα BSOD. Μπορείτε να κάνετε σκληρή επανεκκίνηση του υπολογιστή σας απλά πατώντας το πλήκτρο λειτουργίας μέχρι να απενεργοποιηθεί ο υπολογιστής σας και μετά να τον επανεκκινήσετε.

Αλλά εάν ο βρόχος εκκίνησης επαναληφθεί, η σκληρή επανεκκίνηση δεν θα λειτουργήσει. Σε αυτό το σενάριο, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά πράγματα –

#1. Εκτελέστε το Startup Repair

Το Startup Repair είναι ένα περιβάλλον αποκατάστασης παραθύρων (WinRE) που σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τα σφάλματα που εμποδίζουν τη σωστή εκκίνηση του λειτουργικού σας συστήματος. Ωστόσο, η πρόσβαση στο WinRE είναι λίγο δύσκολη εάν ο υπολογιστής σας δεν εκκινείται. Αυτό συμβαίνει επειδή το BSOD σας περιορίζει από το να κάνετε οτιδήποτε στον υπολογιστή σας.

Για να φτάσετε στο WinRE, πρέπει να βασιστείτε σε σκληρές επανεκκινήσεις. Για αυτό, πρέπει να επανεκκινήσετε σκληρά το μηχάνημά σας με Windows τρεις έως τέσσερις φορές μέσα σε λίγα λεπτά.

  19 Καλύτερος δωρεάν επεξεργαστής GIF

Δείτε πώς μπορείτε να επανεκκινήσετε σκληρά τον υπολογιστή σας και να φορτώσετε το WinRE –

 • Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας για να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας.
 • Τώρα, πατήστε ξανά το κουμπί λειτουργίας για να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Αλλά αφού δείτε οποιοδήποτε σημάδι εκκίνησης των Windows, όπως το λογότυπο των Windows, πατήστε ξανά το κουμπί λειτουργίας μέχρι να απενεργοποιηθεί ο υπολογιστής σας.
 • Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές μέσα σε λίγα λεπτά.

Μερικές αποτυχημένες προσπάθειες εκκίνησης θα σας οδηγήσουν στο WinRE. Στην οθόνη σας θα δείτε την ένδειξη «Προετοιμασία αυτόματης επισκευής».

Μόλις φορτωθεί, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Επιλογές για προχωρημένους. Μετά από αυτό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εκτελέσετε το Startup Repair –

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.

 • Τώρα, επιλέξτε τις Προηγμένες επιλογές.

 • Εδώ, θα δείτε ένα σωρό επιλογές. Επιλέξτε το Startup Repair.

 • Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει και θα σας ζητήσει να επιλέξετε τον λογαριασμό χρήστη σας και να συνδεθείτε σε αυτόν χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασής σας για να εκτελέσετε το Startup Repair. Απλώς ακολουθήστε την προτροπή.

 • Μόλις συνδεθείτε, θα ξεκινήσει απευθείας το Startup Repair και θα ξεκινήσει η διάγνωση του υπολογιστή σας.

Πρέπει να έχετε υπομονή και να περιμένετε να ολοκληρώσει τη διαδικασία το Startup Repair. Ωστόσο, εάν το Startup Repair δεν μπορεί να διορθώσει το πρόβλημά σας και δεν σας αφήσει να εκκινήσετε, πρέπει να κάνετε εκκίνηση χρησιμοποιώντας την Ασφαλή λειτουργία. Μόνο μετά από αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε διορθώσεις.

#2. Ενεργοποιήστε την ασφαλή λειτουργία

Η ασφαλής λειτουργία των Windows είναι μια λειτουργία διάγνωσης που εκκινεί το λειτουργικό σας σύστημα μόνο με βασικά προγράμματα οδήγησης και υπηρεσίες. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως συντριβή λειτουργικού συστήματος, αδυναμία σωστής εκκίνησης, αστάθεια λόγω ενημερώσεων, προγραμμάτων οδήγησης και εφαρμογών και άλλα σφάλματα.

Εφόσον έχετε κολλήσει στον βρόχο εκκίνησης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Ασφαλή λειτουργία χρησιμοποιώντας το WinRE. Για να φορτώσετε το WinRE, μπορείτε να ακολουθήσετε τα προαναφερθέντα βήματα.

Μετά τη φόρτωση του WinRE, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να ενεργοποιήσετε την Ασφαλή λειτουργία –

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.
 • Εδώ, κάντε κλικ στις Επιλογές για προχωρημένους.
 • Θα φέρει ένα σωρό επιλογές. Πρέπει να επιλέξετε τις Ρυθμίσεις εκκίνησης.

 • Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση.

 • Μόλις γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, πατήστε το πλήκτρο λειτουργίας που έχει εκχωρηθεί στην επιλογή Ενεργοποίηση ασφαλούς λειτουργίας. Στα περισσότερα μηχανήματα Windows, θα είναι F4, αλλά σε ορισμένα σπάνια σενάρια, μπορεί να διαφέρει.

Αυτό είναι. Αυτό θα σας εκκινήσει σε ασφαλή λειτουργία. Μόλις βρεθείτε σε ασφαλή λειτουργία, θα δείτε μια μαύρη οθόνη με την “Ασφαλή λειτουργία” να αναφέρεται σε όλες τις γωνίες. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων από εδώ για να επιλύσετε το σφάλμα κωδικού διακοπής 0xc000021a.

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 0xc000021a στα Windows

Τώρα που έχετε κάνει εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία, είναι καιρός να εκτελέσετε τις λύσεις για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα BSOD –

#1. Αποσυνδέστε όλες τις εξωτερικές συσκευές

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το σφάλμα είναι λόγω μη συμβατών εξωτερικών συσκευών που παρεμβαίνουν στη διαδικασία εκκίνησης. Επομένως, η αποσύνδεσή τους από τον υπολογιστή σας θα πρέπει να είναι η κορυφαία μέθοδος για να δείτε εάν αυτό βοηθά. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κάνετε εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία για αυτήν τη μέθοδο.

Αποσυνδέστε όλες τις εξωτερικές συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας και επανεκκινήστε τον. Εάν το σφάλμα διορθωθεί, συνδέστε κάθε συσκευή μία προς μία για να δείτε ποια είναι η υπαίτια.

Αλλά εάν το σφάλμα εξακολουθεί να υπάρχει, ακολουθήστε την επόμενη μέθοδο.

#2. Εκτελέστε μια σάρωση SFC

Όπως αναφέρθηκε, αυτό το σφάλμα εμφανίζεται συχνά λόγω κατεστραμμένων τομέων σκληρού δίσκου. Η εκτέλεση της σάρωσης SFC θα μπορούσε να σας βοηθήσει να επιδιορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία και τους τομείς του σκληρού δίσκου. Ως αποτέλεσμα, αυτό το σφάλμα BSOD θα διορθωθεί.

Το καλό είναι ότι η εκτέλεση μιας σάρωσης SFC είναι σαν ένα cakewalk.

Εδώ είναι πώς μπορείτε να εκτελέσετε μια σάρωση SFC –

 • Πρώτα απ ‘όλα, εκκινήστε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία.
 • Πατήστε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξετε το μενού Έναρξη.
 • Εδώ, πληκτρολογήστε cmd για να βρείτε τη Γραμμή εντολών και κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής. Θα εκκινήσει τη γραμμή εντολών με όλα τα δικαιώματα διαχειριστή.

 • Τώρα, πρέπει να πληκτρολογήσετε την ακόλουθη εντολή και να πατήσετε Enter.
DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

Αυτό θα εκτελέσει το Deployment Image Service Service and Management. Είναι απαραίτητο και συνιστάται η εκτέλεση του DISM πριν χρησιμοποιήσετε τον Έλεγχο αρχείων συστήματος. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο, καθώς θα συγκεντρώσει τα αρχεία που προκαλούν τα προβλήματα και πρέπει να διορθωθούν.

 • Μόλις ολοκληρωθεί, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή για να εκτελέσετε τη σάρωση SFC και πατήστε Enter.
sfc /scannow

Αυτό θα εκκινήσει το βοηθητικό πρόγραμμα System File Checker και θα επεξεργαστεί την αυτόματη επισκευή. Η σάρωση μπορεί να διαρκέσει λίγο, επομένως κρατήστε υπομονή και μην κλείσετε τη γραμμή εντολών.

 • Μετά την ολοκλήρωση της σάρωσης, το SFC θα παράγει μια λίστα με αρχεία που έχουν διορθωθεί. Εάν δεν μπορούσε να βρει κανένα κατεστραμμένο αρχείο, θα εμφανιζόταν ένα μήνυμα που θα έλεγε – Η προστασία πόρων των Windows δεν εντόπισε παραβιάσεις ακεραιότητας. Και στις δύο περιπτώσεις, πληκτρολογήστε την εντολή εξόδου και πατήστε Enter για να κλείσετε τη γραμμή εντολών.

Τώρα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δείτε εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το σφάλμα 0xc000021a στα Windows. Εάν ναι, δοκιμάστε την επόμενη λύση.

#3. Επαναφορά ενεργειών σε εκκρεμότητα

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το σφάλμα μετά την ενημέρωση του λειτουργικού τους συστήματος Windows, οι ακατάλληλες εγκαταστάσεις ενημερώσεων και οι εκκρεμείς ενέργειες, όπως ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης, service pack και άλλες, μπορεί να είναι ένας λόγος που αντιμετωπίζετε αυτόν τον κωδικό σφάλματος 0xc000021a. Σε ένα τέτοιο σενάριο, η επαναφορά ενεργειών σε εκκρεμότητα μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για τη διόρθωση αυτού του σφάλματος.

Η επαναφορά εκκρεμών ενεργειών θα σταματούσε βασικά και θα επαναφέρει την αποτυχημένη και ημιτελή εγκατάσταση και μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε αυτό το σφάλμα.

Για να επαναφέρετε ενέργειες σε εκκρεμότητα, πρέπει να κάνετε εκκίνηση στο περιβάλλον αποκατάστασης των Windows. Έχουμε ήδη καλύψει πώς μπορείτε να φτάσετε στο WinRE παραπάνω.

Μόλις μπείτε στο WinRE, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε τις εκκρεμείς ενέργειες –

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.
 • Μετά από αυτό, επιλέξτε τις Προηγμένες επιλογές.
 • Εδώ, επιλέξτε την επιλογή Γραμμή εντολών.

 • Μπορεί να σας ζητήσει να επιλέξετε τον λογαριασμό σας και να συνδεθείτε σε αυτόν. Κάνε αυτό.
 • Μόλις φορτωθεί η γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την παρακάτω κοινή εντολή και πατήστε Enter.
dism /image:C: /cleanup-image /revertpendingactions

Εφόσον έχω εγκαταστήσει τα Windows στη μονάδα δίσκου C, έχω πληκτρολογήσει C στην εντολή. Εάν έχετε τα Windows σας εγκατεστημένα σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα δίσκου, αντικαταστήστε το C με το εκχωρημένο γράμμα αυτής της μονάδας.

Περιμένετε να εκτελεστεί με επιτυχία η εντολή. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να κάνετε εκκίνηση στα Windows κανονικά για να ελέγξετε αν το σφάλμα εξακολουθεί να υφίσταται. Εάν ναι, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

  Πώς να δημιουργήσετε διαφορετικές κεφαλίδες για διαφορετικές σελίδες στα Έγγραφα Google

#4. Επαναφέρετε το σύστημα στην τελευταία κατάσταση λειτουργίας

Και πάλι, καθώς οι περισσότεροι χρήστες αντιμετωπίζουν αυτό το σφάλμα κωδικού διακοπής BSOD 0xc000021a μετά την αναβάθμιση του λειτουργικού τους συστήματος, η επαναφορά σε ένα προηγούμενο σημείο επαναφοράς που λειτουργεί θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική λύση για τη διόρθωση αυτού του σφάλματος. Αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος γιατί αν εγκαταστήσετε ένα σημείο επαναφοράς, δεν θα χάσετε δεδομένα και θα διορθώσετε το σφάλμα.

Μετά από αυτό, αν θέλετε, μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά τις ενημερώσεις.

Αυτή η μέθοδος, πάλι, μπορεί να ακολουθηθεί είτε από την Ασφαλή λειτουργία είτε από το WinRE. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό από το WinRE, καθώς είναι λίγο καλύτερη επιλογή και περιέχει λιγότερα βήματα –

 • Πρώτα απ ‘όλα, απευθυνθείτε στο WinRE. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που κοινοποιήθηκαν παραπάνω για το ίδιο.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.
 • Εδώ, επιλέξτε τις Προηγμένες επιλογές.
 • Εδώ, θα δείτε ένα σωρό επιλογές. Επιλέξτε την επιλογή Επαναφορά Συστήματος. Θα εκκινήσει τον υπολογιστή σας στο System Recovery.

 • Επιλέξτε τον λογαριασμό χρήστη σας και συνδεθείτε σε αυτόν εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασής σας.

 • Θα σας δείξει μια λίστα εικόνων συστήματος που δημιουργήθηκαν στον υπολογιστή σας. Απλώς επιλέξτε το σημείο επαναφοράς που δημιουργήσατε ή το πιο πρόσφατο και μετά κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

 • Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να επαναφέρετε την εικόνα του συστήματος.

Η όλη διαδικασία αποκατάστασης εικόνας μπορεί να διαρκέσει έως και μερικά λεπτά.

Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει αυτόματα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναφοράς. Σε περίπτωση που δεν το κάνει, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας μόνοι σας και ελέγξτε εάν το σφάλμα έχει διορθωθεί.

Λάβετε υπόψη ότι παρόλο που η Επαναφορά Συστήματος είναι ένα πολύ βολικό βοηθητικό πρόγραμμα των Windows, είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή. Επομένως, εάν δεν μπορέσατε να βρείτε μια εικόνα επαναφοράς συστήματος, μπορεί να οφείλεται στο ότι αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα ήταν απενεργοποιημένο στον υπολογιστή σας. Σε αυτό το σενάριο, αυτή η λύση δεν θα λειτουργήσει για εσάς.

#5. Δημιουργήστε ξανά τα δεδομένα διαμόρφωσης εκκίνησης

Τα δεδομένα διαμόρφωσης εκκίνησης, γνωστό και ως BCD, περιέχουν τις οδηγίες που απαιτούνται για την γρήγορη και ασφαλή εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος Windows. Εάν το BCD είναι κατεστραμμένο ή χάνει κάτι, ο υπολογιστής σας θα αποτύχει να εκκινήσει σωστά, προκαλώντας σφάλματα όπως ο κωδικός διακοπής BSOD 0xc000021a.

Επομένως, η εκ νέου δημιουργία των δεδομένων διαμόρφωσης εκκίνησης θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική λύση για την επίλυση του σφάλματος 0xc000021a.

Για να δημιουργήσετε ξανά το BCD, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα:

 • Εκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows στο WinRE.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.
 • Μετά από αυτό, επιλέξτε τις Προηγμένες επιλογές.
 • Εδώ, επιλέξτε την επιλογή Γραμμή εντολών.
 • Πληκτρολογήστε την εντολή bootrec /rebuildbcd και πατήστε Enter. Αυτό θα δημιουργήσει εκ νέου τα δεδομένα διαμόρφωσης εκκίνησης. Εάν αυτή η εντολή δεν βρει τίποτα, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Enter.
bcdboot C:windows /s C:

Εκτός από τα δεδομένα διαμόρφωσης εκκίνησης, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να διορθώσετε το κύριο αρχείο εκκίνησης.

 • Για να διορθώσετε το MBR, πρέπει να πληκτρολογήσετε την εντολή bootrec /fixmbr και να πατήσετε Enter.

 • Τώρα, πληκτρολογήστε την εντολή εξόδου και πατήστε Enter.

Μετά από αυτό, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να δείτε εάν το σφάλμα έχει διορθωθεί. Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να βλέπετε το σφάλμα, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

#6. Εκτελέστε το Windows Defender Antivirus

Όπως αναφέρθηκε, είναι πιθανό ο υπολογιστής σας να έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό και ιούς, κάτι που μπορεί τελικά να προκαλεί αυτό το σφάλμα BSOD κωδικού διακοπής 0xc0021a στον υπολογιστή σας Windows. Επομένως, θα πρέπει να εκτελέσετε μια ενδελεχή σάρωση για ιούς.

Το θέμα είναι ότι ακόμα κι αν έχετε εγκατεστημένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επειδή έχετε κολλήσει στον βρόχο εκκίνησης. Σε ένα τέτοιο σενάριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα προστασίας από ιούς των Microsoft Windows, το Windows Defender.

Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς του Windows Defender για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα –

 • Πρώτα απ ‘όλα, εκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows σε ασφαλή λειτουργία.
 • Τώρα, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις συστήματος.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση & Ασφάλεια.

 • Επιλέξτε την επιλογή Ασφάλεια των Windows από το αριστερό παράθυρο.

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Προστασία από ιούς και απειλές που αναφέρεται στις Περιοχές προστασίας. Αυτό θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο για εσάς.

 • Κάντε κλικ στις Επιλογές σάρωσης στην περιοχή Τρέχουσες απειλές.

 • Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Πλήρης σάρωση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Σάρωση τώρα.

Αυτό είναι. Το Windows Defender θα αρχίσει να σαρώνει διεξοδικά τις μονάδες δίσκου σας για τυχόν ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Εάν το Windows Defender εντοπίσει απειλές στον υπολογιστή σας, το Defender θα τις βάλει σε μια λίστα.

Το Windows Defender παρέχει περαιτέρω οδηγίες για τη διόρθωση αυτών των απειλών, ώστε να μπορείτε να έχετε ξανά τον υπολογιστή σας σε κατάσταση λειτουργίας. Μόλις διορθωθούν όλες οι απειλές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να ελέγξετε αν το σφάλμα εξακολουθεί να υπάρχει.

#7. Απεγκαταστήστε τα πρόσφατα εγκατεστημένα προγράμματα

Εάν ο κωδικός σφάλματος 0xc000021a εμφανίστηκε μετά την εγκατάσταση οποιουδήποτε προγράμματος, πιθανότατα το πρόγραμμα είναι η αιτία του σφάλματος. Επομένως, θα πρέπει να απεγκαταστήσετε αυτά τα προγράμματα για να δείτε εάν αυτό σας βοηθά να διορθώσετε αυτό το σφάλμα BSOD.

Δείτε πώς μπορείτε να απεγκαταστήσετε πρόσφατα εγκατεστημένα προγράμματα –

 • Πρώτα απ ‘όλα, εκκινήστε το λειτουργικό σύστημα Windows σε ασφαλή λειτουργία.
 • Τώρα, πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και πατήστε Enter.
 • Επιλέξτε την επιλογή Απεγκατάσταση προγράμματος στην περιοχή Προγράμματα.

 • Εδώ θα δείτε μια λίστα με τα εγκατεστημένα προγράμματα. Ταξινομήστε τη λίστα κατά ημερομηνία εγκατάστασης και απεγκαταστήστε τα προγράμματα που εγκαταστήσατε πρόσφατα.

Μόλις απεγκατασταθούν αυτές οι εφαρμογές, επανεκκινήστε το σύστημά σας και ελέγξτε εάν το σφάλμα έχει διορθωθεί. Εάν δεν είναι, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

#8. Απεγκαταστήστε το προβληματικό Windows Update

Καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το σφάλμα μετά την αναβάθμιση των Windows τους, η απεγκατάσταση των πρόσφατων ενημερώσεων των Windows μπορεί να είναι μια λύση για τη διόρθωση του σφάλματος.

Δείτε πώς μπορείτε να απεγκαταστήσετε προβληματικές ενημερώσεις για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 0xc000021a –

 • Πρώτα απ ‘όλα, εκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows σε ασφαλή λειτουργία.
 • Τώρα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση & Ασφάλεια.
 • Επιλέξτε την επιλογή Windows Update από το αριστερό παράθυρο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή ιστορικού ενημερώσεων.

 • Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Απεγκατάσταση ενημερώσεων.

 • Εδώ, αναζητήστε τις πρόσφατες ενημερώσεις που εγκαταστήσατε και οι οποίες μπορεί να προκαλούν αυτό το σφάλμα BSOD. Κάντε δεξί κλικ πάνω τους και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης.

 • Εάν ζητήσει οποιαδήποτε άδεια, επιτρέψτε το και προχωρήστε περαιτέρω.

Μόλις απεγκαταστήσετε τις πρόσφατες ενημερώσεις, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί. Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε τον κωδικό σφάλματος BSOD 0xc000021a, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

#9. Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης συσκευών

Τα ξεπερασμένα και μη συμβατά προγράμματα οδήγησης είναι από τους πιο συνηθισμένους λόγους που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν σφάλματα BSOD. Δεδομένου ότι ο κωδικός σφάλματος 0xc000021a είναι επίσης σφάλμα BSOD, η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης συσκευών ή η κατάργηση προβληματικών θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική λύση για τη διόρθωση του σφάλματος.

  Πώς να μετακινήσετε αντικείμενα στο Photoshop σε μια συγκεκριμένη θέση

Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε ζητήματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα οδήγησης –

 • Πρώτα απ ‘όλα, εκκινήστε τα Windows σας σε ασφαλή λειτουργία.
 • Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέξτε τη Διαχείριση Συσκευών από το αναπτυσσόμενο μενού.

 • Τώρα, εντοπίστε τα προβληματικά προγράμματα οδήγησης. Τα προγράμματα οδήγησης που μπορεί να προκαλούν αυτό το σφάλμα για εσάς θα έχουν ένα κίτρινο θαυμαστικό.
 • Κάντε δεξί κλικ στο προβληματικό πρόγραμμα οδήγησης και επιλέξτε την επιλογή Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

 • Θα εμφανιστεί ένα μίνι παράθυρο. Εδώ, επιλέξτε την επιλογή Αναζήτηση αυτόματα για προγράμματα οδήγησης.

Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει αυτόματα η διαδικασία ενημέρωσης του προγράμματος οδήγησης. Εάν το πρόγραμμα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης δεν μπορεί να βρει κανένα σχετικό πρόγραμμα οδήγησης, μπορείτε να δοκιμάσετε την επιλογή Απενεργοποίηση συσκευής ή Απεγκατάσταση συσκευής. Ωστόσο, η απενεργοποίηση/απεγκατάσταση θα σταματήσει αμέσως αυτή τη συσκευή. Θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά τα προγράμματα οδήγησης συσκευών για να λειτουργήσει ξανά αυτή η συσκευή.

#10. Απενεργοποιήστε την επιβολή υπογραφής προγράμματος οδήγησης

Εάν η ενημέρωση ή η απεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης δεν μπόρεσε να διορθώσει το σφάλμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε το Driver Signature Enforcement.

Προγράμματα που δεν έχουν ψηφιακή υπογραφή ή επαλήθευση από τη Microsoft δεν επιτρέπεται, από προεπιλογή, να εκτελούνται στα Windows. Υπάρχουν πιθανότητες η επιβολή υπογραφής προγράμματος οδήγησης να ήταν απενεργοποιημένη στην προηγούμενη έκδοση των Windows, αλλά όταν αναβαθμίσατε τον υπολογιστή σας, πήγε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του.

Εάν συμβαίνει αυτό, η απενεργοποίηση του Driver Signature Enforcement σίγουρα θα διορθώσει το σφάλμα για εσάς.

Εδώ είναι πώς μπορείτε να το κάνετε –

 • Πρώτα απ ‘όλα, μεταβείτε στο Περιβάλλον αποκατάστασης των Windows.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.
 • Τώρα, κάντε κλικ στις Επιλογές για προχωρημένους.
 • Εδώ, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Startup Settings ακολουθούμενη από την επιλογή Restart.
 • Θα δείτε μια λίστα επιλογών. Πατήστε F7 για να απενεργοποιήσετε την επιβολή υπογραφής προγράμματος οδήγησης.

Μετά από αυτό, το σύστημά σας θα επανεκκινήσει αυτόματα. Σε περίπτωση που δεν το κάνει, απλώς επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με μη αυτόματο τρόπο και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

#11. Μητρώο επισκευής συστήματος

Οι κατεστραμμένες καταχωρήσεις μητρώου συστήματος που είναι απαραίτητες για την εκκίνηση είναι ένας άλλος συνηθισμένος λόγος που προκαλεί σφάλματα BSOD όπως ο κωδικός σφάλματος 0xc000021a. Επομένως, η επαναφορά των καταχωρήσεων μητρώου του συστήματος στην προεπιλογή μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για τη διόρθωση αυτού του σφάλματος.

Δείτε πώς μπορείτε να επιδιορθώσετε τα μητρώα του συστήματός σας για να διορθώσετε αυτόν τον κωδικό σφάλματος –

 • Πρώτα απ ‘όλα, εκκινήστε τον υπολογιστή σας στο περιβάλλον αποκατάστασης των Windows.
 • Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.
 • Εδώ, επιλέξτε τις Προηγμένες επιλογές και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη Γραμμή εντολών.
 • Θα σας ζητήσει να επιλέξετε τον λογαριασμό χρήστη σας και να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασής σας. Κάνε αυτό.
 • Τώρα, πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές και πατήστε το πλήκτρο Enter μετά την εκτέλεση κάθε εντολής.
cd /d C:windowsSystem32config

xcopy *.* C:RegBack

cd RegBack

dir

Αυτές οι εντολές θα καταργήσουν όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στο μητρώο του συστήματός σας από οποιοδήποτε λογισμικό, αρχεία συστήματος ή αρχεία SAM. Εάν εντοπίσετε οποιεσδήποτε αλλαγές που έγιναν πρόσφατα και θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει το σύστημά σας, ακολουθήστε το επόμενο βήμα.

Διαφορετικά, εάν οι τελευταίες αλλαγές έγιναν πριν από λίγο, μην κάνετε τίποτα άλλο παρά επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ακολουθήστε την επόμενη μέθοδο.

 • Πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές μία προς μία και πατήστε Enter μετά την εκτέλεση κάθε εντολής.
copy /y software ..

copy /y System ..

copy /y Sam ..

Λάβετε υπόψη ότι στις εντολές περιλαμβάνονται δύο τελείες.

#12. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα προβολής συμβάντων

Εάν καμία από τις προαναφερθείσες λύσεις δεν λειτουργεί για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το Event Viewer, ένα βοηθητικό πρόγραμμα εσωτερικής καταγραφής των Windows, για να προσδιορίσετε τον πιθανό λόγο που παρουσιάζεται αυτό το σφάλμα για εσάς.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Event Viewer –

 • Πρώτα απ ‘όλα, ξεκινήστε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία.
 • Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Event Viewer και ξεκινήστε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα.

 • Από το αριστερό παράθυρο, επιλέξτε τα αρχεία καταγραφής των Windows και από την αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε Σύστημα.

 • Εάν υπάρχει κάποια πρόσφατη καταχώριση που λέει Σφάλμα, κάντε κλικ σε αυτήν.
 • Εδώ, αναζητήστε τις πληροφορίες που παρέχονται στην καρτέλα Γενικά και Λεπτομέρειες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να βρείτε άλλες σχετικές λύσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα BSOD.

#13. Επαναφέρετε τα Windows σας

Εάν τίποτα δεν λειτουργεί για εσάς, η μόνη επιλογή που απομένει είναι η επαναφορά των Windows.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η επαναφορά των Windows θα διαγράψει όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα και ρυθμίσεις. Η επαναφορά των Windows βασικά θα επαναφέρει τα πάντα στην προεπιλεγμένη εργοστασιακή κατάσταση. Τα Windows, ωστόσο, σας δίνουν μια επιλογή εάν θέλετε να διατηρήσετε τα προσωπικά σας αρχεία.

Εάν επιλέξετε αυτήν την επιλογή, μόνο η μονάδα δίσκου συστήματος των Windows θα επαναφερθεί στην προεπιλογή, ενώ δεν θα αλλάξει κανένα αρχείο σε άλλες μονάδες δίσκου.

Δεδομένου ότι θα χάνατε τα δεδομένα σας σε όλα τα σενάρια, η επαναφορά των Windows θα πρέπει να είναι το τελευταίο όπλο στο οπλοστάσιό σας.

Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τα Windows σας –

 • Πρώτα απ ‘όλα, εκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows στο WinRE.
 • Επιλέξτε την επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά αυτού του υπολογιστή.
 • Εδώ, θα δείτε δύο επιλογές – Διατήρηση των αρχείων μου και Κατάργηση όλων. Όπως αναφέρθηκε, η επιλογή Keep my files θα επαναφέρει μόνο τη μονάδα δίσκου συστήματος, ενώ η επιλογή Remove Everything θα διαγράψει δεδομένα από όλες τις μονάδες δίσκου. Θα συνιστούσα να επιλέξετε την επιλογή Διατήρηση των αρχείων μου.

 • Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τον λογαριασμό σας και να συνδεθείτε σε αυτόν χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασής σας. Κάνε αυτό.

Αυτό είναι. Αυτό θα ξεκινήσει τη διαδικασία επαναφοράς και, ανάλογα με τις επιλογές που θα επιλέξετε, μπορεί να χρειαστούν μερικά λεπτά έως και μερικές ώρες.

Η επαναφορά του υπολογιστή σας είναι η σίγουρη λύση για να διορθώσετε αυτόν τον κωδικό σφάλματος 0xc000021a. Ωστόσο, αυτό θα διαγράψει όλες τις εγκαταστάσεις, τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις εφαρμογών.

Πώς να αποτρέψετε σφάλματα BSOD όπως ο κωδικός σφάλματος 0xc000021a

Παρακάτω, έχω μοιραστεί μερικές από τις καλύτερες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποτρέψετε σφάλματα BSOD –

 • Διατηρήστε τα Windows και τα προγράμματα οδήγησης σας ενημερωμένα – Καθώς τα σφάλματα BSOD προκύπτουν κυρίως λόγω μη συμβατών προγραμμάτων οδήγησης και μη συμβατών εγκαταστάσεων Windows, το να διατηρείτε ενημερωμένα τα προγράμματα οδήγησης και τα Windows θα μπορούσε να είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Μπορείτε να ενημερώσετε τα Windows απευθείας από τις Ρυθμίσεις του Windows Update και για προγράμματα οδήγησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προγράμματα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης.
 • Αποφύγετε το λογισμικό τρίτων κατασκευαστών – Λογισμικό τρίτων κατασκευαστών, ειδικά το ψαροειδές, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και να προκαλέσει σφάλματα BSOD. Επομένως, αποφύγετε την εγκατάσταση λογισμικού τρίτων κατασκευαστών από άγνωστες πηγές.
 • Χρησιμοποιήστε αξιόπιστο πρόγραμμα προστασίας από ιούς – Παρόλο που τα Windows από προεπιλογή συνοδεύονται από το Windows Defender, είναι πάντα καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε ένα πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα προστασίας από ιούς για την προστασία του υπολογιστή σας από διάφορους τύπους κακόβουλου λογισμικού, ιών και απειλών.

Εδώ το έχετε – ένας λεπτομερής οδηγός που καλύπτει διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης για τη διόρθωση του σφάλματος 0xc000021a.

Τα σφάλματα BSOD είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν επειδή σας περιορίζουν από την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος Windows. Όταν αντιμετωπίζετε σφάλματα BSOD όπως ο κωδικός διακοπής 0xc000021a, πρέπει να ακολουθήσετε μια διαφορετική προσέγγιση από τη συνηθισμένη.

Ας ελπίσουμε ότι οι προαναφερθείσες λύσεις σας βοήθησαν να διορθώσετε αυτό το σφάλμα στον υπολογιστή σας με Windows.

Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να διαβάσετε πώς να διορθώσετε το σφάλμα “d3dx9_43.dll Not Found/Missing” στα Windows.