Πώς να επιλέξετε πολλά αρχεία σε Mac

Βασικά Takeaways

  • Κρατήστε πατημένο το Shift για να επιλέξετε εύκολα πολλά γειτονικά αρχεία στο Finder. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Shift και κάντε κλικ στο πρώτο και το τελευταίο αρχείο με τη σειρά για να επιλέξετε όλα τα ενδιάμεσα.
  • Κρατήστε πατημένο το Command για να επιλέξετε μη γειτονικά αρχεία. Κάντε κλικ στο πρώτο επιθυμητό αρχείο, μετά κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command και κάντε κλικ σε άλλα αρχεία για να τα επιλέξετε.
  • Κάντε κλικ και σύρετε τον κέρσορα για να επιλέξετε γρήγορα πολλά αρχεία. Πατήστε το trackpad προς τα κάτω ενώ σύρετε τον κέρσορα για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο επιλογής και αφήστε το για να επιλέξετε εσώκλειστα αρχεία.
  Πώς να συνδεθείτε σε πολλούς λογαριασμούς του Outlook

Το macOS καθιστά πολύ εύκολη την επιλογή πολλών αρχείων ταυτόχρονα, επιτρέποντάς σας να αντιγράψετε, να μετακινήσετε ή να διαγράψετε πολλά στοιχεία γρήγορα. Θα σας διδάξουμε πολλαπλές μεθόδους επιλογής που λειτουργούν σε αρχεία, εφαρμογές και σχεδόν οτιδήποτε στο Mac σας.

Κρατήστε πατημένο το Shift για να επιλέξετε πολλαπλά γειτονικά αρχεία

Εάν τα αρχεία που θέλετε να επιλέξετε είναι σε μια σειρά, η επιλογή τους είναι εύκολη. Μεταβείτε στην επιθυμητή τοποθεσία στο Finder και επιλέξτε την προβολή Λίστα, Στήλες ή Συλλογή από το εικονίδιο Προβολή. Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει για αυτές τις τρεις προβολές αλλά όχι για την προβολή εικονίδιο.

Τώρα, επιλέξτε το πρώτο αρχείο της σειράς. Στο πληκτρολόγιό σας, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και κάντε κλικ στο τελευταίο αρχείο με τη σειρά που θέλετε να επιλέξετε.

Αυτό θα πρέπει να επιλέξει όλα τα ενδιάμεσα αρχεία. Τώρα μπορείτε να μετακινήσετε, να διαγράψετε ή να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τα αρχεία Mac σας σε άλλη τοποθεσία.

  Η πρωτότυπη σειρά στο Netflix από οπουδήποτε;

Κρατήστε την εντολή για να επιλέξετε πολλαπλά μη γειτονικά αρχεία

Για να επιλέξετε μη γειτονικά αρχεία στο Mac σας, ανοίξτε έναν φάκελο στο Finder. Κάντε κλικ στο πρώτο αρχείο που θέλετε να επιλέξετε. Τώρα, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command στο πληκτρολόγιό σας και κάντε κλικ σε όλα τα άλλα αρχεία που θέλετε να επιλέξετε.

Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Command θα μπορείτε να προσθέσετε πολλά αρχεία στην επιλογή σας. Μπορείτε να κάνετε ξανά κλικ σε ένα επιλεγμένο αρχείο ενώ κρατάτε πατημένο αυτό το πλήκτρο για να αποεπιλέξετε τυχόν αρχεία που προσθέσατε κατά λάθος στην επιλογή.

Κάντε κλικ και σύρετε για να επιλέξετε πολλά αρχεία

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να επιλέξετε πολλά αρχεία στο Mac σας είναι κάνοντας κλικ και σύροντας τον κέρσορα πάνω τους. Για να το κάνετε αυτό, απλώς κάντε κλικ στην επιφάνεια αφής και κρατήστε πατημένο ενώ σύρετε τον κέρσορα για να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο επιλογής που περιέχει όλα τα αρχεία που θέλετε να επιλέξετε.

  Οι 10 καλύτεροι άχρηστοι ιστότοποι για επίσκεψη όταν βαριέστε

Αφήστε για να επιλέξετε τα εσώκλειστα αρχεία. Εάν κατά λάθος επιλέξετε ή χάσετε ορισμένα αρχεία, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Command και να κάνετε κλικ σε αυτά τα αρχεία για να τα προσθέσετε ή να τα αφαιρέσετε στην επιλογή σας.

Επιλέξτε Όλα τα αρχεία σε έναν φάκελο

Μπορείτε να πατήσετε Command + A στο πληκτρολόγιό σας για να επιλέξετε όλα τα αρχεία και τις εφαρμογές σε μια δεδομένη τοποθεσία. Ωστόσο, εάν θέλετε να αφαιρέσετε μερικά αρχεία από την επιλογή σας, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Command και να κάνετε κλικ σε κάθε αρχείο ξεχωριστά για να τα αποεπιλέξετε.

Επιλέξτε πολλά αρχεία με ευκολία στο Mac σας

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν τέσσερις τρόποι για να επιλέξετε αρχεία στο macOS. Μπορείτε να επιλέξετε γειτονικά αρχεία ταυτόχρονα, να επιλέξετε μεμονωμένα μη γειτονικά αρχεία, να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου για να επιλέξετε όλα τα αρχεία σε ένα παράθυρο ή να κάνετε κλικ και να σύρετε πάνω σε μια επιλογή αρχείων. Η μέθοδος που θα επιλέξετε μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το τι πρέπει να επιλέξετε.