Πώς να επεξεργαστείτε φωτογραφίες και βίντεο από το ρολό της κάμεράς σας

Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να το φανταστεί κανείς, αλλά υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι δεν είχαν κάμερες μαζί τους όπου κι αν πήγαιναν. Σήμερα, ωστόσο, με τα smartphone σε κάθε τσέπη, σχεδόν όλοι έχουν πρόσβαση σε μια καλή ψηφιακή κάμερα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ως αποτέλεσμα, οποιοσδήποτε διαθέτει smartphone έχει την ευκαιρία να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο από κάθε στιγμή από τη ζωή του που θέλει να μοιραστεί με άλλους. Ως απάντηση σε αυτό, δημιουργήθηκαν πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Snapchat για να μας επιτρέπουν να μοιραζόμαστε εύκολα αυτές τις φωτογραφίες και τα βίντεο με όλους τους πιο στενούς φίλους και μέλη της οικογένειάς μας.

Φυσικά, μερικές φορές απαθανατίζουμε στιγμές που θα έκαναν υπέροχα στιγμιότυπα, αλλά δεν μας περνάει αμέσως από το μυαλό να το μοιραστούμε με τους followers μας. Αντ ‘αυτού, αυτή η εκπληκτική φωτογραφία ή βίντεο βρίσκεται ανέγγιχτη και ανεκτίμητη στο ρολό της κάμερας του τηλεφώνου μας.

Ευτυχώς, όμως, δεν χρειάζεται να μείνει εκεί. Το Snapchat διευκολύνει την πρόσβαση στις φωτογραφίες από τη φωτογραφική μηχανή σας μέσω της εφαρμογής, τις επεξεργάζεστε και τις κοινοποιείτε με τους ακόλουθούς σας, έτσι ώστε κανείς να μην χρειάζεται ποτέ να είναι εκτός ροής μόνο και μόνο λόγω μιας στιγμής που ξεχνιέται.

Ομοίως, μπορεί να έχετε τραβήξει την τέλεια φωτογραφία μέσω του Snapchat, μόνο και μόνο για να αποφασίσετε ότι δεν είναι αρκετά ώριμη για δημόσια κατανάλωση. Κανένα πρόβλημα. Το Snapchat διευκολύνει επίσης την αποθήκευση στιγμιότυπων στο ρολό της κάμερας ή τις αναμνήσεις σας για μελλοντική επεξεργασία και κοινή χρήση.

Σε αυτό το άρθρο, θα παρέχω έναν σύντομο και απλό οδηγό σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο από το ρολό της κάμερας για χρήση στο Snapchat. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας για αποθήκευση και επεξεργασία φωτογραφιών, το Snapchat σας καλύπτει. Να πώς.

Πώς να προσθέσετε εικόνες από το ρολό της κάμεράς σας στο Snapchat

Θέλετε να μοιραστείτε μια φωτογραφία που τραβήξατε πριν από τρεις εβδομάδες στα γενέθλια του καλύτερου φίλου σας; Ευτυχώς, το Snapchat το κάνει απίστευτα εύκολο.

  Ένα φύλλο εξαπάτησης για εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο για το iPhone σας

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες στο ρολό της κάμερας του τηλεφώνου σας:

Βήμα 1

Ανοίξτε το Snapchat.

Βήμα 2

Μεταβείτε στην προβολή κάμερας Snapchat (αν δεν είστε ήδη εκεί).

Βήμα 3

Πατήστε το εικονίδιο “δύο τηλέφωνα που επικαλύπτονται” στο κάτω κέντρο της προβολής της κάμερας για να ανοίξετε την ενότητα “Μνήμες” του Snapchat.

Βήμα 4

Πατήστε την καρτέλα Camera Roll.

Βήμα 5

Πατήστε «Ανάγνωση και εγγραφή» για να επιτρέψετε στο Snapchat πρόσβαση στο ρολό της κάμερας του τηλεφώνου σας.

Βήμα 6

Πατήστε παρατεταμένα στη φωτογραφία που θέλετε να μοιραστείτε.

Βήμα 7

Πατήστε «Επεξεργασία» για να κάνετε τυχόν αλλαγές στη φωτογραφία σας.

Βήμα 8

Πατήστε το μπλε βέλος για να μοιραστείτε τη φωτογραφία αμέσως ή χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες επεξεργασίας για να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία.

Ορίστε το έχετε. Τώρα όλοι οι ακόλουθοί σας μπορούν να ακολουθήσουν τη βραδινή σας έξοδο ή το πάρτι γενεθλίων που έχετε κάνει με τους φίλους σας.

Προσθήκη βίντεο στο Snapchat

Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να προσθέτετε βίντεο, να τα επεξεργάζεστε και μετά να τα μεταφέρετε σε κάποιον άλλο. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις ίδιες ακριβώς οδηγίες όπως παραπάνω, αλλά επιλέξτε ένα βίντεο αντί για μια φωτογραφία. Τότε μπορείς:

Περικοπή του βίντεο – Χρησιμοποιώντας το μικρό πλαίσιο στην κάτω αριστερή γωνία, πιάστε τα λευκά οβάλ με τρεις κάθετες γραμμές και μετακινήστε τα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω για να κόψετε το βίντεό σας.

Προσθήκη κειμένου, αυτοκόλλητων κ.λπ. – Χρησιμοποιώντας το δεξί πλαίσιο, πατήστε στις επιλογές για να κάνετε αλλαγές και να προσθέσετε περιεχόμενο στο βίντεό σας.

  Πώς να φτιάξετε ένα διαφανές φόντο στο MS Paint

Τρόπος επεξεργασίας φωτογραφιών που λαμβάνονται από το ρολό της κάμερας

Εάν οι φωτογραφίες και τα βίντεό σας δεν είναι αρκετά έτοιμα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Snapchat διευκολύνει επίσης την επεξεργασία του περιεχομένου σας πριν το μοιραστείτε με τους φίλους και τους ακόλουθούς σας.

Όταν μοιράζεστε μια φωτογραφία που δεν τραβήχτηκε αρχικά στο Snapchat, εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στις περισσότερες από τις λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών. Σημειώστε ότι είπαμε «τα περισσότερα». Δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γεωφίλτρα ή ετικέτες, καθώς σχετίζονται άμεσα με την ώρα και τον τόπο λήψης της φωτογραφίας — πληροφορίες που δεν διαθέτει το Snapchat σχετικά με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εκτός της εφαρμογής. Ωστόσο, εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις ακόλουθες λειτουργίες επεξεργασίας:

 • Κείμενο – Πατήστε T για να προσθέσετε κείμενο στη φωτογραφία. Αλλάξτε το χρώμα της γραμματοσειράς με τη γραμμή χρώματος στα δεξιά. Αλλάξτε το μέγεθος ή το στυλ του κειμένου πατώντας ξανά το T.
 • Σχεδίαση – Πατήστε το μολύβι για να σχεδιάσετε στη φωτογραφία. Αλλάξτε το χρώμα του μολυβιού με τη γραμμή χρώματος στα δεξιά. Πατήστε ξανά το εικονίδιο με το μολύβι όταν τελειώσετε.
 • Αυτοκόλλητο ή emoji – Πατήστε το εικονίδιο του αυτοκόλλητου για να προσθέσετε ένα αυτοκόλλητο ή ένα emoji στη φωτογραφία. Θυμηθείτε να κοιτάξετε στην κάτω γραμμή για περισσότερες επιλογές αυτοκόλλητων.
 • Αποκοπή και επικόλληση – Πατήστε το ψαλίδι για να κόψετε και να αντιγράψετε ένα τμήμα της φωτογραφίας. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να εντοπίσετε το τμήμα που θέλετε να κόψετε. Χρησιμοποιήστε ξανά το δάχτυλό σας για να μετακινήσετε το κομμένο τμήμα και τοποθετήστε το.
 • Προσθήκη θέματος – Πατήστε το πινέλο για να προσθέσετε ένα θέμα στη φωτογραφία σας. Κάντε κύλιση στα θέματα χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας και πατήστε σε αυτό που θέλετε. Σημειώστε ότι τα θέματα θα ισχύουν μόνο για την αρχική φωτογραφία.
 • Επισύναψη διεύθυνσης URL – Πατήστε τον συνδετήρα για να προσθέσετε μια διεύθυνση URL στην εικόνα.
 • Ορίστε ένα χρονικό όριο – Πατήστε το ρολόι για να επιλέξετε πόσο καιρό θέλετε το στιγμιότυπο να είναι ορατό στους ακόλουθους.
  Η παλέτα επιλέγει χρώματα από οποιαδήποτε εικόνα και σας δίνει τον κώδικα HEX ή RGB [Web]

Πώς να αποθηκεύσετε Snaps για μετέπειτα κοινή χρήση

Εάν εργάζεστε με την αντίστροφη σειρά και έχετε τραβήξει μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας την κάμερα Snapchat που δεν θέλετε να μοιραστείτε ακόμα, αποθηκεύστε τη στο ρολό της κάμερας ή στις αναμνήσεις σας πατώντας απλώς το εικονίδιο αποθήκευσης κάτω αριστερά γωνία.

Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε τραβήξει μια φωτογραφία από το ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας και την έχετε επεξεργαστεί στο Snapchat μόνο για να αποφασίσετε ότι θέλετε να την αποθηκεύσετε για αργότερα, ολοκληρώστε τα παρακάτω βήματα.

 • Πατήστε το εικονίδιο αποθήκευσης στην κάτω αριστερή γωνία.
 • Πατήστε Αποθήκευση εικόνας.
 • Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να κάνετε τα εξής:

 • Πατήστε Τέλος.
 • Πατήστε Αποθήκευση & Αντικατάσταση ή Αποθήκευση ως Αντιγραφή. Σημειώστε ότι η Αποθήκευση & Αντικατάσταση θα αφαιρέσει την αρχική εικόνα από το ρολό της κάμερας.
 • Για άλλη μια φορά, είναι μια αρκετά απλή διαδικασία και πλησιάζει στο να είναι αλάνθαστη.

  Εάν αποθηκεύσετε ένα στιγμιότυπο στο Memories, τότε μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να το επεξεργαστείτε με τον ίδιο τρόπο όπως έχετε πρόσβαση και επεξεργασία φωτογραφιών στο ρολό της κάμερας. Ωστόσο, επειδή αυτά τα στιγμιότυπα τραβήχτηκαν με την κάμερα Snapchat, έχουν μερικές ακόμη επιλογές επεξεργασίας. Δηλαδή, μπορείτε να προσθέσετε γεωγραφικές ετικέτες και φίλτρα κατάλληλα για την ώρα και τον τόπο που τραβήχτηκε το στιγμιότυπο.

  Τελικές σκέψεις

  Το Snapchat είναι η τέλεια εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης για εύκολη κοινή χρήση όλων των αγαπημένων σας φωτογραφιών και βίντεο με τους φίλους, την οικογένειά σας και τους ακόλουθούς σας. Το Snapchat σάς επιτρέπει ακόμη να μοιράζεστε και να επεξεργάζεστε φωτογραφίες και βίντεο που τραβάτε εκτός της εφαρμογής και να αποθηκεύετε στο ρολό της κάμερας του τηλεφώνου σας.

  Χάρη στις λειτουργίες εύκολης αποθήκευσης και πρόσβασης του Snapchat, κάθε στιγμιότυπο δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει μια άμεση απόφαση. Αφιερώστε χρόνο, απολαύστε τις φωτογραφίες σας και μοιραστείτε όταν είστε έτοιμοι. Σε τελική ανάλυση, είναι οι φωτογραφίες σας και το Snapchat είναι αρκετά έξυπνο ώστε να γνωρίζει ότι όσο πιο εύκολο είναι και όσο περισσότερες επιλογές έχετε, τόσο περισσότερο θα παραμείνετε.