Πώς να επαναφέρετε το Dock στο macOS

Οι εντολές τερματικού στο macOS σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε το Dock σε σημαντικό βαθμό. Είτε μέσω εντολών είτε μέσω εφαρμογών τρίτων, μπορείτε να προσαρμόσετε το dock έτσι ώστε να έχει κενά κενά μεταξύ ομάδων εικονιδίων εφαρμογών, να προσθέσετε διαχωριστικά σε αυτό, να αλλάξετε το χρώμα και πολλά άλλα. Φυσικά, όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει, ίσως θέλετε να μάθετε αν αυτό που κάνατε στο Dock σας είναι μόνιμο. Κάποια στιγμή, μπορεί να θέλετε να επιστρέψετε στην αρχική εμφάνιση του Dock απλώς και μόνο επειδή έχετε βαρεθεί τη νέα εμφάνιση που του δώσατε. Εναπόκειται σε εσάς να θυμάστε ακριβώς ποιες αλλαγές κάνατε στο Dock, ώστε να μπορείτε να εκτελέσετε την εντολή ή την εφαρμογή που απαιτείται για να τις αναιρέσετε. Μια πολύ απλούστερη λύση είναι απλώς να επαναφέρετε το Dock με μια εντολή τερματικού. Να πώς.

  Πώς να οργανώσετε μη αυτόματα άλμπουμ στο iTunes και στο macOS Music

Ανοίξτε το Terminal και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να επαναφέρετε το Dock.

defaults delete com.apple.dock; killall Dock

Αυτό θα επαναφέρει το Dock στο πώς ήταν όταν το macOS εκτελούνταν για πρώτη φορά. Όλες οι εφαρμογές που είχατε προσθέσει στο Dock θα αφαιρεθούν όπως και όλα τα θέματα, τα χρώματα, τα κενά, τα διαχωριστικά ή οτιδήποτε παρόμοιο. Καμία από τις εφαρμογές σας δεν θα απεγκατασταθεί. Η εντολή θα τερματιστεί και θα επανεκκινήσει το Dock.

Η επαναφορά όχι μόνο αφαιρεί όλες τις τροποποιήσεις που κάνατε στο Dock, αλλά προσθέτει επίσης τις προεπιλεγμένες εφαρμογές πίσω στο Dock με την ακριβή σειρά που προστέθηκαν από το λειτουργικό σύστημα. Θα έχετε μια καθαρή σελίδα για να ξεκινήσετε και μπορείτε να αφαιρέσετε εφαρμογές, να προσθέσετε αυτές που πρέπει να χρησιμοποιείτε συχνά ή να αρχίσετε να τις προσαρμόζετε ξανά από την αρχή.

  Πώς να προσθέσετε ένα προσαρμοσμένο κουμπί στη γραμμή αφής στο macOS

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκκίνηση εφαρμογών από το Dock, αυτό μπορεί να μην λύσει απαραίτητα το πρόβλημα. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να το δώσετε. Μια εφαρμογή που αποτυγχάνει να ξεκινήσει από το Dock αλλά εκκινείται τέλεια από το Launchpad μπορεί να διορθωθεί απλώς αφαιρώντας και προσθέτοντάς την ξανά στο Dock. Η επαναφορά του Dock είναι ένα δραστικό μέτρο, αλλά μπορεί να βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση. Εάν έχετε εφαρμογές που αποτυγχάνουν να ξεκινήσουν ανεξάρτητα από το πώς/από πού τις εκκινείτε, πιθανότατα δεν φταίει το Dock και πιθανότατα η εφαρμογή είναι το πρόβλημα.

  Πώς να κρύψετε τα σήματα βάσης στη λειτουργία Μην ενοχλείτε στο macOS