Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του iPhone ή του iPad σας

Βασικά Takeaways

  • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone ή του iPad σας πριν από την επαναφορά για να αποφύγετε την απώλεια δεδομένων και ρυθμίσεων.
  • Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων για να αποφύγετε τον αποκλεισμό του λογαριασμού σας.
  • Επαναφέρετε τη συσκευή σας μέσω του μενού Ρυθμίσεις ή χρησιμοποιώντας υπολογιστή εάν χρειάζεται. Οι προτροπές θα σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία.

Είτε χρειάζεται να διαγράψετε το iPhone σας επειδή το πουλάτε είτε προσπαθείτε να κάνετε επαναφορά για να διορθώσετε ένα πρόβλημα, δεν είναι δύσκολο να το κάνετε. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων του iPhone ή του iPad σας.

Προετοιμασία του iPhone ή του iPad σας για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Οι σύγχρονες εκδόσεις του iOS και του iPadOS απλοποιούν τη διαδικασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων, επειδή χειρίζονται πολλά σημαντικά βήματα ταυτόχρονα, αντί να σας ζητούν να τα κάνετε εκ των προτέρων. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξετε προτού μεταβείτε στην επαναφορά.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας και τη σύνδεσή σας στο Apple ID πριν συνεχίσετε. Μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID εάν χρειάζεται.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone ή του iPad σας

Το πιο σημαντικό προκαταρκτικό βήμα πριν από την επαναφορά είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του iPhone ή του iPad σας. Ένα αντίγραφο ασφαλείας σάς επιτρέπει να επαναφέρετε σχεδόν τα πάντα στο τηλέφωνό σας όπως ήταν, ώστε να μην χρειάζεται να ξεκινήσετε από το τίποτα. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας είτε κάνετε αναβάθμιση σε νέο τηλέφωνο είτε επαναφέρετε το δικό σας ως βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων.

Δείτε τον οδηγό μας για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του iPhone σας για πλήρεις οδηγίες σχετικά με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο iCloud ή στον υπολογιστή σας.

  10 Κορυφαία Λογισμικό Διαχείρισης Αποζημιώσεων που χρειάζεται η ομάδα ανθρώπινου δυναμικού σας

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν θα κλειδώσετε τον εαυτό σας έξω από τον λογαριασμό σας. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων της Apple (2FA) απαιτεί έναν κωδικό που αποστέλλεται στις αξιόπιστες συσκευές Apple ή αριθμούς τηλεφώνου σας όταν συνδέεστε στο Apple ID σας. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα εάν η συσκευή που επαναφέρετε είναι η μόνη σας επιλογή 2FA.

Εάν έχετε άλλη συσκευή Apple στην οποία είστε ήδη συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας με 2FA, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να λάβετε έναν κωδικό μετά την επαναφορά του iPhone/iPad σας. Διαφορετικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε καταχωρίσει στον λογαριασμό σας έναν δευτερεύοντα αξιόπιστο αριθμό τηλεφώνου ή κλειδί ασφαλείας.

Για να το ελέγξετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iPhone/iPad σας και πατήστε το όνομά σας στην κορυφή της λίστας για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις του Apple ID σας. Επιλέξτε Είσοδος και ασφάλεια > Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων για να ελέγξετε τους αξιόπιστους αριθμούς τηλεφώνου και τα κλειδιά ασφαλείας σας. Εάν χρειάζεται να προσθέσετε ένα, κάντε το εδώ.

Εάν δεν κρατάτε τη συσκευή σας

Σε περίπτωση που επαναφέρετε εργοστασιακά το iPhone ή το iPad σας για να το πουλήσετε, να το χαρίσετε ή να το ανταλλάξετε, θα πρέπει να κάνετε κάποια επιπλέον βήματα για να διασφαλίσετε την ομαλή μεταφορά στην επόμενη συσκευή σας και να αποφύγετε προβλήματα για τον νέο κάτοχο της παλιάς σας συσκευής . Αυτό περιλαμβάνει πιθανά επιπλέον βήματα, όπως την κατάργηση σύζευξης του Apple Watch ή των AirPods, την αποσύνδεση από το iMessage και την αφαίρεση της κάρτας SIM. Εξηγήσαμε τι πρέπει να κάνετε πριν πουλήσετε το iPhone σας, εάν αυτό ισχύει για εσάς.

Όταν εκτελείτε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά τα βήματα, καθώς διατηρείτε τη συσκευή.

Πώς να επαναφέρετε το iPhone ή το iPad σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Ακριβώς όπως η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της συσκευής σας, υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διαγράψετε το iPhone ή το iPad σας: στην ίδια τη συσκευή ή χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή. Συνιστούμε να κάνετε επαναφορά χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις στη συσκευή σας, εκτός εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο υπολογιστή για κάποιο λόγο.

  Δίκτυα διαφημίσεων υψηλής απόδοσης για Blogger [10 Google Adsense Alternatives]

Στο iPhone ή το iPad σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Μεταφορά ή επαναφορά iPhone/iPad. Εάν κάνετε επαναφορά αυτής της συσκευής επειδή μετακινείστε σε νέο iPhone, καρτέλα Ξεκινήστε στην ενότητα Προετοιμασία για νέο iPhone/iPad εδώ και ακολουθήστε τις οδηγίες. Διαφορετικά, πατήστε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων.

ο
Επαναφορά
Το μενού σάς επιτρέπει να ορίσετε διάφορες άλλες επιλογές στις προεπιλογές τους χωρίς να διαγράψετε πλήρως το iPhone σας.

Μόλις πατήσετε αυτό, θα δείτε μια σελίδα Διαγραφή αυτού του iPhone με μια περίληψη του τι θα συμβεί όταν συνεχίσετε. Είναι σημαντικό ότι η διαγραφή του iPhone σας απενεργοποιεί το Find My και το Activation Lock ως μέρος της διαδικασίας. Σε αντίθεση με τις παλαιότερες εκδόσεις του iOS, δεν χρειάζεται να αποσυνδεθείτε ξεχωριστά από το Apple ID σας για να αποφύγετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης που εμποδίζει τον νέο κάτοχο να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο.

Όταν πατήσετε Συνέχεια, θα δείτε μια επιλογή Διατήρησης ή Διαγραφής τυχόν eSIM στο τηλέφωνό σας. Εάν κρατάτε αυτό το τηλέφωνο, κρατήστε το. εάν το πουλάτε ή το διαπραγματεύεστε, σβήστε τα. Συμβουλευτείτε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας για καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς της eSIM στο νέο σας τηλέφωνο.

Τα επόμενα βήματα θα σας ζητήσουν να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, το οποίο μπορείτε να παραλείψετε εάν το έχετε ήδη κάνει.

Τέλος, θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του iPhone σας (και τον κωδικό πρόσβασης Screen Time εάν υπάρχει) και στη συνέχεια να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID για να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας. Δώστε τελική επιβεβαίωση με την τελευταία προτροπή Διαγραφής iPhone/iPad και η συσκευή σας θα ξεκινήσει τη διαδικασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων. Δεν υπάρχει επιστροφή όταν το πατήσετε αυτό.

Καθώς γίνεται επαναφορά του τηλεφώνου σας, θα δείτε ένα λογότυπο της Apple με μια γραμμή προόδου. Μόλις διαγραφούν τα δεδομένα σας, το iPhone ή το iPad σας θα επανεκκινήσει.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη σελίδα έναρξης που επισκέπτεστε συχνά το Safari σε iPhone, iPad και Mac

Πώς να επαναφέρετε το iPhone ή το iPad σας χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή

Σε περίπτωση που χρειαστεί να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του iPhone σας και η βολική μέθοδος στη συσκευή δεν λειτουργεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Finder (σε Mac) ή το Εφαρμογή Apple Devices (στα Windows) για επαναφορά.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο, θα πρέπει πρώτα να αποσυνδεθείτε από το Find My στη συσκευή σας για να απενεργοποιήσετε το Κλείδωμα ενεργοποίησης. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, πατήστε το όνομά σας στην κορυφή και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εύρεση μου. Επιλέξτε Find My iPhone/iPad και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το ρυθμιστικό στην επόμενη σελίδα. Επιβεβαιώστε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Apple ID και, στη συνέχεια, είστε έτοιμοι να κάνετε επαναφορά χρησιμοποιώντας υπολογιστή με Windows ή Mac.

Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB. Ίσως χρειαστεί να εγκρίνετε τη σύνδεση στο iPhone/iPad σας, εάν δεν την έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ με αυτόν τον υπολογιστή στο παρελθόν.

Σε Mac, ανοίξτε το Finder και επιλέξτε τη συσκευή σας από το Locations στην πλαϊνή γραμμή. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα Γενικά και πατήστε το κουμπί Επαναφορά iPhone/iPad στην ενότητα Λογισμικό.

Στα Windows, ανοίξτε την εφαρμογή Apple Devices, αναπτύξτε τον πίνακα με το όνομα της συσκευής σας στην αριστερή πλευρά και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα Γενικά. Στο επάνω πλαίσιο κάτω από το Λογισμικό, κάντε κλικ στην Επαναφορά iPhone/iPad.

Εάν δεν απενεργοποιήσατε το Find My, θα δείτε μια προειδοποίηση ότι πρέπει να το κάνετε αυτό πριν συνεχίσετε. Υποθέτοντας ότι έχει γίνει, κάντε κλικ στο Restore (ή στο Restore and Update εάν υπάρχει διαθέσιμη νέα ενημέρωση λειτουργικού συστήματος) για επιβεβαίωση. Αυτό θα ξεκινήσει τη διαδικασία επαναφοράς στη συσκευή σας.

Μετά την επαναφορά του iPhone σας: Τερματισμός λειτουργίας ή επαναφορά

Μόλις ολοκληρωθεί η επαναφορά, όταν δείτε την οθόνη Hello, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή εάν δεν την κρατάτε. Είναι έτοιμο για τη ρύθμιση του επόμενου ιδιοκτήτη.

Εάν κρατάτε το τηλέφωνο ή το tablet σας, ακολουθήστε ξανά τα βήματα ρύθμισης της συσκευής. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας του iPhone για να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε.

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να επαναφέρετε εργοστασιακά το iPhone ή το iPad σας. Με ένα αντίγραφο ασφαλείας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μετακίνηση σε νέο τηλέφωνο ή την επαναφορά του δικού σας για να διορθώσετε προβλήματα.