Πώς να επαναφέρετε τις διαγραμμένες επαφές σε iPhone και Android

Έχετε αφαιρέσει ποτέ κάποιον κατά λάθος από τη λίστα επαφών σας και το μετανιώσατε όλο το βράδυ; Απλά να ξέρεις ότι δεν είσαι ο πρώτος που το κάνει👍.

Η απώλεια ενός σημαντικού αριθμού τηλεφώνου μπορεί να είναι αποκαρδιωτική, αλλά μην ανησυχείτε. Είτε αφαιρέσατε εσκεμμένα μια επαφή είτε χάσατε κατά λάθος, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να την ανακτήσετε εύκολα σε Android και iPhone.

Αν και δεν υπάρχει φάκελος απορριμμάτων στον οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση, όπως στην περίπτωση διαγραμμένων φωτογραφιών ή σημειώσεων, υπάρχουν διάφοροι τρόποι επαναφοράς των διαγραμμένων επαφών.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα θίξουμε πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις επαφές σας σε iPhone και Android, τόσο με τις εγγενείς λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος όσο και χρησιμοποιώντας εφαρμογές τρίτων.

Ας βουτήξουμε 🤿 μέσα.

#1. Ελέγξτε την κρυφή λίστα επαφών

Είναι πιθανό η επαφή που αναζητάτε να μην έχει διαγραφεί από το σύστημα. Αντίθετα, έχει κρυφτεί. Δεν είναι ασυνήθιστο στα τηλέφωνα Android και έχει μια αρκετά απλή λύση. Δείτε πώς μπορείτε να επαληθεύσετε:

Βήμα 1: Μεταβείτε στις Επαφές και πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

Βήμα 2: Πατήστε Διαχείριση επαφών.

Βήμα 3: Πατήστε στις Επαφές για εμφάνιση.

Βήμα 4: Ενεργοποιήστε την επιλογή Όλες οι επαφές.

Εάν η επαφή που αναζητάτε είναι κρυμμένη, θα πρέπει να εμφανιστεί ξανά στη λίστα επαφών σας. Εάν εξακολουθεί να μην υπάρχει, η ακόλουθη μέθοδος θα σας δείξει πώς να το ανακτήσετε.

#2. Χρήση των Επαφών Google

Εάν είστε χρήστης Android, υπάρχει μικρή πιθανότητα να μην χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες Google. Αν το κάνεις, καλά, φίλε μου, δεν έχεις τίποτα να ανησυχείς😁.

Η πλατφόρμα cloud της Google αποθηκεύει και συγχρονίζει όλα τα δεδομένα που τοποθετείτε σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένων των email, αρχείων, σημειώσεων, φωτογραφιών και ναι, επαφών! Αυτό σας διευκολύνει επίσης να εξάγετε τα δεδομένα σας ενώ αλλάζετε τηλέφωνα. Η τεχνολογία είναι μαγική🪄, έτσι δεν είναι;

Μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τις διαγραμμένες επαφές σας εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Επαφές Google. Δείτε πώς να το κάνετε:

Βήμα 1: Εκκινήστε την εφαρμογή Επαφές Google στο τηλέφωνό σας.

Βήμα 2: Πατήστε στην επιλογή Fix & Manage που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Βήμα 3: Πατήστε στην επιλογή Κάδος ή Κάδος απορριμμάτων.

Βήμα 4: Οποιαδήποτε επαφή διαγράψατε τις τελευταίες 30 ημέρες θα βρίσκεται στον κάδο απορριμμάτων.

Βήμα 5: Εντοπίστε την επαφή που θέλετε να ανακτήσετε και πατήστε Ανάκτηση.

Βήμα 6: Εάν θέλετε να ανακτήσετε μια επαφή που διαγράφηκε 30 ημέρες πριν, κάντε κλικ στην επιλογή Διόρθωση και διαχείριση και, στη συνέχεια, Επαναφορά επαφών. Κάντε κλικ στο Restore. Αυτό θα σας δώσει πρόσβαση σε επαφές από προηγούμενο αντίγραφο ασφαλείας.

Οι ανακτημένες επαφές θα εμφανιστούν στη λίστα επαφών σας.

  Οι καλύτερες νέες δυνατότητες στο Android 11, διαθέσιμες τώρα

#1. Χρήση iCloud

Όπως και με το Android, δεν υπάρχει φάκελος απορριμμάτων🗑️ ούτε για τις επαφές του iPhone. Ο μόνος τρόπος για να ανακτήσετε οποιαδήποτε διαγραμμένη επαφή είναι και πάλι μέσω του cloud backup.

Ενώ στο Android, είχαμε επαφές Google, στο iOS, έχουμε το iCloud, το οποίο περιλαμβάνει επίσης αντίγραφα ασφαλείας επαφών. Δείτε πώς μπορείτε να ανακτήσετε την επαφή του iPhone σας χρησιμοποιώντας το iCloud:

Βήμα 1: Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας και πατήστε το όνομά σας στο επάνω μέρος.

Βήμα 2: Πατήστε στην επιλογή iCloud.

Βήμα 3: Κάτω από την καρτέλα Εφαρμογές με χρήση iCloud, πατήστε Εμφάνιση όλων και αναζητήστε Επαφές.

Βήμα 4: Απενεργοποιήστε το κουμπί Επαφές και πατήστε Διατήρηση στο iPhone μου από το αναδυόμενο μενού.

Βήμα 5: Ενεργοποιήστε ξανά το κουμπί Επαφές.

Βήμα 6: Πατήστε Συγχώνευση.

Κάνοντας κλικ στη συγχώνευση, συγχρονίζετε τις επαφές σας στο iCloud με αυτές της συσκευής σας. Μόλις τελειώσετε, θα μπορείτε να δείτε τις επαφές σας στο iCloud στη λίστα επαφών του iPhone σας.

#2. Χρήση του Gmail

Εάν είστε τυχεροί (ή έξυπνοι), θα έχετε επίσης αποθηκευμένες όλες τις επαφές σας στον λογαριασμό σας στο Gmail. Εάν το κάνετε, μπορείτε να τα επαναφέρετε στο iPhone σας, συμπεριλαμβανομένου αυτού που αναζητάτε. Δείτε πώς να το κάνετε:

Βήμα 1: Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

Βήμα 2: Πατήστε στο Mail και, στη συνέχεια, πατήστε Λογαριασμοί.

Βήμα 3: Επιλέξτε τον λογαριασμό email με τις αποθηκευμένες επαφές που αναζητάτε.

Βήμα 4: Ενεργοποιήστε την εναλλαγή Επαφών και συγχρονίστε τους αριθμούς επαφών σας στο Gmail με τη συσκευή σας.

Βήμα 5: Ελέγξτε τις επαφές του iPhone σας – θα έχετε όλες τις επαφές του Gmail στη λίστα.

Να θυμάστε ότι μόνο οι επαφές που αποθηκεύετε στον λογαριασμό σας στο Gmail μπορούν να ανακτηθούν με αυτόν τον τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Χρήσιμοι τρόποι διαγραφής εφαρμογών στο iPhone

Τα smartphone σας προσφέρουν μεγάλη ευελιξία στον καθορισμό των προτιμήσεων δεδομένων σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, να τα συγχρονίσετε με την ηλεκτρονική αποθήκευση ή να τα αποθηκεύσετε τοπικά.

Κάθε επιλογή μπορεί να επηρεάσει το αν θα μπορείτε να ανακτήσετε ξανά μια διαγραμμένη επαφή ή όχι, οδηγώντας σας στο ερώτημα – είναι δυνατόν να επαναφέρω τις διαγραμμένες επαφές μου; Ας ανακαλύψουμε.

#1. Έχετε ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας του iPhone ή της συσκευής σας Android

Η απώλεια δεδομένων είναι πιο συχνή από όσο νομίζετε. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που όλα τα iPhone και οι εφαρμογές Android έχουν την επιλογή να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, συμπεριλαμβανομένων των επαφών. Το αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να μεταφορτωθεί εύκολα στη νέα ή την παλιά σας συσκευή.

Μπορείτε να επιλέξετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας ή να τα πραγματοποιήσετε χειροκίνητα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι περισσότεροι επιλέγουν το πρώτο. Ευτυχώς, εάν έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας δεδομένων, μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε την επαφή που αναζητάτε. Η διαδικασία είναι διαφορετική για συσκευές Android και iPhone.

➡️ Σε Android:

Εάν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία Συγχρονισμός επαφών, οι επαφές μεταφορτώνονται στον λογαριασμό σας Google. Μπορείτε να κάνετε επαναφορά ή να συνδεθείτε ξανά και οι επαφές σας θα αρχίσουν να συγχρονίζονται με τη συσκευή σας.

  Πώς να εξατομικεύσετε το τηλέφωνό σας Android με θέματα και προγράμματα εκκίνησης

Διαβάστε επίσης: Τρόποι μεταφοράς επαφών από ένα τηλέφωνο Android σε άλλο

➡️ Σε iPhone:

Μπορείτε να ανακτήσετε τις χαμένες επαφές εάν έχετε αντίγραφο ασφαλείας iCloud. Απλώς μεταβείτε στις ρυθμίσεις σας και ενεργοποιήστε το iCloud Backup.

#2. Έχετε συγχρονίσει τις επαφές σας με το Google ή το iCloud

Όταν συγχρονίζετε τα δεδομένα σας σε μια πλατφόρμα αποθήκευσης cloud, η ανάκτησή τους γίνεται χωρίς προβλήματα. Δεδομένου ότι όλες οι πληροφορίες είναι άμεσα διαθέσιμες στο διαδίκτυο, μπορείτε να τις ανακτήσετε οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.

Ας υποθέσουμε ότι χάσατε ή διαγράψατε κατά λάθος μια επαφή. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι βολικό να κάνετε λήψη ολόκληρου του βιβλίου επαφών ή μιας μεμονωμένης επαφής από τον ηλεκτρονικό χώρο αποθήκευσης του λογαριασμού σας – είτε πρόκειται για Google Cloud είτε για iCloud.

#3. Έχετε αποθηκεύσει τις επαφές σας σε μια κάρτα SIM

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να επαναφέρετε τις διαγραμμένες επαφές σας εάν τις έχετε αποθηκεύσει μόνο στην κάρτα SIM. Σε αντίθεση με τη συσκευή ή την αποθήκευση που βασίζεται σε σύννεφο, δεν μπορείτε να ανακτήσετε τις διαγραμμένες πληροφορίες από έναν κάδο ανακύκλωσης.

Οι κάρτες SIM δεν έχουν εφεδρική επιλογή. Όλες οι πληροφορίες αποθηκεύονται τοπικά και χάνονται οριστικά μόλις αφαιρεθούν.

Ωστόσο, εάν η διαγραμμένη επαφή σας ήταν αποθηκευμένη στον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου σας και έχετε ένα αντίγραφό της στην κάρτα SIM σας, είστε τυχεροί🍀.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα smartphone διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μεταφοράς επαφών και επαναφοράς για να σας βοηθήσουν να διορθώσετε ατυχήματα. Ωστόσο, μερικές φορές η έλλειψη πρόβλεψης από την πλευρά σας ή οι ελλείψεις του συστήματος μπορεί να οδηγήσουν σε μια αδύνατη κατάσταση.

Μπορείτε να απευθυνθείτε σε εφαρμογές τρίτων για πρόσθετη βοήθεια όταν αποτύχουν οι συμβατικές μέθοδοι ανάκτησης. Ευτυχώς, πολλές αξιόπιστες εφαρμογές τρίτων μπορούν να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τα διαγραμμένα δεδομένα. Αυτές οι εφαρμογές προσφέρουν πρόσθετες λειτουργίες και μια πιο ευέλικτη προσέγγιση για να βοηθήσουν στην ανάκτηση των χαμένων δεδομένων σας.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές τρίτων που μπορούν να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τις διαγραμμένες επαφές σας τόσο σε Android όσο και σε iPhone:

#1. Tenorshare UltData

Το Tenorshare UltData είναι ένα ολοκληρωμένο λογισμικό ανάκτησης δεδομένων που λειτουργεί τέλεια με συσκευές iPhone και Android. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο ανάκτησης δεδομένων που θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τις χαμένες επαφές σας.

➡️ Σε iPhone:

Οι συσκευές iOS είναι γνωστές για την κορυφαία ασφάλειά τους. Αυτό είναι που κάνει την Apple μια περιζήτητη εταιρεία τεχνολογίας. Ωστόσο, μερικές φορές αυτός ο αδιαπέραστος τοίχος αποτρέπει επίσης αδικαιολόγητα ατυχήματα.

Με Tenorshare UltData, μπορείτε να ανακτήσετε γρήγορα τις διαγραμμένες επαφές σας, μεταξύ άλλων τύπων δεδομένων. Μπορείτε να επιλέξετε από 3 ισχυρές λειτουργίες ανάκτησης που θα ανακτούν δεδομένα απευθείας από τις συσκευές Apple, το iCloud ή το iTunes.

Ακολουθούν τα βήματα για να επαναφέρετε τις επαφές σας μέσω του Tenorshare UltData:

Βήμα 1: Πρώτα, κατεβάστε και εγκαταστήστε το λογισμικό στον υπολογιστή σας.

  Πώς να αποκτήσετε τη γραμμή αφής MacBook στο τηλέφωνό σας Android

Βήμα 2: Στη συνέχεια, συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή και εκκινήστε το Tenorshare UltData. Κάντε κλικ στην επιλογή Ανάκτηση δεδομένων από συσκευή iOS και το λογισμικό θα αναζητήσει διαγραμμένα δεδομένα.

Βήμα 3: Μόλις συνδέσετε το iPhone σας στον υπολογιστή σας, μπορείτε να επιλέξετε τις επαφές που θέλετε να ανακτήσετε. Το λογισμικό θα σας ζητήσει έναν προορισμό για να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες στον υπολογιστή.

Βήμα 4: Επιλέξτε τον επιθυμητό προορισμό σας και τα δεδομένα σας θα επιστραφούν γρήγορα.

➡️ Σε Android:

Tenorshare UltData κάνει εύκολη την ανάκτηση των διαγραμμένων επαφών από συσκευές Android χωρίς να τις ριζώσει. Αυτό το απλό γεγονός καθιστά το λογισμικό πιο αξιόπιστο και ασφαλές, καθώς το rooting της συσκευής σας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πιθανών απειλών για την ασφάλεια.

Αυτό το εργαλείο σάς βοηθά να ανακτήσετε τις πληροφορίες σας χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επαναφέρετε τις διαγραμμένες επαφές σας αμέσως:

Βήμα 1: Λήψη και εγκατάσταση του Tenorshare UltData στον υπολογιστή σας.

Βήμα 2: Συνδέστε τη συσκευή σας Android στον υπολογιστή και επιλέξτε την επιλογή Ανάκτηση χαμένων δεδομένων.

Βήμα 3: Επιλέξτε τον τύπο του αρχείου σας (σε αυτήν την περίπτωση, τις επαφές) και ξεκινήστε τη σάρωση.

Βήμα 4: Μόλις εντοπίσετε τη συγκεκριμένη επαφή, κάντε κλικ στο Ανάκτηση και αυτό είναι.

#2. iMobie PhoneRescue

Το iMobie προσφέρει λύσεις ψηφιακού λογισμικού, όπως σκουπίδια καθαρισμού, αντικατοπτρισμός οθόνης και πολλά άλλα για χρήστες Android και iPhone. Το PhoneRescue είναι το εργαλείο ανάκτησης δεδομένων που παρέχει το iMobie που μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε χαμένες επαφές.

Είναι ένα cakewalk για να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο και η διαδικασία ανάκτησης διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Απλώς σαρώστε, ανακτήστε και πραγματοποιήστε λήψη.

➡️ Σε iPhone:

PhoneRescue για το iOS είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο ανάκτησης δεδομένων. Θα βρει όλα τα χαμένα και κρυμμένα δεδομένα στη συσκευή σας, καθιστώντας την απίστευτα βολική. Μπορείτε να επαναφέρετε τις διαγραμμένες επαφές σας με μερικά απλά βήματα:

Βήμα 1: Μετά την εγκατάσταση, επιλέξτε την επιλογή Ανάκτηση από συσκευή iOS.

Βήμα 2: Ελέγξτε εάν η συσκευή σας εξακολουθεί να έχει τα στοιχεία επικοινωνίας.

Βήμα 3: Επιλέξτε την επαφή που θέλετε να επαναφέρετε και το λογισμικό θα σας βοηθήσει.

Αυτό το εργαλείο της iMobie είναι συμβατό με όλες τις συσκευές iOS και είναι το πρώτο λογισμικό που υποστηρίζει το iOS 17 beta. Μιλήστε για να συμβαδίσετε με τις τάσεις.

➡️ Σε Android:

Το iMobie έχει επίσης PhoneRescue για χρήστες Android. Είναι αποτελεσματικό και έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας για αποκατάσταση. Η διαδικασία επαναφοράς των διαγραμμένων επαφών είναι παρόμοια με το iOS:

Βήμα 1: Μετά την εγκατάσταση, συνδέστε τη συσκευή σας Android.

Βήμα 2: Επιλέξτε την κατάλληλη λειτουργία ανάκτησης και κάντε μια γρήγορη σάρωση.

Βήμα 3: Επιλέξτε τις επαφές που θέλετε να επαναφέρετε.

Βήμα 4: Το PhoneRescue θα πραγματοποιήσει λήψη των δεδομένων στον επιθυμητό προορισμό σας σε χρόνο μηδέν.

Και κάπως έτσι, η διαδικασία ανάκτησης έχει ολοκληρωθεί.

Κλείσιμο Σκέψεις

Η απώλεια επαφών μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά εξακολουθεί να είναι ανακτήσιμη εάν έχετε κάνει σωστά τα αντίγραφα ασφαλείας σας. Το Android και το iOS διαθέτουν εγγενείς λειτουργίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε, όλα χάρη στην τεχνολογία cloud. Υπάρχουν επίσης πολλές εφαρμογές τρίτων που μπορούν να σας σώσουν.

Οι μέθοδοι που συζητούνται σε αυτήν την ανάρτηση θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε αποτελεσματικά σημαντικές επαφές γρήγορα.

Στη συνέχεια, μάθετε πώς να μεταφέρετε εύκολα επαφές από το Android στο iPhone.