Πώς να επαναφέρετε τις άδειες χρήσης στο PS5 σας

Βασικά Takeaways

  • Η επαναφορά αδειών στο PS5 σας επιλύει προβλήματα με την πρόσβαση σε παιχνίδια ή περιεχόμενο που έχετε αγοράσει.
  • Θα πρέπει να επαναφέρετε τις άδειες εάν βλέπετε ένα εικονίδιο λουκέτου, αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκκίνηση παιχνιδιών ή αντιμετωπίζετε προβλήματα DLC.
  • Η διαδικασία επαναφοράς είναι γρήγορη και ασφαλής και μπορεί να γίνει μέσω των ρυθμίσεων της κονσόλας στην ενότητα Χρήστες και Λογαριασμοί.

Εάν τα παιχνίδια σας στο PS5 έχουν ένα εικονίδιο λουκέτου δίπλα τους ή αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πρόσβαση στο περιεχόμενό σας με δυνατότητα λήψης, ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τις άδειες χρήσης στην κονσόλα σας. Αν και η διαδικασία είναι εύκολη, μπορεί επίσης να είναι εκφοβιστική εάν δεν καταλαβαίνετε πλήρως τι περιλαμβάνει. Εάν πρέπει να επαναφέρετε τις άδειες χρήσης στην κονσόλα PS5, δείτε πώς.

Τι κάνει η επαναφορά αδειών στο PS5 μου;

Μοχσέν Βαζίρι/Shutterstock

Η επαναφορά αδειών στο PS5 σας είναι μια διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να επιλύσετε τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίζετε με την πρόσβαση σε παιχνίδια ή περιεχόμενο που έχετε αγοράσει.

  Ακουστικά Killer Open-Back με προϋπολογισμό

Περιστασιακά, οι πληροφορίες στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας είναι διαφορετικές από τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στους διακομιστές παιχνιδιών. Η επαναφορά των αδειών συγχρονίζει αυτές τις πληροφορίες, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στα παιχνίδια σας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους εμφανίζονται αυτές οι αποκλίσεις. Αυτά περιλαμβάνουν ζητήματα του PlayStation Network, σφάλματα επαλήθευσης άδειας χρήσης, προβλήματα με την κοινή χρήση παιχνιδιών μεταξύ κονσολών ή ακόμα και αλλαγές λεπτομερειών λογαριασμού. Αυτό το ζήτημα μπορεί να προκύψει όταν αλλάζετε το όνομα του PSN σας, για παράδειγμα.

Η επαναφορά αδειών στο PS5 σας δεν διαταράσσει ούτε επηρεάζει τα δεδομένα σας με κανέναν τρόπο. Είναι μια ασφαλής και απλή διαδικασία που μπορείτε να εκτελέσετε κάθε φορά που αντιμετωπίζετε προβλήματα πρόσβασης στα παιχνίδια και στο περιεχόμενό σας.

Πότε πρέπει να επαναφέρω τις άδειες χρήσης στο PS5 μου;

Θα πρέπει να επαναφέρετε τις άδειες στο PS5 σας κάθε φορά που βλέπετε ένα εικονίδιο με λουκέτο δίπλα στον τίτλο του παιχνιδιού σας, όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκκίνηση ή την αναπαραγωγή παιχνιδιών ή εάν βλέπετε μηνύματα σφάλματος που σας ενημερώνουν ότι δεν σας ανήκει το περιεχόμενο, παρόλο που το αγόρασα.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του μικροεπεξεργαστή και του μικροελεγκτή;

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο επαναφοράς των αδειών χρήσης του PS5 για την αντιμετώπιση προβλημάτων DLC, όπως εάν δεν μπορείτε να βρείτε το περιεχόμενο που έχετε λάβει. Η επαναφορά αδειών μπορεί επίσης να είναι επωφελής μετά τη μετάβαση σε μια νέα κονσόλα PlayStation για να διασφαλίσετε ότι οι πληροφορίες σας είναι όλες ενημερωμένες.

Πώς να επαναφέρετε τις άδειες χρήσης σε ένα PS5

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πρόσβαση σε ορισμένα από τα παιχνίδια σας και θέλετε να επαναφέρετε τις άδειές σας, μπορείτε να το κάνετε σε λίγα λεπτά με ελάχιστο άγχος.

Αρχικά, κατευθυνθείτε στις ρυθμίσεις της κονσόλας σας επιλέγοντας το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέγοντας Χρήστες και Λογαριασμοί.

Μεταβείτε στο Other και επιλέξτε Restore Licenses. Στη συνέχεια, επιλέξτε Επαναφορά για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και μπορείτε να πατήσετε Εντάξει για να συνεχίσετε το παιχνίδι κανονικά.

Τι να κάνετε εάν η επαναφορά αδειών χρήσης σε PS5 δεν λειτουργεί

Περιστασιακά, η διαδικασία αποκατάστασης άδειας ενδέχεται να μην λειτουργεί λόγω προβλημάτων ή διακοπών στο PlayStation Network. Εάν συμβαίνει αυτό, περιμένετε λίγο μέχρι να δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας και να εκτελεστεί το δίκτυο πριν δοκιμάσετε ξανά τη διαδικασία.

  Τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης VM για να παρακολουθείτε προσεκτικά τις εικονικές μηχανές σας

Εάν έχετε επαναφέρει με επιτυχία τις άδειές σας, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πρόσβαση στα παιχνίδια σας, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε άλλες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων.

Εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα παιχνίδια σας σε μια δευτερεύουσα κονσόλα, ενδέχεται να μην μπορεί να αναγνωρίσει ότι έχετε πρόσβαση στο παιχνίδι που προσπαθείτε να παίξετε. Σε αυτήν την περίπτωση, η ενεργοποίηση του Game Sharing στο PS5 θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων σας.

Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία όπως πριν για να φτάσετε στην ενότητα Επαναφορά αδειών, αλλά επιλέξτε Κοινοποίηση κονσόλας και αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης. Επιλέξτε Ενεργοποίηση για να ενεργοποιήσετε την Κοινή χρήση παιχνιδιών. Αυτό θα επιτρέψει στη δευτερεύουσα κονσόλα σας να συγχρονιστεί με τις πληροφορίες στην κύρια κονσόλα σας και να αποκαταστήσει την πρόσβασή σας στο περιεχόμενο που προσπαθείτε να αναπαράγετε.

Η επαναφορά των αδειών στο PS5 σας μπορεί να φαίνεται τρομακτική, αλλά είναι απολύτως ασφαλής και δεν θα επηρεάσει αρνητικά κανένα από τα δεδομένα της κονσόλας σας.

Η διαδικασία έχει σχεδιαστεί απλώς για να συγχρονίζει τα δεδομένα της κονσόλας σας με τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο PlayStation Network, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση και να συνεχίσετε να παίζετε τα παιχνίδια που δικαιούστε.