Πώς να επαναφέρετε την επιλογή “Άνοιγμα με” στα Windows 10 Μενού περιβάλλοντος με δεξί κλικ

Το πλήθος των σφαλμάτων που έχουν τα Windows 10, μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι είναι μια δυνατότητα και η Microsoft προσπαθεί απλώς να διδάξει σε όλους πώς να κάνουν Google για μια λύση στα προβλήματα. Ένα περίεργο σφάλμα που αντιμετώπισαν ορισμένοι χρήστες των Windows 10 είναι η επιλογή «Άνοιγμα με…» που λείπει από το δεξί κλικ στο μενού περιβάλλοντος όταν οι χρήστες κάνουν δεξί κλικ σε ένα αρχείο. Η επιλογή είναι πολύ σημαντική καθώς επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μια εφαρμογή για να ανοίξουν το αρχείο. Για μη αναγνωρισμένα αρχεία ή αρχεία με τα οποία δεν έχει συσχετιστεί ένα προεπιλεγμένο πρόγραμμα, αυτή η επιλογή είναι ο ταχύτερος και μερικές φορές ο μοναδικός τρόπος για να ορίσετε ένα προεπιλεγμένο πρόγραμμα. Εάν η επιλογή λείπει από το σύστημά σας, αυτό έχει να κάνει με ένα πρόβλημα στο μητρώο των Windows. Είναι αρκετά εύκολο να διορθωθεί ακόμα κι αν η λύση δεν είναι αρκετά προφανής για να εντοπιστεί. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

  Πώς να κάνετε "Alt+Tab" για εναλλαγή των Windows σε Mac

Ανοίξτε το μητρώο των Windows πληκτρολογώντας «regedit» στη γραμμή αναζήτησης ή στον διάλογο εκτέλεσης. Επιτρέψτε του να κάνει αλλαγές στο σύστημά σας. Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη τοποθεσία. Ο αστερίσκος είναι ένα πραγματικό κλειδί μητρώου και όχι κάτι που πρέπει να αντικατασταθεί με μια τιμή κλειδιού συγκεκριμένου χρήστη.

HKEY_CLASSES_ROOT*shellexContextMenuHandlers

Δημιουργήστε ένα νέο κλειδί εδώ από το File>New>Key και ονομάστε το ‘Open With’. Υπάρχει περίπτωση το κλειδί να υπάρχει ήδη και αν υπάρχει, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Στη συνέχεια, μέσα σε αυτό το κλειδί είτε είναι πρόσφατα δημιουργημένο είτε ήδη υπάρχει, θα πρέπει να υπάρχει μια τιμή συμβολοσειράς «Προεπιλογή». Επεξεργαστείτε την τιμή της συμβολοσειράς ώστε να είναι η ακόλουθη.

{09799AFB-AD67-11d1-ABCD-00C04FC30936}

Κάντε κλικ στο “Εντάξει” και είστε έτοιμοι. Αυτό θα πρέπει να επαναφέρει την επιλογή “Άνοιγμα με” στο μενού περιβάλλοντος με το δεξί κλικ. Εάν δεν το δείτε αμέσως, σκεφτείτε να τερματίσετε και να επανεκκινήσετε τη διαδικασία Explorer.exe.

  Τρόπος εκτέλεσης εφαρμογών Windows σε Mac OS X με Wine [Guide]

Εάν για κάποιο λόγο η επιλογή δεν επιστρέψει στο μενού περιβάλλοντος με το δεξί κλικ, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα που υπερβαίνει το μητρώο των Windows. Αν συμβαίνει αυτό, περιμένετε μέχρι την Επετειακή Ενημέρωση όπου η Microsoft έχει υποσχεθεί να επιλύσει περισσότερα σφάλματα.