Πώς να εντοπίσετε κακόβουλες διαφημίσεις και να διατηρήσετε τον εαυτό σας ασφαλή [2023]

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έχουν προχωρήσει με τα χρόνια. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου βρίσκουν νέους και εξελικτικούς τρόπους για να εξαπατήσουν τα θύματα και να θέσουν σε κίνδυνο τις συσκευές και τα ευαίσθητα δεδομένα τους.

Μια τέτοια διάσημη επίθεση στον κυβερνοχώρο είναι η κακή διαφήμιση.

Η κακόβουλη διαφήμιση είναι μια επίθεση κακόβουλου λογισμικού που εισάγει κακόβουλο κώδικα σε γνήσιες και νόμιμες διαδικτυακές ψηφιακές διαφημίσεις. Σύμφωνα με μια αναφορά της Security Gladiators, κατά μέσο όρο, μία στις 100 διαφημίσεις στο διαδίκτυο είναι κακόβουλη.

Αν και ο αριθμός μπορεί να φαίνεται μικρότερος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις κακόβουλης διαφήμισης έχουν αυξηθεί κατά 72% κατά μέσο όρο από την πανδημία COVID-19.

Αυτό το άρθρο εμβαθύνει στην κατανόηση του τι είναι μια επίθεση κακόβουλης διαφήμισης, πώς λειτουργεί, τις βέλτιστες πρακτικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να τις εντοπίσετε και να τις αφαιρέσετε και πολλά άλλα. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε!

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το Malvertising;

Η κακόβουλη διαφήμιση είναι ένας όρος που επινοήθηκε συνδυάζοντας τους όρους “κακόβουλο λογισμικό” και διαφήμιση” που αντιπροσωπεύει κακόβουλη διαφήμιση.

Οι επιθέσεις κακόβουλης διαφήμισης στοχεύουν να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε κακόβουλους και κατεστραμμένους ιστότοπους για να κλέψουν τα δεδομένα τους και να κατεβάσουν κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές τους εισάγοντας κακόβουλους κωδικούς σε διαδικτυακές διαφημίσεις.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι το κόστος της κακόβουλης διαφήμισης και άλλων ζημιών κακόβουλου λογισμικού μπορεί να φτάσει τα 10,5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2025.

Οι κυβερνοεπιθέσεις στοχεύουν κυρίως διαδικτυακές διαφημίσεις γνωστών και δημοφιλών διαδικτυακών εκδόσεων ή πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι χρήστες εμπιστεύονται αυτούς τους νόμιμους ιστότοπους, διευκολύνοντας τους εισβολείς να εξαπατήσουν τους χρήστες να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις, προκαλώντας λήψεις κακόβουλου λογισμικού.

Πώς λειτουργεί η κακόβουλη διαφήμιση;

Η κακόβουλη διαφήμιση μπορεί να χρησιμοποιεί διάφορες στρατηγικές για την πραγματοποίηση της επίθεσης, κάνοντας τους χρήστες να κατεβάσουν το κακόβουλο λογισμικό ή να τους κατευθύνουν σε κακόβουλους ιστότοπους ή διακομιστές.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν παρόμοια μέθοδο διανομής κανονικών διαδικτυακών διαφημίσεων. Ξεκινούν με την υποβολή διαδικτυακών διαφημίσεων κειμένου και γραφικών σε νόμιμα και γνήσια διαδικτυακά δίκτυα διαφημίσεων.

Παρά τις διαφημίσεις που περιέχουν κακόβουλους κώδικες και σενάρια, εμφανίζονται ως κανονικά και νόμιμα αναδυόμενα παράθυρα, διαφημίσεις banner ή διαφημίσεις επί πληρωμή, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον προσδιορισμό του αν οι διαφημίσεις είναι ψεύτικες ή αληθινές.

Συνήθως, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο που κάνουν κακόβουλη διαφήμιση βασίζονται σε τρεις βασικές μεθόδους για να παραβιάσουν και να μολύνουν τη συσκευή του υπολογιστή σας.

  • Η πρώτη μέθοδος είναι η τοποθέτηση κακόβουλων κωδικών σε μια διαφήμιση που προωθεί την επείγουσα ανάγκη ή κάποιου είδους προκλητικό δελεασμό στους χρήστες, παρασύροντάς τους να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου δελεάζουν αυτήν την επείγουσα ανάγκη μέσω ειδοποιήσεων, προειδοποιήσεων ή δολωμάτων για λήψη δωρεάν λογισμικού ή προγράμματος προστασίας από ιούς. Έτσι, χρησιμοποιώντας τακτικές κοινωνικής μηχανικής, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου δελεάζουν τους χρήστες να κάνουν κλικ στους συνδέσμους της διαφήμισης ή να πραγματοποιήσουν ορισμένες ενέργειες, με αποτέλεσμα τη μόλυνση της συσκευής τους από κακόβουλο λογισμικό.
  • Η δεύτερη μέθοδος είναι το drive-by-download, όπου οι μολυσμένες διαφημίσεις χρησιμοποιούν αόρατα στοιχεία σελίδας. Χωρίς καν να κάνετε κλικ στις διαφημίσεις, η πρόθεση της κακής διαφήμισης πετυχαίνει και η συσκευή παραβιάζεται. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η απλή φόρτωση του ιστότοπου που φιλοξενεί τις κακόβουλες διαφημίσεις ανακατευθύνει τους χρήστες σε κακόβουλες ιστοσελίδες, εκμεταλλευόμενη την ταυτότητά τους και τα ευαίσθητα δεδομένα τους. Ταυτόχρονα, αυτοί οι εισβολείς εκμεταλλεύονται αδικαιολόγητα τα τρωτά σημεία ή τα κενά ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης του χρήστη για να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή και να εκμεταλλευτούν τα εμπιστευτικά του δεδομένα.
  • Η τρίτη μέθοδος είναι όπου η κακόβουλη διαφήμιση μπορεί να εκτελέσει ένα κιτ εκμετάλλευσης, μια μορφή κακόβουλου λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να σαρώνει ένα σύστημα υπολογιστή και να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες και τα τρωτά σημεία του.
  7 Καλύτερο Λογισμικό HVAC για να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στη διαχείριση και περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξη

Αυτά είναι εξαιρετικά αυτοματοποιημένα και αποτελεσματικά στην παράκαμψη των μέτρων ασφαλείας μιας συσκευής για την καταστροφή και τη μόλυνση αρχείων, την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των χρηστών, την κλοπή δεδομένων ή τη δημιουργία σημείων πρόσβασης κερκόπορτας στα συστήματα της συσκευής.

Έτσι, όποια μέτρα κι αν υιοθετήσουν οι επιθέσεις κακόβουλης διαφήμισης, στοχεύουν να διακυβεύσουν την ταυτότητα και τη συσκευή του χρήστη και να κλέψουν δεδομένα κακόβουλα.

Τύποι καμπανιών κακόβουλης διαφήμισης

Οι κακόβουλοι διαφημιστές χρησιμοποιούν πολλές καμπάνιες κακόβουλης διαφήμισης προσαρμοσμένες σε συγκεκριμένους τύπους χρηστών και συσκευών με βάση παράγοντες όπως η τοποθεσία και ο τύπος της συσκευής.

Πρέπει να γνωρίζετε τους διαφορετικούς τύπους κοινώς γνωστών καμπανιών κακόβουλης διαφήμισης.

#1. Ψεύτικες ενημερώσεις λογισμικού

Οι κυβερνοεγκληματίες και οι εισβολείς δημιουργούν παραπλανητικές διαφημίσεις που μιμούνται γνήσιες διαφημίσεις και αναδυόμενα παράθυρα. Κάνοντας κλικ σε αυτές τις διαφημίσεις κατευθύνονται οι χρήστες σε κακόβουλους ιστότοπους γεμάτους με ενεργοποιητές πλαστών αναβαθμίσεων λογισμικού που προκαλούνται από κακόβουλο λογισμικό.

#2. Απάτες τεχνικής υποστήριξης

Οι απατεώνες τεχνικής υποστήριξης στοχεύουν χρήστες υπολογιστών Windows και Mac, προσποιούμενοι τη Microsoft ή την Apple, χρησιμοποιώντας Javascript και εμποδίζουν τους χρήστες να κλείσουν τη σελίδα φυσικά. Αυτό κάνει τους απογοητευμένους χρήστες να καλούν τον αριθμό υποστήριξης χωρίς χρέωση για βοήθεια, κάτι που απαιτεί να ξοδέψουν εκατοντάδες δολάρια.

#3. Scareware

Όπως και η απάτη τεχνικής υποστήριξης, το scareware τρομάζει τους χρήστες σχετικά με την παρουσία κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή του υπολογιστή τους, αναγκάζοντάς τους να κατεβάσουν λογισμικό που προκαλείται από κακόβουλο λογισμικό ή να πλοηγηθούν σε απάτες και κακόβουλους ιστοτόπους γεμάτους με κακόβουλο κώδικα. Αυτοί οι απατεώνες στοχεύουν κυρίως να οδηγήσουν δυνητικούς πελάτες σε κακόβουλους ιστότοπους για τη συλλογή χρημάτων ή μεγάλες προμήθειες.

#4. Clickjacking

Το Clickjacking είναι μια καμπάνια κακόβουλης διαφήμισης όπου ο εισβολέας επικαλύπτει κρυφά ή διαφανή στοιχεία πάνω από νόμιμες διαδικτυακές διαφημίσεις. Όταν οι χρήστες κάνουν εν αγνοία τους κλικ σε αυτά τα στοιχεία διαφήμισης, οδηγούνται σε κακόβουλους ιστότοπους ή ενεργοποιείται η ακούσια λήψη λογισμικού ή εφαρμογής που έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό.

#5. Επιθέσεις phishing

Οι κακόβουλοι διαφημιστές χρησιμοποιούν επίσης επιθέσεις phishing, εξαπατώντας τους χρήστες να εισαγάγουν τις ευαίσθητες και εμπιστευτικές τους πληροφορίες. Η δημιουργία διαφημίσεων με νόμιμη εμφάνιση κάνει τους χρήστες να εισάγουν τα διαπιστευτήρια σύνδεσης και τους κωδικούς πρόσβασής τους, διακυβεύοντας τα προσωπικά τους στοιχεία.

#6. Rogue Anti-virus

Όταν οι κακόβουλοι διαφημιστές σχεδιάζουν διαφημίσεις που μιμούνται ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις λογισμικού προστασίας από ιούς, είναι γνωστό ως αδίστακτο λογισμικό προστασίας από ιούς. Προτρέπει τους χρήστες να εγκαταστήσουν λογισμικό προστασίας από ιούς που υπόσχεται να εντοπίζει και να αφαιρεί απειλές και ευπάθειες, αλλά κατεβάζει και εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές τους.

#7. Cryptojacking

Οι κακόβουλοι διαφημιστές μπορούν επίσης να παραβιάσουν ή να υπονομεύσουν τους υπολογιστικούς πόρους ενός χρήστη για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Όταν οι χρήστες συναντούν τέτοιες διαφημίσεις ή επισκέπτονται κακόβουλους ιστότοπους, οι εισβολείς χρησιμοποιούν κρυφά τις συσκευές του εισβολέα για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, αυξάνοντας την κατανάλωση ενέργειας του συστήματος και επιβραδύνοντας το σύστημα.

Πώς μπορεί η κακή διαφήμιση να επηρεάσει εσάς ή τον οργανισμό σας;

Η κακόβουλη διαφήμιση είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη κυβερνοεπίθεση που επηρεάζει άτομα, ιστότοπους και οργανισμούς.

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους η κακή διαφήμιση μπορεί να επηρεάσει τον οργανισμό σας.

#1. Παραβιάσεις δεδομένων

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αξιοποιούν εκστρατείες κακόβουλης διαφήμισης για να αποκτήσουν μη πιστοποιημένη και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο του οργανισμού σας για να εκμεταλλευτούν ευαίσθητα δεδομένα.

Ας υποθέσουμε ότι ο υπάλληλος του οργανισμού σας πέφτει θύμα κακόβουλης διαφήμισης και κάνει κλικ σε κακόβουλες διαφημίσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να οδηγήσει σε παραβιάσεις δεδομένων πελατών, εμπιστευτικών επιχειρηματικών πληροφοριών και εμπορικών μυστικών, με αποτέλεσμα νομικές, οικονομικές και οικονομικές συνέπειες.

  6 Καλύτερη Φιλοξενία Διακομιστών Don't Starve Together (DST) το 2022

#2. Οικονομικές Απώλειες

Οι καμπάνιες κακόβουλης διαφήμισης ελαχιστοποιούν τη δυνατότητα επισκεψιμότητας και τα έσοδα από διαφημίσεις που προκαλούνται από κακόβουλο λογισμικό και επηρεάζουν τους ιστότοπους και τα δίκτυα διαφήμισης, με αποτέλεσμα οικονομικές απώλειες.

Επιπλέον, ο επηρεαζόμενος ιστότοπος είναι επίσης υπόχρεος να αντιμετωπίσει αγωγές και να πληρώσει για να αποζημιώσει πρόστιμα στους επισκέπτες του για ζημίες από κακόβουλη διαφήμιση.

Ενώ τα άτομα υφίστανται οικονομικές απώλειες μέσω κλοπών ταυτότητας, δόλιων συναλλαγών και κλοπιμαίων διαπιστευτηρίων, οι οργανισμοί τις υφίστανται λόγω λειτουργικών διαταραχών, νομικών υποχρεώσεων και εσόδων αποκατάστασης.

#3. Διαταραχές συστήματος

Οι καμπάνιες κακόβουλης διαφήμισης οδηγούν συχνά σε διακοπές συστήματος, σφάλματα δικτύου και επιβράδυνση των συστημάτων υπολογιστών, με αποτέλεσμα χρόνο διακοπής λειτουργίας, παρεμπόδιση της παραγωγικότητας και αύξηση του κόστους επίλυσης τεχνικών ζητημάτων και επαναφοράς συστημάτων.

Επιπλέον, διακοπές και αστοχίες λογισμικού και υλικού οδηγούν σε απώλεια αρχείων και δεδομένων, με αποτέλεσμα παραβιάσεις δεδομένων.

#4. Βλάβες φήμης

Οργανισμοί και ιστότοποι που πέφτουν θύματα εκστρατειών κακόβουλης διαφήμισης υφίστανται σημαντική ζημιά στη φήμη και την αξιοπιστία τους. Παρακωλύει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών και των πελατών του ιστότοπου στην ικανότητα του οργανισμού να προστατεύει τα εμπιστευτικά δεδομένα και τις πληροφορίες τους, αμαυρώνοντας την εικόνα της επωνυμίας που κερδίζουν με κόπο.

Αυτό κάνει τους οργανισμούς να ξοδεύουν πολύ χρόνο, έσοδα και προσπάθεια για να χτίσουν πίσω την εμπιστοσύνη τους και να δημιουργήσουν μια αξιόπιστη παρουσία για να κερδίσουν τον ανταγωνισμό.

#5. Θέματα Συμμόρφωσης και Κανονισμού

Ανάλογα με τον τύπο του κλάδου, διαφορετικοί οργανισμοί και ιστότοποι είναι υπεύθυνοι και υπόκεινται σε διαφορετικές ρυθμιστικές απαιτήσεις για τη διασφάλιση υψηλής ασφάλειας δεδομένων και απορρήτου.

Οι καμπάνιες κακόβουλης διαφήμισης συχνά παραβιάζουν αυτήν τη συμμόρφωση και τους κανονισμούς, με αποτέλεσμα νομικές κυρώσεις και αμφισβητήσεις συμμόρφωσης.

Επομένως, για να αποφύγετε να πέσετε θύματα κακής διαφήμισης για να αποτρέψετε τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τον οργανισμό σας, η λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας είναι εξαιρετικά σημαντική. Όμως, πριν μπούμε στα προληπτικά μέτρα, ας δούμε τους τύπους και τα παραδείγματα κακής διαφήμισης.

Τύποι επιθέσεων κακόβουλης διαφήμισης

Ακολουθούν οι πιο συνηθισμένοι τύποι επιθέσεων κακόβουλης διαφήμισης.

#1. Πίσω πόρτα

Αυτή η επίθεση κακόβουλης διαφήμισης δημιουργεί μια κερκόπορτα στο σύστημα του παραβιασμένου χρήστη για να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και να κλέψει ευαίσθητα δεδομένα και εμπιστευτικές πληροφορίες.

#2. Ψεύτικο AV

Το κακόβουλο λογισμικό Fake AV προσποιείται ότι είναι νόμιμο λογισμικό προστασίας από ιούς, αναδυόμενες ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις, που υποδηλώνουν την παρουσία ψεύτικων ή ανύπαρκτων ιών στα συστήματα του χρήστη.

Αυτές οι ειδοποιήσεις πείθουν τους χρήστες να πληρώσουν και να εγκαταστήσουν τις πλαστές εφαρμογές λογισμικού AV, με αποτέλεσμα την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στις συσκευές τους, το οποίο στη συνέχεια παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών, διακόπτει τα συστήματα ή κλέβει ευαίσθητα δεδομένα και αρχεία.

#3. Παιχνίδι-κλέφτης

Το κακόβουλο λογισμικό κλέφτης παιχνιδιού βοηθά τους εισβολείς να κλέψουν δεδομένα και πληροφορίες από ένα μολυσμένο και παραβιασμένο σύστημα υπολογιστή μέσω διαδικτυακών παιχνιδιών.

Το κακόβουλο λογισμικό δημιουργεί πρόσβαση για να παραβιάσει τα δεδομένα και μεταδίδει τα κλεμμένα δεδομένα μέσω email, FTP, web ή άλλων μεθόδων.

#4. Στεγανογραφία

Η Στεγανογραφία είναι μια μέθοδος απόκρυψης μυστικών δεδομένων και μηνυμάτων μέσα σε εικόνες και κείμενο. Αρκετές καμπάνιες κακόβουλης διαφήμισης βασίζονται σε σύγχρονες μορφές στεγανογραφίας για την απόκρυψη κακόβουλου λογισμικού στις διαφημιστικές εικόνες.

Αυτές οι στεγανογραφικές επιθέσεις κρύβουν κακόβουλο λογισμικό μέσα σε μικροσκοπικά συμπλέγματα pixel, καθιστώντας δύσκολο τον προσδιορισμό της διαφοράς μεταξύ επιβλαβών και νόμιμων διαφημίσεων.

#5. Εικόνες πολύγλωσσων

Οι εικόνες πολύγλωσσης είναι μια πολύ πιο εξελιγμένη και σύγχρονη μορφή επιθέσεων στεγανογραφίας, όπου αντί να αποτελούνται από ένα μόνο κρυφό στοιχείο μέσα σε μια μολυσμένη εικόνα, μπορεί μάλλον να μολύνουν και να εξαπλωθούν με πολλούς τρόπους.

Εκτός από την απόκρυψη του κακόβουλου λογισμικού, οι εικόνες πολύγλωσσων κρύβουν επίσης σενάρια εντός των διαφημίσεων, τα οποία, όταν εκτελούνται, ενεργοποιούν την εκκίνηση του κακόβουλου λογισμικού.

Πρόσφατα περιστατικά κακόβουλης διαφήμισης

Εδώ είναι μερικά από τα πιο πρόσφατα και δημοφιλή περιστατικά κακόβουλης διαφήμισης.

  Ο απόλυτος οδηγός για την ασφάλεια δικτύου

RoughTed

Αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 2017, η RoughTed είναι μια πολύ γνωστή καμπάνια κακόβουλης διαφήμισης που θα μπορούσε να παρακάμψει τους αποκλεισμούς διαφημίσεων και να αποφύγει πολλά λογισμικά και προγράμματα προστασίας από ιούς δημιουργώντας δυναμικά νέες διευθύνσεις URL.

Το λογισμικό προστασίας από ιούς ελέγχει τις διευθύνσεις URL για να επαληθεύσει εάν ταιριάζουν με την πιθανή απειλή κακόβουλου λογισμικού. Η ικανότητα του RoughTed να δημιουργεί πολλές διευθύνσεις URL καθιστά πολύ δύσκολο τον εντοπισμό, την παρακολούθηση και την άρνηση πρόσβασης σε κακόβουλους τομείς και διευθύνσεις URL που χρησιμοποιεί για να διαδοθεί μέσα στα συστήματα.

KS Clean

Το KS Clean είναι μια επίθεση κακόβουλης διαφήμισης που χρησιμοποιεί εφαρμογές για κινητές συσκευές για τη διάδοση κακόβουλου διαφημιστικού λογισμικού που είναι ενσωματωμένο σε νόμιμες εφαρμογές για κινητά.

Εάν ο χρήστης της εφαρμογής για κινητά κάνει κλικ στις διαφημίσεις που έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό, το κακόβουλο λογισμικό λαμβάνει στο παρασκήνιο χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης. Μόλις γίνει λήψη του κακόβουλου λογισμικού στο κινητό, ζητά ένα μήνυμα ασφαλείας, το οποίο ειδοποιεί τον χρήστη για ένα ζήτημα ασφαλείας που πρέπει να διορθώσει.

Εάν ο χρήστης προχωρήσει σε αυτό, θα ολοκληρώσει την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού, παρέχοντας αυτόματα δικαιώματα διαχειριστή στο κακόβουλο λογισμικό. Μόλις δημιουργηθούν τα προνόμια, ο χρήστης αντιμετωπίζει συνεχόμενα αναδυόμενα παράθυρα, τα οποία μπορεί να γίνουν ενοχλητικά και να οδηγήσουν τους χρήστες κινητών σε κακόβουλους ιστότοπους.

Angler Exploit Kit

Αυτή η επίθεση κακόβουλης διαφήμισης είναι παρόμοια με την επίθεση drive-by-download, όπου ο χρήστης ανακατευθύνεται αυτόματα σε κακόβουλους ιστότοπους.

Το κιτ εκμετάλλευσης εκμεταλλεύεται τα τρωτά σημεία του συστήματος μέσω κοινών επεκτάσεων ιστού όπως το Microsoft Silverlight, το Adobe Flash και η Oracle Java.

Πώς να αποτρέψετε τις επιθέσεις κακόβουλης διαφήμισης;

Δεν απαιτούν όλες οι κακόβουλες διαφημίσεις κλικ για να εξαπλωθεί το κακόβουλο λογισμικό και να μολύνει τη συσκευή. Ως εκ τούτου, ο μετριασμός της κακής διαφήμισης δεν είναι τόσο απλός και απαιτεί εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθούν ορισμένες βέλτιστες πρακτικές για να αποτρέψετε τις επιθέσεις κακόβουλης διαφήμισης να επηρεάσουν τον οργανισμό σας.

#1. Χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό λογισμικό προστασίας από ιούς

Ανεξάρτητα από τις προφυλάξεις που λαμβάνετε, η διακοπή μερικών λογισμικών προστασίας από ιούς γίνεται δύσκολη και γλιστρούν, ό,τι κι αν γίνει.

Ως εκ τούτου, η χρήση κορυφαίου και ισχυρού λογισμικού προστασίας από ιούς είναι απαραίτητη για την προστασία της συσκευής σας από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού. Αυτά τα προγράμματα λογισμικού μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον εντοπισμό και την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού από τη συσκευή σας ή επιβλαβών αρχείων που είναι εγκατεστημένα στη συσκευή του υπολογιστή σας.

#2. Χρησιμοποιήστε ένα Ad-Blocker

Εάν θέλετε να αποτρέψετε τους κινδύνους επιθέσεων κακόβουλης διαφήμισης από την πηγή, η χρήση ενός αποκλεισμού διαφημίσεων είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποτρέψετε το κακόβουλο λογισμικό να μολύνει τη συσκευή σας μέσω διαφημίσεων.

Ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων εμποδίζει την εμφάνιση ή την εμφάνιση κακόβουλων και νόμιμων διαφημίσεων στην οθόνη του υπολογιστή σας, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού μέσω διαφημίσεων.

#3. Διατηρήστε το λειτουργικό σας σύστημα ενημερωμένο

Το κακόβουλο κακόβουλο λογισμικό εκμεταλλεύεται συχνά τα τρωτά σημεία λογισμικού του συστήματος.

Ως εκ τούτου, η χρήση και η εκτέλεση της πιο πρόσφατης έκδοσης του λειτουργικού σας συστήματος είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση των πιθανοτήτων κακής διαφήμισης που εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία του συστήματός σας. Αυτό ισχύει και για άλλο λογισμικό και εφαρμογές της συσκευής σας.

#4. Απενεργοποιήστε τα πρόσθετα προγράμματος περιήγησης

Τα πρόσθετα του προγράμματος περιήγησής σας είναι τα πιο κοινά και δημοφιλή μέσα για κακόβουλες επιθέσεις που επηρεάζουν το σύστημά σας.

Ωστόσο, μπορείτε να εξαλείψετε αυτόν τον κίνδυνο τροποποιώντας τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας και περιορίζοντας τον αριθμό των προσθηκών που εκτελούνται από προεπιλογή στο πρόγραμμα περιήγησής σας, αφαιρώντας τα τρωτά σημεία που ενδέχεται να εκμεταλλεύονται το πρόγραμμα περιήγησής σας και τις πιθανότητες για εγκληματικές δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο.

#5. Εγκαταστήστε λογισμικό μόνο από νόμιμες πηγές

Η λήψη λογισμικού από άγνωστες ή λιγότερο δημοφιλείς πλατφόρμες είναι επικίνδυνη και αυξάνει τις πιθανότητες εγκατάστασης λογισμικού που προκαλείται από κακόβουλο λογισμικό.

Ως εκ τούτου, συνιστάται πάντα η εγκατάσταση λογισμικού και εφαρμογών μόνο από νόμιμες και ασφαλείς πηγές, όπως το App Store της Apple, που εγγυώνται υψηλή ασφάλεια εφαρμογών.

Τελικές Λέξεις

Η κακόβουλη διαφήμιση είναι μια κοινή πρακτική που χρησιμοποιούν οι εισβολείς εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο για να παραβιάζουν δεδομένα, να παραβιάζουν συστήματα και να επιτίθενται σε οργανισμούς, οδηγώντας σε οικονομικές απώλειες, ζημίες φήμης και λειτουργικές διαταραχές.

Ως εκ τούτου, η ανίχνευση, η πρόληψη και η αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού που προκαλείται λόγω κακόβουλης διαφήμισης είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η πτώχευση των κακόβουλων διαφημίσεων.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις, όπως την εγκατάσταση εργαλείων προστασίας από ιούς, κακόβουλου λογισμικού και προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων και την αποτροπή κλικ σε πλαστά αναδυόμενα παράθυρα και ειδοποιήσεις για να αποφύγετε την απώλεια ευαίσθητων δεδομένων και εμπιστευτικών πληροφοριών.