Πώς να ενημερώσετε τα Windows εκτός σύνδεσης με φορητή ενημέρωση

Εάν υπάρχει ένας υπολογιστής που βρίσκεται σε απομονωμένο περιβάλλον, όπου δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, η ενημέρωση του μπορεί να φαίνεται αδύνατη. Ευτυχώς, υπάρχει ένα πρόγραμμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κατεβάσετε τις απαραίτητες ενημερώσεις των Windows σε έναν υπολογιστή που έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια να τις εγκαταστήσετε στον υπολογιστή εκτός σύνδεσης. Ονομάζεται Portable Update και θα σας δείξουμε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

1. Λήψη και εγκατάσταση του Portable Update

Για να ξεκινήσετε τα πράγματα, θα χρειαστεί να συνδέσετε τον υπολογιστή σας στο διαδίκτυο και να κάνετε λήψη Φορητή ενημέρωση, το οποίο θα βρίσκεται σε αρχείο ZIP. Μεταβείτε στο σημείο όπου κατεβάσατε το αρχείο ZIP, εξαγάγετε το και τοποθετήστε τον φάκελο που έχει εξαχθεί σε μια μονάδα USB, όπως μια μονάδα flash ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

  Τι είναι το Slack και γιατί το λατρεύουν οι άνθρωποι;

Ο υπολογιστής που προσπαθείτε να ενημερώσετε θα πρέπει να έχει την ίδια έκδοση των Windows με αυτόν στον οποίο θα χρησιμοποιήσετε πρώτα το Portable Update για τη λήψη των αρχείων ενημέρωσης. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο υπολογιστής εκτός σύνδεσης χρησιμοποιεί Windows 11, ο άλλος θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιεί Windows 11.

Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο PortUp.exe (ενώ είναι ακόμα συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας) για να εκκινήσετε τη φορητή, ελαφριά εφαρμογή.

Μετά την εκκίνηση του Portable Update, κάντε κλικ στο Start για να κατεβάσει η εφαρμογή τα αρχεία που χρειάζεται για να τρέξει. Αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να διαρκέσει πολύ και όταν ολοκληρωθεί, η εφαρμογή θα πρέπει να ανοίξει εντελώς.

2. Σάρωση για τα Ενημέρωση Αρχείων

Στη συνέχεια, θα πρέπει να λάβετε το Portable Update για να αναζητήσετε τα αρχεία ενημέρωσης που χρειάζεστε. Έτσι, κάντε κλικ στην καρτέλα Αναζήτηση στην κορυφή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Έναρξη στην επάνω δεξιά γωνία.

  Διορθώστε το Internet Keeps Droping στα Windows 10

Μόλις η φορητή ενημέρωση ολοκληρώσει την αναζήτησή της, θα εμφανίσει τις διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows που μπορείτε να κάνετε λήψη.

Τώρα, που ξέρετε τι είναι διαθέσιμο, ήρθε η ώρα να κάνετε λήψη των αρχείων για εγκατάσταση εκτός σύνδεσης.

3. Κάντε λήψη του Windows Update που θέλετε

Για να κάνετε λήψη των αρχείων, κάντε κλικ στην καρτέλα Λήψη στο επάνω μέρος για να προβάλετε τα αρχεία με δυνατότητα λήψης, μαζί με άλλες λεπτομέρειες, όπως το μέγεθος και τη σοβαρότητά τους. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου στα δεξιά της ενημέρωσης που θέλετε να κατεβάσετε (μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Έναρξη στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Όταν επιλέγετε τα αρχεία προς λήψη, βεβαιωθείτε ότι η στήλη Κατάστασή τους αναφέρει Δεν έχει εγκατασταθεί.

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, θα εξαφανιστεί από τη λίστα. Το Portable Update θα τοποθετήσει τα αρχεία του Windows Update στον φάκελο Cache, όπου θα φαίνεται όταν προσπαθείτε να τα εγκαταστήσετε στον άλλο υπολογιστή.

  Πώς να αποκτήσετε έγχρωμες γραμμές τίτλου στον Firefox στα Windows 10

Τώρα είστε έτοιμοι να μετακινήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή εκτός σύνδεσης.

4. Εγκαταστήστε τις Επιλεγμένες ενημερώσεις των Windows

Αποσυνδέστε τη μονάδα USB με τη φορητή ενημέρωση, συνδέστε την στον υπολογιστή εκτός σύνδεσης και εκκινήστε την. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Εγκατάσταση, επιλέξτε όλες τις λήψεις που θέλετε να εγκαταστήσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Έναρξη στην επάνω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, το Portable Update θα εγκαταστήσει τις ενημερώσεις.

Αφού το Portable Update κάνει τη δουλειά του, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows για να αφήσετε το λειτουργικό σύστημα να ολοκληρώσει την εγκατάσταση των ενημερώσεων από την πλευρά του (όπως κάνει συνήθως).

Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις των Windows με άλλο τρόπο

Μπορείτε να ενημερώσετε έναν υπολογιστή εκτός σύνδεσης εύκολα με το Portable Update. Εφόσον έχετε το πρόγραμμα και όλα τα απαραίτητα αρχεία του Windows Update, η διαδικασία θα πρέπει να είναι παιχνιδάκι. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να ενημερώσετε οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή που χρειάζεται ενημέρωση με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.