Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Snapchat

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν καταπόνηση των ματιών όταν χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους τη νύχτα. Όχι μόνο αυτό, αλλά το έντονο μπλε φως από τις οθόνες μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο, να προκαλέσει πονοκεφάλους και πολλά άλλα. Πολλές εφαρμογές, ιστότοποι και έξυπνες συσκευές προσφέρουν τη σκοτεινή λειτουργία ως εναλλακτική λύση για να το αντιμετωπίσετε.

Τι είναι η Dark Mode;

Η Dark Mode (μερικές φορές ονομάζεται νυχτερινή λειτουργία) είναι μια ρύθμιση όπου ο συνδυασμός χρωμάτων της εφαρμογής αλλάζει σε ένα πιο σκοτεινό τοπίο. Ένας άλλος όρος για τη σκοτεινή λειτουργία μπορεί να είναι η λειτουργία ώρας ύπνου—αυτή είναι η ρύθμιση της οθόνης εάν σκοπεύετε να παραμείνετε ξύπνιοι για λίγο με τα φώτα σβηστά. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Dark Mode στο Facebook μαζί με πολλές άλλες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του Snapchat.

Η Dark Mode καθιστά δυνατή τη χρήση του τηλεφώνου σας ή άλλης έξυπνης συσκευής τη νύχτα χωρίς να καταπονούνται τα μάτια σας ή να δυσκολεύεστε τον ύπνο. Δυστυχώς, δεν προσφέρουν όλες οι εφαρμογές νυχτερινή λειτουργία – ακόμη και μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές εκεί έξω δεν έχουν προσθέσει ακόμη αυτήν την ευεργετική λειτουργία.

  Πώς να προσθέσετε πολλούς υπότιτλους σε Snaps στο Snapchat

Ανεξάρτητα από τις δυνατότητες άλλων εφαρμογών, δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Snapchat.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Snapchat στο iOS

Το Snapchat, η εφαρμογή ανταλλαγής εικονομηνυμάτων και συνομιλίας με επιρροή είναι γνωστή για τη συχνή παρουσίαση νέων λειτουργιών. Οι χρήστες διασκεδάζουν και διασκεδάζουν συνεχώς με την προσθήκη αυτών των νέων χαρακτηριστικών. Ευτυχώς, το Dark Mode για το Snapchat iOS κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2021. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

 • Μεταβείτε στο προφίλ σας στο Snapchat κάνοντας κλικ στο “Bitmoji” στην επάνω αριστερή γωνία.

 • Επιλέξτε το εικονίδιο «Γρανάζι (Ρυθμίσεις)» επάνω δεξιά.

 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε “Εμφάνιση εφαρμογής”.

 • Επιλέξτε “Πάντα σκοτεινό”.

 • Πώς να χρησιμοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Snapchat στο Android

  Δυστυχώς, το Snapchat συνεχίζει να υπόσχεται τη Dark Mode για Android, αλλά φαίνεται να ενημερώνει όλα τα άλλα (από τον Φεβρουάριο του 2022) με συνέπεια. Ίσως ανακάλυψαν ένα ζήτημα που δεν φαίνεται να μπορούν να επιλύσουν. Δεν θα μάθουμε ποτέ. Τέλος πάντων, μην απελπίζεσαι.

    Πώς να διαγράψετε οριστικά έναν λογαριασμό Snapchat

  Το Android Snapchat μπορεί να μην υποστηρίζει εγγενώς τη Dark Mode, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε μια εναλλακτική λύση.

  Η διαδικασία περιλαμβάνει την ενεργοποίηση της λειτουργίας προγραμματιστή και τη χρήση ρυθμίσεων για την «επιβολή» της Dark Mode στο Snapchat. Δείτε πώς να το κάνετε.

 • Σύρετε προς τα κάτω και επιλέξτε το εικονίδιο “Gear” (Ρυθμίσεις) επάνω δεξιά.

 • Επιλέξτε “Εμφάνιση”.

 • Ενεργοποιήστε τη “Σκοτεινή λειτουργία”.

 • Επιστρέψτε στις “Ρυθμίσεις” και κάντε κύλιση μέχρι κάτω και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Σχετικά με το τηλέφωνο”.

 • Επιλέξτε «Πληροφορίες λογισμικού».

 • Βρείτε τον “Αριθμό κατασκευής” και πατήστε το επανειλημμένα έξι φορές. Θα λάβετε μια ειδοποίηση “σχεδόν εκεί” σχετικά με τη λειτουργία προγραμματιστή μετά από 3 κλικ. Όταν ολοκληρωθεί, θα χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης/κωδικό σας για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία προγραμματιστή.

 • Επιστρέψτε στις “Ρυθμίσεις” και επιλέξτε τις “Επιλογές προγραμματιστή” που μόλις ενεργοποιήθηκε.

 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε “Force Dark Mode”.

 • Υπάρχουν μερικές εναλλακτικές μέθοδοι για το Android που είναι λίγο ξεπερασμένες τώρα που επιβάλλουν τη Dark Mode στο Snapchat. Η μία είναι η εφαρμογή Substratum και είναι αρκετά εύκολη στην εγκατάσταση και τη χρήση της. Ωστόσο, η συσκευή σας Android πρέπει να είναι ριζωμένη για να λειτουργήσει η εφαρμογή.

  Υπάρχει μια άλλη εφαρμογή διαθέσιμη στο Play Store που ονομάζεται Blue Light Filter, η οποία, ενώ δεν προσθέτει τη Dark Mode στο Snapchat, σας επιτρέπει να αλλάξετε τα έντονα φώτα που εκπέμπονται από την οθόνη του τηλεφώνου σας. Η εφαρμογή Blue Light Filter δεν απαιτεί rooting του τηλεφώνου σας Android, αλλά λειτουργεί ως φιλμ πάνω από την οθόνη. Αν θέλετε να μειώσετε τα σκληρά φώτα του Snapchat, αυτή είναι μια μη επεμβατική επιλογή.

    Πώς να περιστρέψετε φωτογραφίες για το Snapchat

  Συχνές Ερωτήσεις

  Ακολουθούν μερικές ακόμη απαντήσεις στις ερωτήσεις σας σχετικά με το Snapchat και τη Σκοτεινή λειτουργία.

  Η Dark Mode επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

  Οι περισσότεροι χρήστες που ενεργοποιούν ένα πιο σκούρο θέμα θα διαπιστώσουν ότι η μπαταρία της συσκευής τους θα διαρκέσει λίγο περισσότερο μετά την αλλαγή. Η χρήση ενός πιο ανοιχτού θέματος απαιτεί περισσότερη μπαταρία από το πιο σκούρο, και επομένως είναι ένας τρόπος να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

  Θα αποκτήσουν ποτέ οι χρήστες Android Dark Mode για το Snapchat;

  Αυτή τη στιγμή, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι μόνο ότι το ελπίζουμε. Δυστυχώς, ακόμη και στις αρχές του 2022, το Snapchat δεν κυκλοφόρησε καμία επίσημη επιβεβαίωση του πιο σκούρου θέματος για χρήστες Android.

  Φυσικά, εάν είστε χρήστης Android, μπορείτε να υποβάλετε σχόλια στους προγραμματιστές που ζητούν Dark Mode. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις και να πατήσετε «Έχω μια πρόταση». Συμπληρώστε τη φόρμα και πατήστε “Υποβολή”. Όσο περισσότεροι χρήστες ζητούν τη λειτουργία, τόσο πιο πιθανό είναι το Snapchat να της δώσει προτεραιότητα.