Πώς να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση παιχνιδιών στο PlayStation 5

Για να μοιραστείτε ένα φυσικό παιχνίδι με άλλον κάτοχο του PlayStation 5, απλώς του παραδίδετε το δίσκο και αυτό είναι όλο. Ωστόσο, η κοινή χρήση ενός ψηφιακού παιχνιδιού απαιτεί κάποια επιπλέον βήματα και μπορείτε να το κάνετε μέσω της δυνατότητας κοινής χρήσης παιχνιδιού του PS5. Ευτυχώς, είναι σχετικά εύκολο να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε όπως θέλετε.

Δείτε πώς μπορείτε να μοιραστείτε παιχνίδια στο PS5.

Τι είναι η κοινή χρήση παιχνιδιών στο PS5;

Το κοινόχρηστο παιχνίδι PS5 είναι μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να μοιράζεστε τα ψηφιακά σας παιχνίδια με φίλους και συγγενείς, ώστε να μπορούν να τα παίζουν στο PS5 τους σαν να τα έχουν. Είναι ελαφρώς διαφορετικό από την κοινή χρήση παιχνιδιών στο PS4, καθώς δεν ορίζετε το άλλο PS5 ως κύρια κονσόλα. Αντίθετα, συνδέετε τον λογαριασμό σας PSN με την άλλη κονσόλα και ενεργοποιείτε μια επιλογή που ονομάζεται Κοινή χρήση κονσόλας και αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης.

Μην συγχέετε την κοινή χρήση παιχνιδιών με το Share Play στο PlayStation 5. Η πρώτη δίνει στο άλλο άτομο πλήρη πρόσβαση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη σας, ώστε να μπορεί να παίζει τα παιχνίδια στον λογαριασμό χρήστη του, ενώ η δεύτερη του δίνει μόνο προσωρινή πρόσβαση στον λογαριασμό χρήστη σας για να μπορεί παίξτε τα παιχνίδια σας.

  Χρησιμοποιήστε το Omnisend για να ενισχύσετε τις πωλήσεις με αυτοματισμό, SMS και μάρκετινγκ μέσω email

Επιπλέον, εάν έχετε συνδρομή PlayStation Plus, θα τη μοιραστείτε μαζί τους, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν πρόσβαση σε ορισμένα προνόμια του PS Plus. Αυτά περιλαμβάνουν την αναπαραγωγή των παιχνιδιών στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών του PS Plus (συμπεριλαμβανομένων των τίτλων στον κλασικό κατάλογο) και την πρόσβαση σε online multiplayer. Τα οφέλη που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν περιλαμβάνουν την αποθήκευση της προόδου του παιχνιδιού στο cloud και τη διεκδίκηση εκπτώσεων PS Plus και δωρεάν μηνιαίων παιχνιδιών.

Πώς να κάνετε κοινή χρήση παιχνιδιών στο PS5

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση παιχνιδιών μόνο σε μία κονσόλα PS5 κάθε φορά, που σημαίνει ότι θα πρέπει να την απενεργοποιήσετε στην κύρια κονσόλα PS5 πριν την ενεργοποιήσετε σε άλλη. Λάβετε υπόψη ότι, μόλις το κάνετε αυτό, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα ψηφιακά σας παιχνίδια εκτός σύνδεσης, καθώς η κονσόλα σας θα χρειαστεί σύνδεση στο διαδίκτυο για να επαληθεύσει την ιδιοκτησία των τίτλων στον διακομιστή PSN.

Οποιοσδήποτε στην κύρια κονσόλα σας έπαιζε τα ψηφιακά σας παιχνίδια στον λογαριασμό του προτού απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση παιχνιδιών θα χάσει την πρόσβαση σε αυτούς τους τίτλους όταν ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση παιχνιδιών σε άλλη κονσόλα.

  7 Εργαλεία παρακολούθησης Apache Cassandra για να παρακολουθείτε την απόδοση της βάσης δεδομένων

Για να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση παιχνιδιών σε άλλη κονσόλα PS5, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει το PS5 σας στο διαδίκτυο και ότι έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο PSN. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Στην αρχική οθόνη, επιλέξτε Ρυθμίσεις (το εικονίδιο με το γρανάζι) στην επάνω δεξιά γωνία.
 • Επιλέξτε Χρήστης και λογαριασμοί > Άλλο στο αριστερό μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε Κοινή χρήση κονσόλας και αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης στα δεξιά.
 • Επιλέξτε Απενεργοποίηση για να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση παιχνιδιών στην κονσόλα σας.
 • Στο άλλο PS5, συνδέστε το στο διαδίκτυο και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο PSN. Εάν δεν έχετε έναν υπάρχοντα λογαριασμό σε αυτήν την κονσόλα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη σε αυτό το PS5.
 • Μεταβείτε στην οθόνη Κοινή χρήση κονσόλας και αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης (βήματα ένα και δύο παραπάνω).
 • Επιλέξτε Ενεργοποίηση αυτή τη φορά για να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση παιχνιδιών σε αυτήν την κονσόλα.
 • Κατεβάστε το παιχνίδι που θέλει να παίξει ο φίλος ή το μέλος της οικογένειάς σας και θα έχουν πρόσβαση σε αυτό από τον λογαριασμό τους.
 • Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη λήψη παιχνιδιών μετά την κοινή χρήση παιχνιδιών, αυτό μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα αδειοδότησης. Για να το διορθώσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Χρήστης και λογαριασμοί > Άλλο και επιλέξτε Επαναφορά αδειών. Με αυτόν τον τρόπο θα ανανεωθούν οι άδειες χρήσης όλων των ψηφιακών παιχνιδιών στη βιβλιοθήκη σας, ώστε να μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα παίξετε χωρίς προβλήματα.

    Πώς να οργανώσετε αυτόματα τις εφαρμογές Gnome σε φακέλους εφαρμογών με το App Fixer

  Για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας στο PSN, δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας με κανέναν. Γι’ αυτό, συνιστούμε όταν συνδέεστε και ενεργοποιείτε την κοινή χρήση παιχνιδιών στο PlayStation 5 άλλου ατόμου, να το κάνετε αυτοπροσώπως.

  Όταν δεν θέλετε πλέον να κάνετε κοινή χρήση παιχνιδιού, απλώς απενεργοποιήστε το Console Sharing και το Offline Play στο άλλο PS5 και ενεργοποιήστε το ξανά στο δικό σας.

  Τώρα είστε έτοιμοι για κοινή χρήση παιχνιδιού στο PS5

  Η κοινή χρήση παιχνιδιών PS5 είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αφήσετε άλλους να παίξουν τα ψηφιακά σας παιχνίδια χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε δικά τους αντίγραφα. Αυτό όχι μόνο τους εξοικονομεί χρήματα όταν πρόκειται για αγορές παιχνιδιών, αλλά σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζονται μια δική τους συνδρομή στο PS Plus, ειδικά αν θέλουν απλώς να παίξουν online multiplayer.

  Και αν ο φίλος ή το μέλος της οικογένειάς σας έχει ένα παιχνίδι στην ψηφιακή του βιβλιοθήκη που θέλετε να παίξετε, απλώς αφήστε τους να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα κοινής χρήσης παιχνιδιών του λογαριασμού τους στην κονσόλα PS5 σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παίξετε ο ένας τα παιχνίδια του άλλου και να διπλασιάσετε αποτελεσματικά τις οικονομίες σας.