Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης του WordPress

Η ιδιοκτησία ενός ιστότοπου WordPress και η διατήρηση του ιστότοπου είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Πρέπει να κάνετε τακτική συντήρηση, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, τακτικών ενημερώσεων, ελέγχων ασφαλείας και ενημερώσεων περιεχομένου. Αυτά τα καθήκοντα μπορεί να φαίνονται τρομακτικά, ειδικά για όσους δεν έχουν τεχνικές γνώσεις.
Ωστόσο, όταν ο ιστότοπός σας υποβάλλεται σε μεγαλύτερη συντήρηση, απαιτείται λίγος χώρος αναπνοής. Αυτό είναι όπου η λειτουργία συντήρησης του WordPress σάς βοηθά να κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας χωρίς να επηρεάζετε την εμπειρία χρήστη. Είναι σαν να βάζετε μια πινακίδα που λέει ότι οι οικοδομικές εργασίες συνεχίζονται. Συγγνώμη για την ταλαιπωρία.
Όταν η λειτουργία συντήρησης είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να μεταφέρετε όλες τις απαραίτητες προσαρμογές στον ιστότοπό σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσω τη λειτουργία συντήρησης του WordPress, την αναγκαιότητά της και πώς μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε όταν απαιτείται. Η εκμάθηση αυτού σίγουρα θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον ιστότοπό σας με πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Πίνακας περιεχομένων
Προκλήσεις στη διατήρηση ενός ιστότοπου WordPress
Η διατήρηση ενός ιστότοπου WordPress μπορεί να περιλαμβάνει πολλές εργασίες και προκλήσεις, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα ικανοποιητικό. Μερικές κοινές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε κατά τη διατήρηση ενός ιστότοπου WordPress μπορεί να είναι:
Ασφάλεια
Δεδομένου ότι οι περισσότεροι ιστότοποι στον Ιστό τροφοδοτούνται από το WordPress, είναι μια κηρήθρα για τους χάκερ. Έτσι, οι ιστότοποι συχνά αντιμετωπίζουν μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό, επιθέσεις ωμής βίας και σφάλματα σε θέματα και προσθήκες. Έτσι, η αρχική λύση είναι να διατηρείτε τον ιστότοπο, τα θέματα και τα πρόσθετα ενημερωμένα και να χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Στη συνέχεια, μπορείτε να σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο ασφαλείας που λειτουργεί πραγματικά.
Πρόσθετα & Θέματα
Το WordPress υφίσταται συχνές ενημερώσεις, αλλά τα πρόσθετα και τα θέματα μπορεί να μην πιάνουν πάντα τον ρυθμό. Μπορεί να προκύψουν προβλήματα συμβατότητας με λανθασμένη λειτουργικότητα, σφάλματα διάταξης και πολλά άλλα. Επομένως, είναι σημαντικό να διατηρείτε ενημερωμένα τα πρόσθετα και τα θέματα, ώστε να λειτουργούν σωστά με την πιο πρόσφατη έκδοση του WordPress.
Εκτέλεση
Εάν ο ιστότοπός σας φορτώνει αργά, υποβαθμίζει την εμπειρία του χρήστη και η κατάταξή σας στο SERP μειώνεται. Σε αυτό το σενάριο, πρέπει να εφαρμόσετε τεχνικές προσωρινής αποθήκευσης, συμπίεση εικόνας, δίκτυα παράδοσης περιεχομένου και σωστή κωδικοποίηση.
Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτηση
Υπάρχουν φορές που μπορείτε να χάσετε τα δεδομένα του ιστότοπού σας για πολλούς λόγους. Θα μπορούσαν να είναι δυσλειτουργίες διακομιστή, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, τυχαίες διαγραφές και ούτω καθεξής. Επομένως, θα πρέπει να διατηρείτε τακτικά ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας και να έχετε μια αξιόπιστη στρατηγική ανάκτησης.
Βάση δεδομένων
Εάν διαχειρίζεστε έναν ιστότοπο WordPress που μεγαλώνει, θα αντιμετωπίσει προβλήματα απόδοσης κάποια στιγμή λόγω μιας ακατάστατης βάσης δεδομένων. Επομένως, πρέπει να εκτελέσετε βελτιστοποίηση ρουτίνας και να διατηρήσετε τη βάση δεδομένων σας καθαρή για να βελτιώσετε την απόδοση και την αξιοπιστία.
SEO & Περιεχόμενο
Η διατήρηση μιας ικανοποιητικής παρουσίας SEO και επιτυχημένης στρατηγικής περιεχομένου απαιτεί συνεχή συντήρηση. Ως εκ τούτου, πρέπει να ερευνάτε συνεχώς πιθανές λέξεις-κλειδιά, να βελτιστοποιείτε τον ιστότοπο για μηχανές αναζήτησης και να παρακολουθείτε τους συνεχώς μεταβαλλόμενους αλγόριθμους μηχανών αναζήτησης.
Σχεδιασμός ιστότοπου
Χρειάζεται έξυπνη προσπάθεια για τη διατήρηση ενός ευέλικτου και μοντέρνου σχεδιασμού ιστοτόπου, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι χρήστες έχουν την εμπειρία που προτιμούν. Έτσι, με την αλλαγή στις προσδοκίες των χρηστών, πρέπει να διατηρήσετε τη σχεδίαση του ιστότοπού σας και να εφαρμόσετε απαιτητικές σχεδιαστικές ιδέες σε αυτόν.
Επεκτασιμότητα
Ένας ενήλικος ιστότοπος σημαίνει περισσότερους επισκέπτες για να φιλοξενήσει και πόρους για χειρισμό. Επομένως, πρέπει να επεκτείνετε την υποδομή του ιστότοπού σας, κάτι που είναι ένα δύσκολο έργο συντήρησης.
Νομικά ζητήματα
Η διατήρηση της συμμόρφωσης με διάφορους κανόνες, όπως ο GDPR ή το απόρρητο δεδομένων, είναι μια άλλη εργασία που πρέπει να ολοκληρώσετε για να διατηρήσετε αποτελεσματικό τον ιστότοπό σας. Επομένως, πρέπει να ενημερώσετε τον ιστότοπό σας μαζί με τα πιο πρόσφατα νομικά πρότυπα και να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές.
Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσετε κατά τη διατήρηση ενός ιστότοπου WordPress. Αλλά με συνεχείς ενημερώσεις, ελέγχους ασφαλείας και τροποποιήσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις, μπορείτε να ξεπεράσετε αυτές τις προκλήσεις. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε επαγγελματική βοήθεια για να χειριστείτε πιο περίπλοκα ζητήματα που δεν είναι εξειδίκευσή σας.
Λειτουργία συντήρησης WordPress
Η λειτουργία συντήρησης εμποδίζει τους επισκέπτες να δουν τον ιστότοπό σας και παρέχει μια ειδοποίηση στους επισκέπτες που έχετε απενεργοποιήσει προσωρινά. Βασικά λειτουργεί ως κουμπί παύσης για τον ιστότοπό σας, επιτρέποντάς σας να εργάζεστε σε πράγματα στο παρασκήνιο.
Όταν ο ιστότοπός σας βρίσκεται σε λειτουργία συντήρησης, οι επισκέπτες σας θα δουν μια ειδοποίηση ότι ο ιστότοπος βρίσκεται υπό συντήρηση αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να εξατομικεύσετε αυτό το μήνυμα σύμφωνα με τη φωνή και το στυλ της επωνυμίας σας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να δείξετε μια κατά προσέγγιση ώρα κατά την οποία ο ιστότοπός σας θα ενεργοποιηθεί και θα λειτουργήσει.
Η εμφάνιση μηνυμάτων λειτουργίας συντήρησης βοηθά στον έλεγχο των προσδοκιών των επισκεπτών, επειδή τους εμποδίζει να αντιμετωπίσουν κατεστραμμένα χαρακτηριστικά ή κακούς χρόνους φόρτωσης. Ενώ η λειτουργία συντήρησης είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να κάνετε τις ακόλουθες ενέργειες:
- Ενημερώστε την έκδοση του WordPress
- Ενημερώστε οποιοδήποτε θέμα ή πρόσθετο
- Αλλάξτε οποιονδήποτε κωδικό στο backend
- Κάντε αλλαγές σχεδίασης στο μπροστινό μέρος
- Διαμόρφωση μιας προσθήκης ή ενός θέματος
- Κάντε ενημερώσεις περιεχομένου
- Διορθώστε τυχόν σφάλματα και ζητήματα ασφάλειας
Αφού ολοκληρώσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ενέργειες στον ιστότοπό σας, απλώς μεταβείτε στη λειτουργία συντήρησης. Η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας θα επαναφέρει τον ιστότοπό σας στην αρχική του κατάσταση, με όλες τις ενημερώσεις σας ζωντανές και προσβάσιμες στους επισκέπτες.
Έτσι, χρησιμοποιώντας τη Λειτουργία Συντήρησης, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι οι χρήστες έχουν μια άψογη εμπειρία ακόμα και όταν πραγματοποιούνται μεγάλες αλλαγές στο παρασκήνιο. Είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για την αποτελεσματική διαχείριση του ιστότοπού σας στο WordPress.
Σενάρια για τη χρήση της λειτουργίας συντήρησης του WordPress
Υπάρχουν ορισμένα σενάρια όταν πρέπει να θέσετε τον ιστότοπό σας WordPress σε λειτουργία συντήρησης. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι απλός: εξασφάλιση ομαλή εμπειρία χρήστη και μειωμένος χρόνος διακοπής λειτουργίας για τη διατήρηση της αξιοπιστίας του ιστότοπού σας.
Ακολουθούν τα τυπικά σενάρια όταν η ενεργοποίηση της λειτουργίας συντήρησης καθίσταται απαραίτητη:
Ενημέρωση Ιστοσελίδας
Η ενημέρωση ιστότοπων είναι μια από τις πιο συχνές περιπτώσεις χρήσης του Maintenance Mode. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ενημερώνετε τα βασικά θέματα και τις προσθήκες του WordPress.
Μερικές φορές, η αναβάθμιση ενός θέματος ή μιας προσθήκης μπορεί να δημιουργήσει σύντομα προβλήματα ή αλλαγές στις λειτουργίες και την αποτελεσματικότητα του ιστότοπού σας. Ωστόσο, οι επισκέπτες του ιστότοπού σας δεν θα αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης
Επίλυση σφάλματος
Κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιο σφάλμα στον ιστότοπό σας ή πρέπει να επιδιορθωθεί αμέσως, η μετάβαση στη λειτουργία συντήρησης είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτό θα σας επιτρέψει να εστιάσετε στην επίλυση του προβλήματος χωρίς να ανησυχείτε μήπως οι επισκέπτες σας θα εμφανίσουν το μήνυμα σφάλματος.
Ενημέρωση περιεχομένου
Όταν ενημερώνετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας, η ενεργοποίηση της λειτουργίας συντήρησης μπορεί να είναι χρήσιμη. Κατά τη λειτουργία συντήρησης, μπορείτε να ενημερώσετε το περιεχόμενο σε πολλά και ακόμη και να αλλάξετε τη σχεδίαση του ιστότοπού σας παράλληλα με το περιεχόμενο.
Επανασχεδιασμός Ιστοσελίδας
Ένας ολοκληρωμένος επανασχεδιασμός ενός ιστότοπου είναι ένα μεγάλο έργο που μπορεί να έχει μεγάλη επιρροή στην εμφάνιση και την αίσθηση του ιστότοπού σας. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Maintenance σε όλη αυτή τη διαδικασία επανασχεδιασμού. Αυτό θα διατηρήσει ανέπαφη την εμπειρία χρήστη εμφανίζοντας μόνο την ενημερωμένη έκδοση του ιστότοπού σας αντί για τυχόν κατεστραμμένο σχέδιο.
Δοκιμή χαρακτηριστικών
Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να εισάγετε νέες δυνατότητες και λειτουργίες στον ιστότοπό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, η ενεργοποίηση της λειτουργίας Maintenance και η δοκιμή αυτών των δυνατοτήτων δεν θα παρεμποδίσουν την εμπειρία χρήστη των επισκεπτών σας.
Αλλαγή διακομιστή
Ενώ μετακινείτε τον ιστότοπό σας σε νέο διακομιστή, μπορεί να προκύψει κάποια αστάθεια ή διακοπές λειτουργίας. Ωστόσο, μπορείτε να διατηρήσετε μια θετική εμπειρία χρήστη καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Maintenance Mode.
Συντήρηση Βάσης Δεδομένων
Η συντήρηση της βάσης δεδομένων είναι μια πολύπλοκη εργασία και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η ενεργοποίηση της λειτουργίας Maintenance Mode είναι απαραίτητη. Εγγυάται ότι οι χρήστες δεν αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας ενώ βελτιστοποιείτε, επισκευάζετε ή καθαρίζετε τη βάση δεδομένων και αποφεύγετε πιθανή καταστροφή ή επιβράδυνση των δεδομένων.
Επιδιόρθωση ασφαλείας
Θα ήταν ενοχλητικό να εντοπίσετε μια παραβίαση ασφαλείας ή μια ευπάθεια στον ιστότοπό σας, έτσι δεν είναι; Σε αυτό το σημείο, η λειτουργία συντήρησης υπερέχει ως προστασία. Σας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσετε και να επιλύσετε τυχόν προβλήματα ασφάλειας χωρίς να θέσετε τον ιστότοπό σας σε αυξημένο κίνδυνο.
Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να επικοινωνείτε με το κοινό σας και να το ενημερώνετε για τους λόγους συντήρησης του ιστότοπού σας. Επίσης, ενημερώστε τους για τον αναμενόμενο χρόνο διακοπής λειτουργίας, ώστε να επιστρέψουν αμέσως όταν ο ιστότοπός σας είναι ζωντανός.
Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της λειτουργίας συντήρησης WordPress
Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης του ιστότοπού σας WordPress χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικές μεθόδους. Το πρώτο είναι η χειροκίνητη διαδικασία με την οποία μπορείτε να ακολουθήσετε δύο τρόπους:
- Προσθέστε ένα αρχείο με το όνομα .maintenance στον ριζικό σας κατάλογο και προσθέστε κάποιο κώδικα σε αυτό.
- Ή, τροποποιήστε το αρχείο function.php και προσθέστε κάποιο κώδικα σε αυτό.
Ωστόσο, η δεύτερη προσέγγιση είναι απλή και απαιτεί να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο. Όταν χρησιμοποιείτε ένα πρόσθετο, η διαδικασία γίνεται πολύ πιο εύκολη.
Σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε τη μη αυτόματη προσέγγιση, καθώς η προσθήκη μιας επιπλέον προσθήκης μπορεί να επιβραδύνει τον ιστότοπό σας. Αλλά αν είστε πρόθυμοι να αποφύγετε οποιαδήποτε πολυπλοκότητα ή ταλαιπωρία στη διαμόρφωση των αρχείων WordPress στο backend, η χρήση της προσθήκης θα είναι σοφή.
#1. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τη λειτουργία συντήρησης από τον κατάλογο ρίζας
Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης χρησιμοποιώντας το αρχείο .htaccess, πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στο cPanel του παρόχου φιλοξενίας σας. Εδώ είναι τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:
Βήμα 1: Αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό του παρόχου φιλοξενίας, μπείτε στο cPanel σας.
Βήμα 2: Μεταβείτε στη Διαχείριση αρχείων από το Cpanel σας
Βήμα 3: Μεταβείτε στον φάκελο public_html, ο οποίος είναι ο ριζικός κατάλογος του ιστότοπού σας στο WordPress.
Βήμα 4: Μέσα σε αυτόν τον φάκελο, δημιουργήστε ένα αρχείο .maintenance και αποθηκεύστε το.
Βήμα 5: Τώρα κάντε δεξί κλικ στο αρχείο .maintenance και κάντε κλικ στην επεξεργασία.
Βήμα 6: Τοποθετήστε τις ακόλουθες γραμμές κώδικα μέσα στο αρχείο και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών.
<?php $upgrading = time(); ?>
Σημείωση: Αυτή η γραμμή κώδικα επικοινωνεί με τον ιστότοπό σας στο WordPress και υποδεικνύει ότι βρίσκεστε στη διαδικασία αναβάθμισης του ιστότοπού σας.
Βήμα 7: Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Maintenance, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στον ιστότοπό σας. Εκεί, θα δείτε μια ειδοποίηση που δηλώνει ότι το Briefly δεν είναι διαθέσιμο για προγραμματισμένη συντήρηση. Ελέγξτε ξανά σε ένα λεπτό.
Βήμα 8 (Προαιρετικό): Μέσα στον κατάλογο /wp-content/, μπορείτε να προσθέσετε ένα αρχείο maintenance.php για να τροποποιήσετε το μήνυμα συντήρησης. Επιπλέον, μπορείτε να αναπτύξετε μια μοναδική σελίδα συντήρησης προσθέτοντας PHP, CSS< και HTML σε αυτήν.
Απενεργοποίηση λειτουργίας συντήρησης: Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης και να επαναφέρετε την πρόσβαση των επισκεπτών στον ιστότοπό σας, πρέπει να αφαιρέσετε το αρχείο .maintenance αφού ολοκληρώσετε τις δραστηριότητες συντήρησης.
Ας προχωρήσουμε στην επόμενη χειροκίνητη διαδικασία ενεργοποίησης της λειτουργίας συντήρησης.
#2. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της λειτουργίας συντήρησης με χρήση του αρχείου function.php
Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης τροποποιώντας το αρχείο function.php του ιστότοπού σας. Αλλά για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε τροποποιήσεις στο αρχείο θέματός σας και να βάλετε κάποιους κωδικούς σε αυτό. Αυτά είναι τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:
Βήμα 1: Συνδεθείτε στον ιστότοπό σας και κάντε κλικ στο Appearance > Theme File Editor. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αρχείο functions.php που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης.
Βήμα 2: Εφόσον πρόκειται να τροποποιήσετε το αρχείο function.php, δημιουργήστε ένα αντίγραφο αυτού του αρχείου και αποθηκεύστε το στη συσκευή σας ως αντίγραφο ασφαλείας.
Βήμα 3: Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος του αρχείου functions.php, αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα και επικολλήστε τον στο αρχείο.
function wp_maintenance_mode(){ if(!current_user_can('edit_themes') || !is_user_logged_in()){ wp_die('<h1>Under Maintenance</h1><br />Website under planned maintenance. Please check back later.'); } } add_action('get_header', 'wp_maintenance_mode');
Σημείωση: Αυτός ο κωδικός ελέγχει εάν ο τρέχων χρήστης είναι συνδεδεμένος και μπορεί να επεξεργαστεί θέματα. Εάν όχι, εμφανίζει ένα μήνυμα συντήρησης.
Βήμα 4: Αφού εισαγάγετε τον κωδικό, κάντε κλικ στην Ενημέρωση αρχείου για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
Βήμα 5: Τώρα μεταβείτε στον ιστότοπό σας για να δείτε εάν η λειτουργία συντήρησης είναι ενεργή ή όχι. Έτσι, η σελίδα προεπιλεγμένης λειτουργίας συντήρησης θα μοιάζει με αυτό.
Απενεργοποίηση λειτουργίας συντήρησης: Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης αυτή τη φορά, πρέπει να μεταβείτε στο αρχείο function.php και απλώς να αφαιρέσετε τους κωδικούς που έχετε εισαγάγει προηγουμένως. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε ξανά κλικ στο κουμπί Ενημέρωση αρχείου για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Αυτό είναι; η λειτουργία συντήρησης είναι πλέον απενεργοποιημένη από τον ιστότοπό σας.
Η προεπιλεγμένη σελίδα συντήρησης φαίνεται πιο αμβλεία και δεν έχει πληροφορίες. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε εύκολα μια σελίδα λειτουργίας συντήρησης που να μιλάει με τους επισκέπτες σας, η χρήση μιας προσθήκης είναι μια καλύτερη επιλογή. Επομένως, δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε καμία μη αυτόματη προσέγγιση και να σχεδιάσετε τη σελίδα σας με μεγαλύτερη ευελιξία.
#3. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της λειτουργίας συντήρησης με χρήση πρόσθετου
Εάν είστε πρόθυμοι να εξοικονομήσετε την προσπάθειά σας περνώντας από τη μη αυτόματη διαδικασία, απλώς χρησιμοποιήστε ένα πρόσθετο. Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες προσθήκες WordPress Maintenance Mode, αλλά θα τις χρησιμοποιήσω LightStart συνδέω.
Εδώ είναι τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε:
Βήμα 1: Ξεκινήστε εγκαθιστώντας και ενεργοποιώντας το πρόσθετο LightStart στον ιστότοπό σας στο WordPress.
Βήμα 2: Αποκτήστε πρόσβαση στην προσθήκη LightStart από τον πίνακα ελέγχου.
Βήμα 3: Κάντε κλικ στην καρτέλα Σχεδίαση. Εδώ αλλάζετε την εμφάνιση και την αίσθηση της σελίδας που θα βλέπουν οι επισκέπτες σας κατά τη λειτουργία συντήρησης. Θα μπορείτε να επιλέξετε και να εισαγάγετε ένα πρότυπο για τη σελίδα συντήρησης από εδώ. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας κάνοντας κλικ στην Αποθήκευση ρυθμίσεων στο κάτω μέρος.
Βήμα 4: Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Modules. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε λειτουργίες όπως τον κώδικα παρακολούθησης του Google Analytics στη σελίδα λειτουργίας συντήρησης. Ωστόσο, αφού εφαρμόσετε οποιαδήποτε τροποποίηση, μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση ρυθμίσεων.
Βήμα 5: Κάντε κλικ στην καρτέλα Manage Bot για να ρυθμίσετε ένα chatbot. Από εδώ, μπορείτε να προσθέσετε ένα όνομα bot, να ανεβάσετε ένα avatar, να ορίσετε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα και να το συμπεριλάβετε στη σελίδα λειτουργίας συντήρησης. Όταν τελειώσετε, κάντε ξανά κλικ στο Save Settings.
Βήμα 6: Επιστρέψτε στην καρτέλα Γενικά Όταν ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση της σελίδας λειτουργίας συντήρησης. Αλλάξτε την κατάσταση σε Ενεργοποιημένη για να ενεργοποιήσετε τη σελίδα συντήρησης στον ιστότοπό σας WordPress.
Βήμα 7: Τέλος, βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας βρίσκεται σε λειτουργία συντήρησης ανοίγοντας ένα νέο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και επισκεπτόμενοι τη διεύθυνση ιστού σας.
Μπράβο! Θέσατε με επιτυχία τον ιστότοπό σας WordPress σε λειτουργία συντήρησης χρησιμοποιώντας την προσθήκη LightStart.
Τελικές σκέψεις
Τώρα που ξέρετε πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία συντήρησης, ενεργοποιήστε τη πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε αλλαγή στον ιστότοπό σας. Έχω αναφέρει δύο μη αυτόματες προσεγγίσεις και μία προσέγγιση που βασίζεται σε πρόσθετα για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας συντήρησης. Μπορείτε απλά να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις απαιτήσεις και τις δεξιότητές σας.
Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για εταιρείες WordPress που κυριαρχούν στον κλάδο.