Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την επικάλυψη παιχνιδιού στο Discord

Η επικάλυψη του Discord επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του Discord ενώ παίζουν ένα παιχνίδι, ακόμη και σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Είτε θέλετε να παρακολουθείτε τα πρόσφατα ληφθέντα μηνύματα είτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις, η επικάλυψη σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τις επικοινωνίες Discord χωρίς να κλείσετε το παιχνίδι.

Η επικάλυψη είναι εξίσου χρήσιμη για όποιον θέλει να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να χάσει ένα σημαντικό μήνυμα ή μια κλήση ενώ παίζει. Παρακάτω, θα σας δείξουμε πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την επικάλυψη του Discord εντός του παιχνιδιού.

Πώς να ενεργοποιήσετε την επικάλυψη Discord

Για να χρησιμοποιήσετε την επικάλυψη Discord σε ένα παιχνίδι, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα στο Discord. Η εφαρμογή πρέπει επίσης να αναγνωρίζει το παιχνίδι στο οποίο θέλετε να χρησιμοποιήσετε την επικάλυψη.

  Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το TTS στο Discord

Για να ενεργοποιήσετε την επικάλυψη Discord, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι (Ρυθμίσεις χρήστη) στην κάτω αριστερή γωνία.
 • Μεταβείτε στην καρτέλα Επικάλυψη παιχνιδιού στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.
 • Ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση επικάλυψης στο παιχνίδι.
 • Ακριβώς δίπλα στην εναλλαγή, θα βρείτε μια συντόμευση πληκτρολογίου για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της επικάλυψης. Εάν θέλετε να το αλλάξετε, κάντε κλικ σε αυτό και πατήστε τα πλήκτρα συντόμευσης στο πληκτρολόγιό σας.

  Μετά από αυτό, εκτελέστε το παιχνίδι για το οποίο θέλετε να ενεργοποιήσετε την επικάλυψη και ελαχιστοποιήστε το. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Εγγεγραμμένα παιχνίδια στις ρυθμίσεις Discord και ελέγξτε εάν το παιχνίδι έχει εντοπιστεί ότι παίζεται. Εάν υπάρχει, κάντε κλικ στο εικονίδιο της οθόνης δίπλα του για να ενεργοποιήσετε την επικάλυψη.

  Εάν το Discord δεν εντοπίσει αυτόματα το παιχνίδι, πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Εάν αποτύχετε να διορθώσετε τη δυνατότητα ανίχνευσης παιχνιδιού στο Discord, μπορείτε να προσθέσετε μη αυτόματα το παιχνίδι.

  Δείτε πώς:

 • Ανοίξτε το Discord.
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι (Ρυθμίσεις χρήστη) στην κάτω αριστερή γωνία.
 • Μεταβείτε στην καρτέλα Εγγεγραμμένα παιχνίδια.
 • Κάντε κλικ στο Προσθήκη! στα δεξιά.
 • Επιλέξτε το παιχνίδι που θέλετε να προσθέσετε από τη λίστα και πατήστε Προσθήκη παιχνιδιού.
 •   Τι είναι ο Αυτόματος έλεγχος κέρδους στο Discord

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την επικάλυψη Discord κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού

  Αφού ενεργοποιήσετε την επικάλυψη, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση για κάθε εισερχόμενο κείμενο ή κλήση, ακόμα και όταν παίζετε το παιχνίδι σε πλήρη οθόνη.

  Εάν πρέπει να απαντήσετε σε ένα κείμενο ή μια κλήση, ανοίξτε το παράθυρο επικάλυψης χρησιμοποιώντας το πλήκτρο συντόμευσης. Εάν θέλετε να αλληλεπιδράσετε με έναν συγκεκριμένο διακομιστή ή επαφή, μπορείτε να καρφιτσώσετε τη συνομιλία έτσι ώστε να παραμένει πάντα ορατή σε εσάς. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο επικάλυψης και κάντε κλικ στο εικονίδιο καρφίτσας στην επάνω δεξιά γωνία.

  Μερικές φορές, η επικάλυψη Discord δεν λειτουργεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μην ανησυχείτε αν συναντήσετε το ίδιο. Η επιδιόρθωση της επικάλυψης Discord που δεν ανταποκρίνεται στα Windows είναι εύκολη και απλή. Είναι εξίσου εύκολο να το διορθώσετε και σε άλλες συσκευές.

    Πώς να στείλετε αρχεία στο Discord

  Πώς να απενεργοποιήσετε την επικάλυψη Discord In-Game

  Αν και η επικάλυψη Discord σάς βοηθά να ανταποκρίνεστε έγκαιρα σε μηνύματα και κλήσεις, χρησιμοποιεί σημαντικούς πόρους συστήματος που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση του παιχνιδιού σας. Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε οριστικά την επικάλυψη Discord.

  Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε την επικάλυψη εντός του παιχνιδιού:

 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι (Ρυθμίσεις χρήστη) κάτω δεξιά.
 • Μεταβείτε στην καρτέλα Επικάλυψη παιχνιδιού στα αριστερά.
 • Απενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση επικάλυψης στο παιχνίδι.
 • Για να απενεργοποιήσετε οριστικά την επικάλυψη μόνο για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, μεταβείτε στην καρτέλα Εγγεγραμμένα παιχνίδια και κάντε κλικ στο εικονίδιο της οθόνης δίπλα της.

  Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε προσωρινά την επικάλυψη σε ένα παιχνίδι, πατήστε τη συντόμευση επικάλυψης στο πληκτρολόγιό σας.

  Παρακολουθήστε τις συνομιλίες μέσω επικάλυψης Discord

  Οι επικαλύψεις σώζουν τους παίκτες από την ταλαιπωρία της πλοήγησης σε διαφορετικές εφαρμογές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και διευκολύνουν την επικοινωνία τους. Η επικάλυψη του Discord σάς βοηθά να παραμένετε στην κορυφή της επικοινωνίας σας στο παιχνίδι. Ας ελπίσουμε ότι τώρα καταλαβαίνετε καλύτερα πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επικάλυψη στο Discord, να τη χρησιμοποιήσετε και να την απενεργοποιήσετε όταν χρειάζεται.