Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Always on Display στο iPhone 14 Pro

Με το λανσάρισμα των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, η Apple έφερε επιτέλους ένα πάντα στην οθόνη σε εκατομμύρια χρήστες iPhone σε όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή της Apple, ωστόσο, είναι διαφορετική από ό,τι θα βλέπατε στα τηλέφωνα Android τα τελευταία πολλά χρόνια. Αντί να απενεργοποιεί την οθόνη και να εμφανίζει απλώς την ώρα και τις ειδοποιήσεις, η Apple έκανε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα και αντ ‘αυτού απλώς μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης και μειώνει τον ρυθμό ανανέωσης στο 1 Hz. Είτε λοιπόν σας αρέσει το iPhone 14 Pro AOD και θέλετε να το ενεργοποιήσετε είτε αν δεν σας αρέσει και θέλετε να το απενεργοποιήσετε, δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Always on Display στο iPhone 14 Pro (και Pro Max).

Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της λειτουργίας AOD του iPhone 14

Προσωπικά, δεν μου αρέσει πολύ η εφαρμογή πάντα στην οθόνη με τον τρόπο που το έχει κάνει η Apple. Αισθάνεται πιο αποσπώντας την προσοχή, και πρέπει να είναι σίγουρα μια μπαταρία. Ενώ θα συζητήσουμε πώς να ενεργοποιήσετε πρώτα το πάντα στην οθόνη, εάν είστε σαν εμένα και θέλετε απλώς να το απενεργοποιήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα περιεχομένων για να μεταβείτε σε αυτήν την ενότητα.

  Πώς να προσθέσετε χειροκίνητα το παιχνίδι στο GeForce Experience

Ενεργοποιήστε το iPhone 14 Always on Display

Το Always on Display είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή στο iPhone 14 Pro. Ωστόσο, εάν δεν είναι ενεργοποιημένο για εσάς ή εάν το απενεργοποιήσατε κατά λάθος, δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το AOD στο iPhone.

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Οθόνη και Φωτεινότητα.

  • Εδώ, βεβαιωθείτε ότι η εναλλαγή δίπλα στο “Πάντα ενεργό” είναι ενεργοποιημένη.

Τώρα, όποτε κλειδώνετε την οθόνη του iPhone σας, δεν θα είναι εντελώς κενή. Αντίθετα, θα μειώσει τη φωτεινότητα και θα μειώσει τον ρυθμό ανανέωσης στο 1 Hz για εξοικονόμηση ζωής της μπαταρίας.

Απενεργοποιήστε το AOD στο iPhone 14

Εάν είστε σαν εμένα και θέλετε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα AOD στο iPhone σας, δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Οθόνη και Φωτεινότητα.

  • Εδώ, ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο “Always On”.

Τώρα, το iPhone 14 σας δεν θα μεταβεί στη λειτουργία προβολής πάντα όταν κλειδώνετε την οθόνη και βάζετε το iPhone σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Αυτό είναι εξαιρετικό σε περίπτωση που βρείτε το νέο χαρακτηριστικό AOD αποσπώντας την προσοχή και μεγαλύτερο πρόβλημα από την αξία του.

Οι καλύτερες ταπετσαρίες για χρήση με πάντα στην οθόνη

Εφόσον μιλάμε για την Apple, η μετάβαση από την ενεργοποιημένη οθόνη στην οθόνη πάντα στην οθόνη είναι πραγματικά ομαλή και έχει μερικά προσεγμένα κινούμενα σχέδια. Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένες ταπετσαρίες που λειτουργούν πολύ καλά με τις ταπετσαρίες που εμφανίζονται πάντα. Έτσι, εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ταπετσαρίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το AOD του iPhone 14 Pro:

  Πώς να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο μάρκετινγκ συνεργατών και να κερδίσετε χρήματα

Ταπετσαρία Pride

Η ταπετσαρία Pride είναι μακράν η καλύτερη ταπετσαρία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το AOD. Όχι μόνο φαίνεται πανέμορφο, αλλά αλλάζει όταν είναι ενεργοποιημένο το AOD και το animation φαίνεται πολύ ωραίο. Επιπλέον, όταν ξεκλειδώνετε το iPhone σας, ρέει ομαλά με την οθόνη κλειδώματος.

Αστρονομία

Οι ταπετσαρίες Astronomy λειτουργούν επίσης πολύ καλά με τις ταπετσαρίες που εμφανίζονται πάντα. Υπάρχουν λεπτές κινούμενες εικόνες της γης (ή της σελήνης) όταν η οθόνη μεταβαίνει μεταξύ των δύο φάσεων της και το ρολόι μετακινείται επίσης από το φόντο στο προσκήνιο.

Συχνές Ερωτήσεις

Ε. Η οθόνη πάντα ενεργοποιημένη απενεργοποιείται αυτόματα;

Το iPhone AOD απενεργοποιείται αυτόματα σε δύο συνθήκες. Όταν βάζετε το iPhone σας στην τσέπη σας, απενεργοποιεί την οθόνη πάντα στην οθόνη. Επιπλέον, εάν φοράτε Apple Watch και απομακρυνθείτε από το iPhone σας, θα απενεργοποιήσει επίσης την οθόνη που εμφανίζεται πάντα. Αυτό είναι εξαιρετικό για να διασφαλίσετε ότι η ταπετσαρία και τα γραφικά στοιχεία σας δεν είναι ορατά σε κανέναν σε περίπτωση ατυχήματος όταν βρίσκεστε μακριά από το iPhone σας.

Ε. Μπορώ να προσαρμόσω το iPhone Always on Display;

Προς το παρόν, το iOS 16 δεν προσφέρει καμία προσαρμογή για το πάντα στην οθόνη. Μπορείτε είτε να το ενεργοποιήσετε είτε να το απενεργοποιήσετε, και αυτό είναι όλο. Ας ελπίσουμε ότι η Apple θα επιτρέψει στους χρήστες να προσαρμόσουν το AOD τους με μελλοντικές ενημερώσεις, αλλά είναι η Apple, οπότε αυτό μπορεί να είναι απλώς ένα όνειρο.

  Οι 10 καλύτερες αυθεντικές stand-up κωμωδίες του Netflix (Ιούνιος 2020)

Ερ. Το AOD επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

Στις περιορισμένες δοκιμές μας μέχρι στιγμής, δεν μπορούμε να πούμε οριστικά εάν η πάντα στην οθόνη επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone 14 Pro. Ωστόσο, θα υπάρχει πιθανώς ένας αρκετά εμφανής αντίκτυπος στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με το AOD, επειδή το Apple Watch πάντα στην οθόνη επηρεάζει επίσης τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κατά πολύ.

Ελέγξτε εύκολα το AOD στο iPhone

Λοιπόν, έτσι μπορείτε εύκολα να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το πάντα στην οθόνη στο iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max. Είτε θέλετε να είστε πάντα ενήμεροι για την ώρα, τις ειδοποιήσεις και τα γραφικά στοιχεία στο iPhone σας είτε θέλετε να αποσπάσετε αυτό το επιπλέον λίγη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, είναι καλό να γνωρίζετε ότι η Apple τουλάχιστον έδωσε στους χρήστες την επιλογή να επιλέξουν αν θέλουν AOD στα iPhone τους ή όχι. Λοιπόν, τι γνώμη έχετε για το πάντα στην οθόνη της σειράς iPhone 14 Pro; Ενημερώστε μας στα σχόλια.