Πώς να εμφανιστείτε εκτός σύνδεσης στο Steam

Με 50.000 παιχνίδια για να διαλέξετε, το Steam είναι πραγματικά μια από τις καλύτερες υπηρεσίες διανομής ψηφιακών παιχνιδιών στον κόσμο. Επιπλέον, η πλατφόρμα έχει πάνω από 20 εκατομμύρια συνδεδεμένους χρήστες κατά τις ώρες αιχμής.

Μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια online και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας καθώς τα παίζετε. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη συνομιλία για να επικοινωνήσετε με τους φίλους σας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρόγραμμα-πελάτης Steam συνεχίζει να λειτουργεί στο παρασκήνιο του υπολογιστή σας ακόμα και όταν δεν παίζετε παιχνίδια, θα εμφανίζεστε ως συνδεδεμένοι εκτός εάν γίνετε αόρατος ή απενεργοποιήσετε τη συνομιλία.

Εμφάνιση εκτός σύνδεσης

Με τόσα άτομα στο Steam ανά πάσα στιγμή, το πιθανότερο είναι ότι κάποιοι από τους φίλους σας θα δουν ότι είστε συνδεδεμένοι και θα σας ενημερώσουν για να δουν αν θέλετε να παίξετε. Και αν προσπαθείτε να εργαστείτε στον υπολογιστή σας, η λήψη μηνυμάτων συνομιλίας μπορεί να καταστρέψει τη συγκέντρωσή σας.

  Πώς να αποκτήσετε νόημα από τις κριτικές παιχνιδιών Steam

Για να αποτρέψετε ένα τέτοιο σενάριο, ακολουθήστε τα επόμενα βήματα για να γίνετε αόρατος στη συνομιλία Steam.

 • Ανοίξτε το Steam στον υπολογιστή σας και συνδεθείτε εάν χρειάζεται.
 • Κάντε κλικ στην καρτέλα “Φίλοι” από το επάνω μενού.
 • Στη συνέχεια, επιλέξτε “Invisible” από το αναπτυσσόμενο μενού.
 • Τώρα θα εμφανίζεστε εκτός σύνδεσης σε όλους στο Steam. Ωστόσο, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να συνομιλείτε αν θέλετε.

  Εάν επιλέξετε τη λειτουργία εκτός σύνδεσης στο βήμα τρία, αυτό θα σας αποσυνδέσει εντελώς από το Friends & Chat. Για να ενεργοποιήσετε ξανά τη συνομιλία, κάντε κλικ στο “Friends & Chat” από το κύριο μενού και στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο “Sign In”.

  Όταν χρησιμοποιείτε συνομιλία και το κύριο παράθυρο του Steam δεν είναι ορατό, μπορείτε να εμφανιστείτε εκτός σύνδεσης χρησιμοποιώντας επίσης αυτήν τη συντόμευση:

 • Στο παράθυρο συνομιλίας, κάντε κλικ στο βέλος που δείχνει προς τα κάτω δίπλα στην εικόνα του προφίλ σας.
 • Επιλέξτε την επιλογή “Invisible” από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται. Επιλέξτε “Εκτός σύνδεσης” για να βγείτε εκτός σύνδεσης.
 •   Πώς να παίξετε παιχνίδια Steam VR ασύρματα στο Oculus Quest σας

  Τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στο Steam

  Η Valve δημιούργησε το Steam πριν από πολλά χρόνια. Ως προγραμματιστής παιχνιδιών, η εταιρεία έφτιαξε ένα από τα πιο εμβληματικά παιχνίδια όλων των εποχών – το Half-Life. Το παιχνίδι επιτυχίας του 1998 έγινε διάσημο για την ελκυστική καμπάνια για έναν παίκτη που μοιάζει με ταινία. Ως εκ τούτου, το Half-Life δεν προοριζόταν ποτέ να έχει λειτουργία για πολλούς παίκτες.

  Ωστόσο, μερικοί ενθουσιώδεις χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα επεξεργασίας παιχνιδιών που συνοδεύει το Half-Life για να δημιουργήσουν το δικό τους mod που θα μπορούσαν να παίξουν σε πολλούς παίκτες. Μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Half-Life, γεννήθηκε το Counter-Strike. Αντιμετωπίζοντας αντιτρομοκρατικές και τρομοκρατικές ομάδες η μία εναντίον της άλλης, το Counter-Strike κατατρόπωσε τον κόσμο.

  Σήμερα, η τελευταία επανάληψη του παιχνιδιού ονομάζεται Counter-Strike: Global Offensive και είναι το πιο παιγμένο παιχνίδι στο Steam με διαφορά. Με τυπικές κορυφές πάνω από 850.000 παίκτες στο Steam, ξεπερνά σημαντικά το Dota 2, το οποίο παίρνει λίγο περισσότερους από 600.000 παίκτες σε διαστήματα αιχμής.

    Πώς να κρύψετε ή να αφαιρέσετε ένα παιχνίδι από τη βιβλιοθήκη Steam σας

  Σε διαφορετικό είδος από το Counter-Strike, το Dota 2 είναι μια διαδικτυακή αρένα μάχης για πολλούς παίκτες (MOBA) σε έναν φανταστικό κόσμο με σπαθιά, μαγεία και τέρατα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Valve ανέπτυξε και δημοσίευσε επίσης το Dota 2.

  Με περίπου 160.000 παίκτες σε στιγμές αιχμής, η τρίτη θέση πηγαίνει στο Half-Life 2: Deathmatch. Είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι τακτικής σκοποβολής, που αναπτύχθηκε και δημοσιεύτηκε από τη Valve. Περιγραφόμενο ως ένα γρήγορο παιχνίδι δράσης για πολλούς παίκτες, το Half-Life 2: Deathmatch διαθέτει μια νέα άποψη για το προηγούμενο παιχνίδι deathmatch.

  Για τους λάτρεις του αυθεντικού Half-Life, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το sequel για ακόμα περισσότερη διασκέδαση γεμάτη δράση.

  Μένοντας κάτω από το ραντάρ

  Χάρη στις λειτουργίες “Invisible” και “Offline” της συνομιλίας του Steam, μπορείτε πλέον να κάνετε τη δουλειά σας χωρίς περισπασμούς. Φυσικά, αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να εστιάσετε ενώ παίζετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια, ειδικά αυτά τα shooter πρώτου προσώπου υψηλών οκτανίων όπως το Counter-Strike: Global Offensive.

  Έχετε καταφέρει να εμφανιστείτε εκτός σύνδεσης στο Steam; Σε ποιες περιπτώσεις το κάνετε αυτό; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.