Πώς να ελαχιστοποιήσετε προγράμματα στο δίσκο συστήματος των Windows με πλήκτρα συντόμευσης

Από προεπιλογή, η γραμμή εργασιών είναι το μόνο μέρος όπου μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα παράθυρα λογισμικού στα Windows 10 και 11. Ούτε τα Windows 11 ούτε τα 10 έχουν καμία ενσωματωμένη δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να ελαχιστοποιούν τα παράθυρα στην περιοχή του δίσκου συστήματος.

Ωστόσο, ορισμένα πακέτα λογισμικού τρίτων σάς επιτρέπουν να ελαχιστοποιείτε τα παράθυρα στο δίσκο συστήματος με πλήκτρα πρόσβασης. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε το λογισμικό στην περιοχή του δίσκου συστήματος των Windows με συντομεύσεις πληκτρολογίου.

Πώς να ελαχιστοποιήσετε τα Windows στη θήκη συστήματος με τον Traymond

Το Traymond είναι μια πολύ βασική εφαρμογή για Windows που σας δίνει τη δυνατότητα να ελαχιστοποιήσετε τα παράθυρα στο δίσκο συστήματος με μια μη διαμορφώσιμη συντόμευση πληκτρολογίου. Αυτό το λογισμικό δεν έχει διεπαφή χρήστη. Ωστόσο, εξακολουθεί να λειτουργεί αρκετά καλά για αυτό που έχει σχεδιαστεί να κάνει. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα παράθυρα λογισμικού στο δίσκο συστήματος με τον Traymond ως εξής:

 • Φέρτε αυτό Σελίδα Traymond.
 • Κάντε κλικ στο σύνδεσμο λήψης Traymond.exe.
 • Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο Traymond.exe για να εκτελέσετε την εφαρμογή.
 • Στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο συντόμευσης Win + Shift + Z για να ελαχιστοποιήσετε ένα παράθυρο της Εξερεύνησης αρχείων στην περιοχή του δίσκου συστήματος.
 • Τώρα θα δείτε ένα εικονίδιο για το ελαχιστοποιημένο παράθυρο της Εξερεύνησης αρχείων στην περιοχή του δίσκου συστήματος. Μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ σε οποιοδήποτε παράθυρο που έχει ελαχιστοποιηθεί στο δίσκο συστήματος για να προβάλετε ξανά το παράθυρό του. Ή κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Traymond system tray για να επιλέξετε Restore all windows.

  Σημειώστε ότι ο Traymond δεν ελαχιστοποιεί τις εφαρμογές UWP στην περιοχή του δίσκου συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι το πλήκτρο πρόσβασης του λογισμικού δεν λειτουργεί για καμία εφαρμογή του Microsoft Store.

    Πώς να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 10 από τα Windows 7 δωρεάν

  Πώς να ελαχιστοποιήσετε τα Windows στο System Tray με το MinimizeToTray

  Το MinimizeToTray είναι ένα άλλο ελαφρύ, σχετικά απλό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε το ενεργό λογισμικό στην περιοχή του δίσκου συστήματος. Ωστόσο, αυτό το πρόγραμμα προσφέρει επίσης ρυθμίσεις για την προσαρμογή των πλήκτρων πρόσβασης και λειτουργεί για εφαρμογές UWP και λογισμικό επιτραπέζιου υπολογιστή.

  Έτσι μπορείτε να στείλετε λογισμικό στο δίσκο συστήματος των Windows με το MinimizeToTray:

 • Άνοιξε αυτό Σελίδα λήψης MinimizeToTray.
 • Εξαγάγετε το αρχείο ZIP MinimizeToTray σε έναν φάκελο. Αυτός ο οδηγός αποσυμπίεσης αρχείων ZIP περιλαμβάνει οδηγίες για την εξαγωγή αρχείων ZIP σε υπολογιστή με Windows 11.
 • Κάντε διπλό κλικ στο MinimizeToTray στον εξαγόμενο φάκελο του λογισμικού.
 • Ανοίξτε ένα παράθυρο για να δοκιμάσετε το πλήκτρο πρόσβασης MinimizeToTray.
 • Πατήστε Alt + F1 για να ελαχιστοποιήσετε το παράθυρο ενεργού λογισμικού στο δίσκο συστήματος.
 • Δεν θα δείτε κανένα εικονίδιο για τα παράθυρα ελαχιστοποιημένα στην περιοχή του δίσκου συστήματος. Ωστόσο, το μενού MinimizeToTray περιλαμβάνει όλο το λογισμικό που ελαχιστοποιείται στην περιοχή του δίσκου με το πλήκτρο πρόσβασης Alt + F1. Μπορείτε να επαναφέρετε ένα ελαχιστοποιημένο παράθυρο κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο του δίσκου συστήματος MinimizeToTray και επιλέγοντας ένα ελαχιστοποιημένο παράθυρο που εμφανίζεται στο μενού περιβάλλοντος. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε Alt + F2 για να επαναφέρετε το τελευταίο ενεργό παράθυρο.

  Εάν θέλετε να αλλάξετε τα πλήκτρα πρόσβασης MinimizeToTray, επιλέξτε Configs στο μενού περιβάλλοντος. Αυτό θα εμφανίσει ένα παράθυρο στο οποίο μπορείτε να ορίσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για την ελαχιστοποίηση και την επαναφορά των παραθύρων. Κάντε κλικ μέσα σε ένα πλαίσιο συντόμευσης και πατήστε μερικά πλήκτρα για να ορίσετε μια διαφορετική συντόμευση πληκτρολογίου. Επιλέξτε OK στο παράθυρο Επεξεργασία πλήκτρων πρόσβασης για να αποθηκεύσετε τις νέες συντομεύσεις πληκτρολογίου σας.

  Πώς να ελαχιστοποιήσετε τα Windows στο System Tray με το 4t Tray Minimizer

  Το 4t Tray Minimizer είναι μια δωρεάν διαθέσιμη εφαρμογή, αλλά υπάρχει επίσης μια Pro έκδοση του λογισμικού που διατίθεται λιανικά στον ιστότοπο του εκδότη. Εκτός από το ότι σας δίνει τη δυνατότητα να ελαχιστοποιείτε τα παράθυρα στο δίσκο συστήματος με ένα πλήκτρο πρόσβασης, αυτό το λογισμικό προσφέρει επίσης μερικές ακόμη μοναδικές δυνατότητες, όπως πρόσθετες επιλογές γραμμής τίτλου παραθύρου.

    Πώς να αλλάξετε τη μηχανή αναζήτησης στην Αναζήτηση των Windows στα Windows 10

  Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα παράθυρα στην περιοχή του συστήματος με το 4t Tray Minimizer ως εξής:

 • Ανοιξε το Σελίδα 4t Tray Minimizer στον ιστότοπο 4T Niagara Software.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη 4t Tray Minimizer Free.
 • Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο 4t-min.exe για να ξεκινήσει ο οδηγός εγκατάστασης.
 • Επιλέξτε μια προτιμώμενη γλώσσα για το λογισμικό στο αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ στο OK.
 • Κάντε κλικ στο Αποδέχομαι > Επόμενο για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τους όρους άδειας χρήσης για το 4t Tray Minimizer.
 • Συνεχίστε να επιλέγετε Επόμενο για να φτάσετε στην επιλογή Εγκατάσταση για το 4t Tray Minimizer.
 • Πατήστε Install για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του 4t Tray Minimizer.
 • Κάντε κλικ στο Finish με επιλεγμένη τη ρύθμιση Launch.
 • Τώρα ανοίξτε ένα παράθυρο λογισμικού για ελαχιστοποίηση στο δίσκο συστήματος.
 • Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Shift + Esc για να ελαχιστοποιήσετε το ενεργό παράθυρο στην περιοχή του δίσκου συστήματος.
 • Θα δείτε τώρα ένα εικονίδιο για το ελαχιστοποιημένο παράθυρο μέσα στο δίσκο συστήματος. Το παράθυρο 4t Tray Minimizer περιλαμβάνει επίσης μια λίστα με όλα τα παράθυρα που έχουν ελαχιστοποιηθεί στην περιοχή του δίσκου. Μπορείτε να ανοίξετε ξανά το ελαχιστοποιημένο παράθυρο κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του στο δίσκο συστήματος ή κάνοντας διπλό κλικ στο παράθυρο Ελαχιστοποίησης 4t Tray.

  Επιπλέον, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα παράθυρα στο δίσκο συστήματος χωρίς να πατήσετε το πλήκτρο συντόμευσης Shift + Esc. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στα κουμπιά Ελαχιστοποίηση.

  Το 4t Tray Minimizer διαθέτει μερικά πρόσθετα πλήκτρα πρόσβασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Πατώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Shift + Ctrl + M θα ελαχιστοποιηθούν όλα τα παράθυρα στο δίσκο συστήματος. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Shift + Ctrl + R για γρήγορη επαναφορά όλων των παραθύρων που έχουν ελαχιστοποιηθεί στο δίσκο.

    Πώς να ενεργοποιήσετε τη γραμμή παιχνιδιών Xbox στα Windows

  Μπορείτε να διαμορφώσετε εκ νέου αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου από το παράθυρο ρυθμίσεων του 4t Tray Minimizer. Κάντε κλικ στην Προβολή και Επιλογές για να εμφανιστεί αυτό το παράθυρο ρυθμίσεων. Επιλέξτε την καρτέλα Πληκτρολόγιο για να προβάλετε τα προεπιλεγμένα πλήκτρα πρόσβασης. Κάντε διπλό κλικ σε ένα πλήκτρο πρόσβασης εκεί για να εμφανιστεί ένα παράθυρο Change Key Sequence που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αλλαγή των πλήκτρων πρόσβασης. Επιλέξτε τον εναλλακτικό συνδυασμό πλήκτρων εκεί και κάντε κλικ στο OK.

  Το 4t Tray Minimizer προσθέτει επίσης πέντε νέες επιλογές γραμμής τίτλου στα παράθυρα λογισμικού. Για πρόσβαση σε αυτά, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή τίτλου ενός παραθύρου για να προβάλετε το μενού περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε Ελαχιστοποίηση στο δίσκο, Συλλέξτε, Παραμονή στην κορυφή και Δημιουργία διαφανών επιλογών στο μενού περιβάλλοντος. Υπάρχει επίσης ένα υπομενού 4t Tray Minimizer από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε το ενεργό παράθυρο στη λίστα εξαιρέσεων.

  Τα πλήκτρα πρόσβασης για αυτές τις επιλογές της γραμμής τίτλου είναι απενεργοποιημένα από προεπιλογή. Ωστόσο, μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου Εμφάνιση απενεργοποιημένων πλήκτρων πρόσβασης στην καρτέλα Πληκτρολόγιο. Επιλέξτε τα πλαίσια ελέγχου για τα ενεργά πλήκτρα πρόσβασης παραθύρου για να ενεργοποιήσετε αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου.

  Εάν θέλετε να προσθέσετε ακόμη περισσότερες νέες επιλογές στη γραμμή τίτλου του παραθύρου, ρίξτε μια ματιά στα eXtra Buttons και στο Chameleon Window Manager Lite. Αυτός ο οδηγός σχετικά με την προσθήκη περισσότερων κουμπιών στις γραμμές τίτλου παραθύρων παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτών των πακέτων λογισμικού.

  Μειώστε την ακαταστασία στη γραμμή εργασιών ελαχιστοποιώντας τα Windows λογισμικού στο δίσκο συστήματος

  Το Traymond, το MinimizeToTray και το 4t Tray Minimizer είναι όλα χρήσιμα προγράμματα για την ελαχιστοποίηση των παραθύρων στο δίσκο συστήματος με πλήκτρα πρόσβασης. Κάτι τέτοιο θα σας επιτρέψει να ελαχιστοποιήσετε την ακαταστασία στη γραμμή εργασιών κάθε φορά που ανοίγετε πολλές εφαρμογές. Το 4t Tray Minimizer είναι αναμφίβολα το καλύτερο από αυτά τα τρία προγράμματα όσον αφορά τις δυνατότητες. Ωστόσο, το MinimizeToTray και το Traymond είναι φορητές εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε οποιονδήποτε υπολογιστή με Windows χωρίς εγκατάσταση.