Πώς να ελέγξετε το TikTok Analytics και τα στατιστικά σας

Η παρακολούθηση των αναλυτικών στοιχείων του TikTok είναι απαραίτητη εάν θέλετε να κατανοήσετε τον αντίκτυπο και την απήχηση του περιεχομένου σας. Αν αυτό είναι κάτι που σας μιλάει, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Σε αυτό το άρθρο, θα παρέχουμε μερικές χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για τον έλεγχο των αναλυτικών στοιχείων και των στατιστικών στοιχείων του TikTok. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το περιεχόμενό σας.

Πώς να ελέγξετε το TikTok Analytics και τα στατιστικά σας;

Για να ελέγξετε τα αναλυτικά στοιχεία και τα στατιστικά στοιχεία του TikTok, θα χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση σε λογαριασμό Pro. Δυστυχώς, το TikTok δεν επιτρέπει στους τακτικούς χρήστες πρόσβαση στην ενότητα αναλυτικών στοιχείων του. Εάν είστε εκεί έξω για να προωθήσετε μια επωνυμία και εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε έναν τυπικό λογαριασμό, θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξετε σήμερα.

Απλώς ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα και οι πόρτες για τα αναλυτικά στοιχεία και τα στατιστικά του TikTok θα ανοίξουν:

 • Μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας και κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα των ρυθμίσεών σας.
 • Μεταβείτε στην ενότητα “Διαχείριση του λογαριασμού μου”.
 • Κάντε κλικ ή πατήστε στο «Μετάβαση σε λογαριασμό Pro».
 • Το TikTok θα σας ζητήσει τώρα να επιλέξετε τον τύπο του λογαριασμού σας. Θα δείτε δύο επιλογές: Δημιουργός και Επιχείρηση.
 • Επιλέξτε τον τύπο που ταιριάζει καλύτερα στο περιεχόμενό σας.
 • Επαληθεύστε το email σας για να ολοκληρώσετε την αναβάθμιση. Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο γραμματοκιβώτιό σας αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή “Χρήση τηλεφώνου” για να λάβετε ένα μήνυμα κειμένου.
 • Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται – τώρα έχετε αναβαθμίσει τον λογαριασμό σας σε έκδοση Pro. Ωστόσο, το TikTok θα ξεκινήσει την εγγραφή του ιστορικού σας μόνο από τη στιγμή που έγινε η αλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να παρακολουθείτε τα αναλυτικά στοιχεία για τη δραστηριότητά σας από τότε που είχατε έναν κανονικό λογαριασμό. Η εφαρμογή θα χρειαστεί περίπου επτά ημέρες πριν αρχίσει να εμφανίζει τις πληροφορίες. Το TikTok ξοδεύει αυτόν τον χρόνο συλλέγοντας δεδομένα για τον λογαριασμό σας.

  Αφού ρυθμίσετε τα πάντα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα σας στο Analytics ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

    Πώς να αλλάξετε τοποθεσία ή περιοχή στο TikTok

  Στο κινητό:

 • Μεταβείτε στο προφίλ σας στο TikTok.
 • Πατήστε στις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.
 • Θα δείτε την ενότητα “Analytics” στο τέλος της λίστας ρυθμίσεων του λογαριασμού σας. Πατήστε για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αναλυτικά στοιχεία και τα στατιστικά σας.
 • Στην επιφάνεια εργασίας:

 • Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το προφίλ σας στο TikTok.
 • Θα δείτε να εμφανίζεται ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο.
 • Επιλέξτε την επιλογή «Προβολή Analytics».
 • Υπάρχουν τρεις τύποι δεδομένων στα οποία θα έχετε πρόσβαση στα αναλυτικά σας στοιχεία: επισκόπηση λογαριασμού, πληροφορίες περιεχομένου και πληροφορίες ακολούθων.

  Αναλυτικά στοιχεία επισκόπησης προφίλ

  Σε αυτήν την ενότητα, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις προβολές βίντεο και προφίλ σας και τον αριθμό των ακολούθων σας. Μπορείτε να δείτε τα δεδομένα εδώ για τις τελευταίες επτά ή 28 ημέρες.

  Εάν θέλετε να δείτε πόσες φορές προβλήθηκαν τα βίντεό σας στο δεδομένο χρονικό πλαίσιο, μπορείτε να το κάνετε στο επάνω μέρος της καρτέλας επισκόπησης. Κάτω από αυτό, θα δείτε τον συνολικό αριθμό των ακολούθων για την ίδια περίοδο. Αυτό το μέρος είναι ζωτικής σημασίας για τον εντοπισμό της ξαφνικής αύξησης της κυκλοφορίας λόγω μιας συγκεκριμένης ανάρτησης βίντεο.

  Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ότι η ανάρτησή σας στο βίντεο από την περασμένη Παρασκευή είχε ως αποτέλεσμα αυξημένο αριθμό ακολούθων τη συγκεκριμένη ημέρα. Αυτό σας δίνει βασικές πληροφορίες σχετικά με το πόσο ελκυστικό είναι το περιεχόμενό σας και ποιος τύπος βίντεο θα πρέπει να δημιουργήσετε περισσότερο (ή λιγότερο).

  Content Insights

  Σε αυτήν την ενότητα, μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση του βίντεό σας. Θα αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το ποιο περιεχόμενο είναι το πιο ελκυστικό ή πιο δημοφιλές. Προσέξτε ότι στην ενότητα “Προβολές βίντεο”, θα μπορείτε να δείτε δεδομένα μόνο για το πρόσφατα δημοσιευμένο περιεχόμενο – τις τελευταίες επτά ημέρες. Μπορείτε να δείτε μετρήσεις για βίντεο που δημοσιεύτηκαν πριν από περισσότερες από επτά ημέρες στην ενότητα “Τάσεις βίντεο”.

  Όταν πατάτε σε κάθε βίντεο είτε στην ενότητα “Προβολές βίντεο” είτε στην ενότητα “Τάσεις βίντεο”, θα δείτε λεπτομέρειες όπως ο αριθμός κοινοποιήσεων, ο μέσος χρόνος παρακολούθησης του βίντεο, ο τύπος της πηγής επισκεψιμότητάς του και πολλά άλλα.

  Ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στα παλαιότερα αναλυτικά στοιχεία βίντεο:

 • Μεταβείτε στο προφίλ σας στο TikTok και βρείτε ένα βίντεο για το οποίο θέλετε να εμφανίσετε αναλυτικά στοιχεία.
 • Κάντε κλικ στις τρεις τελείες δίπλα του.
 • Επιλέξτε την επιλογή “Analytics”.
 • Πληροφορίες για τους ακόλουθους

  Σε αυτήν την ενότητα, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα δημογραφικά στοιχεία και το φύλο των ακολούθων σας. Μπορείτε να δείτε πόσους ακόλουθους αποκτήσατε (ή χάσατε) την περασμένη εβδομάδα. Εάν θέλετε να δείτε την κατανομή φύλου των ακολούθων σας, μπορείτε να το κάνετε στην ενότητα “Φύλο”. Θα δείτε επίσης μια λίστα “Κορυφαίες περιοχές” που δείχνει τις πέντε κορυφαίες χώρες από τις οποίες οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό σας.

    Τι είναι το Πρόγραμμα Δημιουργού TikTok; Θα πρέπει να εγγραφείτε;

  Μια άλλη, αν όχι η πιο χρήσιμη, ενότητα της καρτέλας “Ακόλουθοι” είναι η “Δραστηριότητα ακολούθων”. Εδώ, μπορείτε να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα των ακολούθων σας ανά ώρα και ανά ημέρα. Αυτές οι μετρήσεις είναι απαραίτητες για να σας βοηθήσουν να χρονομετρήσετε το μελλοντικό περιεχόμενό σας, ώστε να έχει τη μεγαλύτερη αφοσίωση.

  Σημείωση: Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ενότητα “Ακόλουθοι”, πρέπει να έχετε τουλάχιστον 100 ακόλουθους.

  Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

  Ακολουθούν ορισμένες ακόμη ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα το TikTok Analytics.

  Τι είναι το TikTok Analytics;

  Το TikTok Analytics είναι ένα ειδικό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους δημιουργούς και τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν τις μετρήσεις γύρω από το περιεχόμενό τους. Επιτρέπει πληροφορίες για χρήσιμα δεδομένα, όπως αλλαγές στους αριθμούς ακολούθων, επισκόπηση προφίλ και αναλυτικά στοιχεία βίντεο.

  Μπορείτε να παρακολουθείτε πόσο καλά αποδίδουν τα βίντεό σας σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές σας ή πόσους νέους ακόλουθους λάβατε μετά τη δημοσίευση ενός νέου βίντεο. Τα αναλυτικά στοιχεία του TikTok είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο για επαγγελματίες του μάρκετινγκ ή οποιονδήποτε θέλει να έχει αντίκτυπο σε αυτό το δίκτυο κοινωνικών μέσων.

  Πόσο χρόνο ξοδεύουν οι χρήστες του TikTok στο TikTok;

  Σύμφωνα με την Business of Apps, Οι χρήστες του TikTok στις ΗΠΑ αφιερώνουν περίπου 500 λεπτά το μήνα αλληλεπιδρώντας με την εφαρμογή. Υπήρξε μια σταθερή αύξηση με την πάροδο του χρόνου, και οι προβλέψεις της αυξάνονται μόνο κάθε μήνα.

  Τι σημαίνει Προσωπικό Προφίλ στο TikTok Analytics;

  Το προσωπικό προφίλ είναι απλώς ένας τύπος πηγής επισκεψιμότητας που σας λέει πώς η κοινότητά σας βρήκε το περιεχόμενό σας. Εκτός από το προσωπικό σας προφίλ, το κοινό μπορεί να προσεγγίσει το περιεχόμενό σας μέσω της σελίδας «Για εσάς» ή της καρτέλας «Ακολουθώ».

  Πώς ξέρετε αν οι ακόλουθοί σας στο TikTok είναι άνδρες ή γυναίκες;

  Αν θέλετε να ελέγξετε αν οι ακόλουθοί σας είναι άνδρες ή γυναίκες, μπορείτε να βρείτε αυτά τα δεδομένα στην ενότητα “Ακόλουθοι” του Analytics. Απλώς μεταβείτε στο Analytics > Ακόλουθοι > Φύλο. Θα δείτε ένα γράφημα πίτας που αντιπροσωπεύει το φύλο των ακολούθων σας. Θα λάβετε επίσης έναν αριθμό ποσοστού για κάθε ομάδα.

  Μπορείτε να ελέγξετε το ιστορικό TikTok σας;

  Αν και δεν υπάρχει άμεση επιλογή στην εφαρμογή TikTok που θα σας επιτρέψει να διαβάσετε το ιστορικό βίντεο που παρακολουθήσατε, υπάρχει μια λύση. Περιλαμβάνει τη λήψη ενός φακέλου με τα δεδομένα TikTok.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή TikTok στο τηλέφωνό σας.

  2. Μεταβείτε στο προφίλ σας και κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

  3. Μεταβείτε στην ενότητα «Απόρρητο».

    Πώς να επεξεργαστείτε τον ήχο για ένα βίντεο TikTok

  4. Πατήστε «Εξατομίκευση και δεδομένα» και μετά «Λήψη των δεδομένων σας».

  5. Πατήστε «Αίτημα αρχείου δεδομένων» για να ολοκληρώσετε. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για την επεξεργασία του αρχείου, αλλά μετά από αυτό, θα μπορείτε να το κατεβάσετε ως αρχείο zip.

  6. Κάντε λήψη του αρχείου όταν είναι έτοιμο και μεταβείτε στο φάκελο “Δραστηριότητα”.

  7. Αναζητήστε το αρχείο “VideoBrowsingHistory.txt” και ανοίξτε το. Θα δείτε μια λίστα με όλα τα βίντεο που παρακολουθήσατε, συμπεριλαμβανομένων χρονικών σημάνσεων και συνδέσμων.

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο εάν θέλετε πραγματικά να βρείτε ένα βίντεο που δεν είχατε αποθηκεύσει προηγουμένως στην ενότητα βίντεο που σας αρέσουν.

  Γιατί δεν μπορώ να δω το Analytics στο TikTok;

  Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο TikTok Analytics, θα πρέπει να μεταβείτε στον λογαριασμό Pro.

  1. Μεταβείτε στη σελίδα «Ρυθμίσεις και απόρρητο» στο TikTok.

  2. Μεταβείτε στην ενότητα “Διαχείριση του λογαριασμού μου”.

  3. Πατήστε ή κάντε κλικ στο «Μετάβαση σε λογαριασμό Pro».

  Αφού το κάνετε αυτό, θα μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία σας στη σελίδα “Pro Account” στις ρυθμίσεις σας. Εάν χρησιμοποιείτε το TikTok στην επιφάνεια εργασίας σας, απλώς τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και κάντε κλικ στο «Προβολή Analytics».

  Τι πρέπει να γνωρίζουν οι έμποροι για το TikTok;

  Εάν είστε έμπορος που θέλει να προωθήσει το προϊόν ή την επωνυμία σας στο TikTok, θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Analytics σήμερα. Μπορείτε να κάνετε μεγάλη χρήση αυτού του εργαλείου ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο ανήκετε.

  Για παράδειγμα, εάν πουλάτε προϊόντα μαλλιών σε γυναίκες στις ΗΠΑ, μπορείτε να παρακολουθείτε την καμπάνια μάρκετινγκ μέσω των αναλυτικών στοιχείων του TikTok. Εάν το μεγαλύτερο μέρος της δέσμευσής σας προέρχεται από άντρες που κατοικούν στον Καναδά, ξέρετε ότι είναι καιρός να ξαναχτίσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ σας.

  Κάθε λεπτομέρεια των μετρήσεων που βρίσκετε στη σελίδα αναλυτικών στοιχείων σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, το να γνωρίζετε ποιος τύπος περιεχομένου έλαβε τις περισσότερες αντιδράσεις ή προβολές θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες του κοινού σας.

  Μάθετε από το περιεχόμενό σας και κάντε το καλύτερο

  Ανεβάστε το προφίλ σας στο TikTok στο επόμενο επίπεδο – αρχίστε να αποκτάτε πληροφορίες για τις μετρήσεις των ακολούθων σας. Μαθαίνοντας τακτικά από τα αναλυτικά στοιχεία της σελίδας σας, μπορείτε να δημιουργήσετε χώρο για πιο ελκυστικό περιεχόμενο που θα ξεπεράσει τους ανταγωνιστές σας. Σε αυτό το άρθρο, σας παρέχουμε μια επισκόπηση του τρόπου ελέγχου των αναλυτικών στοιχείων σας και αξιοποίησης στο έπακρο από αυτά.

  Ποια ενότητα αναλυτικών στοιχείων TikTok είναι απαραίτητη για εσάς; Πώς σας βοηθούν τα αναλυτικά στοιχεία να βελτιώσετε το περιεχόμενο που μοιράζεστε στην εφαρμογή; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.