Πώς να ελέγξετε το FPS σας σε παιχνίδια στο Android: 2 Μέθοδοι

Είτε είστε απλός παίκτης είτε είστε ανταγωνιστικοί, το να αποσπάσετε τη μέγιστη απόδοση από τη συσκευή σας δεν βλάπτει ποτέ. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ελέγξετε εάν έχετε μια ομαλή εμπειρία παιχνιδιού είναι να παρακολουθείτε τον μετρητή FPS.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να παρακολουθείτε τον ρυθμό καρέ σε παιχνίδια σε υπολογιστή, αλλά οι επιλογές σας γίνονται αραιές όταν πρόκειται για παιχνίδια στο τηλέφωνό σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να ελέγξετε τα καρέ ανά δευτερόλεπτο σε παιχνίδια σε τηλέφωνο ή tablet Android.

Τι είναι ένας μετρητής FPS;

Ο όρος FPS έχει πολλαπλές σημασίες, αλλά ειδικά τα “καρέ ανά δευτερόλεπτο” είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να υποδείξετε πόσο βέλτιστα και ομαλά εκτελούνται τα παιχνίδια σας. Ο μετρητής FPS είναι ένα απλό εργαλείο που εμφανίζει τον αριθμό των καρέ που αποδίδει η συσκευή σας κάθε δευτερόλεπτο.

Αυτοί οι υπολογισμοί είναι σε πραγματικό χρόνο και είναι χρήσιμοι για σημεία αναφοράς, διάγνωση ζητημάτων ή απλώς να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Ο γενικός τύπος υπαγορεύει όσο περισσότερα καρέ ανά δευτερόλεπτο έχετε, τόσο καλύτερη θα είναι η εμπειρία παιχνιδιού σας.

  Λάβετε ειδοποιήσεις Android L Like με μαύρη λίστα για εφαρμογές

Η ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας σε έναν υπολογιστή είναι εύκολη και προσβάσιμη, δεδομένου του πόσες καλές εφαρμογές μετρητή FPS για Windows υπάρχουν. Για το Android, από την άλλη πλευρά, οι επιλογές σας είναι περιορισμένες και αρκετά δύσκολες.

1. Παρακολουθήστε τα FPS χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη εφαρμογή Booster παιχνιδιών

Τα περισσότερα τηλέφωνα Android με επίκεντρο την απόδοση έχουν τη δική τους εφαρμογή ενίσχυσης παιχνιδιών ή κάποιου είδους πρόσθετο. Για το Poco είναι η υπηρεσία Game Turbo, για τα ROG Phones ονομάζεται X Mode και υπάρχει επίσης μια λειτουργία παιχνιδιού για συσκευές OnePlus.

Συνήθως, ο ευκολότερος τρόπος για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία παιχνιδιού στο τηλέφωνό σας είναι να ξεκινήσετε ένα παιχνίδι που υποστηρίζει η προσθήκη παιχνιδιών ενίσχυσης και θα πρέπει να βλέπετε αυτόματα μια ειδοποίηση heads-up που σας ζητά να ενεργοποιήσετε ή να παραβιάσετε μερικές επιλογές. Εάν όχι, αναζητήστε μια ξεχωριστή εφαρμογή Παιχνίδια στο συρτάρι εφαρμογών σας και βεβαιωθείτε ότι τα αγαπημένα σας παιχνίδια έχουν προστεθεί στη λίστα.

  Μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για Android με Facebook Like Floating Bubbles

Για να ενεργοποιήσετε τον μετρητή FPS σε ένα τηλέφωνο OnePlus, για παράδειγμα:

 • Ανοίξτε οποιοδήποτε παιχνίδι θέλετε να παίξετε και θα δείτε μια ειδοποίηση heads-up που υποδεικνύει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες λειτουργίας παιχνιδιού για αυτό το παιχνίδι.
 • Σύρετε προς τα κάτω είτε από την επάνω αριστερή είτε από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας και θα εμφανιστεί ένα μενού με πολλές λειτουργίες.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στις επιλογές και πατήστε Κατάσταση συστήματος.
 • Αυτό θα πρέπει να εμφανίσει έναν κολλώδη μετρητή FPS ενώ παίζετε το παιχνίδι σας. Ανάλογα με το τηλέφωνό σας, ίσως μπορείτε ακόμη και να κοιτάξετε σε άλλες λεπτομέρειες, όπως τη χρήση της CPU και της GPU.

  2. Παρακολουθήστε τον ρυθμό καρέ χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου μέρους

  Η παραπάνω μέθοδος θα πρέπει να είναι αρκετή για τα περισσότερα τηλέφωνα με επίκεντρο gaming κατασκευαστών όπως η OnePlus, η Xiaomi, η ROG, ακόμη και η Google. Δυστυχώς, δεν είναι όλα τα τηλέφωνα προφορτωμένα με λειτουργία παιχνιδιού.

  Υπάρχουν μερικές εφαρμογές τρίτων στο Play Store που ισχυρίζονται ότι κάνουν τη δουλειά για εσάς. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις εφαρμογές που δοκιμάσαμε αναφέρουν μόνο τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σας σε αντίθεση με τον πραγματικό ρυθμό καρέ που αποδίδει η GPU σας. Καταφέραμε να βρούμε μια δωρεάν εφαρμογή που ήταν αξιοπρεπώς ακριβής στην εμφάνιση του FPS του παιχνιδιού: FPS Counter & Screen Recorder.

    Πώς να διαγράψετε τα cookies Netflix στο Android
 • Κατεβάστε το Εφαρμογή FPS Counter από το Play Store και εκκινήστε το.
 • Ενεργοποιήστε την εναλλαγή του μετρητή FPS και όταν σας ζητηθεί, πατήστε Έναρξη τώρα για να επιτρέψετε στην εφαρμογή να καταγράφει και να μεταδίδει την οθόνη σας.
 • Ξεκινήστε οποιοδήποτε παιχνίδι σας αρέσει και θα πρέπει τώρα να δείτε έναν μετρητή FPS στην οθόνη σας.
 • Μόλις ολοκληρώσετε το παιχνίδι, φροντίστε να επιστρέψετε στην εφαρμογή και να απενεργοποιήσετε την εναλλαγή.
 • Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε τις χαμηλές ενδείξεις 1% και 0,1% για τα FPS σας και να εγγράψετε παιχνίδια χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Στις δοκιμές μας, η εφαρμογή δεν ήταν πάντα επιτυχής στην εμφάνιση του FPS σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά ήταν η μόνη άλλη επιλογή.

  Εξασφαλίστε τη μεγαλύτερη απόδοση από το τηλέφωνό σας

  Το να μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο FPS σας για να διασφαλίσετε ότι έχετε μια ομαλή εμπειρία παιχνιδιού είναι δεύτερη φύση για τους παίκτες. Ωστόσο, οι αριθμοί δεν σημαίνουν τα πάντα και υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε την απόδοση του τηλεφώνου σας στο παιχνίδι χωρίς την παράνοια να έχετε χαμηλότερους ρυθμούς καρέ.