Πώς να εκτυπώσετε σε Mac

Βασικά Takeaways

 • Η εγκατάσταση και η εκτύπωση σε Mac είναι εύκολη. Απλώς συνδέστε έναν εκτυπωτή, εγκαταστήστε το λογισμικό του και επιλέξτε το έγγραφο που θέλετε να εκτυπώσετε.
 • Για να εκτυπώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο > Εκτύπωση από τη γραμμή μενού ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Cmd + P, επιλέξτε τον εκτυπωτή και κάντε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση. Θα ξεκινήσει να εκτυπώνεται αμέσως.
 • Μπορείτε να εκτυπώσετε πολλά αντίγραφα και να προσαρμόσετε τα μεγέθη χαρτιού στο Mac σας, καθώς και να αποθηκεύσετε έγγραφα ως αρχεία PDF απευθείας από το μενού Εκτύπωση.

Εάν είστε νέος στο macOS, μπορεί να μην ξέρετε πώς να εκτυπώσετε ένα έγγραφο αμέσως. Αλλά να είστε σίγουροι, είναι πολύ εύκολο να αποκτήσετε ένα φυσικό αντίγραφο. Θα σας δείξουμε πώς να εκτυπώνετε στο Mac σας.

Όσο βολικό μπορεί να είναι η ανάγνωση και η επεξεργασία ενός εγγράφου στην οθόνη του Mac σας, η εκτύπωσή του είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τα ελαττώματα του και να αποφύγετε περισπασμούς στον υπολογιστή σας. Η εκτύπωση σάς επιτρέπει επίσης να διατηρείτε έγγραφα, να αποφεύγετε μελλοντικούς νεκρούς συνδέσμους και να κάνετε διαλείμματα από την οθόνη σας.

Ρύθμιση για εκτύπωση σε Mac

Το πρώτο βήμα για να εκτυπώσετε οτιδήποτε από το Mac σας είναι να έχετε ένα Mac και έναν εκτυπωτή. Στη συνέχεια, πρέπει να συνδέσετε τα δύο. Είναι πολύ εύκολο να αντιστοιχίσετε ενσύρματους και ασύρματους εκτυπωτές με το Mac σας και το σύστημα θα θυμάται κάθε εκτυπωτή στον οποίο έχετε συνδεθεί για μελλοντική χρήση.

Αφού αντιστοιχίσετε τον εκτυπωτή σας με το Mac σας και εγκαταστήσετε το λογισμικό του, χρειάζεστε απλώς κάτι για εκτύπωση. Μπορείτε να εκτυπώσετε από τις περισσότερες εφαρμογές στο Mac σας, επομένως οι επιλογές σας για αυτό είναι αρκετά μεγάλες.

  Τι είναι η εντολή εργασίας; [+ 4 Templates]

Θα μπορούσατε να εκτυπώσετε ένα έγγραφο κειμένου από το Pages ή το Word, ένα άρθρο που διαβάσατε στο Safari ή μια συνταγή που πληκτρολογήσατε ή βρήκατε στο Google Chrome. Θα μπορούσατε να εκτυπώσετε ένα PDF από την προεπισκόπηση ή ένα υπολογιστικό φύλλο από το Excel ή το Numbers.

Πώς να εκτυπώσετε οτιδήποτε σε Mac

Μόλις μάθετε τι θέλετε να εκτυπώσετε, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι αρκετά απλά. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 • Στο έγγραφο ή στη σελίδα που θέλετε να εκτυπώσετε, κάντε κλικ στο Αρχείο > Εκτύπωση στη γραμμή μενού. Ή, πληκτρολογήστε Cmd + P σχεδόν σε οποιαδήποτε εφαρμογή Mac.
 • Θα ανοίξει το μενού Εκτύπωση. Επιλέξτε τον εκτυπωτή από τον οποίο σκοπεύετε να εκτυπώσετε στο αναπτυσσόμενο μενού Printer.
 • Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί Εκτύπωση.
 • Ό,τι θέλετε να εκτυπώσετε θα πρέπει να ξεκινήσετε να εκτυπώνετε αμέσως!

  Πώς να εκτυπώσετε πολλά αντίγραφα από το Mac σας

  Ορισμένοι εκτυπωτές λειτουργούν και ως φωτοαντιγραφικά. Εάν το δικό σας δεν το κάνει ή δεν θέλετε να χρειαστεί να ρυθμίσετε αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να εκτυπώσετε πολλά αντίγραφα ό,τι θέλετε να εκτυπώσετε από το μενού Εκτύπωση στο Mac σας. Για να γινει αυτο:

 • Ανοίξτε το μενού Εκτύπωση κάνοντας κλικ στο Αρχείο > Εκτύπωση ή πατήστε Cmd + P στο πληκτρολόγιό σας.
 • Κάντε κλικ στο επάνω βέλος δίπλα στο πλαίσιο Αντίγραφα για να αυξήσετε τον αριθμό των αντιγράφων που θέλετε να εκτυπώσετε ταυτόχρονα ή πληκτρολογήστε τον αριθμό των αντιγράφων που θέλετε στο πλαίσιο.
 • Από εκεί, απλώς κάντε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση για να ξεκινήσετε την εκτύπωση τόσα πολλά αντίγραφα.
 • Είναι επίσης δυνατό να εκτυπώσετε και στις δύο όψεις του χαρτιού μέσω του Mac σας, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χαρτί ενώ εκτυπώνετε πολλά αντίγραφα από κάτι.

    10 καλύτερα μαθήματα επιστήμης δεδομένων που πρέπει να παρακολουθήσετε το 2023

  Πώς να εκτυπώσετε σε διαφορετικά μεγέθη χαρτιού σε Mac

  Τις περισσότερες φορές, ο Mac σας υποθέτει ότι εκτυπώνετε σε χαρτί εκτυπωτή μεγέθους Letter—χαρτί διαστάσεων 8,5 επί 11 ίντσες.

  Εάν θέλετε να εκτυπώσετε σε χαρτί μεγέθους Legal (8,5 επί 14 ίντσες) ή φωτογραφικό χαρτί (4 επί 6 ίντσες), θα χρειαστεί να προσαρμόσετε ορισμένες ρυθμίσεις στο Mac σας προτού πατήσετε Εκτύπωση. Τα βήματα για αυτό είναι τα εξής:

 • Στο μενού Εκτύπωση, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε κύλιση προς τα κάτω στο αναπτυσσόμενο μενού Μέγεθος χαρτιού. Εάν δεν βλέπετε το Μέγεθος χαρτιού, αναπτύξτε την κεφαλίδα Paper Handling. Κάντε εναλλαγή στο Scale to Fit Paper Size και ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού Destination Paper Size που είναι πλέον διαθέσιμο κάτω από αυτό.
 • Επιλέξτε το μέγεθος χαρτιού στο οποίο πρόκειται να εκτυπώσετε στο αναπτυσσόμενο μενού Paper Size ή Destination Paper Size.
 • Βεβαιωθείτε ότι το χαρτί προσαρμοσμένου μεγέθους έχει τοποθετηθεί σωστά στον εκτυπωτή σας και κάντε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση για να εκτυπώσετε ό,τι κι αν εκτυπώνετε!
 • Πώς να διακόψετε ή να ακυρώσετε την εκτύπωση σε Mac

  Είναι εύκολο να ξεκινήσετε να εκτυπώνετε κάτι σαν αφίσα και ξαφνικά να συνειδητοποιήσετε ότι έχει ένα μεγάλο τυπογραφικό λάθος. Αυτός είναι ένας εφιάλτης αν μόλις ξεκινήσατε να εκτυπώνετε 50 αντίτυπά του. Είναι επίσης εύκολο να κάνετε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση σε κάτι και ξαφνικά να παρατηρήσετε ότι πρέπει να βάλετε χαρτί στον εκτυπωτή σας.

  Ευτυχώς, μπορείτε να ακυρώσετε ή να διακόψετε μια εργασία εκτύπωσης για να διορθώσετε τυχόν σφάλματα και να ξεκινήσετε ξανά την εκτύπωση όταν είστε έτοιμοι. Για να ακυρώσετε ή να θέσετε σε παύση οτιδήποτε εκτυπώνετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Ανοίξτε το παράθυρο Εκτυπωτής. Μπορείτε να ανοίξετε αυτό το παράθυρο κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του εκτυπωτή που εμφανίζεται στο Dock σας όταν ξεκινάτε να εκτυπώνετε κάτι.
 • Για παύση μιας εκτύπωσης, κάντε κλικ στο κουμπί Παύση στο επάνω μέρος του παραθύρου του εκτυπωτή ή στα δεξιά της εργασίας εκτύπωσης. Ο εκτυπωτής σας θα σταματήσει όπου κι αν βρίσκεται στην εκτύπωση. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να βάλετε περισσότερο χαρτί στον εκτυπωτή σας ή να διορθώσετε μια πιθανή εμπλοκή.
 • Για να ξεκινήσετε ξανά την εκτύπωση μιας εργασίας σε παύση, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχιση, το οποίο αντικαθιστά το κουμπί Παύση στο επάνω μέρος του παραθύρου του εκτυπωτή.
 • Για να ακυρώσετε μια εργασία εκτύπωσης, κάντε κλικ στο κουμπί X στα δεξιά της εργασίας εκτύπωσης. Ο εκτυπωτής σας θα σταματήσει να εκτυπώνει εντελώς, τροφοδοτώντας οποιοδήποτε χαρτί στο οποίο άρχισε να εκτυπώνει χωρίς να ολοκληρώσει τη σελίδα.
 • Για να επανεκκινήσετε μια σταματημένη εργασία, θα πρέπει να επιστρέψετε στην εφαρμογή από την οποία εκτυπώνετε και να πατήσετε ξανά Εκτύπωση. Δεν θα μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση από το παράθυρο του εκτυπωτή.
 •   Συναλλαγές υψηλής συχνότητας (HFT) που εξηγούνται σε 5 λεπτά ή λιγότερο

  Εάν δεν βλέπετε το εικονίδιο του εκτυπωτή στο Dock σας, η εργασία εκτύπωσης μπορεί να έχει ήδη ολοκληρωθεί και να μην μπορεί να ακυρωθεί. Αλλά αν δεν συμβαίνει αυτό, μπορείτε επίσης να ανοίξετε το παράθυρο του εκτυπωτή μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις συστήματος > Εκτυπωτές και σαρωτές, επιλέγοντας τον εκτυπωτή σας και κάνοντας κλικ στην Ουρά εκτυπωτή.

  Πώς να εκτυπώσετε σε PDF στο Mac σας

  Ίσως σας αρέσει να αποθηκεύσετε ένα έγγραφο ή μια ιστοσελίδα ως PDF πριν ή χωρίς να το εκτυπώσετε. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε πρώτα το Word ή την Προεπισκόπηση. Μπορείτε να αποθηκεύσετε οτιδήποτε ως PDF απευθείας από το μενού Εκτύπωση.

  Για να “εκτυπώσετε” οτιδήποτε σε μορφή PDF, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • Ανοίξτε το μενού Εκτύπωση και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στην επιλογή PDF στο κάτω μέρος.
 • Επιλέξτε την επιλογή Αποθήκευση ως PDF. Αυτό θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο όπου μπορείτε να ονομάσετε το PDF και να επιλέξετε πού θα αποθηκευτεί στο Mac σας.
 • Κάντε κλικ στην Αποθήκευση όταν τελειώσετε με αυτό και θα βρείτε το αρχείο PDF ακριβώς εκεί που το θέλατε.
 • Είναι εύκολο να εκτυπώσετε έγγραφα από Mac

  Είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να δείτε πόσο απλό είναι να εκτυπώνετε από το Mac σας. Με λίγα μόνο κλικ, μπορείτε να έχετε ένα έγγραφο ή ένα άρθρο στα χέρια σας—ή να το αποθηκεύσετε ως PDF. Τώρα που ξέρετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον εκτυπωτή που είναι συνδεδεμένος στο Mac σας, καλή τύχη σε όλες τις εκτυπωτικές σας προσπάθειες!