Πώς να εισαγάγετε έξυπνα τσιπ στα Φύλλα Google

Η Google ενημερώνει συνεχώς τα Φύλλα για να βελτιώσει τη λειτουργικότητά του με νέες δυνατότητες. Μεταξύ των πολλών πολύτιμων χαρακτηριστικών του είναι τα έξυπνα τσιπ, τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να εισάγετε διαδραστικά στοιχεία στα κελιά του υπολογιστικού φύλλου σας γρήγορα και εύκολα, βελτιστοποιώντας έτσι τη ροή εργασίας σας.

Για να προσθέσετε έξυπνες μάρκες στο υπολογιστικό φύλλο σας στα Φύλλα Google, μπορείτε είτε να δημιουργήσετε ένα νέο είτε να μετατρέψετε ένα υπάρχον κελί σε έξυπνο τσιπ.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να εισαγάγετε έξυπνα τσιπ στα Φύλλα Google

Στα Φύλλα Google, μπορείτε να εισάγετε έξυπνα τσιπ από την αρχή πληκτρολογώντας το σύμβολο @ ή χρησιμοποιώντας το μενού Εισαγωγή. Οι διάφοροι τρόποι εισαγωγής έξυπνων τσιπ στα Φύλλα Google είναι οι εξής:

  Το Ubuntu δεν έχει ήχο! Τι να κάνετε όταν ο ήχος σταματήσει να λειτουργεί

1. Χρησιμοποιώντας το σύμβολο @

Δείτε πώς μπορείτε να εισάγετε γρήγορα ένα έξυπνο τσιπ χρησιμοποιώντας το σύμβολο @:

 • Ανοίξτε το υπολογιστικό φύλλο σας στα Φύλλα Google.
 • Μέσα σε ένα κελί, εισαγάγετε το σύμβολο @.
 • Επιλέξτε τον τύπο έξυπνου τσιπ από την αναπτυσσόμενη λίστα ή πληκτρολογήστε το όνομα του έξυπνου τσιπ που θέλετε να εισαγάγετε.
 • Καθώς εισέρχεστε, θα δείτε μια λίστα με προτάσεις έξυπνων τσιπ που ταιριάζουν με την εισαγωγή σας.
 • Επιλέξτε αυτό που θέλετε και κάντε κλικ σε αυτό.
 • Μέσα στο κελί, θα εμφανιστεί ένα έξυπνο τσιπ με γκρι φόντο και ένα εικονίδιο πηγής δεδομένων.
 • Για παράδειγμα, για να εισαγάγετε έξυπνα τσιπ People ή File, πληκτρολογήστε @, ακολουθούμενο από το όνομα ή το όνομα αρχείου του ατόμου.

  Για να προσθέσετε τις ημερομηνίες, πληκτρολογήστε @ και, στη συνέχεια, επιλέξτε την ημερομηνία που θέλετε από το αναπτυσσόμενο μενού στην ενότητα Ημερομηνίες. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε την @date για να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο επιλογής ημερομηνίας.

  Εάν @αναφέρετε έναν χρήστη σε ένα έξυπνο τσιπ, δεν θα έχει αυτόματη πρόσβαση στο υπολογιστικό φύλλο σας. Πρέπει να μοιραστείτε το υπολογιστικό φύλλο των Φύλλων Google για να έχουν πρόσβαση.

    Διορθώστε τα iMessages που ελήφθησαν εκτός παραγγελίας

  Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε έξυπνες μάρκες μέσω του μενού Εισαγωγή στη γραμμή εργαλείων για άτομα, Αρχείο, συμβάντα Ημερολογίου, Τόπος και Οικονομικά:

 • Επιλέξτε ένα κελί στο οποίο θέλετε να εισαγάγετε ένα έξυπνο τσιπ.
 • Κάντε κλικ στην Εισαγωγή στην επάνω γραμμή εργαλείων και επιλέξτε Έξυπνα τσιπ.
 • Επιλέξτε το σχετικό έξυπνο τσιπ από τη λίστα.
 • Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε έξυπνες μάρκες συμβάντων Άτομα, Αρχείο ή Ημερολόγιο από το μενού Εισαγωγή, θα δείτε διαθέσιμες επαφές, αρχεία και συμβάντα στην αναπτυσσόμενη λίστα.

  Ωστόσο, για τις έξυπνες μάρκες Place and Finance, θα χρειαστεί να κάνετε αναζήτηση στο υπολογιστικό φύλλο των Φύλλων Google και να επιλέξετε μια οντότητα.

  Μπορείτε να εισαγάγετε πολλά έξυπνα τσιπ στο ίδιο κελί τοποθετώντας κόμμα μετά από κάθε ένα. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε διάφορους τύπους τσιπ με κείμενο σε ένα κελί.

  Πώς να μετατρέψετε κελιά σε έξυπνα τσιπ στα Φύλλα Google

  Μια άλλη επιλογή για την προσθήκη ενός έξυπνου τσιπ είναι η μετατροπή μιας υπάρχουσας συμβολοσειράς σε ένα κελί. Μπορείτε να μετατρέψετε ένα κελί σε ένα έξυπνο τσιπ χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες μεθόδους:

  1. Χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Tab

  Μπορείτε να μετατρέψετε μια διεύθυνση email ή έναν σύνδεσμο σε ένα κελί σε έξυπνο τσιπ χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Tab στο πληκτρολόγιό σας. Δείτε πώς:

 • Σε ένα κελί, επικολλήστε μια διεύθυνση email ή μια διεύθυνση URL.
 • Όταν σας ζητηθεί να μετατρέψετε τη σύνδεση σε τσιπ, πατήστε Tab στο πληκτρολόγιό σας.
 •   Τα κορυφαία 16 παιχνίδια AAA που προσελκύουν ολόκληρη την κοινότητα τυχερών παιχνιδιών -

  Για παράδειγμα, αφού επικολλήσετε μια διεύθυνση email ή έναν σύνδεσμο αρχείου σε ένα κελί, πατήστε Tab για να δημιουργήσετε ένα τσιπ ατόμων όταν σας ζητηθεί.

  Ομοίως, όταν αντιγράφετε και επικολλάτε έναν σύνδεσμο YouTube σε ένα κελί, πατήστε το πλήκτρο Tab για να δημιουργήσετε ένα τσιπ YouTube.

  Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού κελιών των Φύλλων Google για μετατροπή σε έξυπνο τσιπ:

 • Κάντε δεξί κλικ στο κελί που περιέχει τα δεδομένα.
 • Επιλέξτε τα Smart Chips από το μενού με το δεξί κλικ.
 • Επιλέξτε Μετατροπή σε [type] τσιπ ανάλογα με τον τύπο δεδομένων από τη λίστα.
 • Για παράδειγμα, για να εισαγάγετε ένα τσιπ People, κάντε δεξί κλικ σε ένα κελί με μια διεύθυνση email. Επιλέξτε Έξυπνες μάρκες και, στη συνέχεια, τσιπ Μετατροπή σε άτομα.

  Μπορείτε επίσης να επικολλήσετε μια διεύθυνση URL στο υπολογιστικό φύλλο σας και η Google θα σας προσφέρει αυτόματα την επιλογή να τη μετατρέψετε σε έξυπνο τσιπ. Δείτε πώς:

 • Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τον σύνδεσμο αφού επικολλήσετε μια διεύθυνση URL στο κελί για να προβάλετε το αναδυόμενο παράθυρο προεπισκόπησης.
 • Επιλέξτε Chip δίπλα στο Αντικατάσταση URL.
 • Για παράδειγμα, αφού επικολλήσετε μια διεύθυνση URL του YouTube σε ένα κελί. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σας πάνω από τη σύνδεση για να δείτε μια προεπισκόπηση και επιλέξτε Chip.

  Ομοίως, τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το κελί και επιλέγοντας Chip από το αναδυόμενο παράθυρο, μπορείτε να μετατρέψετε έναν σύνδεσμο μέρους σε τσιπ Place.

  Αφού τοποθετήσετε ένα έξυπνο τσιπ, μπορείτε να τοποθετήσετε το ποντίκι πάνω του για να προβάλετε λεπτομέρειες ή να κάνετε κλικ σε αυτό για να εμφανιστεί ένα μενού με επιλογές για επεξεργασία, διαγραφή ή εκτέλεση ενεργειών που σχετίζονται με την πηγή δεδομένων.

  Κάντε τα υπολογιστικά φύλλα σας διαδραστικά με τα έξυπνα τσιπ στα Φύλλα Google

  Τα έξυπνα τσιπ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερες πληροφορίες και λειτουργικότητα στα υπολογιστικά φύλλα σας στα Φύλλα Google. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αναφέρετε δεδομένα από άλλες πηγές, να συνεργαστείτε με άλλους και να δημιουργήσετε διαδραστικές αναφορές.

  Με την ενσωμάτωση έξυπνων τσιπ, μπορείτε να κάνετε τα υπολογιστικά φύλλα σας πιο ευέλικτα, διασφαλίζοντας την ακρίβεια των δεδομένων, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και ενισχύοντας τη συνολική παραγωγικότητά σας.