Πώς να εισαγάγετε ένα αρχείο VDI στο VirtualBox

Η εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων στο VirtualBox είναι εθιστική και μπορεί να σας κάνει να δοκιμάζετε νέα λειτουργικά συστήματα σχεδόν καθημερινά. Αλλά η διαμόρφωση μιας νέας εικονικής μηχανής και η επανάληψη της εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος γίνεται αγγαρεία μετά από μερικούς γύρους.

Ένας καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε Virtual Disk Images, οι οποίες είναι εικόνες σκληρού δίσκου που αποτελούνται από προεγκατεστημένα λειτουργικά συστήματα που μπορείτε να εισαγάγετε στο VirtualBox. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη λήψη και την εισαγωγή Εικόνων Εικονικού Δίσκου στο VirtualBox.

Τι είναι ένα αρχείο VirtualBox VDI;

Οι εικόνες εικονικού δίσκου, ή VDI για συντομία, σχετίζονται με το VirtualBox, έναν υπερεπόπτη εικονικοποίησης που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εικονικών μηχανών (VM). Τα VDI είναι εικόνες εικονικού σκληρού δίσκου που μπορείτε να εισαγάγετε ή να προσθέσετε στην υπάρχουσα εικονική μηχανή σας.

Κατά τη διαμόρφωση της εικονικής μηχανής, θυμάστε το βήμα όπου πρέπει να δημιουργήσετε μια εικόνα σκληρού δίσκου και να εκχωρήσετε χώρο αποθήκευσης στο VM; Μια εικόνα εικονικού δίσκου είναι αυτό που ρυθμίζετε σε αυτό το βήμα.

  Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό Match

Τα VDI είναι φορητά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε ένα λειτουργικό σύστημα χωρίς να περάσετε από την περίπλοκη διαδικασία εγκατάστασης.

Πώς να κατεβάσετε αρχεία VDI για το VirtualBox

Πολλές πηγές για λήψη αρχείων VDI είναι διαθέσιμες, αλλά το OSBoxs υπερτερεί των άλλων με τον τεράστιο κατάλογό του με προκατασκευασμένα VDI.

Για λήψη ενός αρχείου VDI, μεταβείτε στο osboxes.com. Από το επάνω δεξιά μενού πλοήγησης, κάντε κλικ στις Εικόνες VM > Εικόνες VirtualBox.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε μια συλλογή από VDI έτοιμη για λήψη και χρήση. Αναπτύξτε οποιαδήποτε καταχώρηση VDI από τη λίστα και κάντε κλικ στην εικόνα VirtualBox (VDI).

Στην επόμενη σελίδα, από τη λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές λήψης, κάντε κλικ σε αυτήν που ταιριάζει στον λογαριασμό σας.

Θα ξεκινήσει η λήψη ενός αρχείου 7z. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, χρησιμοποιήστε το 7-Zip ή οποιοδήποτε άλλο διαχειριστή αρχείων για να εξαγάγετε το αρχείο VDI μέσα στο αρχείο.

  Μετριάστε τους κινδύνους ασφαλείας της αλυσίδας εφοδιασμού λογισμικού με αυτές τις 6 λύσεις

Εισαγωγή αρχείου VDI στο VirtualBox

Για να ξεκινήσετε, ξεκινήστε το VirtualBox και κάντε κλικ στο Νέο. Καθορίστε ένα όνομα για την εικονική μηχανή και επιλέξτε έναν φάκελο στον οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε τα αρχεία VM.

Εάν εγκαθιστούσατε ένα λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιώντας μια εικόνα ISO, θα επιλέγατε την εικόνα χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού ISO Image. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, έχετε ήδη εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα σε έναν εικονικό σκληρό δίσκο, επομένως, για να συνεχίσετε, επεκτείνετε την ενότητα Σκληρός Δίσκος και επιλέξτε Χρήση υπάρχοντος αρχείου εικονικού σκληρού δίσκου.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Φάκελος για να ανοίξετε το παράθυρο Επιλογέας σκληρού δίσκου και κάντε κλικ στο Προσθήκη για να περιηγηθείτε στο αρχείο VDI. Αφού επιλεγεί, κάντε κλικ στην επιλογή για να συνεχίσετε.

Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε την ενότητα Υλικό εάν θέλετε να τροποποιήσετε την εκχωρημένη μνήμη ή να αυξήσετε τον αριθμό των πυρήνων που έχουν εκχωρηθεί στην εικονική μηχανή. Μόλις όλα φαίνονται καλά, κάντε κλικ στο Τέλος για να συνεχίσετε.

Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε άλλες πτυχές της εικονικής μηχανής, όπως κοινόχρηστο πρόχειρο, ρυθμίσεις οθόνης και ήχου και συσκευές USB, επισημαίνοντας την εικονική μηχανή από το αριστερό παράθυρο και κάνοντας κλικ στις Ρυθμίσεις. Μόλις τελειώσετε, πατήστε Έναρξη ή κάντε διπλό κλικ στην καταχώρηση της εικονικής μηχανής για να εκκινήσετε το λειτουργικό σύστημα.

  Μπορούν οι ιστότοποι να δουν τη φυσική σας τοποθεσία;

Όταν ολοκληρωθεί η εκκίνηση του μηχανήματος, θα μεταφερθείτε στην επιφάνεια εργασίας του εγκατεστημένου λειτουργικού συστήματος. Εάν σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης, εισαγάγετε το εμφανιζόμενο όνομα χρήστη, συνήθως “osboxes.org” για VDI που έχουν ληφθεί από τα OSBox.

Ο κωδικός πρόσβασης και το όνομα χρήστη θα είναι τα ίδια για τα περισσότερα VDI. Εάν όχι, θα αναφέρεται στον ιστότοπο από τον οποίο κατεβάσατε το VDI.

Ίσως χρειαστεί να επιλέξετε το λειτουργικό σύστημα από το μενού του bootloader εάν ρυθμίζετε μια εικονική μηχανή που βασίζεται σε Linux.

Δοκιμάστε νέα λειτουργικά συστήματα χωρίς εγκατάσταση με το VirtualBox

Οι εικόνες εικονικού δίσκου εξοικονομούν χρόνο και προσπάθεια που διαφορετικά θα καταβάλλατε για την εγκατάσταση και τη διαμόρφωση μιας νέας εικονικής μηχανής.

Εάν είστε προγραμματιστής, οι εικονικές μηχανές είναι θεϊκό δώρο, καθώς σας επιτρέπουν να δοκιμάσετε τον κώδικά σας σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα ενώ χρησιμοποιείτε το λειτουργικό σύστημα υποδοχής. Ακόμη και όσοι δεν κωδικοποιούν μπορούν να επωφεληθούν από την εικονικοποίηση καθώς οι εφαρμογές της είναι ατελείωτες.