Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress στο Localhost για δοκιμή και ανάπτυξη;

Θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress σε localhost;

Η τοπική εγκατάσταση του WordPress σημαίνει τη φιλοξενία του ιστότοπού σας στον τοπικό σας υπολογιστή. Ο υπολογιστής σας λειτουργεί ως πάροχος φιλοξενίας για τον ιστότοπό σας. Τα αρχεία σας θα αποθηκευτούν στον τοπικό σας υπολογιστή και μόνο εσείς μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας.

Για να εγκαταστήσετε το WordPress σε localhost, χρειάζεστε δύο δωρεάν εργαλεία – ένα εργαλείο τοπικής ανάπτυξης όπως το XAMPP, το LAMP, το MAMP ή το πρόγραμμα εγκατάστασης WAMP και WordPress.

Γενικά, εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress, πρέπει να αγοράσετε ένα όνομα τομέα και μια φιλοξενία και στη συνέχεια να ξεκινήσετε έναν ζωντανό ιστότοπο. Ωστόσο, εάν θέλετε απλώς να δοκιμάσετε και να δοκιμάσετε μερικά πράγματα σε έναν ιστότοπο WordPress, η εγκατάσταση του τοπικά είναι η καλύτερη λύση.

Δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε ούτε μια δεκάρα για φιλοξενία ή τομέα. μπορείτε να κάνετε όλες τις δοκιμές και την ανάπτυξή σας δωρεάν. Επίσης, εάν θέλετε απλώς να μάθετε πώς να δημιουργείτε ιστότοπους WordPress, τότε συνιστάται η τοπική φιλοξενία του WordPress.

Αυτό το άρθρο θα καλύψει τον τρόπο εγκατάστασης του WordPress στην εγκατάσταση του localhost σε πέντε εύκολα βήματα. Θα κάνω αυτήν την εγκατάσταση χρησιμοποιώντας το λογισμικό XAMPP localhost, καθώς υποστηρίζει διάφορα λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux και Mac) και είναι δωρεάν στη χρήση.

Λοιπόν, ας βουτήξουμε στο άρθρο.

Οφέλη από την εγκατάσταση του WordPress σε Localhost

Χωρίς αμφιβολία, το WordPress είναι ένα από τα πιο δημοφιλή CMS στον κόσμο. Σύμφωνα με Έκθεση μεριδίου αγοράς CMS 2023το WordPress εξουσιοδοτεί περισσότερο από το 43% όλων των ιστότοπων στο διαδίκτυο.

Όταν εγκαθιστάτε τοπικά το WordPress CMS, ολόκληρος ο ιστότοπος φιλοξενείται σε έναν τοπικό υπολογιστή. Ο ιστότοπος συνδέεται με το τοπικό μηχάνημα με τη βοήθεια ενός δικτύου διευθύνσεων επαναφοράς αντί να συνδέεται με έναν απομακρυσμένο διακομιστή μέσω Διαδικτύου. Ως εκ τούτου, ονομάζεται τοπική φιλοξενία.

Ακολουθούν ορισμένα οφέλη από την εγκατάσταση του WordPress σε έναν τοπικό κεντρικό υπολογιστή:

#1. Μάθηση και Ανάπτυξη

Εάν είστε αρχάριος προγραμματιστής WordPress ή θέλετε να ασχοληθείτε με την ανάπτυξη του WordPress, η τοπική φιλοξενία μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις αναπτυξιακές σας δεξιότητες. Η τοπική ανάπτυξη WordPress είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους μαθητές, καθώς αυτή είναι μια εντελώς δωρεάν διαδικασία.

Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να μάθετε με τον ρυθμό σας.

#2. Ασφαλής χώρος για δοκιμή νέων προσθηκών, δυνατοτήτων και θεμάτων

Η δοκιμή νέων προσθηκών, λειτουργιών ή θεμάτων σε έναν ζωντανό ιστότοπο μπορεί να σπάσει τον κώδικα του ιστότοπου και να τον καταρρεύσει. Αυτό δεν θα βλάψει μόνο τους χρήστες σε πραγματικό χρόνο αλλά και τα έσοδα της επιχείρησής σας.

  Java gRPC από το μηδέν

Με την εγκατάσταση του WordPress τοπικά, έχετε μια ασφαλή τοποθεσία για να δοκιμάσετε νέες προσθήκες, δυνατότητες ή θέματα.

#3. Απομονωμένο Περιβάλλον Dev

Η εγκατάσταση του WordPress σε localhost σάς προσφέρει ένα απομονωμένο περιβάλλον για να αναπτύξετε νέα εργαλεία και τεχνικές με μηδενικό κίνδυνο και βέλτιστη ευελιξία. Στην ανάπτυξη ιστού, χρειάζεστε ένα περιβάλλον για να παίξετε με τον κώδικα ενώ δοκιμάζετε ιδέες.

Μόλις οριστικοποιηθεί το χαρακτηριστικό/πρόσθετο/θέμα, μπορείτε να το μετακινήσετε σε μια δοκιμαστική τοποθεσία για QA και βελτιώσεις.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress σε έναν Localhost;

Λοιπόν, τώρα που γνωρίζετε τα οφέλη της τοπικής φιλοξενίας του WordPress, ας δούμε τον πρακτικό οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να το κάνετε σωστά.

Το περιβάλλον ανάπτυξης ιστού μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε διαδικτυακές εφαρμογές τοπικά (εκτός σύνδεσης). Για να αναπτύξουμε οποιεσδήποτε εφαρμογές Ιστού, πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ανάπτυξης ιστού στον τοπικό μας υπολογιστή, δηλαδή στο σύστημα του υπολογιστή μας.

Κατά τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης ιστού, μετατρέπουμε το τοπικό μας μηχάνημα ώστε να συμπεριφέρεται τόσο ως πελάτες όσο και ως διακομιστής. Για να ρυθμίσετε ένα περιβάλλον ανάπτυξης ιστού για την ανάπτυξη εφαρμογών Ιστού χρησιμοποιώντας PHP και MySQL.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του συστήματος, πρέπει να εγκαταστήσουμε ένα από τα παρακάτω πακέτα λογισμικού.

Localhost Software Stand ForXAMPPCross-platform, Apache, MySQL, PHP και PerlWAMPWindows, Apache, MySQL, PHPLAMPLinux, Apache, MySQL και PHPMAMPMy Apache, MySQL και PHP

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το λογισμικό localhost, διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας για τα XAMPP, WEMP, LAMP και άλλα.

Σήμερα, θα χρησιμοποιήσω XAMPP επειδή εκτελείται σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα (Windows, Mac ή Linux). Σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες, το XAMPP προσφέρει περισσότερες δυνατότητες και έχει μια διεπαφή φιλική για αρχάριους.

Μπορείτε να κάνετε λήψη οποιασδήποτε έκδοσης XAMPP, αλλά συνιστώ να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη. Μόλις γίνει λήψη του προγράμματος εγκατάστασης, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

Απλώς ανοίξτε το πρόγραμμα εγκατάστασης και κάντε κλικ στο κουμπί επόμενο μέχρι το XAMPP να αποσυσκευάσει τα αρχεία του.

Αφήστε το XAMPP να αποσυσκευάσει τα αρχεία του και το λογισμικό θα εγκατασταθεί. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά.

Διαμόρφωση του τοπικού περιβάλλοντος διακομιστή για την εγκατάσταση του WordPress

Κάθε φορά που θέλετε να δημιουργήσετε ένα έργο (ιστότοπο) στο WordPress, πρέπει πρώτα να διαμορφώσετε το περιβάλλον του τοπικού διακομιστή. Μόνο τότε θα μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress στον τοπικό σας υπολογιστή.

Μόλις εγκατασταθεί το XAMPP, θα ανοίξει ένα παράθυρο. Πρέπει να ξεκινήσετε τις ενότητες Apache και MySQL πριν εγκαταστήσετε το WordPress. Μόλις οι μονάδες γίνουν πράσινες, σημαίνει ότι μπορείτε να προχωρήσετε περαιτέρω.

Ενδέχεται επίσης να λάβετε ένα μήνυμα με το “Windows Defender Firewall έχει αποκλείσει ορισμένες λειτουργίες αυτής της εφαρμογής”. Εάν συμβεί αυτό, κάντε κλικ στο Να επιτρέπεται η πρόσβαση.

  9 καλύτερο πρότυπο γραφήματος αγγαρείας για να οργανώσετε τις οικιακές εργασίες σας

Μόλις τελειώσετε, ελαχιστοποιήστε αυτό το παράθυρο. Μην το κλείσετε. απλά ελαχιστοποιήστε το.

Λήψη και εγκατάσταση του WordPress

Τώρα που έχει οριστεί το περιβάλλον του τοπικού διακομιστή, μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress.

Κατευθύνομαι προς WordPress.org και εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση.

Μόλις γίνει λήψη του φακέλου zip, μεταβείτε στη μονάδα δίσκου όπου έχετε εγκαταστήσει το XAMPP, ανοίξτε το φάκελο και, στη συνέχεια, ανοίξτε το φάκελο htdocs. Επικολλήστε τον φάκελο zip του WordPress στο φάκελο htdocs.

Αφού επικολλήσετε τον φάκελο zip, εξαγάγετε τα αρχεία WordPress.

Μόλις εξαχθεί ο φάκελος, μπορείτε να μετονομάσετε το φάκελο. Ονομάστε το φάκελο όπως θέλετε να ονομάσετε το έργο σας (ιστότοπο).

Λάβετε υπόψη ότι μόλις εγκαταστήσατε τα αρχεία WordPress που απαιτούνται για την εγκατάσταση του WordPress στον τοπικό σας υπολογιστή. δεν έχετε εγκαταστήσει το ίδιο το WordPress CMS.

Το WordPress δημιουργεί δυναμικούς ιστότοπους και αυτοί οι δυναμικοί ιστότοποι χρειάζονται μια βάση δεδομένων για να λειτουργήσουν. Αν θυμάστε, ξεκινήσαμε τη βάση δεδομένων MySQL στο XAMPP. Τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα βάση δεδομένων για να εγκαταστήσουμε το WordPress στο localhost.

Δημιουργία βάσης δεδομένων για WordPress

Για να δημιουργήσετε τη βάση δεδομένων MySQL, ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης, μεταβείτε στο localhost/phpmyadmin/ και ξεκινήστε τη δημιουργία της βάσης δεδομένων σας.

Να θυμάστε ότι οι λειτουργικές μονάδες Apache και MySQL στον πίνακα εργαλείων XAMPP πρέπει να είναι ενεργοποιημένες. Διαφορετικά, αυτή η καρτέλα δεν θα ανοίξει.

Κάντε κλικ στις Βάσεις δεδομένων και δημιουργήστε μια βάση δεδομένων. Αφού ονομάσετε τη βάση δεδομένων σας, κάντε κλικ στο Δημιουργία.

Σημείωση: Πρέπει να δημιουργείτε μια νέα βάση δεδομένων κάθε φορά που δημιουργείτε ένα νέο έργο (ιστότοπο).

Διαμορφώστε τις ρυθμίσεις του WordPress

Τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε τη ρύθμιση του WordPress. Το τοπικό σας μηχάνημα θα λειτουργεί ως κεντρικός υπολογιστής σας. Επομένως, πρέπει να μεταβείτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να πληκτρολογήσετε στη γραμμή αναζήτησης – localhost/.

Το δημιούργησα με το όνομα «WordPress», οπότε θα πληκτρολογήσω – localhost/wordpress/. Όταν πατήσετε enter, θα δείτε αυτή τη σελίδα.

Επιλέξτε τη γλώσσα στην οποία θέλετε να εγκαταστήσετε το WordPress σας και κάντε κλικ στο Συνέχεια.

Το WordPress θα σας ζητήσει να διαμορφώσετε τη βάση δεδομένων σας. Κάντε κλικ στο Let’s Go. Στο επόμενο παράθυρο, εισαγάγετε τα στοιχεία σύνδεσης της βάσης δεδομένων σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το σωστό όνομα στο χώρο «Όνομα βάσης δεδομένων».

Διαφορετικά, δεν θα μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις του WordPress.

Δημιούργησα μια βάση δεδομένων με το όνομα “wordpress”, οπότε θα την εισάγω ως έχει.

Να θυμάστε ότι το όνομα χρήστη σας θα είναι πάντα root κατά την εγκατάσταση του WordPress σε έναν τοπικό κεντρικό υπολογιστή. Διατηρήστε την ενότητα κωδικού πρόσβασης κενή και το Database Host μόνο ως localhost.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα ούτε στο Πρόθεμα Πίνακα. Απλώς κάντε κλικ στο Υποβολή.

Όταν δείτε αυτό το αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο Εκτέλεση της εγκατάστασης.

Τώρα, πρέπει να προσθέσετε περισσότερες πληροφορίες για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Προσθέστε έναν τίτλο τοποθεσίας και το όνομα χρήστη σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιονδήποτε κωδικό πρόσβασης θέλετε εδώ. θα μπορείτε να το αλλάξετε στη συνέχεια από τον πίνακα ελέγχου υποστήριξης του WordPress. Προσθέστε και το email σας.

  Πώς να βρείτε την ακριβή τοποθεσία κάποιου με τη διεύθυνση IP

Επιλέξτε το πλαίσιο Ορατότητα μηχανών αναζήτησης εάν δεν θέλετε τα ρομπότ της Google να ανιχνεύουν τον ιστότοπό σας. Αυτό σημαίνει ότι η Google δεν θα βρει τις σελίδες και τα ιστολόγια του ιστότοπού σας και επομένως δεν θα κατατάσσεται στη μηχανή αναζήτησης.

Τις περισσότερες φορές, οι προγραμματιστές ιστού ή οι εταιρείες δεν θέλουν οι τοπικά φιλοξενούμενοι ιστότοποι WordPress τους να κατατάσσονται στο Google, καθώς δημιουργούνται μόνο για δοκιμή και ανάπτυξη και όχι για επαγγελματικούς σκοπούς.

Εάν θέλετε να βρεθεί ο τοπικός σας ιστότοπος από την Google, κρατήστε τον ανεξέλεγκτο.

Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Εγκατάσταση WordPress.

Θα δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας και ένα κουμπί σύνδεσης.

Εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας και ανοίξτε τον ιστότοπό σας στο WordPress. Ο ιστότοπος θα έχει ένα προεπιλεγμένο θέμα, αλλά μπορείτε να το προσαρμόσετε χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή μπλοκ Gutenberg του WordPress.

Εάν δεν θέλετε να προσαρμόσετε το προεπιλεγμένο θέμα, μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο. Απλώς μεταβείτε στο Appearance >> Themes >> Add New.

Voila, έχετε εγκαταστήσει το WordPress σε localhost!

Τώρα προχωρήστε και κάντε τις δοκιμές και την ανάπτυξή σας χωρίς να ανησυχείτε για τη βλάβη του κύριου ιστότοπού σας.

Συνήθη σφάλματα κατά την τοπική εγκατάσταση του WordPress και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Κατά την τοπική εγκατάσταση του WordPress, ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κοινά σφάλματα. Ας συζητήσουμε αυτά τα σφάλματα μαζί με μερικές συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων.

Σφάλμα κατά τη δημιουργία σύνδεσης βάσης δεδομένων

Σφάλμα σύνδεσης βάσης δεδομένων παρουσιάζεται όταν το WordPress αποτυγχάνει να συνδεθεί στη βάση δεδομένων MySQL κατά την εγκατάσταση. Ελέγξτε τα διαπιστευτήρια βάσης δεδομένων και το όνομα της βάσης δεδομένων και βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν με τη βάση δεδομένων που δημιουργήσατε.

Αποτυχία σύνδεσης με τον διακομιστή FTP

Αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται όταν το WordPress αποτυγχάνει να συνδεθεί στον διακομιστή FTP κατά την εγκατάσταση θεμάτων ή προσθηκών. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν εισάγετε λανθασμένα διαπιστευτήρια FTP.

Σφάλμα 404 Δεν βρέθηκε

Αυτό το σφάλμα συμβαίνει όταν το WordPress δεν μπορεί να εντοπίσει μια συγκεκριμένη σελίδα ή ανάρτηση. Για να το διορθώσετε, ελέγξτε τις ρυθμίσεις μόνιμης σύνδεσης και βεβαιωθείτε ότι έχουν οριστεί σε “Όνομα ανάρτησης” ή σε προσαρμοσμένη δομή.

Σφάλμα HTTP κατά τη μεταφόρτωση εικόνων

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό το σφάλμα. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα είναι ένα όριο μεγέθους αρχείου ή ένα χαμηλό όριο μνήμης PHP. Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, πρέπει να αυξήσετε το όριο μνήμης PHP και το μέγιστο μέγεθος αρχείου στο αρχείο php.ini.

Λευκή οθόνη του θανάτου

Γνωρίζετε το σφάλμα μπλε οθόνης θανάτου στα Windows; Η λευκή οθόνη του θανάτου είναι ένα παρόμοιο σφάλμα για το WordPress. Αυτό το σφάλμα προκαλείται κυρίως από διένεξη θεμάτων ή προσθηκών.

Επομένως, μεταβείτε σε ένα προεπιλεγμένο θέμα ή δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τις προσθήκες σας μία προς μία για να δείτε ποια προκαλεί το πρόβλημα.

Διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας για το σφάλμα White Screen of Death.

Τελικές σκέψεις

Χρησιμοποιώντας το XAMPP, μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress τοπικά σε οποιαδήποτε συσκευή, είτε είναι Windows, Mac ή Linux. Αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε το WordPress σε localhost.

Είστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε με διαφορετικά θέματα WordPress, πρόσθετα και επιλογές προσαρμογής. Είτε είστε αρχάριος είτε ειδικός στο WordPress, η φιλοξενία του WordPress τοπικά παρέχει ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον για να μάθετε, να δοκιμάσετε και να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην ανάπτυξη ιστού.

Τι να διαβάσετε μετά; Διαβάστε σχετικά με τις καλύτερες προσθήκες WordPress για τη μετατροπή ιστότοπων WordPress σε εφαρμογές για κινητά.