Πώς να εγκαταστήσετε το Busybox στο Android (7 Βήματα) – 2023

Εάν έχετε κάνει ποτέ root τη συσκευή σας Android, τότε θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με δύο πράγματα: Superuser και BusyBox. Το Superuser είναι λογισμικό που διαχειρίζεται τα δικαιώματα. Και, σας επιτρέπει να αποφασίσετε ποια εφαρμογή θα λάβει έγκριση και ποια όχι.

Από την άλλη πλευρά, το Busybox είναι λογισμικό που επιτρέπει σε εσάς ή σε προγράμματα να εκτελέσετε την εργασία στο τηλέφωνό σας με τη χρήση εντολών Linux. Αποτελείται από έναν συνδυασμό πολλών «απλοποιημένων» εργαλείων Unix σε ένα μόνο εκτελέσιμο αρχείο. Μπορεί να τρέξει σε διάφορα περιβάλλοντα.

Επίσης, το Busybox παρέχει ορισμένες λειτουργίες που δεν θα έχετε χωρίς αυτό. Πολλά λογισμικά, ειδικά λογισμικά με ρίζες, όπως το Titanium Backup, απαιτούν το busy box για την εκτέλεση ορισμένων εργασιών. Το BusyBox για Android προσφέρει έναν έξυπνο επεξεργαστή κώδικα με επισήμανση σύνταξης για πολλές γλώσσες.

  Πώς να μεταδώσετε στο Chromecast από το VLC Android

Πρέπει να διαβάσετε – Οι καλύτερες εφαρμογές Android για μάγκες υπολογιστών

Γιατί χρειάζεστε το Busybox;

Το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού που θέλει να χρησιμοποιήσει πρόσβαση root χρειάζεται το BusyBox για να λειτουργήσει σωστά. Το BusyBox είναι πολύ χρήσιμο για προγραμματιστές ή ισχυρούς χρήστες, επειδή παρέχει πολλά βοηθητικά προγράμματα που δεν παρέχει το Toolbox του Android.

Το τηλέφωνό σας Android χρειάζεται πρόσβαση root για να εγκαταστήσει το Busybox;

Όχι, ένα smartphone Android δεν χρειάζεται πρόσβαση root για εγκατάσταση ή χρήση του BusyBox. Μπορεί να τρέξει σε έναν εξομοιωτή τερματικού ή από ένα κέλυφος ADB.

  Χρησιμοποιήστε τα Apple Airpods με το Google Assistant στο Android [No Root]

Ωστόσο, εάν θέλετε να εγκαταστήσετε και να συνδέσετε το BusyBox στη διαδρομή του συστήματός σας, τότε η πρόσβαση root είναι απαραίτητη.

Πώς να εγκαταστήσετε το Busybox;

Η διαδικασία εγκατάστασης του BusyBox είναι απλή και εύκολη. Θα χρειαστείτε μόνο ένα σωρό πράγματα που αναφέρονται παρακάτω.

Πράγματα που θα χρειαστείτε:

  • Rooted συσκευή Android.
  • Busybox Installer apk.
  • Σωστή συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο

Τώρα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να εγκαταστήσετε το BusyBox στο Android smartphone σας.

1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το BusyBox κάνοντας κλικ στο Λήψη.

2. Ανοίξτε την εφαρμογή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης.

3. Τώρα θα ζητήσει πρόσβαση Superuser. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “Χορήγηση” σε αυτό το αναδυόμενο παράθυρο.

4. Τώρα, απορρίψτε το μήνυμα που εμφανίζεται δίπλα στο κύριο μενού της εφαρμογής.

  Το Tomi File Manager σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε αρχεία και να απεγκαθιστάτε ομαδικές εφαρμογές [Android]

5. Θα κατεβάσει αυτόματα τα δυαδικά αρχεία και θα τα εγκαταστήσει.

6. Κάντε κλικ στο κουμπί «Εγκατάσταση» που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία για να εγκαταστήσετε τις εντολές BusyBox.

7. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα ότι οι εντολές έχουν εγκατασταθεί με επιτυχία στη συσκευή.

Και αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κάνετε. Τώρα, μπορείτε να εκτελέσετε πιο σύνθετα root mods που απαιτούν την εγκατάσταση των εντολών BusyBox, οπότε η ριζωμένη συσκευή σας έγινε λίγο πιο ισχυρή.

Ετυμηγορία.

Ως εκ τούτου, αυτή ήταν η όλη διαδικασία μέσω της οποίας μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε το BusyBox. Αφού το εγκαταστήσετε, τότε θα μπορείτε να εκτελέσετε το σκοπό για τον οποίο το έχετε εγκαταστήσει. Η μέθοδος λειτουργεί καθώς την έχουμε δοκιμάσει μόνοι μας πριν σας την παρουσιάσουμε. Ελπίζουμε να σας άρεσε το άρθρο. Και, σίγουρα θα το μοιραστείτε και με τους φίλους σας. Θα επιστρέψουμε ξανά με άλλο ένα σύντομα. Μέχρι τότε, είναι Αντίο από την πλευρά μας.