Πώς να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένη ROM χωρίς απώλεια δεδομένων στο Android – 2023

Θέλετε να εγκαταστήσετε custom rom χωρίς απώλεια δεδομένων; Οι χρήστες Android έχουν την ελευθερία προσαρμογής σε τέτοιο βαθμό που κανένα άλλο λειτουργικό σύστημα δεν μπορεί καν να πλησιάσει. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Android είναι το iOS και του λείπουν ακόμη και οι βασικές λειτουργίες για εξατομίκευση.

Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες Android μπορούν να αλλάξουν γραμματοσειρές, προγράμματα εκκίνησης, εικονίδια και προεπιλεγμένες εφαρμογές και οι προχωρημένοι χρήστες μπορούν να φτάσουν μέχρι την εγκατάσταση προσαρμοσμένων ROM τρίτων κατασκευαστών για να αλλάξουν εντελώς το λογισμικό του τηλεφώνου τους.

Σήμερα, η εγκατάσταση μιας προσαρμοσμένης ROM είναι κάτι κοινό στους λάτρεις του Android. Οι άνθρωποι λατρεύουν να δοκιμάζουν νέες ROM για να αυξήσουν τις δυνατότητες χωρίς να αποκτήσουν νέο τηλέφωνο.

Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα με την εγκατάσταση προσαρμοσμένης ROM είναι ότι οι εφαρμογές και τα δεδομένα σας διαγράφονται. Τα άτομα που εγκαθιστούν προσαρμοσμένες ROM πρέπει να εγκαταστήσουν ξανά κάθε εφαρμογή και να συνδεθούν σε αυτές, καθώς όλα τα δεδομένα των εφαρμογών διαγράφονται.

  Πώς να παίξετε παιχνίδια Android στο Linux με το Anbox

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε μια προσαρμοσμένη ROM ή να ενημερώσετε τη ROM σας και χρειάζεστε έναν τρόπο εγκατάστασης προσαρμοσμένης ROM χωρίς απώλεια δεδομένων, έχουμε τη λύση για εσάς.

Επιστρέψαμε ξανά με νέο άρθρο και θα σας παρουσιάσουμε τους τρόπους εγκατάστασης και ενημέρωσης της προσαρμοσμένης ROM χωρίς απώλεια δεδομένων. Ας το πάμε λοιπόν.

Εγκαταστήστε προσαρμοσμένη ROM χωρίς απώλεια δεδομένων.

Παρακάτω δίνονται τα βήματα για την εγκατάσταση προσαρμοσμένης ROM χωρίς απώλεια δεδομένων. Ακολουθήστε τα προσεκτικά, καθώς το να μπερδέψετε οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε μια συσκευή με τούβλα.

Δεν είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε απώλεια. Επομένως, συνιστούμε να είστε πολύ προσεκτικοί.

Τα βήματα για την εγκατάσταση προσαρμοσμένης ROM χωρίς απώλεια δεδομένων είναι:

Βήμα 1. Λήψη και Εγκαταστήστε το Titanium Backup.

  5 τρόποι για να δημιουργήσετε ένα άθροισμα ελέγχου αρχείων MD5 (Windows και Android)

Βήμα 2. Εκχωρήστε δικαιώματα root.

Βήμα 3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας/επαναφοράς και πατήστε στο κουμπί μενού.

Βήμα 4. Κάτω από την επιλογή “Παρτίδα”, επιλέξτε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των εφαρμογών χρηστών.

Βήμα 5. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επιστρέψτε και δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των άλλων δεδομένων, όπως σελιδοδείκτες, αρχεία καταγραφής, ημερολόγια, WiFi κ.λπ.

Βήμα 6. Εκκίνηση σε ανάκτηση και εγκατάσταση της προσαρμοσμένης ROM. Βεβαιωθείτε ότι δεν σκουπίζετε την κάρτα SD και τον χώρο αποθήκευσης σε αυτή τη διαδικασία.

Βήμα 7. Αφού ρυθμίσετε τη νέα σας ROM, εγκαταστήστε ξανά το Titanium Backup.

Βήμα 8. Μεταβείτε στην καρτέλα επαναφοράς αντιγράφων ασφαλείας και κάτω από την παρτίδα. Οι ενέργειες επιλέξτε “Επαναφορά όλων των εφαρμογών που λείπουν + δεδομένων συστήματος”.

Βήμα 9. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και όλα τα δεδομένα σας θα επιστρέψουν στο τηλέφωνό σας όπως παλιά.

  Συνεχίστε με τον Microsoft Edge για iOS και Android

Ενημερώστε την προσαρμοσμένη ROM χωρίς απώλεια δεδομένων.

Εάν ενημερώνετε τη ROM σας ή την εγκαθιστάτε ξανά, η διατήρηση των εφαρμογών και των δεδομένων σας ασφαλή είναι ακόμα πιο άνετη. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ενημερώσετε την προσαρμοσμένη ROM χωρίς απώλεια δεδομένων.

Βήμα 1. Δημιουργήστε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας της ROM σας χρησιμοποιώντας ανάκτηση.

Βήμα 2. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα απαραίτητα διαμερίσματα και εγκαταστήστε την ενημερωμένη ROM. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν καθαρίζετε την αποθήκευση.

Βήμα 3. Μεταβείτε στην επαναφορά και επαναφορά του διαμερίσματος δεδομένων.

Βήμα 4. Σκουπίστε την προσωρινή μνήμη.

Βήμα 5. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε το σύστημα.

Ως εκ τούτου, με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εγκαταστήσετε ή να ενημερώσετε την προσαρμοσμένη ROM σας στο Android χωρίς να χάσετε δεδομένα.

Συμπερασματικά, αυτός είναι ο ευκολότερος και πιο λειτουργικός οδηγός για τον τρόπο εγκατάστασης προσαρμοσμένης ROM χωρίς απώλεια δεδομένων. Εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια ή βοήθεια σχετικά με την παραπάνω διαδικασία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Πείτε μας ποια ROM χρησιμοποιείτε και γιατί στα σχόλια παρακάτω.