Πώς να εγκαταστήσετε εφαρμογές Android στα Windows 11

Η Microsoft εργάζεται για να φέρει την υποστήριξη εφαρμογών Android στα Windows εδώ και αρκετό καιρό. Η προσπάθεια, εσωτερικά γνωστή ως Project Latte, ήταν ένα από τα σημαντικότερα σημεία όταν η εταιρεία ανακοίνωσε τα Windows 11 νωρίτερα τον Ιούνιο του 2021. Ο γίγαντας του Redmond, ωστόσο, έπρεπε να καθυστερήσει τη λειτουργία, γι’ αυτό δεν το είδαμε σε δράση όταν τα Windows 11 που κυκλοφόρησε πέρυσι. Και τώρα, οι χρήστες στις ΗΠΑ μπορούν να εκτελούν εφαρμογές Android στα Windows 11 στο σταθερό κανάλι. Και μια νέα έκδοση του Windows Subsystem for Android (WSA), η οποία βασίζεται στο Android 12.1, έχει κυκλοφορήσει σε όλα τα κανάλια Insider. Σε αυτό το άρθρο, συμπεριλάβαμε τα βήματα για την εγκατάσταση εφαρμογών Android στα Windows 11 σε οποιαδήποτε περιοχή και χωρίς περιορισμούς.

Εγκατάσταση εφαρμογών Android στα Windows 11 (Ενημερώθηκε Ιούλιος 2022)

Προτού προχωρήσουμε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ενότητα απαιτήσεων για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας με Windows 11 είναι κατάλληλος για δοκιμή εφαρμογών Android αυτήν τη στιγμή. Αναφέραμε επίσης βήματα για τη μη αυτόματη εγκατάσταση Android APK στα Windows 11 και πιθανές επιδιορθώσεις σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε σφάλματα εγκατάστασης. Με αυτά τα λόγια, ας μπούμε κατευθείαν σε αυτό!

Απαιτήσεις για την εγκατάσταση εφαρμογών Android στα Windows 11

Ο υπολογιστής σας με Windows 11 πρέπει να υποστηρίζει εικονικοποίηση για την εγκατάσταση εφαρμογών Android. Μπορείτε να ελέγξετε τον συνδεδεμένο οδηγό μας για να ενεργοποιήσετε την εικονικοποίηση στα Windows 11. Για να ελέγξετε εάν η εικονικοποίηση είναι ήδη ενεργοποιημένη στον υπολογιστή σας, ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl +Shift+Esc. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Απόδοση και ελέγξτε αν λέει “Ενεργοποιημένη” δίπλα στο “Εικονικοποίηση” κάτω δεξιά. Εάν είναι ενεργοποιημένο, είστε έτοιμοι. Διαφορετικά, μπείτε στη σελίδα BIOS/UEFI στον υπολογιστή σας με Windows 11 και ενεργοποιήστε την.

  • Ενεργοποίηση πλατφόρμας εικονικής μηχανής

Αφού ενεργοποιήσετε το Virtualization από το BIOS/ UEFI, πρέπει να ενεργοποιήσετε την πλατφόρμα Virtual Machine και ορισμένες άλλες δυνατότητες στα Windows 11. Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου των Windows 11 “Windows + R” για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών “Εκτέλεση”. Εδώ, πληκτρολογήστε optionalfeatures.exe και πατήστε Enter.

Στο παράθυρο “Δυνατότητες των Windows”, ενεργοποιήστε τα “Virtual Machine Platform”, “Windows Hypervisor Platform” και “Hyper-V”. Μόλις κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Τώρα, ο υπολογιστής σας είναι έτοιμος να εγκαταστήσει εφαρμογές Android στα Windows 11.

Εγκατάσταση εφαρμογών Android στα Windows 11 (στην περιοχή των ΗΠΑ)

Εάν είστε από τις ΗΠΑ, δεν χρειάζεται να μεταβείτε σε κανένα κανάλι Insider. Τον Μάρτιο του 2022, η Microsoft κυκλοφόρησε το Windows Subsystem for Android (WSA), γνωστό και ως τη δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών Android στα Windows 11, στο σταθερό κανάλι για χρήστες Windows 11. Ο υπολογιστής σας θα πρέπει να είναι σε Windows 11 Build 22000.526 ή νεότερη έκδοση στο σταθερό κανάλι για την εκτέλεση εφαρμογών Android.

  Αυτόματη διόρθωση του θαμπώματος οθόνης των Windows 10

Τούτου λεχθέντος, η σταθερή έκδοση βασίζεται σε μια παλαιότερη έκδοση Android 11. Εάν θέλετε να λάβετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση WSA που βασίζεται στο Android 12.1, πρέπει να μετακινηθείτε σε ένα από τα κανάλια Insider. Η ενημέρωση WSA που βασίζεται στο Android 12.1 είναι διαθέσιμη σε όλα τα κανάλια Insider σε χρήστες μόνο στην περιοχή των ΗΠΑ. Θα πρότεινα να μετακινηθείτε στο Κανάλι προεπισκόπησης έκδοσης καθώς αυτό θα φέρει νέες δυνατότητες των Windows 11 22H2 μαζί με το Android 12.1 WSA επίσης. Τώρα, έχοντας ξεκαθαρίσει όλες τις αμφιβολίες, δείτε πώς να εγκαταστήσετε εφαρμογές Android στα Windows 11 στην περιοχή των ΗΠΑ.

1. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι η εικονικοποίηση είναι ενεργοποιημένη στις ρυθμίσεις BIOS/UEFI. Μετά από αυτό, η πλατφόρμα Virtual Machine και άλλες δυνατότητες έχουν ενεργοποιηθεί. Τώρα, προχωρήστε και κατεβάστε το Υποσύστημα Windows για Android από το Microsoft Store. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον άμεσο σύνδεσμο για να αποκτήσετε πρόσβαση στην καταχώριση Υποσύστημα Windows για Android.

2. Θα δείτε τώρα ένα πράσινο κουμπί “Εγκατάσταση” εάν ο υπολογιστής σας είναι κατάλληλος για εκτέλεση εφαρμογών Android στα Windows 11. Κάντε κλικ σε αυτό και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση του Υποσυστήματος Windows για Android (WSA). Όπως πάντα, περιλαμβάνει κυρίως κλικ στο «Επόμενο» και στο «Λήψη» στην τελευταία οθόνη.

Σημείωση: Θα δείτε ένα κουμπί “Λήψη” εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει το WSA στο παρελθόν και στη συνέχεια το απεγκαταστήσατε. Το κάναμε για αυτό το σεμινάριο και το επανεγκαθιστούμε αυτήν τη στιγμή.

3. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, ακολουθεί η εμφάνιση του υποσυστήματος Windows για την αρχική οθόνη του Android:

4. Τώρα που εγκαταστήσατε το Υποσύστημα Windows για Android, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε το Amazon App Store. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον άμεσο σύνδεσμο για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Amazon Appstore στον υπολογιστή σας με Windows 11. Εάν ο υπολογιστής σας είναι κατάλληλος, θα δείτε ένα κουμπί “Εγκατάσταση” κάτω από το όνομα της εφαρμογής.

5. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, συνδεθείτε για να ξεκινήσετε τη λήψη εφαρμογών Android από το Amazon Appstore στον υπολογιστή σας με Windows 11. Λάβετε υπόψη ότι, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Amazon με έδρα τις ΗΠΑ για να αποκτήσετε πρόσβαση στο κατάστημα εφαρμογών.

6. Αφού συνδεθείτε, αποκτάτε πρόσβαση σε εφαρμογές Android που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή στο Amazon Appstore. Μπορεί να φαίνεται λίγο διαφορετικό στον υπολογιστή σας, καθώς αυτή είναι η έκδοση για κινητά της εφαρμογής.

7. Για να δοκιμάσω εφαρμογές από το Amazon Appstore, κατέβασα ένα παιχνίδι που ονομάζεται Godus. Όπως φαίνεται παρακάτω, εγκαταστάθηκε και λειτουργούσε όπως περιμένατε. Έτσι, μπορείτε να εγκαταστήσετε το WSA που βασίζεται σε Android 11 στον υπολογιστή σας με Windows 11. Εάν θέλετε το πιο πρόσφατο Android 12.1 WSA, μεταβείτε σε ένα κανάλι Insider (συνιστάται η προεπισκόπηση έκδοσης) και ακολουθήστε τα ίδια βήματα όπως παραπάνω.

Εγκατάσταση εφαρμογών Android σε Windows 11 σε οποιαδήποτε περιοχή (Τελευταία έκδοση WSA που βασίζεται σε Android 12.1, Ιούνιος 2022)

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε εφαρμογές Android στον υπολογιστή σας με Windows 11 χωρίς περιορισμούς, είτε πρόκειται για περιοχή, γλώσσα είτε έκδοση έκδοσης, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Εγκατέστησα με μη αυτόματο τρόπο την πιο πρόσφατη έκδοση WSA που βασίζεται στο Android 12.1 (έκδοση 2205.40000.14.0) στον υπολογιστή μου με Windows 11 που εκτελείται στο σταθερό κανάλι και λειτούργησε σαν γοητεία. Έχω συγκεντρώσει όλα τα βήματα εδώ για την εκτέλεση εφαρμογών Android σε οποιονδήποτε υπολογιστή με Windows 11 χωρίς περιορισμούς. Εδώ είναι οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε.

  Πώς να λάβετε την ενημέρωση των Windows 10 Creators

1. Αρχικά, θα χρειαστεί να κατεβάσετε το πιο πρόσφατο πακέτο MSIX του Windows Subsystem for Android (Android 12.1) από τον σύνδεσμο εδώ. Ανοίξτε τον σύνδεσμο και επιλέξτε “ProductID” στο αριστερό αναπτυσσόμενο μενού. Μετά από αυτό, επικολλήστε το 9P3395VX91NR στο πεδίο κειμένου και διατηρήστε το “RP” ως έχει. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί “Τέλος” στα δεξιά.

2. Θα εμφανιστεί ένας μακρύς κατάλογος καταχωρίσεων. Εδώ, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κατεβάστε το αρχείο .msixbundle με μέγεθος περίπου 1,35 GB. Αυτή είναι η κατασκευή WSA που βασίζεται στο Android 12.1. Εάν κάνετε λήψη χρησιμοποιώντας Edge ή Chrome, θα εμφανιστεί σφάλμα. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις 3 κουκκίδες και επιλέξτε Keep -> Keep Anyway. Εάν η λήψη δεν ξεκινήσει, αντιγράψτε τον σύνδεσμο, επικολλήστε τον σε μια νέα καρτέλα και πατήστε Enter.

3. Πρέπει επίσης να κατεβάσουμε την έκδοση 64-bit του Microsoft.UI.Xaml.2.6. Σε ορισμένους υπολογιστές, λόγω του ξεπερασμένου πλαισίου XAML, το WSA δεν εγκαθιστά και παρουσιάζει ένα σφάλμα. Συνεχίστε λοιπόν και κατεβάστε το πακέτο .appx του πλαισίου XAML 64-bit. Έχω επισημάνει το πακέτο στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης για καλύτερη κατανόηση.

4. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο «Microsoft.UI.Xaml.2.6» και κάντε κλικ στο «Εγκατάσταση». Δεν θα χρειαζόταν σχεδόν 10 δευτερόλεπτα.

5. Στη συνέχεια, για να εγκαταστήσετε το WSA που βασίζεται σε Android 12.1, πατήστε το πλήκτρο Windows μία φορά και αναζητήστε το “Powershell”. Από τα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζονται, επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

6. Τώρα, ανοίξτε τη διαχείριση αρχείων και μεταβείτε στο μεγαλύτερο πακέτο .msixbundle. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε “Αντιγραφή ως διαδρομή” για να αντιγράψετε τη διαδρομή αρχείου στο πρόχειρο του υπολογιστή σας με Windows 11.

7. Επιστρέψτε στο παράθυρο του Powershell και επικολλήστε την παρακάτω εντολή. Εδώ, φροντίστε να αντικαταστήσετε τη διαδρομή αρχείου με τη διαδρομή που αντιγράψατε παραπάνω. Τώρα, πατήστε Enter.

Add-AppxPackage -Path filepath

8. Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης. Θα πρέπει να διαρκέσει κάπου από μερικά δευτερόλεπτα έως λίγα λεπτά, ανάλογα με το υλικό του υπολογιστή σας.

9. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα έχετε εγκαταστήσει με επιτυχία την πιο πρόσφατη έκδοση Android 12.1 του WSA (έκδοση 2205.40000.14.0) στον υπολογιστή σας με Windows 11. Ανοίξτε το μενού Έναρξη και κάντε κλικ στο «Υποσύστημα Windows για Android». Τώρα, μπορείτε να δοκιμάσετε εφαρμογές από το Amazon Appstore (μόνο για λογαριασμό ΗΠΑ) ή να φορτώσετε εφαρμογές Android στα Windows 11.

Διορθώστε το σφάλμα “Δεν είναι δυνατή η εκκίνηση του υποσυστήματος Windows για Android” στα Windows 11

Εάν λαμβάνετε ένα σφάλμα κατά την προσπάθεια να ανοίξετε το Υποσύστημα Windows για Android, η επιδιόρθωση είναι απλή. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Εφαρμογές -> Προαιρετικές λειτουργίες και κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την επιλογή “Περισσότερες λειτουργίες των Windows”. Ανοίξτε το.

2. Τώρα, ενεργοποιήστε το “Virtual Machine Platform” στις προαιρετικές δυνατότητες και πατήστε OK. Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι η ενεργοποίηση της “Πλατφόρμας Υπερβλέπων των Windows” βοηθά, και θα μπορούσατε να την ενεργοποιήσετε επίσης, εάν απλώς η ενεργοποίηση της “Πλατφόρμας εικονικής μηχανής” δεν κάνει το κόλπο. Το υποσύστημά σας Windows για Android θα πρέπει πλέον να λειτουργεί χωρίς σφάλματα στον υπολογιστή σας με Windows 11.

  Στείλτε απευθείας βίντεο και μηνύματα κειμένου σε οποιονδήποτε

Πώς να φορτώσετε τις εφαρμογές Android στα Windows 11

Το καλύτερο μέρος του υποσυστήματος Windows για Android είναι η δυνατότητα πλευρικής φόρτωσης εφαρμογών, ειδικά επειδή η βιβλιοθήκη εφαρμογών του Amazon Appstore έχει περιορισμένο αριθμό εφαρμογών αυτήν τη στιγμή. Μπορείτε να εγκαταστήσετε δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις του Google Play Store, όπως το Aurora Store, για να απλοποιήσετε ολόκληρη τη διαδικασία εγκατάστασης του APK.

Δοκιμάσαμε την παράπλευρη φόρτωση πολλών εφαρμογών από το Aurora Store και το APKMirror και η διαδικασία εγκατάστασης ήταν απρόσκοπτη. Για να φορτώσετε εφαρμογές, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το ADB στον υπολογιστή σας, να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία προγραμματιστή, να συνδέσετε το WSA στο ADB και να χρησιμοποιήσετε την εντολή εγκατάστασης adb. Προχωρήστε και ελέγξτε τον αποκλειστικό μας οδηγό σχετικά με τον τρόπο φόρτωσης εφαρμογών Android στα Windows 11 για περισσότερες πληροφορίες.

Εφαρμογές Android στα Windows 11 (WSA με βάση το Android 12.1): Πρώτες εντυπώσεις

Κατά τη σύντομη χρήση της τελευταίας έκδοσης WSA (έκδοση 2205.40000.14.0), διαπίστωσα ότι το επίπεδο Android έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με την παλαιότερη έκδοση WSA που βασίζεται σε Android 11. Η χρήση RAM σε αδράνεια ήταν περίπου 300 MB και η χρήση RAM ήταν περίπου 1,4 GB κατά τη χρήση εφαρμογών Android στα Windows 11.

Όταν χρησιμοποιούσα 3 εφαρμογές Android στον υπολογιστή μου με Windows 11, κατανάλωνε σχεδόν 1,6 GB μνήμης RAM. Για σύγκριση, η προηγούμενη έκδοση του WSA είχε 2,4 GB μόνο με ενεργοποιημένο το υποσύστημα Android. Από πλευράς απόδοσης επίσης, είναι πολύ καλό. Οι εφαρμογές Android ανοίγουν σε λίγο και η ομαλή μετάβαση του Android 12 προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία.

Εκτός από αυτό, η Microsoft έχει φέρει πολλές νέες δυνατότητες στην τελευταία έκδοση WSA που βασίζεται στο Android 12.1. Αρχικά, η σελίδα Ρυθμίσεις WSA έχει επανασχεδιαστεί και μπορείτε να βρείτε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές Android ακριβώς εκεί.

Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τα πλήκτρα πληκτρολογίου για ενέργειες ολίσθησης και ολίσθησης σε εφαρμογές Android. Υπάρχει επίσης μια εγγενής επιλογή εγγραφής οθόνης για το υποσύστημα Android. Εκτός από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε μια αποκλειστική GPU για την εκτέλεση εφαρμογών Android. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για VPN και προηγμένη δικτύωση για την εύρεση συσκευών στο ίδιο δίκτυο και τον έλεγχο τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Android στα Windows 11.

Μεταξύ άλλων, οι ειδοποιήσεις, η τοποθεσία και η χρήση της κάμερας έχουν επίσης βελτιωθεί. Η γραμμή εργασιών θα δείχνει τώρα επίσης τι χρησιμοποιούν όλες οι εφαρμογές Android το μικρόφωνο και την άδεια τοποθεσίας. Μπορείτε να βρείτε όλα τα αρχεία καταγραφής αλλαγών WSA που βασίζονται σε Android 12.1 εδώ.

Εκτελέστε τις αγαπημένες σας εφαρμογές Android στα Windows 11

Έτσι, μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές Android στον υπολογιστή σας με Windows 11. Ανεξάρτητα από το αν προέρχεστε από τις ΗΠΑ ή από οποιαδήποτε άλλη περιοχή, μπορείτε να εκτελείτε το πιο πρόσφατο WSA στον υπολογιστή σας με Windows 11 χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι από εμάς. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το Google Play Store στα Windows 11, μεταβείτε στον λεπτομερή οδηγό μας. Και αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω.