Πώς να εγγράψετε την οθόνη σας με το Microsoft PowerPoint

Εάν χρειάζεται να εγγράψετε την οθόνη σας για να επιδείξετε μια διαδικασία ως μέρος της παρουσίασης του PowerPoint, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα εργαλεία για να το κάνετε. Δείτε πώς μπορείτε να εγγράψετε την οθόνη σας χρησιμοποιώντας το PowerPoint.

Χρήση της συσκευής εγγραφής οθόνης του PowerPoint

Το PowerPoint συνοδεύεται από μια ενσωματωμένη συσκευή εγγραφής οθόνης χωρίς νόημα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορεί να κάνει η συσκευή εγγραφής οθόνης του PowerPoint που μπορεί να κάνει το πιο πλήρες λογισμικό εγγραφής οθόνης, αλλά αυτή είναι η ομορφιά του—είναι εξαιρετικό για μια γρήγορη εγγραφή χωρίς φασαρία.

Αρχικά, ανοίξτε το PowerPoint, μεταβείτε στην καρτέλα “Εισαγωγή” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Εγγραφή οθόνης”.

Το PowerPoint θα ελαχιστοποιηθεί και η βάση εγγραφής οθόνης θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Εδώ εμφανίζεται η «απλότητα» της δυνατότητας εγγραφής οθόνης του PowerPoint—έχετε μόνο πέντε επιλογές. Από προεπιλογή, το PowerPoint θα καταγράφει τον ήχο και τον δρομέα σας. Ενεργοποιήστε αυτές τις επιλογές για να τις απενεργοποιήσετε αν θέλετε. Όταν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε, κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλογή περιοχής”.

  Πώς να επιλέξετε έναν εκτυπωτή με βάση τη θέση στα Windows 10

Ο δείκτης σας θα μετατραπεί σε σταυρόνημα. Κάντε κλικ και σύρετε για να επιλέξετε την περιοχή της οθόνης σας που θέλετε να εγγράψετε.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Εγγραφή” στη βάση της συσκευής εγγραφής οθόνης.

Θα ξεκινήσει μια αντίστροφη μέτρηση τριών δευτερολέπτων. Μόλις φτάσει στο μηδέν, θα ξεκινήσει η εγγραφή σας. Όταν ολοκληρώσετε την εγγραφή των πάντων, μετακινήστε τον κέρσορα πίσω στην κορυφή της οθόνης όπου βρισκόταν η βάση και η βάση θα εμφανιστεί ξανά. Κάντε κλικ στο «Διακοπή».

Η εγγραφή της οθόνης σας θα εμφανίζεται τώρα στη διαφάνεια του PowerPoint.

  Πώς να παρακολουθήσετε διαδραστικό περιεχόμενο Netflix σε Windows 10 & Mac

Προσαρμογή της εγγραφής σας

Τώρα που έχετε ενσωματώσει με επιτυχία την εγγραφή στην παρουσίασή σας, ίσως θέλετε να προσαρμόσετε μερικές από τις ρυθμίσεις. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ, όπως η περικοπή του βίντεο, η ρύθμιση του τρόπου αναπαραγωγής του βίντεο κατά την παρουσίαση ή η εφαρμογή ενός στυλ στο πλαίσιο του βίντεο.

Περικοπή του βίντεό σας

Μπορεί να υπάρχουν μερικά δευτερόλεπτα από το βίντεό σας που θέλετε να καταργήσετε. Μπορείτε να κόψετε αυτά τα μέρη απευθείας στο PowerPoint. Κάντε δεξί κλικ στο βίντεο και επιλέξτε «Περικοπή».

Θα εμφανιστεί το παράθυρο “Περικοπή βίντεο”. Εδώ, κάντε κλικ και σύρετε τις πράσινες και κόκκινες γραμμές για να προσαρμόσετε την ώρα έναρξης και διακοπής, αντίστοιχα. Αφού το ρυθμίσετε, κάντε κλικ στο “OK”.

Το βίντεό σας θα περικοπεί τώρα.

Ρύθμιση κανόνων αναπαραγωγής βίντεο

Μπορείτε να πείτε στο PowerPoint πώς να αναπαράγει το βίντεό σας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στο βίντεο και επιλέξτε “Έναρξη” από το μενού.

  Πώς να απενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το iMessage σε iPhone ή iPad

Θα εμφανιστεί ένα υπομενού, το οποίο θα παρουσιάζει τρεις διαφορετικές επιλογές αναπαραγωγής:

Στην Ακολουθία κλικ: Το βίντεο θα αναπαράγεται με την κατάλληλη σειρά που έχετε ορίσει όσον αφορά τις ακολουθίες που μπορούν να ενεργήσουν (όπως κινούμενα σχέδια).
Αυτόματα: Το βίντεο θα αναπαραχθεί αυτόματα όταν εμφανιστεί.
Όταν κάνετε κλικ στο: Το βίντεο θα αναπαράγεται όταν κάνετε κλικ σε αυτό.

Επιλέξτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Εφαρμογή στυλ πλαισίου

Εάν θέλετε να κάνετε το βίντεό σας πιο ελκυστικό οπτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα πλαίσιο σε αυτό. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στο βίντεο και επιλέξτε “Style” από το μενού.

Θα εμφανιστεί ένα υπομενού, το οποίο παρουσιάζει μια μεγάλη βιβλιοθήκη καρέ για το βίντεό σας. Τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από κάθε ένα θα εμφανιστεί μια ζωντανή προεπισκόπηση του πώς θα φαίνεται το πλαίσιο.

Επιλέξτε αυτό που σας αρέσει και θα εφαρμοστεί στο βίντεό σας.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό!