Πώς να διορθώσετε το Drift του ελεγκτή Xbox One

Τα ασύρματα χειριστήρια Xbox έχουν χρησιμοποιηθεί και για τις γενιές κονσολών Xbox Xbox One και Xbox Series X|S. Και ενώ η σχεδίαση έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, το βασικό μοντέλο του ασύρματου pad έχει παραμείνει το ίδιο. Ωστόσο, παρά τις μικρές αλλαγές, τα ασύρματα χειριστήρια Xbox δεν είναι άδικα.

Δυστυχώς, τα ασύρματα χειριστήρια Xbox υπόκεινται στο πιο κοινό πρόβλημα με οποιοδήποτε χειριστήριο παιχνιδιών: το stick drift. Ευτυχώς, εάν το ασύρματο χειριστήριο Xbox σας τυχαίνει να αντιμετωπίζει μετατόπιση μοχλού, υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων του ασύρματου χειριστηρίου Xbox για Stick Drift

Ανεξάρτητα από το αν διαθέτετε κονσόλα Xbox One ή Xbox Series X|S, τα ασύρματα χειριστήρια Xbox λειτουργούν παγκοσμίως. Επομένως, εάν πρέπει να αντιμετωπίσετε προβλήματα με το ασύρματο χειριστήριο Xbox για drift, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες μεθόδους ανεξάρτητα από την κονσόλα σας.

Ωστόσο, προτού προσπαθήσετε να διορθώσετε το ασύρματο χειριστήριο Xbox, ίσως θελήσετε να ελέγξετε εάν ένα σφάλμα λογισμικού είναι η πραγματική αιτία της μετατόπισης του μοχλού. Ευτυχώς, οι τρόποι για να το κάνετε αυτό είναι σχετικά απλοί:

Ενημερώστε το ασύρματο χειριστήριο Xbox

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να δείτε εάν ένα σφάλμα συστήματος είτε από το χειριστήριο Xbox είτε από την κονσόλα σας προκαλεί τη μετατόπιση του stick είναι να ενημερώσετε το ασύρματο χειριστήριο Xbox.

Ενημερώνοντας το χειριστήριο Xbox σας, διασφαλίζετε ότι εκτελούνται οι πιο πρόσφατες πιθανές ενημερώσεις κώδικα για ζητήματα και σφάλματα που έχουν κυκλοφορήσει από τη Microsoft. Αυτό θα υπογράμμιζε εάν ένα ζήτημα πέρα ​​από ένα φυσικό πρόβλημα προκαλεί τη μετατόπιση του μοχλού.

  Πώς να καθαρίσετε και να επιταχύνετε το Ubuntu

Ευτυχώς, η ενημέρωση του χειριστηρίου Xbox Series X|S ή Xbox One είναι πολύ απλή. Απλώς μεταβείτε στις ρυθμίσεις Συσκευές και συνδέσεις στο Xbox Series X|S ή το Xbox One και ορίστε την επιλογή για Αξεσουάρ.

Από τα Αξεσουάρ, η κορυφαία επιλογή θα σας ενημερώσει εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, ενημερώστε τον ελεγκτή σας. Μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση, θα πρέπει να μπορείτε να πείτε αμέσως εάν η μετατόπιση του μοχλού έχει διορθωθεί.

Επαναφέρετε το ασύρματο χειριστήριο Xbox

Εκτός από την ενημέρωση του ασύρματου χειριστηρίου Xbox, είναι πιθανό ότι η απλή επαναφορά του χειριστηρίου σας θα μπορούσε να διορθώσει τη μετατόπιση του μοχλού, ειδικά εάν το πρόβλημα ξεκίνησε ξαφνικά. Για να επαναφέρετε το ασύρματο χειριστήριο Xbox, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Βεβαιωθείτε ότι το χειριστήριο Xbox που θέλετε να επαναφέρετε είναι συνδεδεμένο στο Xbox One ή στο Series X|S και ότι βρίσκεστε στην Αρχική οθόνη.
  • Κρατήστε το κουμπί Xbox στο κέντρο του χειριστηρίου για περίπου πέντε δευτερόλεπτα. Αφήστε αμέσως το κουμπί Xbox μόλις πέσει το σκοτάδι.
  • Μόλις απενεργοποιηθεί το κουμπί Xbox, αφήστε το χειριστήριο Xbox για λίγα δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Xbox άλλη μια φορά για να επανασυνδέσετε το χειριστήριό σας στο Xbox.

Με το χειριστήριο Xbox επανασυνδεδεμένο, έχετε επαναφέρει επιτυχώς το ασύρματο χειριστήριο Xbox. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων σάς λέει πραγματικά μόνο εάν το πρόβλημα μετατόπισης μοχλού είναι ένα προσωρινό πρόβλημα που προκαλείται από σφάλμα συστήματος.

Εάν τα προβλήματα μετατόπισης του stick συνεχίζονται, μπορεί να φταίει ένα μεγαλύτερο σφάλμα λογισμικού και ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε την κονσόλα Xbox σας. Αλλά προτού κάνετε κάτι τόσο δραστικό, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε να διορθώσετε φυσικά τα προβλήματα μετατόπισης του stick με το ασύρματο χειριστήριο Xbox.

  Τι περιλαμβάνεται στον έλεγχο ιστορικού;

Πώς να επιδιορθώσετε σωματικά το ασύρματο χειριστήριο Xbox Stick Drift

Εάν δεν φαίνεται να ευθύνεται κάποιο σφάλμα λογισμικού για τη μετατόπιση του μοχλού του ελεγκτή σας, πιθανότατα υπάρχει κάποιο φυσικό σφάλμα. Σε αυτό το σενάριο, αξίζει να ελέγξετε ξανά το χειριστήριό σας για εμφανή φυσική ζημιά. Εάν δεν υπάρχει προφανής αιτία, οι πιο πιθανοί τρόποι για να διορθώσετε τη φυσική μετατόπιση του ασύρματου ελεγκτή Xbox είναι οι εξής:

Επισκευάστε το ασύρματο χειριστήριο Xbox Stick Drift με πεπιεσμένο αέρα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα που μπορεί να προκαλέσουν μετατόπιση μοχλού στο ασύρματο χειριστήριο Xbox είναι η συσσώρευση βρωμιάς μέσα στο χειριστήριό σας, εμποδίζοντας τη σωστή λειτουργία ενός αναλογικού μοχλού.

Δυστυχώς, ο ευκολότερος τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι να αγοράσετε ένα δοχείο πεπιεσμένου αέρα, ώστε να μπορείτε να καθαρίσετε την κοιλότητα του αναλογικού μοχλού και να απελευθερώσετε τη βρωμιά που πιθανώς προκαλεί το πρόβλημα.

Αφού έχετε στη διάθεσή σας ένα κουτί πεπιεσμένου αέρα, μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε τα προβλήματα μετατόπισης του μοχλού με το χειριστήριο Xbox ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  • Βεβαιωθείτε ότι το ασύρματο χειριστήριο Xbox είναι απενεργοποιημένο.
  • Τοποθετήστε το σωλήνα αέρα για το δοχείο πεπιεσμένου αέρα κοντά στη βάση του αναλογικού μοχλού και αρχίστε να ψεκάζετε πεπιεσμένο αέρα.
  • Καθώς ο αέρας χτυπά τη βάση και τις σχισμές του αναλογικού ραβδιού, μετακινήστε αργά το ραβδί για να ελευθερώσετε τυχόν παγιδευμένες βρωμιές.

Αν και μπορεί να χρειαστούν πολλές προσπάθειες, ο πεπιεσμένος αέρας θα πρέπει να μπορεί να απομακρύνει τυχόν εμπόδια που προκαλούν προβλήματα μετατόπισης του μοχλού με το χειριστήριο Xbox.

Διορθώστε το Stick Drift αποχωρίζοντας το ασύρματο χειριστήριο Xbox

Εάν ο πεπιεσμένος αέρας δεν διορθώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τη μετατόπιση του μοχλού, ίσως χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε το ασύρματο χειριστήριο Xbox. Δυστυχώς, η αποσυναρμολόγηση του ελεγκτή Xbox είναι αρκετά περίεργη και θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει περαιτέρω το χειριστήριο εάν γίνει εσφαλμένα.

  Χρησιμοποιήστε αυτούς τους 10 αισθητήρες πόρτας ή παραθύρων για να ενισχύσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας

Η διαδικασία ακυρώνει επίσης οποιαδήποτε εγγύηση για το χειριστήριο, αλλά εάν θέλετε να επιχειρήσετε να αντικαταστήσετε τα αναλογικά στικάκια ή να αφαιρέσετε τυχόν μπλοκαρίσματα που προκαλούν μετατόπιση του μοχλού, μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε το χειριστήριο Xbox ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  • Βεβαιωθείτε ότι το χειριστήριο Xbox είναι απενεργοποιημένο και αφαιρέστε την αριστερή και τη δεξιά γωνιακή λαβή. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα αδιάκριτο εργαλείο.

  • Αφαιρέστε το κάλυμμα της μπαταρίας από το πίσω μέρος του χειριστηρίου Xbox και ξεβιδώστε την κρυμμένη βίδα κάτω από το αυτοκόλλητο με ένα κατσαβίδι T9.
  • Με το ίδιο κατσαβίδι, μετακινηθείτε κατά μήκος των λαβών του χειριστηρίου Xbox ξεβιδώνοντας τις δύο βίδες από κάθε πλευρά.

  • Αφού αφαιρέσετε όλες τις βίδες, μπορείτε να αφαιρέσετε το περίβλημα από το ασύρματο χειριστήριο Xbox για να αποκαλύψετε τα εσωτερικά μέρη.

Τώρα τα εσωτερικά μέρη του ασύρματου χειριστηρίου Xbox σας είναι προσβάσιμα, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε εάν υπάρχουν μπλοκαρίσματα που παρεμβαίνουν στον μηχανισμό αναλογικού στικ. Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε εντελώς τα μπαστούνια, απλώς τραβήξτε κάθε πλαστικό κάλυμμα και αντικαταστήστε τα με τα νέα αναλογικά στικ.

Μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να καθαρίσετε το ασύρματο χειριστήριο Xbox. Εξάλλου, ένας καθαρός και καλά συντηρημένος ελεγκτής έχει λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσει αρχικά σφάλματα και τα εσωτερικά μέρη είναι ένας εφιάλτης για τη συλλογή σκόνης και λάσπης.

Διατηρήστε τα χειριστήρια Xbox One και Xbox Series X|S υγιή

Ας ελπίσουμε ότι, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε τη μετατόπιση του stick που επηρεάζει το ασύρματο χειριστήριο Xbox. Εάν το πρόβλημα παραμένει, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε εντελώς τον ελεγκτή σας. Αλλά στην ιδανική περίπτωση, η αντικατάσταση των αναλογικών στικ είναι το πιο δραστικό πράγμα που πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Και όπως ακριβώς η διόρθωση της μετατόπισης του αναλογικού μοχλού, εάν αντιμετωπίζετε άλλα προβλήματα με το ασύρματο χειριστήριο Xbox, υπάρχουν πολλές άλλες γρήγορες και απλές επιδιορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε προτού λάβετε αντικατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα ασύρματα χειριστήρια Xbox είναι καλά συντηρημένα και έτοιμα για χρήση.