Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Inaccessible Boot Device” εντός 2 λεπτών

Μεταξύ των διαφόρων σφαλμάτων μπλε οθόνης, ένα από τα πιο συχνά εμφανιζόμενα μετά από μια σημαντική ενημέρωση είναι το σφάλμα “μη προσβάσιμη συσκευή εκκίνησης”. Αυτό το ενοχλητικό ζήτημα εμποδίζει την ικανότητά σας να χρησιμοποιείτε το σύστημα αποτελεσματικά και διαταράσσει τη συνολική λειτουργικότητα του λειτουργικού σας συστήματος.

Μόλις αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα στα Windows, ο χρόνος φόρτωσης της συσκευής σας διαταράσσεται και η οθόνη σας γίνεται μπλε, εμφανίζοντας συχνά έναν κωδικό σφάλματος. Κατά συνέπεια, το σύστημά σας αποτυγχάνει να εκκινήσει σωστά.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε σε διάφορες μεθόδους για να επιλύσετε το σφάλμα συσκευής απρόσιτης εκκίνησης και να επαναφέρετε τη σταθερότητα του συστήματος. Θα παρουσιάσουμε πολλές πιθανές εναλλακτικές λύσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Επιπλέον, θα παρέχουμε πολύτιμες συμβουλές για να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της μη διαθέσιμης συσκευής εκκίνησης στο μέλλον. Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, θα μπορέσετε να ξεπεράσετε αυτό το σφάλμα και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας και να λειτουργεί ομαλά.

Τι είναι το σφάλμα απρόσιτης συσκευής εκκίνησης στα Windows;

Συνήθως, τα Windows ενημερώνονται αυτόματα κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα νέο. Δυστυχώς, αυτή η διαδικασία αυτόματης ενημέρωσης μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε απρόβλεπτα ζητήματα.

Απλώς φανταστείτε τον εαυτό σας να περιμένει ανυπόμονα την επανεκκίνηση των Windows μετά την τελευταία ενημέρωση, για να σας υποδεχτεί ένα τρομακτικό σφάλμα στην οθόνη σας: το «σφάλμα συσκευής απρόσιτης εκκίνησης». Τι σημαίνει όμως αυτό ακριβώς;

Λοιπόν, το “απρόσιτο σφάλμα συσκευής εκκίνησης” είναι ένα σφάλμα μπλε οθόνης θανάτου (BSOD) που μπορεί να προκύψει σε λειτουργικά συστήματα Windows.

Ουσιαστικά, σημαίνει ότι το σύστημα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στη συσκευή εκκίνησης, η οποία είναι συνήθως ο σκληρός δίσκος ή ο SSD όπου είναι εγκατεστημένα τα Windows. Κατά συνέπεια, τα Windows αποτυγχάνουν να ξεκινήσουν σωστά, με αποτέλεσμα τη συντριβή του συστήματος, με το BSOD να εμφανίζει το συγκεκριμένο μήνυμα λάθους “inaccessible boot device error”.

Συνήθεις αιτίες σφάλματος μη προσβάσιμης συσκευής εκκίνησης

Το σφάλμα “μη προσβάσιμη συσκευή εκκίνησης” μπορεί να προκύψει λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, κατεστραμμένα αρχεία συστήματος, ελαττωματικοί σκληροί δίσκοι, μη συμβατά προγράμματα οδήγησης συσκευών και πολλά άλλα. Αφού εντοπίσετε την αιτία αυτού του σφάλματος, μπορείτε να προχωρήσετε στην επίλυση της μπλε οθόνης θανάτου ακολουθώντας τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που περιγράφονται παρακάτω.

Ας εμβαθύνουμε σε κάθε αιτία λεπτομερώς.

1. Κατεστραμμένα ή παλιά προγράμματα οδήγησης συσκευών: Κατεστραμμένα ή κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης, ειδικά προγράμματα οδήγησης συσκευών αποθήκευσης, μπορεί να προκαλέσουν αυτό το σφάλμα. Αυτό συμβαίνει όταν το λειτουργικό σύστημα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης, με αποτέλεσμα το σφάλμα της συσκευής απρόσιτης εκκίνησης. Αυτό μπορεί να είναι μια σημαντική αιτία αυτού του σφάλματος.

2. Ζητήματα υλικού: Ζητήματα με το σύστημα υλικού, όπως το SSD (μονάδα δίσκου στερεάς κατάστασης) και άλλες συσκευές αποθήκευσης, μπορεί να είναι άλλη μια αιτία ενός σφάλματος συσκευής μη προσβάσιμης εκκίνησης που εμποδίζει τα Windows να έχουν πρόσβαση στη συσκευή εκκίνησης. Εξωτερικοί παράγοντες όπως ελαττωματικά καλώδια, αστοχία δίσκου ή χαλαρή σύνδεση συστήματος μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε αυτό το σφάλμα.

3. Λανθασμένες ρυθμίσεις BIOS: Η λανθασμένη διαμόρφωση στις ρυθμίσεις του BIOS ή του UEFI μπορεί επίσης να είναι μία από τις αιτίες του σφάλματος μη προσβάσιμης συσκευής εκκίνησης που απαγορεύει τη συσκευή εκκίνησης του λειτουργικού συστήματος. Βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις του BIOS έχουν διαμορφωθεί σωστά για να αποφύγετε σοβαρά σφάλματα.

  8 Λογισμικό προστασίας επωνυμίας για την προστασία της επιχείρησής σας από πλαστές και διαδικτυακές απειλές

4. Σφάλματα συστήματος αρχείων: Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα με το σύστημα αρχείων στη συσκευή εκκίνησης. Η καταστροφή του συστήματος αρχείων μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα εσφαλμένων τερματισμών λειτουργίας ή απροσδόκητων διακοπών ρεύματος. Προσέξτε να μην τερματίσετε απότομα ή βίαια το σύστημά σας.

5. Προβλήματα ενημέρωσης των Windows: Ορισμένες ενημερώσεις ή αλλαγές στο σύστημα των Windows ενδέχεται να οδηγήσουν σε διενέξεις ή σφάλματα, με αποτέλεσμα το σφάλμα της συσκευής απρόσιτης εκκίνησης. Μερικές φορές νέες ενημερώσεις και αλλαγές που γίνονται στο σύστημα προκαλούν αυτό το σφάλμα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη διένεξη με τη λειτουργικότητα του λειτουργικού συστήματος.

6. Κακόβουλο λογισμικό ή ιοί: Μερικές φορές, οι επιθέσεις από ιούς και κακόβουλο λογισμικό επηρεάζουν τη συσκευή εκκίνησης, γεγονός που διαταράσσει τη διαδικασία εκκίνησης και προκαλεί το σφάλμα μη προσβάσιμης συσκευής εκκίνησης. Εκτελέστε ένα αυθεντικό πρόγραμμα προστασίας από ιούς στο παρασκήνιο για να προστατεύσετε τον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας από οποιαδήποτε απροσδόκητη μεγάλη επίθεση.

7. Ελαττωματικά στοιχεία υλικού: Το πρόβλημα με τα στοιχεία υλικού γενικά αγνοείται και εστιάζει μόνο στην αιτία του λογισμικού. Προς έκπληξή τους όμως, η ασυμβατότητα με άλλα στοιχεία υλικού, όπως η μνήμη RAM ή η μητρική πλακέτα, μπορεί να επηρεάσει κατά κάποιο τρόπο τη διαδικασία εκκίνησης και να προκαλέσει το σφάλμα της συσκευής απρόσιτης εκκίνησης.

8. Λογισμικό κρυπτογράφησης δίσκου: Αυτό είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί, αλλά υπάρχουν πιθανότητες να συμβεί, καθώς ορισμένα εργαλεία κρυπτογράφησης δίσκων όπως το Vera Crypt, το File Vault ή το λογισμικό ασφαλείας μπορούν να αντισταθούν στη διαδικασία εκκίνησης.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων στη διάθεσή σας για την επίλυση του σφάλματος “μη προσβάσιμη συσκευή εκκίνησης” στα Windows 10/11. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να εκτελέσετε όλες αυτές τις τεχνικές εάν ανακαλύψετε τη σωστή λύση που ταιριάζει στο λειτουργικό σας σύστημα Windows.

Παρακάτω, θα σας εξοικειώσουμε με τις κορυφαίες συνιστώμενες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Ας τα εξερευνήσουμε ξεχωριστά.

Επανεκκινήστε το σύστημά σας

Εάν συναντήσετε ένα σφάλμα “μη προσβάσιμη συσκευή εκκίνησης” στην οθόνη των Windows, ένα από τα αρχικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να επιλύσετε το πρόβλημα είναι να επανεκκινήσετε το σύστημά σας. Η επανεκκίνηση συχνά βοηθά στην προσωρινή διόρθωση δυσλειτουργιών, σφαλμάτων ή σφαλμάτων που μπορεί να προκαλούν αυτό το πρόβλημα.

Εάν μια απλή επανεκκίνηση δεν επιλύσει το σφάλμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο System File Checker (SFC) ως εναλλακτική προσέγγιση. Αυτό το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για την αναζήτηση κατεστραμμένων αρχείων συστήματος στον υπολογιστή σας και την προσπάθεια επιδιόρθωσης τους. Για να επανεκκινήσετε τα Windows και να προχωρήσετε στην αντιμετώπιση προβλημάτων, ακολουθήστε τα βήματα που παρέχονται παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + X.

2. Επιλέξτε Shut Down ή αποσυνδεθείτε.

3. Κάντε κλικ στο Restart.

Κατάργηση/απεγκατάσταση οποιουδήποτε εγκατεστημένου πακέτου

Συχνά, τυχόν πακέτα που έχουν εγκατασταθεί πρόσφατα μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε σφάλμα μη προσβάσιμης συσκευής εκκίνησης στα Windows 10 ή 11. Για παράδειγμα, εάν προωθηθεί μια ενημέρωση στο σύστημά σας που έχει ρυθμιστεί σε λειτουργία αυτόματης εγκατάστασης, θα εγκατασταθεί εν αγνοία σας.

Εάν υποψιάζεστε ότι τα πρόσφατα εγκατεστημένα πακέτα είναι η πηγή του προβλήματος, μπορείτε να τα απεγκαταστήσετε ένα προς ένα.

Ας ελπίσουμε ότι η διαγραφή των ενημερώσεων μία προς μία θα καταργήσει τελικά το πακέτο που δημιουργεί το πρόβλημα. Επειδή δεν μπορείτε να εκκινήσετε κανονικά τα Windows όταν παρουσιαστεί αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να απεγκαταστήσετε τα πακέτα μεταβαίνοντας στο Repair και χρησιμοποιώντας την εντολή DSM.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει όλη την εργασία σας, καθώς αυτή η διαδικασία απαιτεί επανεκκίνηση του συστήματός σας.

1. Πριν ξεκινήσετε, απενεργοποιήστε το Laptop/PC.

2. Ενεργοποιήστε το με το κουμπί λειτουργίας του φορητού υπολογιστή σας. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας για 5 δευτερόλεπτα μέχρι να σβήσει αυτόματα.

3. Επαναλάβετε το βήμα II τουλάχιστον 3 φορές μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη Preparing Automatic Repair.

  Πώς να βρείτε ποιος δέχεται το Google Pay

Σημείωση: Αυτή η διαδικασία στοχεύει να εμφανίσει την οθόνη Προετοιμασία αυτόματης επιδιόρθωσης που εμφανίζεται μόνο εάν τα Windows δεν μπορούν να εκκινήσουν σωστά. Αυτή η οθόνη θα εμφανιστεί και τα Windows θα προσπαθήσουν να διορθωθούν από μόνα τους. Εάν αυτή η οθόνη εμφανίζει την πρώτη φορά που ενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.

4. Περιμένετε μέχρι τα Windows να ολοκληρώσουν τη διάγνωση.

5. Τώρα, επιλέξτε τις Επιλογές για προχωρημένους για να εμφανιστεί η οθόνη Περιβάλλον αποκατάστασης των Windows.

6. Στην οθόνη Περιβάλλον αποκατάστασης των Windows, επιλέξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων >> Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους.

7. Επιλέξτε τη Γραμμή εντολών.

Τώρα το σύστημά σας θα ξεκινήσει την ίδια τη διαδικασία εκκίνησης στη γραμμή εντολών. Μόλις εμφανιστεί η οθόνη εντολών, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πληκτρολογήστε dir c: (Μόνο εάν τα Windows είναι εγκατεστημένα στη μονάδα δίσκου C) και πατήστε Enter.
  • Εκτελέστε το Dism / Εικόνα: C:/ Get-Packages.
  • Θα εμφανιστεί μια λίστα ελέγχου των πακέτων που είναι εγκατεστημένα στα παράθυρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε το πιο πρόσφατο πακέτο που εγκαταστάθηκε.
  • Για να απεγκαταστήσετε το πακέτο, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε Enter: dism.exe /image:c: /remove-package /[package name.]

8. Τέλος, επανεκκινήστε το σύστημά σας αφού εγκαταστήσετε τα πακέτα και ελέγξτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα ή όχι.

Εάν το πρόβλημα παραμένει μετά την κατάργηση πρόσφατων ενημερώσεων, θα πρέπει να προσπαθήσετε να καταργήσετε ένα άλλο πρόσφατα ενημερωμένο πακέτο χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλες εναλλακτικές μεθόδους για να επιλύσετε το πρόβλημα της μπλε οθόνης.

Ενεργοποίηση εκκίνησης των Windows σε ασφαλή λειτουργία

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η εμφάνιση αυτού του σφάλματος να προκληθεί από μια εφαρμογή τρίτου μέρους. Για να είστε σίγουροι γι ‘αυτό, θα πρέπει να εκκινήσετε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε.

1. Ενεργοποιήστε το με το κουμπί λειτουργίας του φορητού υπολογιστή σας. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας για 5 δευτερόλεπτα μέχρι να σβήσει αυτόματα.

2. Επαναλάβετε αυτό το βήμα τουλάχιστον 3 φορές μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη Αυτόματη επιδιόρθωση και επιλέξτε Προηγμένες επιλογές > Αντιμετώπιση προβλημάτων.

3. Επιλέξτε Startup Setting από το μενού σύνθετων επιλογών και, στη συνέχεια, την επιλογή Enable Safe Mode. Θα κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών συστήματος

Βεβαιωθείτε ότι τα προγράμματα οδήγησης της συσκευής σας είναι ενημερωμένα με την πιο πρόσφατη έκδοση, ειδικά αυτά που σχετίζονται με τη συσκευή αποθήκευσης. Τα ελαττωματικά προγράμματα οδήγησης ενδέχεται να προκαλέσουν πολλά προβλήματα με το σύστημά σας και το λειτουργικό σύστημα των Windows, εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερο πρόγραμμα οδήγησης που προκαλεί αυτό το σφάλμα.

Μπορείτε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης με δύο τρόπους: μη αυτόματα ή χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε λογισμικό ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης τρίτου κατασκευαστή. Εδώ, θα ενημερώσουμε μη αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης της συσκευής σας. Δείτε πώς:

Σημείωση: Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε πρόγραμμα οδήγησης για την ενημέρωση από τη διαχείριση συσκευών.

1. Αναζητήστε τη Διαχείριση Συσκευών και εκκινήστε την.

2. Αναπτύξτε το Firmware και κάντε διπλό κλικ στο System Firmware.

3. Εμφανίζεται το παράθυρο Ιδιότητες υλικολογισμικού συστήματος. κάντε κλικ στο Drivers.

4. Επιλέξτε Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης.

5. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που δείχνει δύο επιλογές. Για παράδειγμα, θα πάμε στην Αναζήτηση αυτόματα για προγράμματα οδήγησης. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, θα εγκατασταθεί στο πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης και θα σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε το σύστημά σας. Εάν όχι, θα σας ειδοποιήσει για το καλύτερο πρόγραμμα οδήγησης που είναι ήδη εγκατεστημένο στα Windows 10/11.

6. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, επιλέξτε Αναζήτηση για ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης στο Windows Update.

7. Τέλος, θα σας μεταφέρει στη σελίδα του Windows Update και θα ελέγξει για ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης. Εάν υπάρχουν, μπορείτε να ενημερώσετε από εκεί.

Καταργήστε όλα τα πακέτα Ενημέρωση σε εκκρεμότητα

Μερικές φορές, η ενημέρωση των Windows κολλάει σε μια κατάσταση εκκρεμότητας και μη εγκατάστασης ενημερώσεων, γεγονός που προκαλεί το σφάλμα μη προσβάσιμης συσκευής εκκίνησης. Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε:

  10 διαδικτυακά εργαλεία για να δοκιμάσετε το πληκτρολόγιό σας

1. Πληκτρολογήστε cmd στο μενού αναζήτησης, ξεκινήστε τη γραμμή εντολών και Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στα παράθυρα cmd και πατήστε Enter.

DISM.exe /image:C: /cleanup-image /revertpendingactions

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γράμμα C με ένα άλλο γράμμα μονάδας δίσκου όπου πραγματοποιείται η εγκατάσταση των Windows.

3. Καθώς το εργαλείο DISM ξεκινά την επεξεργασία της εντολής, τυχόν τρέχουσες ενέργειες αντιστρέφονται. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να ολοκληρωθεί, οπότε να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

4. Τέλος, επανεκκινήστε τα παράθυρά σας αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ελέγξτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν εκκρεμή πακέτα που μπορεί να προκαλούν προβλήματα στο σύστημά σας των Windows χρησιμοποιώντας την εντολή DISM με την παράμετρο “/revertpendingactions”.

Σάρωση προσβεβλημένου ιού/κακόβουλου λογισμικού

Οι επιθέσεις ιών και το κακόβουλο λογισμικό θα μπορούσαν να είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους αντιμετωπίσατε το σφάλμα συσκευής απρόσιτης εκκίνησης στο σύστημά σας Windows. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε εύκολα να επιλυθεί με μια απλή σάρωση. Δείτε πώς μπορείτε να σαρώσετε.

1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις στο μενού αναζήτησης για να το εκκινήσετε.

2. Επιλέξτε Απόρρητο και ασφάλεια >> Ασφάλεια των Windows.

3. Στην περιοχή Windows and Security, κάντε κλικ στην Προστασία από ιούς και απειλές.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Γρήγορη σάρωση κάτω από την Ασφάλεια των Windows. Αυτό θα σας ειδοποιήσει εάν εντοπιστεί οποιαδήποτε απειλή, και εάν όχι, θα ειδοποιηθείτε.

Συμβουλές για την πρόληψη απρόσιτων σφαλμάτων συσκευής εκκίνησης στο μέλλον

Για να αποτρέψετε την εμφάνιση μη προσβάσιμων συσκευών εκκίνησης στο μέλλον, λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτό το σφάλμα.

1. Διατηρήστε τα Windows σας ενημερωμένα: Η διατήρηση των Windows σας ενημερωμένα στην πιο πρόσφατη έκδοση μπορεί να σας εμποδίσει να μετρήσετε το σφάλμα της συσκευής απρόσιτης εκκίνησης, καθώς διορθώνει οποιοδήποτε σφάλμα ή σφάλμα συναντήσει κατά τη διαδικασία.

2. Διατηρήστε παρακολούθηση των συσκευών αποθήκευσης: Παρακολουθήστε τις συσκευές αποθήκευσης σας, όπως σκληρούς δίσκους ή SSD, σε τακτική βάση για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διαγνωστικά εργαλεία του κατασκευαστή για να εντοπίσετε και να επιλύσετε γρήγορα τυχόν σφάλματα.

3. Διατηρήστε το νόμιμο λογισμικό προστασίας από ιούς σε λειτουργία στο παρασκήνιο: Διατηρείτε πάντα ενημερωμένο και εκτελούμενο στο παρασκήνιο των Windows αξιόπιστο και εξουσιοδοτημένο λογισμικό προστασίας από ιούς. Συχνά Η παρακολούθηση των τακτικών σαρώσεων μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε προβλήματα όπως η μη προσβάσιμη συσκευή εκκίνησης. Επίσης, να προσπαθείτε πάντα να τα διατηρείτε ενημερωμένα για να αποφύγετε περαιτέρω προβλήματα.

4. Εκτελέστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας: Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των ζωτικών αρχείων και των δεδομένων του συστήματος τακτικά σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης ή σε μια υπηρεσία που βασίζεται σε cloud. Αυτό θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε το σύστημά σας εάν αποτύχει να εκκινήσει ή έχει άλλα σοβαρά προβλήματα.

5. Δημιουργία σημείου επαναφοράς συστήματος: Δημιουργήστε ένα σημείο επαναφοράς συστήματος πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές στο σύστημά σας, όπως εγκατάσταση νέων εφαρμογών ή αλλαγή ρυθμίσεων συστήματος. Εάν παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, θα είστε έτοιμοι με την προηγούμενη σταθερή κατάστασή σας.

6. Να ενημερώνετε τακτικά τα προγράμματα οδήγησης: Διατηρείτε ενημερωμένα τα προγράμματα οδήγησης της συσκευής σας ελέγχοντας για ενημερώσεις στον ιστότοπο του κατασκευαστή ή χρησιμοποιώντας λογισμικό ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τα παλιά ή μη συμβατά προγράμματα οδήγησης μπορούν να συμβάλουν στην εκκίνηση αυτού του ζητήματος του σφάλματος συσκευής μη προσβάσιμης εκκίνησης.

συμπέρασμα

Συνοπτικά, έχουμε εξερευνήσει εξαντλητικά διάφορες μεθόδους για την ταχεία επίλυση του σφάλματος Inaccessible Boot Device σε μόλις 2 λεπτά. Κάθε μία από τις τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων που αναφέρθηκαν προηγουμένως έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της στην επίλυση του προβλήματος.

Με σιγουριά, σας διαβεβαιώνουμε ότι μία από αυτές τις λύσεις θα αποδειχθεί αναμφίβολα επιτυχημένη. Απλώς προσδιορίστε αυτό που ταιριάζει στις ρυθμίσεις των Windows και θα επιστρέψετε στο σωστό δρόμο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε επίσης να διερευνήσετε πώς να διορθώσετε το σφάλμα Windows 0x80004005.