Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 0xc000000f στα Windows και να ανακτήσετε τον έλεγχο

Αντιμετωπίζετε τον κωδικό σφάλματος 0xc000000f στα Windows; Αν ναι, βρήκατε τη σωστή ιστοσελίδα.

Τα σφάλματα των Windows είναι αναπόφευκτα. Όσες προφυλάξεις κι αν λάβετε, τα σφάλματα των Windows θα βρουν έναν τρόπο να κάνουν τη ζωή σας πιο άθλια. Αυτά τα σφάλματα των Windows γίνονται ακόμη πιο ενοχλητικά όταν σας περιορίζουν από την πρόσβαση στο μηχάνημά σας.

Το σφάλμα των Windows 0xc000000f είναι ακριβώς το ίδιο. Συμβαίνει κατά την εκκίνηση και σας περιορίζει εντελώς από την εκκίνηση των Windows. Επειδή πρόκειται για σφάλμα BSOD, αφήνει τους χρήστες μπερδεμένους και μπερδεμένους, καθώς σκέφτονται πώς να διορθώσουν αυτό το σφάλμα.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια. Έχω ετοιμάσει αυτόν τον λεπτομερή οδηγό για την αντιμετώπιση προβλημάτων του σφάλματος Windows 0xc000000f. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό για να απαλλαγείτε εύκολα από αυτό το σφάλμα.

Λοιπόν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε –

Τι είναι το Σφάλμα των Windows 0xc000000f;

Το σφάλμα 0xc000000f των Windows είναι ένα σφάλμα BSOD (το οποίο μερικές φορές εμφανίζεται με μαύρη οθόνη) που προκύπτει λόγω αποτυχίας του κύκλου εκκίνησης.

Αυτό το σφάλμα συνοδεύεται κυρίως από το μήνυμα σφάλματος που αναφέρει –

Ο υπολογιστής/συσκευή σας πρέπει να επισκευαστεί

Τα δεδομένα διαμόρφωσης εκκίνησης για τον υπολογιστή σας λείπουν ή περιέχουν σφάλματα.

Αρχείο: \boot\bcd

Κωδικός σφάλματος: 0xc000000f

Το μήνυμα σφάλματος που λαμβάνετε μπορεί να διαφέρει ελαφρώς, αλλά το μήνυμα θα περιέχει πάντα τον ίδιο κωδικό σφάλματος.

Μερικές άλλες κοινές παραλλαγές των μηνυμάτων σφάλματος που σχετίζονται με τον κωδικό σφάλματος 0xc000000f είναι –

 • Κωδικός σφάλματος 0xc000000f: Μια απαιτούμενη συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη ή δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτήν.
 • Σφάλμα 0xc000000f: Απέτυχε η εκκίνηση των Windows. Μια πρόσφατη αλλαγή υλικού ή λογισμικού μπορεί να είναι η αιτία.
 • Κωδικός σφάλματος: 0xc000000f: Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση της εφαρμογής ή του λειτουργικού συστήματος επειδή μια απαιτούμενη συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη ή περιέχει σφάλματα.

Ως σφάλμα BSOD, σας περιορίζει από την εκκίνηση του υπολογιστή σας με Windows. Επομένως, η διόρθωση αυτού του σφάλματος καθίσταται απαραίτητη.

Τι προκαλεί τον κωδικό σφάλματος 0xc000000f;

Παρόλο που το μήνυμα σφάλματος μας δίνει μια υπόδειξη, δεν εξηγεί με σαφήνεια τον κύριο ένοχο πίσω από το σφάλμα. Κάνει την αντιμετώπιση του σφάλματος αρκετά δύσκολη.

Τούτου λεχθέντος, οι πιο συνηθισμένες αιτίες του κωδικού σφάλματος 0xc000000f είναι –

#1. Κατεστραμμένο ή εσφαλμένο BCD

Τα δεδομένα ρύθμισης παραμέτρων εκκίνησης στον υπολογιστή σας με Windows περιέχουν τον οδικό χάρτη που καθοδηγεί τον υπολογιστή σας στη σωστή εκκίνηση. Εάν καταστραφεί ή διαμορφωθεί εσφαλμένα για οποιονδήποτε λόγο, θα μπορούσε να επηρεάσει τη διαδικασία εκκίνησης, τη σταθερότητα του συστήματος, την απόδοση και τη λειτουργικότητα.

Το κατεστραμμένο BCD είναι υπεύθυνο για πολλά σφάλματα που σχετίζονται με την εκκίνηση και BSOD. Ακόμη και ο κωδικός σφάλματος 0xc000000f περιέχει συνήθως το μήνυμα σφάλματος που δηλώνει ότι το BCD για τον υπολογιστή σας λείπει ή έχει διαμορφωθεί εσφαλμένα.

#2. Κατεστραμμένα αρχεία συστήματος

Παρόμοια με το BCD, τα αρχεία συστήματος είναι επίσης πολύ απαραίτητα για το λειτουργικό σύστημα Windows. Τα αρχεία συστήματος χειρίζονται σχεδόν τα πάντα, από την είσοδο που παρέχετε από το ποντίκι ή το πληκτρολόγιό σας μέχρι τα προγράμματα που μπορείτε να εκτελέσετε ή να εγκαταστήσετε.

Εάν τα αρχεία συστήματος των Windows, ειδικά τα βασικά, είναι μπερδεμένα, θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργικότητα και τη σταθερότητα και να προκαλέσει σφάλματα.

#3. Ελαττωματική συσκευή αποθήκευσης ή σύνδεση

Ζητήματα όπως χαλαρές συνδέσεις, καταστροφή αρχείων, σπασμένα καλώδια σύνδεσης κ.λπ., δεν είναι κάτι νέο. Τέτοια ζητήματα μπορεί να δυσκολέψουν τον υπολογιστή σας να δημιουργήσει μια σταθερή σύνδεση με τη μονάδα αποθήκευσης.

Δεδομένου ότι η συσκευή αποθήκευσης περιέχει όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα, τέτοια ζητήματα θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν σε σφάλματα συστήματος όπως το 0xc000000f.

#4. Λανθασμένη εγκατάσταση των Windows

Εάν έχετε αναβαθμίσει πρόσφατα το λειτουργικό σύστημα Windows ή έχετε κάνει μια νέα εγκατάσταση των Windows, αυτό θα μπορούσε να είναι η αιτία αυτού του σφάλματος. Η εσφαλμένη εγκατάσταση των Windows οφείλεται κυρίως σε κατεστραμμένα αρχεία εγκατάστασης ή σε διακοπές κατά την εγκατάσταση.

Εκτός αυτού, η ξαφνική απώλεια ενέργειας, οι μη συμβατές ενημερώσεις των Windows και οι μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε καταστροφή των Windows.

#5. Μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό

Οι μολύνσεις από κακόβουλο λογισμικό και ιούς όχι μόνο διακυβεύουν το απόρρητο και την ασφάλεια των υπολογιστών, αλλά προκαλούν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με τη σταθερότητα, όπως σφάλματα BSOD, όπως το 0xc000000f.

Τώρα που γνωρίζετε τις πιθανές αιτίες, ας συζητήσουμε τη λύση για να διορθώσετε αυτές τις αιτίες για να επιλύσετε αυτό το σφάλμα.

  Πώς να καρφιτσώσετε ένα παράθυρο εφαρμογής σε όλες τις εικονικές επιφάνειες εργασίας στα Windows 10

Πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 0xc000000f

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει σαφής και αποδεδειγμένη αιτία αυτού του σφάλματος, η αντιμετώπιση προβλημάτων αυτού του σφάλματος γίνεται μια τρομακτική εργασία. Και πρέπει να επιλέξετε τη μέθοδο hit-and-trial.

Για να διευκολύνω τα πράγματα, έχω καλύψει λύσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διορθώσετε τις πιθανές αιτίες και να επιλύσετε το σφάλμα.

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και αφαιρέστε όλες τις εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης

Πριν βουτήξετε σε οποιαδήποτε περίπλοκη λύση, σας συνιστώ να επανεκκινήσετε πρώτα τον υπολογιστή σας. Ακούγεται κλισέ, αλλά πιστέψτε με, η επανεκκίνηση ενός υπολογιστή έχει πολλά τεράστια πλεονεκτήματα.

Κατά την επανεκκίνηση, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει συνδεθεί εξωτερική συσκευή αποθήκευσης στον υπολογιστή σας. Μπορεί να ρωτήσετε γιατί και η απάντηση είναι – διαμόρφωση εκκίνησης.

Οι περισσότερες ρυθμίσεις παραμέτρων BIOS δίνουν προτεραιότητα στις εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης με υψηλότερη προτεραιότητα εκκίνησης στις ρυθμίσεις BIOS ή UEFI του υπολογιστή. Αυτή η διαμόρφωση παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία και χρησιμότητα σε ορισμένα σενάρια, όπως κατά την εγκατάσταση, την επισκευή των Windows κ.λπ.

Η αφαίρεση της εξωτερικής συσκευής αποθήκευσης διασφαλίζει ότι ο υπολογιστής σας θα εκκινήσει από την κύρια συσκευή αποθήκευσης που περιέχει το λειτουργικό σας σύστημα.

Επομένως, αφαιρέστε οποιαδήποτε συνδεδεμένη εξωτερική συσκευή αποθήκευσης, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, ελέγξτε εάν αυτό διορθώνει τον κωδικό σφάλματος 0xc000000f. Εάν υπάρχει το σφάλμα, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

Σαρώστε τον υπολογιστή σας για ιούς και κακόβουλο λογισμικό

Η μόλυνση από ιούς και κακόβουλο λογισμικό είναι οι πιο κοινές αιτίες που προκαλούν σφάλματα BSOD όπως ο κωδικός σφάλματος 0xc000000f. Εάν αυτό ισχύει για εσάς, μια πλήρης σάρωση για ιούς και κακόβουλο λογισμικό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να διορθώσετε το σφάλμα.

Το θέμα εδώ είναι ότι αφού έχετε κολλήσει με το BSOD, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή. Θα μπορούσατε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε το Windows Defender για σάρωση για ιούς, αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο εάν μπορείτε να εκκινήσετε τα Windows σας σε λειτουργία Ασφαλούς εκκίνησης.

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να εκκινήσετε το μηχάνημά σας με Windows σε λειτουργία Ασφαλούς εκκίνησης –

 • Πρώτα απ ‘όλα, κάντε σκληρή επανεκκίνηση του υπολογιστή σας τρεις φορές. Για αυτό, πατήστε το κουμπί λειτουργίας και όταν δείτε το πρώτο σημάδι εκκίνησης, διακόψτε τη διαδικασία εκκίνησης πατώντας ξανά το κουμπί λειτουργίας. Αυτό θα σας μεταφέρει στο περιβάλλον αποκατάστασης των Windows (WinRE).
 • Αφού φτάσετε στο WinRE, επιλέξτε την επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.

 • Μετά από αυτό, επιλέξτε τις Επιλογές για προχωρημένους.

 • Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις εκκίνησης.

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Επανεκκίνηση.

 • Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, πατήστε το κουμπί F4 για να ενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία.

Τώρα που βρίσκεστε σε ασφαλή λειτουργία ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να σαρώσετε τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το Windows Defender –

 • Πρώτα απ ‘όλα, πατήστε το πλήκτρο Win+I μαζί για να ξεκινήσετε τις Ρυθμίσεις συστήματος.
 • Επιλέξτε Ενημέρωση & Ασφάλεια.

 • Από το αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή Ασφάλεια των Windows.

 • Επιλέξτε την επιλογή Προστασία από ιούς και απειλές που αναφέρεται στις Περιοχές προστασίας.

 • Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές σάρωσης που αναφέρεται στην ενότητα Τρέχουσες απειλές.
 • Επιλέξτε την επιλογή Πλήρης σάρωση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Σάρωση τώρα.

Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει η διαδικασία σάρωσης για την εύρεση απειλών από ιούς και κακόβουλο λογισμικό.

Δεδομένου ότι πρόκειται για πλήρη σάρωση συστήματος, μπορεί να χρειαστούν έως και μερικές ώρες για να ολοκληρωθεί. Επομένως, κάντε υπομονή και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία σάρωσης.

Το Windows Defender θα εμφανίσει μια λίστα με πιθανές απειλές μετά την ολοκλήρωση της σάρωσης. Αυτές οι απειλές, από προεπιλογή, θα τερματιστούν. Αλλά μπορείτε να αποφασίσετε εάν θα τα διορθώσετε, θα τα αφαιρέσετε ή θα τα επαναφέρετε.

Αφού αντιμετωπίσετε τις απειλές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας κανονικά. Εάν ο υπολογιστής σας εκκινεί κανονικά χωρίς κανένα σφάλμα, ο κωδικός σφάλματος 0xc000000f πιθανότατα έχει διορθωθεί. Αλλά εάν το σφάλμα εξακολουθεί να υπάρχει, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

Εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα CHKDSK

Δεδομένου ότι το 0xc000000f είναι ένα σφάλμα εκκίνησης, θα μπορούσε να προκύψει λόγω κακών τομέων σκληρού δίσκου, δομικών σφαλμάτων στο σύστημα αρχείων και σφαλμάτων καταλόγου. Μπορείτε εύκολα να διορθώσετε όλα αυτά τα ζητήματα χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα CHKDSK.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα CHKDSK –

 • Αρχικά, εκκινήστε τον υπολογιστή σας στο περιβάλλον αποκατάστασης των Windows (WinRE).
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.
 • Επιλέξτε τις Προηγμένες επιλογές.
 • Εδώ, επιλέξτε την επιλογή Γραμμή εντολών.

Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει και θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Απλώς επιλέξτε τον λογαριασμό χρήστη σας και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας.

 • Πληκτρολογήστε την εντολή chkdsk C: /f /r /x στη γραμμή εντολών και πατήστε Enter.

Εδώ, μπορείτε να αντικαταστήσετε το “C:” με το γράμμα μονάδας δίσκου όπου είναι εγκατεστημένα τα Windows σας.

 • Μετά την εκτέλεση της εντολής, θα σας ζητηθεί να προγραμματίσετε τη σάρωση για την επόμενη επανεκκίνηση. Απλώς πληκτρολογήστε το Y και πατήστε το πλήκτρο Enter για επιβεβαίωση.
 • Τώρα, κλείστε τη γραμμή εντολών και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Όταν γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, θα εκτελεστεί το βοηθητικό πρόγραμμα CHKDSK και θα σαρώσει την επιλεγμένη μονάδα δίσκου. Ανάλογα με το μέγεθος του δίσκου και τη συνολική κατάσταση, αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο.

  Ζωντανέψτε την επιφάνεια εργασίας των Windows 11 με αυτές τις 9 εφαρμογές ταπετσαρίας

Εάν ο υπολογιστής σας εκκινεί κανονικά μετά τη σάρωση, το σφάλμα είναι πολύ πιθανό να διορθωθεί. Αλλά εάν το σφάλμα παραμένει, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

Διορθώστε κατεστραμμένα αρχεία συστήματος

Μια άλλη κοινή αιτία του κωδικού σφάλματος 0xc000000f είναι η καταστροφή του αρχείου συστήματος. Η καταστροφή του αρχείου συστήματος μπορεί να συμβεί λόγω διενέξεων λογισμικού, μη αυτόματης διαγραφής, μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό, σφαλμάτων μητρώου κ.λπ.

Δεδομένου ότι η καταστροφή του αρχείου συστήματος θα μπορούσε να είναι μια αιτία, η επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων θα μπορούσε ενδεχομένως να επιλύσει το πρόβλημα. Για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων συστήματος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα βοηθητικά προγράμματα System File Checker (SFC) και Deployment Image Servicing and Management (DISM).

Και τα δύο αυτά βοηθητικά προγράμματα είναι αρκετά ισχυρά και θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με ζητήματα καταστροφής αρχείων συστήματος.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βοηθητικά προγράμματα DISM και SFC για να επιδιορθώσετε κατεστραμμένα αρχεία συστήματος –

 • Αρχικά, μεταβείτε στο περιβάλλον αποκατάστασης των Windows (WinRE) χρησιμοποιώντας τη μέθοδο σκληρής επανεκκίνησης.
 • Επιλέξτε την επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.
 • Κάντε κλικ στις Επιλογές για προχωρημένους.
 • Επιλέξτε την επιλογή Γραμμή εντολών.

Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει και θα σας ζητήσει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το λογαριασμό που έχει δικαιώματα διαχειριστή για να φορτώσετε τη γραμμή εντολών.

 • Στη γραμμή εντολών, εκτελέστε πρώτα το βοηθητικό πρόγραμμα DISM. Για αυτό, πληκτρολογήστε τις παρακάτω κοινές εντολές τη μία μετά την άλλη και πατήστε Enter μετά από κάθε εντολή για να τις εκτελέσετε.
dism /Online /Cleanup-image /ScanHealth

dism /Online /Cleanup-image /CheckHealth

dism /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

dism /Online /Cleanup-image /StartComponentCleanup

Αυτές οι εντολές θα διορθώσουν ζητήματα που σχετίζονται με το αρχείο εικόνας των Windows και τα στοιχεία που λείπουν ή είναι κατεστραμμένα.

 • Μετά το DISM, πρέπει να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα SFC για να επαληθεύσετε την ακεραιότητα των αρχείων συστήματος και, εάν χρειάζεται, να τα επιδιορθώσετε. Πληκτρολογήστε την εντολή sfc /scannow και πατήστε Enter για να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα SFC.

Δεδομένου ότι αυτά τα βοηθητικά προγράμματα ελέγχουν διεξοδικά την ακεραιότητα και τη διαμόρφωση του αρχείου συστήματος, ενδέχεται να χρειαστούν σημαντικό χρόνο. Οπότε απλά κάντε υπομονή και περιμένετε.

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση. Ελέγξτε εάν το σφάλμα έχει διορθωθεί και εάν το σφάλμα υπάρχει, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

Μέχρι στιγμής, έχουμε δοκιμάσει όλες τις βασικές μεθόδους για να διορθώσουμε τον κωδικό σφάλματος 0xc000000f. Και τώρα οδεύουμε προς τους πιο προχωρημένους.

Αλλά πριν προχωρήσετε, αυτά είναι τα πράγματα που θέλω να γνωρίζετε –

 • Θα χρειαστείτε ένα μέσο εγκατάστασης των Windows για να εκτελέσετε τις λύσεις που καλύπτονται παρακάτω. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μέσο εγκατάστασης ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό. Απλώς φροντίστε να δημιουργήσετε τα μέσα εγκατάστασης του ίδιου λειτουργικού συστήματος Windows που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας.
 • Ενδέχεται να χάσετε ορισμένα δεδομένα (κυρίως τις πρόσφατες αλλαγές) κατά την εκτέλεση αυτών των λύσεων.

Εκτελέστε επισκευή εκκίνησης

Το Startup Repair είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα των Windows που διορθώνει ζητήματα που σχετίζονται με το bootloader, τα αρχεία συστήματος και τις ρυθμίσεις παραμέτρων και μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την εκκίνηση. Δεν χρειάζεστε πάντα ένα μέσο εγκατάστασης για να χρησιμοποιήσετε το Startup Repair, αλλά το να έχετε ένα απλώς σας προσφέρει πρόσθετα οφέλη.

Για να χρησιμοποιήσετε το Startup Repair για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα, ακολουθήστε αυτά τα βήματα –

 • Συνδέστε το μέσο εγκατάστασης των Windows στον υπολογιστή σας.
 • Εκκινήστε τον υπολογιστή σας από το μέσο εγκατάστασης.
 • Εάν εμφανιστεί το μήνυμα “Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από μονάδα XYZ” στην οθόνη σας, απλώς πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο στο πληκτρολόγιό σας.
 • Επιλέξτε τη σωστή γλώσσα και ζώνη ώρας στο παράθυρο εγκατάστασης των Windows και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
 • Θα δείτε την επιλογή «Επισκευή του υπολογιστή σας» στο παράθυρο εγκατάστασης. Κάντε κλικ σε αυτό.
 • Επιλέξτε την επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.
 • Τώρα, κάντε κλικ στις επιλογές για προχωρημένους.
 • Εδώ, κάντε κλικ στην επιλογή Αυτόματη επισκευή.

Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό διαχειριστή σας για να βεβαιωθείτε ότι το Startup Repair μπορεί να κάνει αλλαγές σε επίπεδο συστήματος εάν χρειαστεί.

Το Startup Repair θα ελέγξει τώρα διεξοδικά εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα Windows. Εάν βρει κάποιο, θα προσπαθήσει αυτόματα να διορθώσει το πρόβλημα.

Αναδημιουργία δεδομένων διαμόρφωσης εκκίνησης

Εάν η επιδιόρθωση εκκίνησης δεν μπόρεσε να διορθώσει το πρόβλημα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε εκ νέου τα δεδομένα διαμόρφωσης εκκίνησης.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα Boot Configuration Data είναι ένα αρχείο που περιέχει όλες τις βασικές πληροφορίες και οδηγίες που απαιτούνται για την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος Windows. Αποθηκεύει επίσης πληροφορίες σχετικά με την κατανομή πόρων του προγράμματος οδήγησης.

Εάν το BCD καταστραφεί, θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά σφάλματα των Windows, συμπεριλαμβανομένων των σφαλμάτων BSOD και εκκίνησης. Δεδομένου ότι ο κωδικός σφάλματος 0xc000000f είναι ο ίδιος, η εκ νέου δημιουργία των δεδομένων διαμόρφωσης εκκίνησης θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα.

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε ξανά το BCD –

 • Πρώτα απ ‘όλα, συνδέστε το μέσο εγκατάστασης των Windows στον υπολογιστή σας.
 • Εκκινήστε τον υπολογιστή σας από το μέσο εγκατάστασης.
 • Επιλέξτε τη σωστή γλώσσα, ζώνη ώρας και μέθοδο εισαγωγής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
 • Επιλέξτε την επιλογή Επιδιόρθωση του υπολογιστή σας από την κάτω αριστερή γωνία.
 • Κάντε κλικ στις επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων.
 • Εδώ, επιλέξτε τις Προηγμένες επιλογές.
 • Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Γραμμή εντολών.
 • Πληκτρολογήστε τις κοινόχρηστες εντολές η μία μετά την άλλη και πατήστε το πλήκτρο Enter για να τις εκτελέσετε.
bootrec /scanos

bootrec /fixmbr

bootrec /fixboot

bootrec /rebuildbcd
 • Αφού εκτελέσετε αυτές τις εντολές, πληκτρολογήστε την εντολή exit και πατήστε Enter.
  Πώς να αποκτήσετε το ιστορικό εντολών του PowerShell στα Windows 10

Τώρα, επανεκκινήστε το σύστημά σας για να ελέγξετε εάν το σφάλμα των Windows έχει διορθωθεί. Εάν το σφάλμα παραμένει, ακολουθήστε την επόμενη λύση.

Επαναφέρετε τη διαμόρφωση BIOS/UEFI

Αν και είναι πολύ ασυνήθιστο, είναι πιθανό η διαμόρφωση του BIOS/UEFI να έχει παραμορφωθεί ή να έχει παραμετροποιηθεί εσφαλμένα. Το εσφαλμένο BIOS οδηγεί κυρίως σε σφάλματα και αστάθεια που σχετίζονται με την εκκίνηση.

Η καλύτερη λύση για να διορθώσετε μια εσφαλμένη διαμόρφωση BIOS/UEFI είναι η επαναφορά του BIOS. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεστε κανένα μέσο εγκατάστασης.

Η επαναφορά του BIOS θα μπορούσε να φαίνεται δύσκολο να επιτευχθεί, ειδικά για άτομα που δεν είναι τεχνολογικά. Αλλά δεν είναι μεγάλη υπόθεση, στην πραγματικότητα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα –

 • Πρώτα απ ‘όλα, εκκινήστε το μηχάνημά σας με Windows στις Ρυθμίσεις BIOS. Για αυτό, πρέπει να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας και να πατήσετε το πλήκτρο BIOS όταν δείτε το πρώτο σημάδι εκκίνησης, όπως το λογότυπο του κατασκευαστή.

Το δύσκολο μέρος είναι ότι το κλειδί εκκίνησης του BIOS διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Επομένως, πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα για να βρείτε το κλειδί εκκίνησης του BIOS για τη συγκεκριμένη μητρική πλακέτα σας.

 • Αφού φτάσετε στο μενού BIOS, βρείτε την επιλογή φόρτωσης προεπιλεγμένων ρυθμίσεων ή βελτιστοποιημένων ρυθμίσεων.
 • Μετά από αυτό, επαναφέρετε τις ρυθμίσεις στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του συστήματος. Μπορεί να σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την απόφασή σας.
 • Αποθηκεύστε τα πάντα και βγείτε.

Τώρα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να δείτε εάν το σφάλμα έχει διορθωθεί.

Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Εάν τίποτα παραπάνω δεν λειτουργεί, τότε η μόνη επιλογή που σας απομένει είναι να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στο τελευταίο σημείο επαναφοράς που λειτουργεί. Αλλά η συμφωνία εδώ είναι ότι, παρόλο που η Επαναφορά Συστήματος είναι ένα πολύ βολικό βοηθητικό πρόγραμμα, η δυνατότητα αυτόματης επαναφοράς σημείου είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Επομένως, υπάρχει πιθανότητα ο υπολογιστής σας να μην έχει εικόνες σημείου επαναφοράς συστήματος. Σε μια τέτοια περίπτωση, η μόνη επιλογή είναι να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας.

Τούτου λεχθέντος, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα System Restore για να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 0xc000000f:

 • Πρώτα απ ‘όλα, επανεκκινήστε σκληρά τον υπολογιστή σας τρεις φορές για να φτάσετε στο WinRE.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προηγμένες επιλογές.
 • Εδώ, επιλέξτε την επιλογή Επαναφορά Συστήματος.

 • Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό διαχειριστή σας. Κάνε αυτό.
 • Μετά από αυτό, θα φέρει μια λίστα με εικόνες συστήματος που δημιουργήθηκαν στον υπολογιστή σας. Επιλέξτε την πιο πρόσφατη και μετά κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

 • Τέλος, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να πραγματοποιήσετε επαναφορά συστήματος.

Αφού εκτελέσετε μια επαναφορά συστήματος, ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει αυτόματα για να εφαρμόσει αλλαγές. Αλλά αν δεν το κάνει, απλώς επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας μόνοι σας.

Το καλύτερο πράγμα για την Επαναφορά Συστήματος είναι ότι είναι μια συναρπαστική και αξιόπιστη λύση για τη διόρθωση οποιουδήποτε σφάλματος των Windows. Αλλά το λυπηρό μέρος είναι ότι θα χάσετε επίσης δεδομένα που περιέχουν όλες τις αλλαγές που έγιναν στον υπολογιστή σας μετά τη δημιουργία του τελευταίου πρόσφατου σημείου.

Επαναφέρετε τον υπολογιστή σας

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις προαναφερθείσες λύσεις αλλά το σφάλμα παραμένει, η τελευταία λύση για εσάς είναι να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας. Κάτι τέτοιο θα καταργήσει όλες τις ρυθμίσεις, τα εγκατεστημένα προγράμματα, τα δεδομένα και άλλα και θα επαναφέρει τα Windows στις εργοστασιακές προεπιλογές.

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας –

 • Πρώτα απ ‘όλα, φτάστε στο WinRE κάνοντας σκληρή επανεκκίνηση του υπολογιστή σας τρεις φορές.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων.
 • Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά αυτού του υπολογιστή.
 • Μετά από αυτό, θα δείτε δύο επιλογές – Διατήρηση των αρχείων μου και Κατάργηση όλων. Επιλέξτε Διατήρηση των αρχείων μου.

Η πρώτη επιλογή, Keep my files, θα επαναφέρει τη μονάδα δίσκου συστήματος στον υπολογιστή σας χωρίς να αγγίξει τα προσωπικά σας αρχεία. Εάν διαλέξετε αυτήν την επιλογή, θα χάσετε μόνο εγκατεστημένες εφαρμογές, διαμορφωμένες ρυθμίσεις και άλλα δεδομένα που βρίσκονται στο C Drive.

Στην άλλη πλευρά, η επιλογή Κατάργηση όλων θα μορφοποιήσει ολόκληρο τον σκληρό δίσκο.

 • Τέλος, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό διαχειριστή σας.

Αφού ακολουθήσετε όλα αυτά τα βήματα, θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναφοράς. Θα διαρκέσει περίπου 10-20 λεπτά, αλλά μπορεί να διαρκέσει έως και μία ώρα περίπου εάν επιλέξετε την επιλογή Κατάργηση όλων.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναφοράς, ο υπολογιστής σας θα εκκινήσει μερικές φορές και θα σας ζητήσει να τον επαναρυθμίσετε.

Κλείσιμο Σκέψεων

Εδώ το έχετε – ένας λεπτομερής οδηγός για το πώς να διορθώσετε τον κωδικό σφάλματος 0xc000000f.

Ως σφάλμα BSOD, ο κωδικός σφάλματος 0xc000000f φαίνεται αρκετά ενοχλητικός. Δεν σας επιτρέπει να εκκινήσετε τα Windows και, επιπλέον, δεν παρέχει αρκετές πληροφορίες σχετικά με την αιτία. Αυτό καθιστά την αντιμετώπιση προβλημάτων αυτού του σφάλματος πιο κουραστική εργασία.

Ωστόσο, οι λύσεις που αναφέρονται παραπάνω θα σας βοηθούσαν να επιλύσετε το σφάλμα.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τα εργαλεία επισκευής για την αυτόματη επίλυση προβλημάτων των Windows 10.