Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Η πιστωτική/χρεωστική κάρτα δεν είναι πλέον έγκυρη” στο PS5

Όταν χρησιμοποιείτε το PlayStation 5, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα σφάλμα που λέει ότι η χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα δεν είναι πλέον έγκυρη. Μπορεί να είναι ότι η κάρτα δεν έχει μετρητά ή έχει λήξει. Δυστυχώς, το PS5 συγκεντρώνει τα προβλήματα σε ένα σφάλμα. Ακολουθεί μια λίστα με πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε για να δείτε αν βοηθάει.

1. Αφαιρέστε την κάρτα, επαληθεύστε τις πληροφορίες και προσθέστε την ξανά

Μια μικρή ανανέωση της κάρτας μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση. Η επανάληψη της διαδικασίας προσθήκης της κάρτας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε σφάλματα που μπορεί να έχετε κάνει κατά την προσθήκη των λεπτομερειών την πρώτη φορά.

Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 • Όταν εμφανιστεί το σφάλμα, επιλέξτε Αλλαγή μεθόδου πληρωμής.
 • Βρείτε την κάρτα στη λίστα, τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω της και πατήστε Επιλογές στο χειριστήριο.
 • Επιλέξτε Επεξεργασία για να ανοίξετε τη σελίδα επεξεργασίας καρτών.
 • Επιβεβαιώστε την ημερομηνία λήξης και το όνομα στην κάρτα.
 • Εισαγάγετε ξανά τον κωδικό ασφαλείας και επιλέξτε Συνέχεια.
 •   10 Καλύτεροι ενισχυτές σήματος κινητών τηλεφώνων για το σπίτι και το γραφείο [2023]

  Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα, αλλά αφαιρέστε την κάρτα αντί να την επεξεργαστείτε. Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το προσθέσετε ξανά:

 • Επιλέξτε Πιστωτική/Χρεωστική κάρτα από τη λίστα.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εισαγάγετε ξανά τα στοιχεία της κάρτας.
 • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να εισάγετε τους σωστούς αριθμούς και να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας.

  2. Χρηματοδοτήστε την Κάρτα

  Μπορεί απλώς να μην έχετε αρκετά χρήματα στην κάρτα σας για την αγορά που θέλετε να κάνετε. Οι μέθοδοι επιβεβαίωσης αυτού του ποσού ποικίλλουν ανάλογα με την τράπεζά σας ή τον τύπο της κάρτας που έχετε προσθέσει.

  Πολλές τράπεζες και πιστωτικά ιδρύματα αυτές τις μέρες διαθέτουν έναν πίνακα ελέγχου εφαρμογών τον οποίο μπορείτε να συμβουλευτείτε για να δείτε πόσα είναι στον λογαριασμό που συνδέεται με την κάρτα ή πόσα έχει απομείνει στην κάρτα εάν πρόκειται για προπληρωμένη κάρτα. Επικοινωνήστε με την τράπεζά σας και επιβεβαιώστε τα βήματα που χρειάζεστε για τη χρηματοδότηση της κάρτας.

    Κατανόηση της συνεχούς ενοποίησης και της συνεχούς ανάπτυξης

  Αφού προσθέσετε χρήματα στην κάρτα ή τον τραπεζικό σας λογαριασμό, επιστρέψτε στο PS5 και προσπαθήστε να κάνετε ξανά την αγορά. Θα πρέπει να λειτουργήσει αυτή τη φορά.

  3. Αντικαταστήστε την κάρτα σας

  Τελικά, όλες οι κάρτες λήγουν και σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πάροχος της κάρτας τερματίζει τις υπηρεσίες τους πριν από τη λήξη. Θα πρέπει να αντικαταστήσετε την κάρτα σας διαγράφοντας την παλιά κάρτα και προσθέτοντας μια νέα στο PS5 σας.

  Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

 • Επιλέξτε Αλλαγή μεθόδου πληρωμής από τις επιλογές σφάλματος.
 • Επιλέξτε Πιστωτική/Χρεωστική κάρτα.
 • Όταν εισέρχεστε στη σελίδα Προσθήκη πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, επιλέξτε Χρήση ελεγκτή αντί αυτού (μπορείτε επίσης να σαρώσετε τον κωδικό QR για να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας).
 • Προσθέστε τον αριθμό της νέας κάρτας, την ημερομηνία λήξης, τον κωδικό ασφαλείας και το όνομα στην κάρτα.
 • Επιλέξτε Συνέχεια και πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή σας.
 • Μπορείτε να προσθέσετε όσες κάρτες θέλετε στο PS5 σας, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε την προτιμώμενη ως προεπιλεγμένη μέθοδο πληρωμής (προτιμήστε αυτήν που χρηματοδοτείται τακτικά).

    Τι είναι και πώς να αποκτήσετε πρόσβαση;

  4. Αλλάξτε τη μέθοδο πληρωμής

  Οι κάρτες είναι υπέροχες, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κάνετε πληρωμές σε ένα PS5. Υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πληρώσετε:

  • Μπορείτε να αγοράσετε δωροκάρτες PSN και να εξαργυρώσετε τους κωδικούς για να χρηματοδοτήσετε το πορτοφόλι σας.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ένα πορτοφόλι PayPal και να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε πληρωμές.

  Μπορείτε να μάθετε πώς να προσθέτετε αυτές τις μεθόδους και να τις ορίζετε ως προεπιλογή στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο προσθήκης χρημάτων στο πορτοφόλι PSN και αγοράς παιχνιδιών.

  Τα προβλήματα με τις κάρτες προέρχονται κυρίως από τον εκδότη

  Τα περισσότερα ζητήματα καρτών θα προέρχονται από το τέλος σας ή θα φταίει ο πάροχος της κάρτας. Η Sony δεν παρέχει υποστήριξη εκτός από παρόμοιες συμβουλές που έχουμε δώσει εδώ. Επομένως, η επικοινωνία με την Υποστήριξη του PlayStation μπορεί να μην βοηθήσει απαραίτητα περισσότερο από αυτό.

  Ένας καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τις κάρτες είναι να επικοινωνήσετε με την τράπεζα ή το πιστωτικό ίδρυμά σας και να υποβάλετε τα παράπονά σας. Εάν η κάρτα είναι έγκυρη, οι πληροφορίες που εισάγετε στο PS5 ταιριάζουν σε όλους τους λογαριασμούς και έχετε αρκετά μετρητά σε αυτήν, τότε θα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε χωρίς προβλήματα.