Πώς να διορθώσετε το σφάλμα ενεργοποίησης των Windows 0x803F700F

Το σφάλμα ενεργοποίησης των Windows 0x803F700F, το οποίο συνήθως συνοδεύεται από ένα μήνυμα που δηλώνει “Κάτι μας εμπόδισε να επικοινωνήσουμε με τους διακομιστές ενεργοποίησής μας” εμφανίζεται όταν ένα λειτουργικό σύστημα Windows δεν μπορεί να δημιουργήσει σύνδεση με τους διακομιστές ενεργοποίησης της Microsoft για να επαληθεύσει την κατάσταση της άδειας χρήσης.

Παρακάτω, σας καθοδηγούμε στις διάφορες αιτίες αυτού του ζητήματος, ακολουθούμενες από τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορείτε να δοκιμάσετε να το διορθώσετε.

Παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν το σφάλμα ενεργοποίησης των Windows 0x803F700F

Εάν αντιμετωπίζετε το σφάλμα ενεργοποίησης όταν προσπαθείτε να ενεργοποιήσετε τα Windows για πρώτη φορά, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα για έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους λόγους:

 • Ζητήματα δικτύου: Ο υπολογιστής σας ενδέχεται να αντιμετωπίζει προβλήματα σύνδεσης στο διαδίκτυο, γεγονός που τον εμποδίζει να φτάσει στους διακομιστές ενεργοποίησης της Microsoft.
 • Τείχος προστασίας ή λογισμικό ασφαλείας: Εάν χρησιμοποιείτε τείχος προστασίας ή λογισμικό ασφαλείας τρίτου κατασκευαστή, υπάρχει πιθανότητα να εμποδίζει την επικοινωνία μεταξύ του υπολογιστή σας και των διακομιστών ενεργοποίησης. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί εάν χρησιμοποιείτε διακομιστή μεσολάβησης.
 • Ζητήματα διακομιστή: Οι ίδιοι οι διακομιστές της Microsoft ενδέχεται να αντιμετωπίζουν προσωρινά προβλήματα, τα οποία προκαλούν προβλήματα κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης.

Σε περίπτωση που το κλειδί άδειας χρήσης έχει απενεργοποιηθεί αυτόματα, τότε το πρόβλημα μπορεί να προκύψει λόγω σημαντικής αλλαγής υλικού.

Ανεξάρτητα από οποιονδήποτε λόγο μπορεί να είναι, οι λύσεις που παραθέσαμε παραπάνω θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε το πρόβλημα και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ενεργοποίησης αρκετά εύκολα. Ωστόσο, προτού προχωρήσετε, συνιστούμε να μεταβείτε σε λογαριασμό διαχειριστή, καθώς οι περισσότερες από τις παρακάτω λύσεις απαιτούν πρόσβαση διαχειριστή στο σύστημα.

  Διορθώστε το Kodi Ares Wizard που δεν λειτουργεί στα Windows 10

1. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο δίκτυο

Κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης, ο υπολογιστής σας επικοινωνεί με τους διακομιστές ενεργοποίησης της Microsoft για τη μετάδοση δεδομένων και την επαλήθευση της άδειας χρήσης των Windows. Εάν δεν διαθέτετε σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο, αυτή η επικοινωνία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, με αποτέλεσμα να προκύψουν προβλήματα όπως αυτό.

Γι’ αυτό, συνιστούμε να ξεκινήσετε διασφαλίζοντας ότι έχετε σταθερή σύνδεση δικτύου. Εάν είναι δυνατόν, δοκιμάστε να μεταβείτε σε διαφορετικό δίκτυο Wi-Fi και στη συνέχεια να εκτελέσετε την ενέργεια που αρχικά προκάλεσε το σφάλμα.

Υπάρχουν επίσης αρκετοί διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης σφαλμάτων δικτύου που μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα.

2. Απενεργοποιήστε το Τείχος προστασίας και το λογισμικό ασφαλείας

Εάν η σύνδεση δικτύου σας είναι σταθερή και λειτουργεί σωστά, τότε η επόμενη λύση που προτείνουμε να δοκιμάσετε είναι να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας ή το λογισμικό ασφαλείας τρίτου κατασκευαστή, καθώς δεν είναι ασυνήθιστο για αυτά τα προγράμματα να εμποδίζουν την επικοινωνία μεταξύ του υπολογιστή σας και των διακομιστών ενεργοποίησης της Microsoft.

Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το τείχος προστασίας ή το πρόγραμμα ασφαλείας παρερμηνεύει την επικοινωνία που σχετίζεται με την ενεργοποίηση ως ύποπτη ή μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα. Για να προχωρήσετε στην απενεργοποίηση, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Απενεργοποίηση μέχρι να γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή. Αυτή η επιλογή μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική για εσάς, ανάλογα με το πρόγραμμα προστασίας από ιούς που χρησιμοποιείτε.

  Πώς να βεβαιωθείτε ότι μια κάμερα ή ένας φακός λειτουργεί σωστά πριν αγοράσετε

Εάν η απενεργοποίηση του λογισμικού ασφαλείας επιλύσει το πρόβλημα ενεργοποίησης, τότε είναι καλύτερο να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις εντός του λογισμικού για να επιτρέψετε την απαραίτητη επικοινωνία. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε σε οποιοδήποτε από τα καλύτερα προγράμματα προστασίας από ιούς για Windows που δεν προκαλεί αυτά τα ζητήματα.

3. Επαληθεύστε την Ώρα & Ημερομηνία

Οι διαδικασίες ενεργοποίησης συχνά χρησιμοποιούν χρονικές σημάνσεις ως δείκτες που ενημερώνουν τους διακομιστές πότε συμβαίνουν πράγματα. Εάν η ώρα του υπολογιστή σας δεν συγχρονίζεται με την ώρα του διακομιστή, το αίτημα ενεργοποίησης είναι πιθανό να απορριφθεί.

Δείτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε την ώρα και την ημερομηνία του υπολογιστή σας:

 • Πατήστε τα πλήκτρα Win + I μαζί για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 • Επιλέξτε Ώρα και γλώσσα > Ημερομηνία και ώρα.
 • Ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Αυτόματη ρύθμιση ώρας και Αυτόματη ρύθμιση της ζώνης ώρας.
 • Μόλις τελειώσετε, δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε ξανά τα Windows και ελέγξτε αν λειτουργεί.

  4. Ενεργοποιήστε τη χρήση του τηλεφώνου

  Η Microsoft σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε τα Windows χρησιμοποιώντας επίσης το τηλέφωνό σας, κάτι που είναι μια εξαιρετική λύση όταν ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους διακομιστές ενεργοποίησης της Microsoft για να επαληθεύσει την άδεια χρήσης των Windows.

  Όταν κάνετε αυτήν την επιλογή, τα Windows θα σας παρέχουν έναν αριθμό τηλεφώνου χωρίς χρέωση και μια σειρά από αριθμούς που ονομάζονται αναγνωριστικό εγκατάστασης. Μπορείτε να καλέσετε τον παρεχόμενο αριθμό και ένα αυτοματοποιημένο σύστημα σας καθοδηγεί στη διαδικασία ενεργοποίησης. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε το αναγνωριστικό εγκατάστασης χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο του τηλεφώνου σας.

  Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να προχωρήσετε στην ενεργοποίηση του τηλεφώνου:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις πατώντας τα πλήκτρα Win + I μαζί.
 • Μεταβείτε στο Σύστημα > Ενεργοποίηση.
 • Μεταβείτε στην ενότητα Ενεργοποίηση των Windows τώρα και επιλέξτε Ενεργοποίηση μέσω τηλεφώνου.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία και ελέγξτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.
 •   Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στη γραμμή εντολών χωρίς εκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 10

  5. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ενεργοποίησης

  Η Microsoft προσφέρει ένα εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ενεργοποίησης που μπορεί να σας βοηθήσει να διαγνώσετε και να διορθώσετε προβλήματα που σχετίζονται με την ενεργοποίηση των Windows. Εάν εντοπίσει ένα πρόβλημα, θα σας καθοδηγήσει στα βήματα για την επίλυση του προβλήματος, διευκολύνοντάς σας να ακολουθήσετε και να εφαρμόσετε τις προτεινόμενες λύσεις.

  Για πρόσβαση στο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων, μεταβείτε στο Σύστημα > Ενεργοποίηση στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Επιλέξτε Αντιμετώπιση προβλημάτων στην κατάσταση ενεργοποίησης και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη σας για να προχωρήσετε στην αντιμετώπιση προβλημάτων.

  6. Ενεργοποιήστε ξανά τα Windows

  Όταν εγκαθιστάτε και ενεργοποιείτε τα Windows, δημιουργείται μια ψηφιακή άδεια που συνδέεται με το υλικό της συσκευής σας. Αυτή η άδεια ενημερώνει τα Windows ότι η συσκευή σας είναι εξουσιοδοτημένη να την εκτελεί.

  Ωστόσο, εάν αλλάξετε ένα σημαντικό στοιχείο υλικού (όπως η μητρική πλακέτα σας), τα Windows δεν θα αναγνωρίζουν πλέον τη συσκευή σας και θα απενεργοποιήσουν την άδεια χρήσης σας. Για να το διορθώσετε, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ξανά τα Windows από την αρχή.

  Εάν διαθέτετε ψηφιακή άδεια, προσθέστε τον λογαριασμό σας Microsoft στη συσκευή σας και συνδέστε τον με την άδεια χρήσης. Μόλις τελειώσετε, εκτελέστε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ενεργοποίησης και επιλέξτε Άλλαξα πρόσφατα υλικό σε αυτήν τη συσκευή. Εισαγάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας Microsoft και προχωρήστε στη σύνδεση. Στο επόμενο παράθυρο, επιλέξτε τη συσκευή στην οποία θέλετε να ενεργοποιήσετε τα Windows και κάντε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση.

  Ενεργοποιήστε τα Windows με επιτυχία

  Η ενεργοποίηση των Windows προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα που βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία σας στον υπολογιστή και διασφαλίζουν τη νόμιμη χρήση του λειτουργικού συστήματος, αλλά αυτή η διαδικασία δεν εξελίσσεται πάντα ομαλά. Ας ελπίσουμε ότι οι μέθοδοι που αναφέρονται παραπάνω θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το σφάλμα ενεργοποίησης 0x803F700F σε χρόνο μηδέν. Εάν το σφάλμα παραμένει, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ομάδα υποστήριξης της Microsoft και να της αναφέρετε το πρόβλημα.