Πώς να διορθώσετε το σφάλμα εκτυπωτή “Αποτυχία φίλτρου” σε Mac

Εάν ο εκτυπωτής σας εμφανίσει σφάλμα “Αποτυχία φίλτρου” όταν στέλνετε μια εργασία εκτύπωσης από το Mac σας, δεν είστε μόνοι. Αυτό το ζήτημα επηρεάζει εκτυπωτές από Epson, Canon, HP και άλλες μάρκες. Ευτυχώς, η επιδιόρθωση είναι τόσο εύκολη όσο η επαναφορά του συστήματος εκτύπωσης macOS και η εγκατάσταση ενημερωμένων προγραμμάτων οδήγησης.

Τι προκαλεί το σφάλμα εκτυπωτή “Αποτυχία φίλτρου”;

Ο πιο συνηθισμένος ένοχος για τις εργασίες εκτύπωσης που παρουσιάζουν σφάλμα με μήνυμα “Διακοπή – “Αποτυχία φίλτρου” ή παρόμοιο είναι ένα κατεστραμμένο ή μη συμβατό πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή. Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά την εγκατάσταση ή την αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση macOS.

  11 καλύτερα πρότυπα Flutter για απρόσκοπτη ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά

Σε αυτήν την περίπτωση, το υπάρχον πρόγραμμα οδήγησης του εκτυπωτή σας μπορεί να γίνει ασυμβίβαστο σε σημείο που η προσπάθεια εκτύπωσης από οποιαδήποτε εφαρμογή θα οδηγήσει σε σφάλματα ή θα προκαλέσει την έξοδο της εφαρμογής.

Βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων για τη διόρθωση του σφάλματος εκτυπωτή “Αποτυχία φίλτρου” στο macOS

Για να διορθώσετε το περιβόητο σφάλμα εκτυπωτή “Αποτυχία φίλτρου”, θα πρέπει πρώτα να επαναφέρετε το σύστημα εκτύπωσης, το οποίο διαγράφει την ουρά εκτύπωσης και καταργεί τους εκτυπωτές και τις προεπιλογές σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε λήψη του νεότερου προγράμματος οδήγησης συμβατό με το λειτουργικό σας σύστημα και να προσθέσετε ξανά τον εκτυπωτή σας.

1. Επαναφέρετε το σύστημα εκτύπωσης macOS

Για να επαναφέρετε το σύστημα εκτύπωσης, μεταβείτε στο μενού Apple > Ρυθμίσεις συστήματος από τη γραμμή μενού και επιλέξτε Εκτυπωτές και σαρωτές από την πλαϊνή γραμμή. Στη συνέχεια, κάντε Control-κλικ στον εκτυπωτή σας στα δεξιά και επιλέξτε Επαναφορά συστήματος εκτύπωσης.

Επιβεβαιώστε τη λειτουργία επιλέγοντας Επαναφορά (ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή). Κάντε επανεκκίνηση του Mac σας και επισκεφθείτε ξανά αυτήν την ενότητα για να επιβεβαιώσετε ότι δεν υπάρχουν συσκευές στη λίστα Εκτυπωτές.

  Τι είναι οι οθόνες εσωτερικού αυτιού και ποιος πρέπει να τις χρησιμοποιεί;

Συνιστούμε επίσης να μετακινήσετε με μη αυτόματο τρόπο τα υπόλοιπα αρχεία προγραμμάτων οδήγησης από το ~/Library/Printers/ και το ~/Library/Printers/PPDs/Contents/Resources/ στον Κάδο απορριμμάτων. Κάντε κλικ στην επιλογή Μετάβαση > Μετάβαση στον φάκελο από τη γραμμή μενού για να μεταβείτε σε αυτούς τους καταλόγους.

2. Εγκαταστήστε ξανά το πρόγραμμα οδήγησης και προσθέστε ξανά τον εκτυπωτή σας

Ξεκινήστε κάνοντας λήψη του πιο πρόσφατου λογισμικού εκτυπωτή από τη σελίδα υποστήριξης του κατασκευαστή. Ωστόσο, εάν ο εκτυπωτής σας υποστηρίζει AirPrint, μπορείτε να παραλείψετε με ασφάλεια αυτό το βήμα.

Για να προσθέσετε έναν εκτυπωτή στο Mac σας, συνδέστε τον στον υπολογιστή, ενεργοποιήστε τον και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Εκτυπωτές και σαρωτές. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη εκτυπωτή, σαρωτή ή φαξ στα δεξιά, επιλέξτε την καρτέλα Προεπιλογή, επιλέξτε τη συσκευή σας από τη λίστα Εκτυπωτές και κάντε κλικ στην Προσθήκη.

  9 Cloud Application Performance Management (APM) για καλύτερη ορατότητα

Με την επανεγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης του εκτυπωτή και την προσθήκη του εκτυπωτή σας ξανά, θα πρέπει να μπορείτε να εκτυπώνετε έγγραφα στο Mac σας από το Microsoft Word, την Προεπισκόπηση και άλλες εφαρμογές χωρίς σφάλματα “Αποτυχία φίλτρου”.

3. Άλλες γενικές επιδιορθώσεις εκτυπωτή προς δοκιμή

Η σελίδα υποστήριξης εκτύπωσης macOS της Apple παρέχει πολλές γενικές επιδιορθώσεις που μπορεί να είναι χρήσιμες κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων του εκτυπωτή, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων συμβουλών:

  • Βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής έχει αρκετό μελάνι ή τόνερ
  • Ελέγξτε τη σύνδεση USB και τα καλώδια
  • Απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις διαλόγου Εκτύπωση
  • Δοκιμάστε να εκτυπώσετε από άλλη εφαρμογή
  • Κάντε επανεκκίνηση του Mac και του εκτυπωτή σας

Μερικές φορές, προβλήματα όπως αυτά μπορεί να εμφανιστούν μετά την εγκατάσταση μιας σημαντικής νέας ενημέρωσης macOS. Ωστόσο, με αυτά τα βήματα, μπορείτε να διορθώσετε τα σφάλματα “Αποτυχία φίλτρου” και να κάνετε τον εκτυπωτή σας να λειτουργήσει ξανά μέσα σε λίγα λεπτά.

Επειδή το macOS δεν περιλαμβάνει πλέον προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή, βεβαιωθείτε ότι ο επόμενος εκτυπωτής σας υποστηρίζει την τεχνολογία AirPrint της Apple, η οποία σας επιτρέπει να εκτυπώνετε χωρίς να χρειάζεται να κάνετε λήψη ή εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης.